![]() |
Fast hatchback
7 Attachment(s)
Versus intre 7 very hot hatchbacks
1. Focus ST - 2.5 Turbo - 226cp 2. Astra OPC - 2.0 Turbo - 241cp 3. Golf Gti - 2.0 Gti - 200cp 4. Octavia RS - 2.0 TFSI - 200cp 5. Megane RS - 2.0 16v Turbo - 224cp 6. Mazda 3 MPS - 2.3 Turbo - 260cp 7. Alfa Romeo 147 - 3.2 V6 24v - 250cp |
Re: Fast hatchback
Din cate stiu Octavia nu e deloc hatchback.Subaru N 14 unde e?
|
si unde este Civic TypeR, unde este S3, unde este BMW 135 I, unde este Leon Cupra si unde e Dacia Sandero? :))))) ?????
|
Si aia nu e Mazda 6, e MAzda 3 MPS.
|
Sa va raspund pe rand. Octavia e hatchback chiar daca e mai mare. S3, Type-R sunt prea scumpe am vrut sa pastrez o marja de maxim 25.000 de euro vb de preturi de SH ale masinilor. Leonul sincer nu ma pasioneaza deloc de aceea l-am omis recunosc la fel cum recunosc faptul ca trebuia sa bag si Sandero aici. Sper k s-a lamurit si acum se vor face posturile pe ce am scris eu nu aiurea de ce nu am pus una alta. Multumesc
|
Cel mai rapid din cele de aici e Megane RS (fast on tracks cum s-ar spune).OPC, iarasi e un hatchback capabil din cate spun datele si palmaresul.Ca potential al motorului si tren de rulare (sasiu, suspensii) as zice ST.Probabil ca daca s-ar adauga Subaru N14-le, topicul ar cam fi inchis, dar Leon nu ar fi trebuit sa lipseasca.Despre Alfa 147 nu stiu prea multe sa ma pronunt.Din ce se poate vedea din timpii pe circuite, ordinea de podium ar fi (de la 1 la 3), Megane RS, Mazda aproape una de alta OPC si ST (care sunt si cele mai rapide pe circuitul gigant Nordschleife) , dar sunt mai multi factori care contribuie la alegerea unei masini.Ca alegere subiectiva....ST.
In fine...ar trebui facut si poll-ul. |
o alegere grea..dar eu aleg detinatoarea recordului de pe nurburgring>OPC-ul!
2>ST-ul si 3 RS-ul |
A. Civic TypeR este 26 000 euro noua, sha de 1 an si >20 mii de km e cam 20 deci se incadreaza, nu stiu de unde ai scos tu ca e scumpa.
B.carutasule - confunzi Megane RS cu Megane RS F1 (si nu prea este acelasi lucru) Megane RS nu este "fast on tracks " cum s-ar spune. C. @criss_cars - degeaba aduci masini din Germania si ai experienta de 7 ani ca habar nu ai ce este un hatchback - "Hatchback is a term designating an automobile design, containing a passenger cabin with an integrated cargo space, accessed from behind the vehicle by a single, top-hinged tailgate or large flip-up window. The vehicle commonly has two rows of seats, with the rear seat able to fold down to increase cargo space." D. 1. Focus ST - 2.5 Turbo - 226cp - o masina foarte buna atat pe circuit cat si in afara lui, cu un design exterior si interior frumos , un tren de rulare foarte bun, fiabila, usor de tunat 2. Astra OPC - 2.0 Turbo - 241cp - Interesanta, performanta, design exclusivist dar nu plaut de toti, pretabila tunning, interior cu aspect ieftin, fiabilitate inca nu stim 3. Golf Gti - 2.0 Gti - 200cp - o sportiva frumoasa, interior ingrijit, ceva mai comuna, ceva mai rafinata, ceva mai potrivita pentru oras, nu atrage atentia in mod deosebit, usor tunabila 4. Octavia RS - 2.0 TFSI - 200cp - care nu este un hatchback, dimensiune superioara, performante foarte slabe, design interpretabil 5. Megane RS - 2.0 16v Turbo - 224cp - Design exclusivist (interpretabil ca frumusete), performante bune, feeling mediocru, fiabilitate indoielnica, piese foarte scumpe 6. Mazda 3 MPS - 2.3 Turbo - 260cp - Motor foarte puternic si usor tunabil, design elegant si agresiv in acelasi timp, stabilitate perfectibila, superioara varianta revizuita cu diferential blocabil. 7. Alfa Romeo 147 - 3.2 V6 24v - 250cp - motor puternic, greu tunabil, design deosebit, stabilitate medie, fiabilitate slaba, pret de achizitie (noua) f. mare, piese cu pret exorbitant Alegera mea: 1. Mazda 3 MPS 2. Focus ST 3. Golf Gti |
votez pt golf gti. am mers cu el si zici k e racheta, despre celelalte stiu doar date tehnice da' de gti m-am indragostit
|
Quote:
|
m-am prapadit de ras....skoda octavia rs hatchback =)))))
|
Quote:
Octavia NU este hatchback. Este sedan. Si daca ar fi sa aleg... Grande Punto Abarth. Numai asa, de-al dracu "ca-s ciumeg" :) |
1 Attachment(s)
Quote:
|
1 Attachment(s)
Revin cu o poza mai mare poate afla lumea ca Octavia chiar e hatchback nu de alta da nu vreau sa se imbolnaveasca sau sa moara cineva de ras.
|
1 Attachment(s)
pai bine, dar asa si octavia tour o putem considera hatchback, exact aceeasi situatie.Mondeo, limuzina (putin impropriu spus) in 5 usi atunci si el hatchback, nu are portbagajul separat, sau? Usa se deschide exact la fel.Nemtii ii spun fließheck, dar nu e taman acelasi lucru.
|
mah l-ati criticat pe baiat dar dupa argumetele care le-ati adus in potriva lui chiar el are dreptate, din pdvd tehnic e hatch (demonstreaza citatul lui GTR) iar mondeo 5 usi din cate stiu chiar e considerat hatch chiar pe site-ul oficial (daca nu ma insel), dpdvd al designului octavia e o berlina in 3 volume sau sedan......@gtr face o caracterizare cu un aer de atotsitutor masinilor din versus, sunt curios cate masini a condus dintre astea de sti asa de bine cum se comporta sau ct de usor se tuneaza....
|
fliessheck, eu stiu...poate fi un oarece echivalent....in traducere ad-literam ar fi "pupa continua".Eu unul nu bag mana in foc :D ...poate are dreptate.Eu totusi sincer, mi-am inchipuit ca exista si o limita de lungime, altfel ar usor de amestecat si cu combi-urile.
|
GTR vorbeste din reviste da nu ma apuc sa intru in contradictorii cu el pt k as piede timpul aiurea. Din ce a tradus el si poza pusa de mine rezulta clar ca eu am dreptate si el vb aiurea. Am doua sfaturi unu pentru GTR sa citeasca in continuare reviste si sa ne scrie si noua aici ce a zitit iar pentru sKyNeT sa nu mai rada ca p..... de ce isi aduce aminte.
Multumesc |
2 Attachment(s)
totusi, pentru clarificare...care ar fi diferenta, sau delimitarea intre un combi si un hatchback?Amandoua au portbagajul integrat, la ambele accesul in portbagaj se face prin intermediul usii din spate, la ambele se rabateaza bancheta din spate...de ce cel din prima poza e hatchback, iar celalalt tournier?Sigur, sunt oarecare mici diferente la aspectul spatelui, dar si acel mondeo arata diferit, la fel si octavia...principiul insa eu zic ca ar fi acelasi.
Am gasit articolul citat de GTR (cred ca ala e).Acolo mai spune ca un hothatck are principiul functional asemanator cu al unui tournier (sau wagon, cum ii spun acolo) si este asimilata ca un small family car.O caracteristica ar fi lungimea mica dupa rotile din spate.Cele cu spatele coborat mai lin, dar cam aceleasi principiu, sunt numite lifthatch (asta probabil e echivalentul nemtescului fliessheck...cazul acelui mondeo), care au o lungime mai mare de la rotile spate pina la capatul portbagajului.Adica e un sedan cu profil fastback si usa spate tip hatcback.Cred ca totusi exista o norma de lungime.Cam de aici as deduce asta : Similar body styles SUVs, station wagons and minivans often have the top-hinged tailgate that is one of the features of the hatchback car. However, the term hatchback is typically used in reference to small or compact cars, with a smaller trunk than other vehicles. |
breack se delimteaza de hatch prin al 3-lea geam spate care este de dimensiuni vizibil mai generoase decat in cazul hatch-ului, unele hatch-uri nici nu au cel geam
|
pai da, dar asta nu e tocmai datorita unei lungimi mult mai mari (totale) a masinii?
|
Tot ce vb acum aici este offtopic si vb din cauza unora care singura lor menire pe acest forum este sa se sparga de ras si sa faca posturi aiurea. Si pentru cei ce au inteles la ce ma refer cand spun k octavia este hatchback va multumesc. Acum va rog sa revenim on topic sa nu le mai dam satisfactie userilor care nu au ce cauta pe acest forum.
Va multumesc! |
eu unul am vrut sa imi clarific treaba asta.Daca din anumite motive (preferinta a designerului sa zicem) ultimul geam de la turnierul ala era mic, puteam sa-i zic hatchback?Poate fi si o masina de marimea unui A6 avant (daca indeplineste anumite conditii de design...nu stiu, acel ultim geam, acea panta mare la usa din spate) considerata hatchback?Nu vreau sa ma contrazic, doar intreb.
|
ultimul post off topic, opel signum are o lungime aproape de a unui breck, si cu toate astea e considerat hatck datorita faptului ca nu are al 3-lea geam spate
|
da, are aproape 4.7m lungime si 2.83m ampatament...cred ca sunt lamurit.Am aflat ceva nou, eu i-as fi zis break daca l-as fi vazut pe drum.
|
ca sa ne intelegem si o sa-mi permit sa ma mai repet, sa completez si sa citez si sursa (care nu se numeste revista),
"Hatchback From Wikipedia, the free encyclopedia Jump to: navigation, search Renault 16 hatchback Renault 16 hatchback Peugeot 306 hatchback, with the hatch lifted Peugeot 306 hatchback, with the hatch lifted Hatchback is a term designating an automobile design, containing a passenger cabin with an integrated cargo space, accessed from behind the vehicle by a single, top-hinged tailgate or large flip-up window. The vehicle commonly has two rows of seats, with the rear seat able to fold down to increase cargo space. Hatchback vehicles are functionally similar to station wagons (which are intended to carry large volumes), but distinguished by a (much) smaller load area. The typical hatchback roof rakes down steeply behind the C-Pillar, resulting in very little car length behind the rear wheels and thus no room for a side window over the load area. Alternatively, cars with a longer rear end need a much more slanted rear window — a style also known as a liftback. Liftbacks are sedan-size cars with a fastback profile and a hatchback-type tailgate. The tailgate is also referred to as the hatch. Hatchbacks are often described as three-door (two entry doors and the hatch) or five-door (four entry doors and the hatch) cars. In Europe, city cars, superminis, and small family cars are usually hatchbacks. Small cars often incorporate a hatch tailgate to make the best use of available space. Especially in smaller models, hatchbacks are often truncated, with the tailgate nearly vertical, to reduce the car's footprint. This is an important consideration in countries where small streets and traffic congestion are big factors (see for instance the Japanese Kei cars). Hatchbacks frequently include fold-down rear seats, which enable a substantial portion of the interior space to be used as a cargo area. Usually, the rear seat can be folded partially (for instance 1/2, 1/3 or 2/3) or completely to expand the cargo space. Hatchbacks typically have a parcel shelf: a rigid shelf covering the cargo space that is hinged behind the rear seats and lifts with the tailgate. An alternative is a flexible roll-up tonneau cover. High performance variants of hatchbacks are now common, known as "hot hatches". In cel mai rau caz hatch putea fi numit un auto la care sa deschide portbagajul cu tot cu luneta, dar nici ala nu este hatch, este sedan in 2 volume. |
sedan in 3 volume....
|
GTR n-are rost sa explici...unii sunt smecheri ca deschid topicuri pe forumuri......
|
Nu o spun cu rautate, am explicat exact doar ca sa se inteleaga, de altfel comparatia ramane valabila chiar daca este un sedan infiltrat intre ele nu vad sa fie vre-o problema.
|
Mai incerc o data ca nu mai pot si crd k parasesc forumul k nu mai are rost.
GTR tu ai zis asa "Hatchback is a term designating an automobile design, containing a passenger cabin with an integrated cargo space, accessed from behind the vehicle by a single, top-hinged tailgate or large flip-up window. The vehicle commonly has two rows of seats, with the rear seat able to fold down to increase cargo space." In traducere "hatchback este un termen automobilistic, care contine cabina pasagerului cu un spatiu de bagaj integrat in ea, ce se acceseaza din spatele vehiculului".Pai poza mea nu arata celas lucru stiu k Octavia este si sedan dar este si hatchback chiar din traducerea ta. Normal k este mai mare si are aspect de sedan dar nu este si v-am aratat in poza. Cu tine GTR nu am nimic cu toate ca primul topic a fost scris cu rautate macar ai fost pe subiect eu am ce am cu oamenii obositi care posteaza pe forum lucruri de genu "ce am mai ras fara sa stie ce si cum". |
Quote:
http://en.wikipedia.org/wiki/Hatchback Da chiar nu are rost sa te enervezi, comparatia poate fi facuta chiar daca nu este un Hatchback. |
focus ST . . . oricand ;)
|
Din 3 pagini ale acestui topic am vazut doar 2 posturi in care sa se vorbeasca de Hatchback-urile noastre in rest m-ati omorat cu Skoda Octavia si alte prostii.
Chiar e asa de greu sa discutam despre masinile in cauza? S-a impamantenit ideea ca hatchback e o masina mica. Dupa definitiile voastre si Renault Velsatis sau Seat Altea sunt hatchback. |
...topul pentru mine ar arata cam ajea:
1. opel astra opc 2.renault megane rs(daca s-ar putea f1 team r 26 ar fi si mai bine) 3.vw golf 5 gti ordinea in continuare ar fi urmatoarea: focus st,mazda 3 mps iar la ultimele 2 am o dilema(la alfa romeo ma dezgusta cilindreea foarte mare si puterea mica in comparatie cu ceilalti candidati,iar skoda octavia rs nu-mi place deloc) |
Imprezza WRX STI
BMW 135i Audi S3 VW Golf R32 Seat Leon Cupra |
...nici una dintre masinile mentionate de tine nu fac subiectul topicului:ori nu ai avut rabdare sa citesti si inceputul si te-ai ghidat numai dupa titlu,ori nu stiu ce sa zic
|
greseala mea.. mam luat doar dupa titlu... deci prefer pe primul loc pe Alfa Romeo, pe 2 Mazda
totusi skoda octavia este hatchback?! |
1- Megane RS, sau mai bine F1 R26 (I love it)
2-3 nu mai isi au rostul... |
Acum ceva timp am inceput sa caut masini de genul celor din lista cu mentiunea ca voiam sa aiba usi pentru toate locurile (deci 4/5). Astfel am ajuns la o lista, nu neaparat in ordine preferintelor:
- megane2 rs 5p; - leon cupra; - impreza wrx 2008; - golf gti 30ed; - mazda 3 mps; - focus st. Au sarit din schema din start: - asta opc - doar 3 usi, stabilitate deplorabila, putere si cuplu relativ mari pentru o masina fara lsd, etc; - civic typeR - doar 3 uri, pret marisor in comparatie cu altele care ofera si dotari mai multe; - golf gti - stabilitate indoielnica (viteze de intrare in viraje cu 1Kmph mai mici decit un citroen C4 cu 110CP), distante de frinare mari (ii ia vreo 5-6m in plus fata de un C4 VTS sa se opreasca de la 100Kmph pe asfalt ud), costa mai mult decit face, service execrabil in reteaua porsche; - bmw 130i si 123d, pret extraordinar de mare, chiar daca e in parte justificat, bmw fiind una dintre marcile cu adevarat germane; - lancer X rallyart - nu iesise inca. Si le-am exclus pe rind: - megane rs - e facut de renault sport ce nu prea au treaba cu renault, deci fiabilitatea si performantele sint ok. E foarte ok pe circuit, idem pe strazi, consuma rezonabil in oras, arata bine in exterior. Minus: arata oribil in interior. Insa are un pret excelent si dotari foarte bune in acel pret - leon cupra - acelasi lucru ca si megane-ul rs, mai putin remarca despre pret :) - golf gti 30ed - costa semnificativ ai mult decit face (ca si gti-ul normal de 200cp), si mai mult ca sigur a imprumutat din lipsurile dinamice ale GTI-ului de 200cp; - focus st: 2.5T 5 cilindri si doar 225CP? In rest rezonabil; - impreza wrx: pentru o masina de zi cu zi (da, si asta se vrea) interiorul racing-like e destul de putin primitor. In rest masina vireaza si accelereaza bine... pina pe la 160-170Kmph, consuma cam mult dar e explicabil din cauza tractiunii integrale, etc. E cam ciudata, stilul asta e intru totul de inteles la un sti, nu si la wrx-ul normal. Si costa multisor. - mazda 3 mps - accelereaza si frineaza ca un porsche mai mic, sta pe viraje ca o impreza wrx sau focus st, are un interior foarte bine lucrat si gindit, arata bine si in acelasi timp discret, la puterea si cuplul ala primesti evident si autoblocant ca sa nu dai cu masina de gard (cum se intimpla la astra opc), pret foarte bun, fiabilitate mazda. Am comandat-o si am luat-o iar dupa aproape 18k km nu regret decit ca tre' sa-mi pun eu o priza de 12v prin habitaclu ca nu am decit bricheta (la modelele dupa martie 2008 au bagat asta ca standard, probabil s-au trezit). Deci relativ la lista pe care ai facut-o tu: 1. mazda 3 mps; 2. megane RS (best buy!); 3. focus ST. Cele de mai sus sint si tunabile daca asta se doreste. Megane-ul rs 5p dupa chip tuning ajunge pe la 270cp, ST-ul pe la 260, MPS-ul pe la 290 sau 310-315 (depinde cine-l face). 3MPS-ul dupa schimbarea evacuarii, admisiei, pompei de injectie si eventual montarea unui FMIC trece mult de 300cp (probabil 320-330 cu turbo stock), samd. |
Quote:
320 cp si FWD . . . totusi . . . |
| All times are GMT +2. The time now is 08:07. |
- Copyright 2026 4Tuning