Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea Toyota - Lexus (https://forum.4tuning.ro/114-masina-mea-toyota-lexus.html)
-   -   TOYota Celica T20 reconditionata (https://forum.4tuning.ro/114-masina-mea-toyota-lexus/90577-toyota-celica-t20-reconditionata.html)

quick_5hifter 14-09-08 04:14

TOYota Celica T20 reconditionata

2 Attachment(s)
Salutare!
Va prezint "noua" mea masinuta: Toyota Celica '95, 2.0 16V aspirat, 129 kw (175 cp), coupe, neagra in talon (la achizitie), lovita cam peste tot, insa in stare excelenta d.p.d.v. tehnic.
In primele 2 poze o vedeti asa cum era cand am dat-o jos de pe rampa, atunci cand am adus-o din BG. Momentan este inmatriculata provizoriu in RO, iar daca am noroc, numarul ei va fi ceva din gama CT-**-CPF.
Ce sa va mai spun despre ea... are aer conditionat, geamuri electrice, oglinzi electrice si incalzite, trapa electrica mobila atat vertical cat si orizontal, inchidere centralizata la buton din fabrica, scaun sofer reglabil pe inaltime, volan reglabil pe inaltime, ABS, frane pe 4 discuri, faruri de ceata, antena electrica.... si cam atat, restul vom vedea...
Pentru inceput:
-am inceput refacerea tablariei de pe ea (aripa urmeaza sa fie schimbata);
-am montat HU Pioneer P80MP, insa difuzoarele din usi inca nu le-am schimbat pentru ca.... sunt pe 20 cm, iar adaptoare inca n-am gasit pentru 16,5 cm;
-am reusit sa reconditionez o oglinda care probabil a intalnit un stalp la viteza maaaare, am schimbat stergatoarele (de fapt am inlocuit unul si am mai adaugat doua, care erau lipsa), am adaugat un aditiv 2+2 la ulei (doar pentru moment), am adaugat lichid spalare parbriz, am inlocuit toate cele 8 placute de frana, am inlocuit gumele pe fata si am echilibrat rotile.

Urmeaza:
-in 2 saptamani, o vopsire completa;
-in ~3 saptamani, inmatriculare permanenta;
-ulterior, montarea sistemului audio pe care il am in prezent:
--2 amplificatoare Ground Zero Hydrogen
--un set de mid-bass Ground Zero Uranium
--2 subwoofere PolkAudio Momo
--cabluri GZ groase
--2 sau 4 tweetere Infinity.

Ce am de gand:
-putere: vanzatorul spunea ca masina are chip-tuning, dar eu nu prea cred... voi verifica
-admisie: kit "direct intake"
-evacuare inox
-suspensia este extrem de rigida, dar amortizoarele dau semne de uzura accentuata; de asemenea, garda trebuie sa fie mai joasa
-culoarea este prea sobra pentru o masina sport
-jantele de aliaj pe 15 inci sunt prea mici, drept pentru care le voi incalta de iarna, iar pentru vara voi opta pentru un 16-17 fara sa depasesc diametrul din talon

Va urma! ;)

quick_5hifter 14-09-08 05:02

Re: TOYota Celica T20 reconditionata

6 Attachment(s)
:arrow: dupa prima spalare:

sandrin 14-09-08 05:16

felicitari pentru achizitie si iti doresc MACAR sa realizezi ce ai putut realiza cu tico , dar totdeaua e loc de mai bine si tu stii mai bine ;) mult succes cu inmatricularea si cu modificarile, din pozele postate masina arata f. bine

mareo 14-09-08 10:08

Felicitari pentru noua achizitie, masina arata destul de bine , dupa cum ai zis si tu si mie culoarea mi se pare prea sobra pentru o masina sport....dar cine stie pe viitor ce ai de gand:D Sa o stapanesti sanatos si fara incidente!
Multa bafta..

Snapy_xxl 14-09-08 10:38

Vad ca esti tare incantat de toti cei 175 de cai ai masinii incat i-ai scris si pe capota :lol: :lol:
Toate cele bune si de la mine! Sunt sigur ca o sa faci o treaba foarte buna si o sa ii gasesti o culoare pe masura puterii ;)

PS: N-ar strica si niste jante pt Getz ;)

bodyspeed 14-09-08 11:28

Frumoasă achiziţia , asteptăm evoluţia modificărilor care o să vină , să vedem pentru ce culoare ai să optezi :D .
Baftă şi spor la tuning .
p.s. cāt a ajuns maşina :rolleyes2

morpheusmaster 14-09-08 13:13

Whohooohooo sheee's a beauty!!! E frumoasa, e puternica, are potential!!! SA O CONDUCI SANATOS!!! p.s. cum zice si bodyspeed...cat tea ajuns? p.s.2 ce culoare o faci? p.s.3 gata ca ajunge cu psurile...team lasat, numai bine si mult succes!!!

TM32CIP 14-09-08 13:36

Felicitari pentru noua achizitie, astept cu nerabdare sa vad cum va iesi din mainile tale, pentru ca ultima data cand am fost martor la asa ceva ai dat lumea pe spate cu micul gigant :-) apropo de bg, ca vroiam sa te intreb ... cat te-a costat masina si cum e cu inmatricularea la bg ? daca nu faci datele publice, da-mi un pm te rog. ms mult de tot, succes si sa o stapanesti sanatos

VDAN 14-09-08 13:43

WoW ce schimbare!:D
sa o stapanesti sanatos!
o masina cu foarte mult potential :peace:
o sa urmaresc evolutia acestei fiare,bafta

adu89 14-09-08 13:49

frumoasa masina,e bine ca ai gasit motorul asta si nu cel de 116 ponei.in legatura cu culoarea,mie cel putin mi se pare super ok negrul pe o masina sport,mai ales dupa ce o sa o revopsesti si o sa pui niste jante pe 17 care dau bine pe ea... acum ramane la alegerea ta

sorin_sorin95 14-09-08 14:43

Superba, n-am cuvinte, ai facut o alegere mult mai buna de cat Del Sol. Asteptam noutati.

catarsis 14-09-08 18:00

good choice mate;oricum o sa iasa ceva frumos din ea;

topser 14-09-08 19:51

Eu am vazut-o live,nu mai spun de prestatia masinii ,suuuper !

RD-Woo 17-09-08 17:25

Felicitari.... ti-au spus (aproape) toti!!
eu.. iti mai urez extrem de multa bafta cu noua jucarie!!
sunt sigur ca din efortul tau nu poate iesi decat o masina superba...
care va inlocui cu succes vekiul Tico!
Spor la lucru (o sa ai nevoie ;) ) si asteptm cu nerabdare vesti noi!

manu_96xls 17-09-08 23:21

Frumoasa achizitie.
Daca va iesi cel putin la fel de tare ca Tico, va fi crima.;)
Bafta cu noua masina!

kidu2006 18-09-08 11:30

S-o stapanesti sanatos si bine ai venit printre "celicari":P..este modelul GT daca are 175cp!
Daca vrei parerea mea,primul lucru dupa ce i-as face tabla,ar fi sa-i trag un eleron,nici prea prea,nici foarte foarte daca intelegi ce vreau sa zic!
Asteptam poze

yulydelacamp2005 18-09-08 14:47

Sa o stapanesti sanatos !!!
Mult Succes !!!

quick_5hifter 19-09-08 02:32

Quote:

Originally Posted by sandrin (Post 1751938)
felicitari pentru achizitie si iti doresc MACAR sa realizezi ce ai putut realiza cu tico , dar totdeaua e loc de mai bine si tu stii mai bine ;) mult succes cu inmatricularea si cu modificarile, din pozele postate masina arata f. bine

Multumesc mult! Nu voi putea sa o fac nici pe jumatatea lui Tico, si asta pentru ca Toyota asta e deja o masina frumoasa...

Quote:

Originally Posted by mareo (Post 1752032)
Felicitari pentru noua achizitie, masina arata destul de bine , dupa cum ai zis si tu si mie culoarea mi se pare prea sobra pentru o masina sport....dar cine stie pe viitor ce ai de gand:D Sa o stapanesti sanatos si fara incidente!
Multa bafta..

...Multumesc! Nu prea arata bine la exterior, bulgaro-italianul a lovit-o peste tot pe unde se putea, mai putin fata si spatele... insa tehnic se prezinta excelent, pana in prezent, si am facut vreo 2000 km cu ea pana acum...
Culoarea o schimb in curand, vei vedea peste ~2 saptamani!

Quote:

Originally Posted by Snapy_xxl (Post 1752052)
Vad ca esti tare incantat de toti cei 175 de cai ai masinii incat i-ai scris si pe capota :lol: :lol:
Toate cele bune si de la mine! Sunt sigur ca o sa faci o treaba foarte buna si o sa ii gasesti o culoare pe masura puterii ;)

PS: N-ar strica si niste jante pt Getz ;)

Nu i-am scris eu pe capota (caii), bulgarul a scris! Gandeste-te ca el vorbea bulgareste si italiana, iar eu romana, engleza, franceza si putina rusa, deci... ne-am inteles prin desene si texte internationale :lol:
Getz-ul a ramas acum "masina de urgenta" si nimic altceva :lol: si m-ai intelege, daca te-as lasa sa mergi cu Celica macar 1 km...

Quote:

Originally Posted by bodyspeed (Post 1752124)
Frumoasă achiziţia , asteptăm evoluţia modificărilor care o să vină , să vedem pentru ce culoare ai să optezi :D .
Baftă şi spor la tuning .
p.s. cāt a ajuns maşina :rolleyes2

Nu pot sa comunic pretul, o sa-ti explic pe mess de ce.
Multumesc pentru urari!

Quote:

Originally Posted by morpheusmaster (Post 1752333)
Whohooohooo sheee's a beauty!!! E frumoasa, e puternica, are potential!!! SA O CONDUCI SANATOS!!! p.s. cum zice si bodyspeed...cat tea ajuns? p.s.2 ce culoare o faci? p.s.3 gata ca ajunge cu psurile...team lasat, numai bine si mult succes!!!

Culoarea o vei vedea dupa 1 octombrie, e deja programata si am platit si avansul. Pretul nu-l pot spune, am promis.
Multumesc pentru aprecieri si urari!

Quote:

Originally Posted by TM32CIP (Post 1752404)
Felicitari pentru noua achizitie, astept cu nerabdare sa vad cum va iesi din mainile tale, pentru ca ultima data cand am fost martor la asa ceva ai dat lumea pe spate cu micul gigant :-) apropo de bg, ca vroiam sa te intreb ... cat te-a costat masina si cum e cu inmatricularea la bg ? daca nu faci datele publice, da-mi un pm te rog. ms mult de tot, succes si sa o stapanesti sanatos

CIP, dupa cum ai citit mai sus, pretul nu ti-l pot comunica. Inmatricularea o voi face in RO, in prezent am numere rosii de CT valabile pana pe XX octombrie (ghici de ce am scris "XX" :twisted: )
PS: masina n-a fost deloc inmatriculata in BG, a fost adusa acolo din IT spre vanzare, radiata...dar asta nu va fi un impediment, sper. Furata nu e, ca au verificat-o ai nostri de cel putin 3 ori pana acum.

Quote:

Originally Posted by VDAN (Post 1752413)
WoW ce schimbare!:D
sa o stapanesti sanatos!
o masina cu foarte mult potential :peace:
o sa urmaresc evolutia acestei fiare,bafta

Multumesc! Intr-adevar, are potential destul, asa cum am luat-o. Sunt foaaaarte multumit de ea!

Quote:

Originally Posted by adu89 (Post 1752424)
frumoasa masina,e bine ca ai gasit motorul asta si nu cel de 116 ponei.in legatura cu culoarea,mie cel putin mi se pare super ok negrul pe o masina sport,mai ales dupa ce o sa o revopsesti si o sa pui niste jante pe 17 care dau bine pe ea... acum ramane la alegerea ta

Jante nu stiu daca voi pune pe 17, asta e o masina la care conteaza destul de mult si performantele....adica nu e numai pentru frumusete, asa cum ar fi un Honda Civic 1.3, de exemplu...
Motorul nu l-am cautat, l-am NIMERIT, sa fiu sincer! Nu stiam nimic despre Toyota atunci cand am dat peste rabla mea, si ca sa fiu si mai sincer, italiano-bulgarul m-a mintit ca masina e 2.0 turbo 175 cp (da, stiu, si eu m-am mirat: cum de VW, Opel etc. pot scoate 200 cp din motor de 2,0 turbo, iar japonezii - care scot 160 cp din 1.6 aspirat - nu pot scoate mai mult de 175 cp din 2.0 cu turbo...). Am avut o mare deceptie cand am aflat (dupa cateva zile) ca masina nu e turbo, desi galeria are un scut care pare sa adaposteasca ditamai turbina...

Quote:

Originally Posted by sorin_sorin95 (Post 1752535)
Superba, n-am cuvinte, ai facut o alegere mult mai buna de cat Del Sol. Asteptam noutati.

As fi preferat sa-mi iau un Del Sol, fie el si de 125CP, macar pentru forma lui si pentru faptul ca e decapotabil... insa ma consolez cu ideea ca masina asta e mai mare, mai puternica si ca in Constanta sigur nu sunt mai mult de 9-10 bucati (eu am vazut doar 2, cu a mea 3, iar celelalte 2 aveau numere de BG, respectiv DE).

Quote:

Originally Posted by catarsis (Post 1752933)
good choice mate;oricum o sa iasa ceva frumos din ea;

Multumesc, sper sa nu dezamagesc!

Quote:

Originally Posted by topser (Post 1753189)
Eu am vazut-o live,nu mai spun de prestatia masinii ,suuuper !

Masina mai mult ca sigur are o parte din cei 175 cai adormiti....pentru ca uleiul arata jalnic (dupa spusele lui Taner), filtrul de aer este mizerabil pe ambele parti si masina a mers cu cutia desfacuta la filtru, eu am inchis-o la loc, iar gumele sunt uzate si muuult prea mici pentru ea...

Quote:

Originally Posted by RD-Woo (Post 1759524)
Felicitari.... ti-au spus (aproape) toti!!
eu.. iti mai urez extrem de multa bafta cu noua jucarie!!
sunt sigur ca din efortul tau nu poate iesi decat o masina superba...
care va inlocui cu succes vekiul Tico!
Spor la lucru (o sa ai nevoie ;) ) si asteptm cu nerabdare vesti noi!

Multumesc! Repet, sper sa nu dezamagesc.
Ai dreptate, o sa am nevoie de spor la lucru (inclusiv la bani...vei vedea mai jos ca piesele sunt scumpe).

Quote:

Originally Posted by manu_96xls (Post 1760413)
Frumoasa achizitie.
Daca va iesi cel putin la fel de tare ca Tico, va fi crima.;)
Bafta cu noua masina!

Multumesc!
Nu va fi ca Tico, sunt convins! La Tico am avut "avantajul" ca era o masina fara potential, la care nimeni nu se astepta sa iasa prea mult in relief... la masina asta, orice i-ai face, nu prea are cum sa iasa rau (exclus kitsch-ul), insa si asteptarile sunt pe masura, iar eu n-am de gand sa fac ceva iesit din comun cu ea.... este o masina pe care cred ca o voi pastra multi ani de-acum incolo, masina pe care o voi folosi si la munca, si la piata, si la show-uri (daca va fi cazul).

Quote:

Originally Posted by kidu2006 (Post 1761033)
S-o stapanesti sanatos si bine ai venit printre "celicari":P..este modelul GT daca are 175cp!
Daca vrei parerea mea,primul lucru dupa ce i-as face tabla,ar fi sa-i trag un eleron,nici prea prea,nici foarte foarte daca intelegi ce vreau sa zic!
Asteptam poze

Multumesc!
Ai dreptate, este modelul GT (ce mi-as fi dorit sa fie modelul GT4 = 2.2 turbo 4x4 - 3s-gte....), insa prima mea grija a fost sa dau jos emblema GT, iar ulterior emblemele "Celica" si "Toyota" - din nefericire, inca n-am reusit sa dau jos si adezivul ala nenorocit 3M :oops: (urmeaza sa elimin si sigla "Toyota").
Legat de eleron, singura varianta ar fi unul de tip "Aston Martin Premier", dar inca nu sunt hotarat si am foaaarte mult timp sa ma gandesc :D.
In prezent ma documentez cu ardoare despre upgrade-uri tehnice pentru masina mea, insa nu gasesc nicaieri kit-uri turbo :cry:... sau alte solutii fara mari compromisuri. Cred ca o sa ma rezum la ce am scris mai sus, plus evacuare inox cheala si piese de cea mai buna calitate (NGK, Tesla, Brembo, Castrol etc.)
Zic merci ca am gasit bari de torsiune, suspensii si alte minuni :D

Quote:

Originally Posted by yulydelacamp2005 (Post 1761454)
Sa o stapanesti sanatos !!!
Mult Succes !!!

Multumesc, Yuly! Pe unde umbli? Cand te fac o tura cu masina? (te las la volan, daca insisti...:D)

Intre timp, cu ajutorul unui prieten am reusit sa achizitionez aripa dreapta, care era irecuperabila... am luat-o la pretul de 920 RON, care mie mi s-a parut cam mare pentru o simpla aripa cheala, dar in fine... aveam nevoie de ea.
Am facut si o mica revizie pe la plastice in masina, pe la suruburi in exterior si acum stiu ce am de facut - in mare. Va tin la curent si in 2-3 zile veti vedea cum arata masina inainte de vopsire.
De modificari inca nu poate fi vorba, deci masina nu ar prea merita topic...dar oricum, stiti ca voi remedia problema a.s.a.p. :lol: !

Toate cele bune!

kidu2006 19-09-08 12:59

Sa stii ca piese,si chiar si pentru tuning o sa gasesti putin cam greu,si o sa te coste destul de mult ... :sad:
Parerea mea in legatura cu emblemele de toyota & celica,eu zic sa le lasi acolo unde tre sa stea8)..parerea mea ..
Iar despre tunat,eu as zice sa-i schimbi toata evacuarea,serpi,un unichip,admisia si poate niste axe sport:???:
Te duce aproape de 2000euroi cred
Oricum,so stapanesti sanatos inca odata,si cred ca toti care avem modelele "mai mici" din gama celica ne-am dori un GT4 sau un Carlos Sainz:???:

dell 26 19-09-08 20:26

eu am o frumusete ca a ta si sunt ff multumit de ea ,a mea e unscrisa de 6 luni

dell 26 19-09-08 20:31

cip pe ea nu ai ptr ca nu exista asa ceva ptr celica,serpisori ai de fabrica sub tabla unde ti sa parut sa ai yturbina admisia e polisata de fabrica suspensia e semi sport de fabrica iar roti pe 17 nu ti pune ca eu le am dat jos ptr ca pierzi tot demarajul iar eu in4 luni mi am gatat discu de ambreaj daca ai probleme suna ma 0740205921,as vrea sa ne intalnim odata

DANY to Fast 19-09-08 21:39

TO dell 26 nu mai face prostia cu nr.de tel pe forum daca vrei poti folosi pm

Aaronnel^ 19-09-08 21:43

O vei face si pe aceasta verde:) ?

CJ-01-WOB 20-09-08 02:51

faina gagica.

ce culoare vine pe ea?

y_u_s 21-09-08 02:24

Ooo bravo domnu Alex e altceva decat cutiuta de tico, e cu mult potential sa o stapanesti sanatos cat mai multi km fara incidente da? Bravo si bafta sa ne tii la curent cu modificarile da? Te las acum si bafta ai grija cu ea.

ERY 21-09-08 14:58

Exista jante si pe 18 care sunt mult mai usoare fata de cele pe 15 originale.Galeria de evacuare poti sa o iei de pe ebay, eu acolo am gasit pt a mea si aveau multe piese si pt Celica.Pt filtru sport ..iti recomand un PiperCros dc tot vrei ceva calitativ....o sa vezi la FIXu la magazin despre ce este vorba dc te intereseaza...spor la "fulgerat".

nigger 23-09-08 19:43

frumoasa celica,sa ai noroc de ea si multi bani so faci cum vrei

celicagtfour 25-09-08 22:35

Felicitari pentru masina. Are un motor foarte robust 3SGE cu piese YAMAHA pe el. Eu sunt un pasionat radical al modelului de celica cu 4 faruri, de mic. In acest moment am modelul ST205 GT FOUR 242 de cai, maximul de la celica in acest moment. Am inceput cu doua AT200 1.8 de 116 cai, dupa am trecut la 2.0 GT 170 de cai, a mea era din 1997 euro 2, restyle. Am cheltuit foarte multi bani in tuning pe ambele aspirate, totusi NU se compara deloc cu GT FOUR-ul, sub nici o forma. GT-ul ramane o masina excelenta dupa parerea mea. Te sfatuiesc sa nu arunci bani pentru ca prestatiile nu vor veni din pacate. Sunt 3 lucruri ce poti face si care ti vor imbunatati prestatiile motorului: volanta usurata daca reusesti sa o faci schimba mult, filtru de aer in bumbac BMC sau KING DRAGON mai accesibile ( indicate ar fi alea japoneze, desi nu schimba mult) si sa schimbi toba de evacuare pentru ca e putin inchisa. Sa nu atingi catalizatorul, sa nu lasi evacuare libera, sa nu pui filtre de aer con sau in forma de cilindru, risti sa pierzi putere. Eu as mai pune pe ea farurile din spate JDM si alea din fata BEAMS, si un eleron original pre 96. Sa o porti sanatos. Salut

kidu2006 25-09-08 23:41

Quote:

Originally Posted by celicagtfour (Post 1776521)
Felicitari pentru masina. Are un motor foarte robust 3SGE cu piese YAMAHA pe el. Eu sunt un pasionat radical al modelului de celica cu 4 faruri, de mic. In acest moment am modelul ST205 GT FOUR 242 de cai, maximul de la celica in acest moment. Am inceput cu doua AT200 1.8 de 116 cai, dupa am trecut la 2.0 GT 170 de cai, a mea era din 1997 euro 2, restyle. Am cheltuit foarte multi bani in tuning pe ambele aspirate, totusi NU se compara deloc cu GT FOUR-ul, sub nici o forma. GT-ul ramane o masina excelenta dupa parerea mea. Te sfatuiesc sa nu arunci bani pentru ca prestatiile nu vor veni din pacate. Sunt 3 lucruri ce poti face si care ti vor imbunatati prestatiile motorului: volanta usurata daca reusesti sa o faci schimba mult, filtru de aer in bumbac BMC sau KING DRAGON mai accesibile ( indicate ar fi alea japoneze, desi nu schimba mult) si sa schimbi toba de evacuare pentru ca e putin inchisa. Sa nu atingi catalizatorul, sa nu lasi evacuare libera, sa nu pui filtre de aer con sau in forma de cilindru, risti sa pierzi putere. Eu as mai pune pe ea farurile din spate JDM si alea din fata BEAMS, si un eleron original pre 96. Sa o porti sanatos. Salut

Gogule ziceai ceva de evacuare si catalizator..permite-mi sa te contrazic putin,eu pe a mea nu mai am catalizator,si sincer ma ajuta,nu foarte mult,dar este o mica diferenta acolo!Cat despre evacuare goala,cred ca toata lumea stie si e putin logic ca lucrul acesta ajuta catusi de putin,si din cate am auzit ii da o durata mai mare!
Iar despre filtru sport,e uite ca eu i-am dat filtru jos la a mea de cateva ori cand m-am dat si sa simtit si acolo de`un cal doi ..
Iar cred ca si admisi ajuta catusi de putin,si asta cu un filtru( in carcasa sau liber daca se permite) cu traseu bun ar ajuta
In fine...

celicagtfour 26-09-08 00:15

Quote:

Originally Posted by kidu2006 (Post 1776689)
Gogule ziceai ceva de evacuare si catalizator..permite-mi sa te contrazic putin,eu pe a mea nu mai am catalizator,si sincer ma ajuta,nu foarte mult,dar este o mica diferenta acolo!Cat despre evacuare goala,cred ca toata lumea stie si e putin logic ca lucrul acesta ajuta catusi de putin,si din cate am auzit ii da o durata mai mare!
Iar despre filtru sport,e uite ca eu i-am dat filtru jos la a mea de cateva ori cand m-am dat si sa simtit si acolo de`un cal doi ..
Iar cred ca si admisi ajuta catusi de putin,si asta cu un filtru( in carcasa sau liber daca se permite) cu traseu bun ar ajuta
In fine...

Clar ca poti spune parerea ta. Iti vorbesc din propria experienta. Am spart peste 30.000 de euro pe aspirate, si am probat tot ce-i posibil, ajungand la concluzia ca cheltui mult si iei putere putina. Cunosc celica cu 4 faruri ca pe buzunarele mele si am probat pe ea tot ce era posibil. Nu am avut modelul tau sa afirm ca nu e asa cum ai zis tu. Eu am verificat pe DINO tot timpul fiecare modificare, desi nu poti avea incredere totala nici in DINO. Sunt de parere ca 1-2 cai nu-i poti simti la ureche, si plus de asta nu te poti lasa pacalit de un zgomot ce face masina si ti se pare ca merge mai tare. Celica ST202 175 de cai nu i-a nimic din evacuare goala, din contra risti sa pierzi putere, sa se inece motorul, absolut neindicat. Daca tipul are de cand sa cheltuie, ca sa vada, sa o faca nu are de cat. Ce sa zic. Idea e ca daca unu vrea o Celica puternica sa ia un 4WD CARLOS SAINZ sau ca a mea GT-FOUR 4 faruri post 95. Salut

kidu2006 26-09-08 02:28

Quote:

Originally Posted by celicagtfour (Post 1776761)
Clar ca poti spune parerea ta. Iti vorbesc din propria experienta. Am spart peste 30.000 de euro pe aspirate, si am probat tot ce-i posibil, ajungand la concluzia ca cheltui mult si iei putere putina. Cunosc celica cu 4 faruri ca pe buzunarele mele si am probat pe ea tot ce era posibil. Nu am avut modelul tau sa afirm ca nu e asa cum ai zis tu. Eu am verificat pe DINO tot timpul fiecare modificare, desi nu poti avea incredere totala nici in DINO. Sunt de parere ca 1-2 cai nu-i poti simti la ureche, si plus de asta nu te poti lasa pacalit de un zgomot ce face masina si ti se pare ca merge mai tare. Celica ST202 175 de cai nu i-a nimic din evacuare goala, din contra risti sa pierzi putere, sa se inece motorul, absolut neindicat. Daca tipul are de cand sa cheltuie, ca sa vada, sa o faca nu are de cat. Ce sa zic. Idea e ca daca unu vrea o Celica puternica sa ia un 4WD CARLOS SAINZ sau ca a mea GT-FOUR 4 faruri post 95. Salut

Poate ai dreptate,tu tre sa stii mai bine,ca vad ca tu chiar esti impatimit de japoneze!Cat despre ce am spus mai sus,la a mea se simt toate astea..iar 1-2cp nu or fi chiar 2..ma rog

Geox` 26-09-08 14:50

Buna alegere!Sa o stapanesti sanatos fara incidente!:-)

Opportunity 28-09-08 11:40

super masina. bafta cu ea, sper sa iasa tare. bafta

quick_5hifter 28-09-08 20:13

Salut baieti! Multumesc mult pentru aprecieri si sfaturi!

Din pacate va trebui sa aman cateva zile vopsitul, desi eram programat pe 1 octombrie (albastra va fi, nimic special, doar albastru metalizat si atat, cod de catalog ca sa nu am probleme pe viitor).
Motivul pentru care aman vopsitoria: desi masina era pregatita pentru chituit si vopsit, in sensul ca tabla era toata indreptata, s-a intamplat ca masina sa-mi fie "atinsa" de un ditamai autocarul... astfel incat acum necesita o noua oglinda stanga, un nou stop stanga si refacerea barii si aripii spate, precum si eliminarea unei zgarieturi pe usa. Tot raul spre bine, sa speram...
Inainte de asta, un Ford m-a zgariat intr-o parcare, pe bara si pe aripa fata... nimic grav nici de data asta.

Legat de performanta, in urma sfaturilor primite, mi-am luat definitiv gandul de la orice kit turbo, din mai multe motive: nu vreau sa-i afectez fiabilitatea cunoscuta pentru masinile japoneze, iar performantele ei actuale ma multumesc pe deplin (veti citi mai jos de ce).

Voi cauta filtru de bumbac in cutia originala, am vazut ca se gasesc la pretul de ~100 euro pentru alte masini. Sunt convins ca merita!

Finala as vrea sa-i montez una dubla, transversala, cu iesiri stanga-dreapta...sa vedem daca se poate ancora si racorda. De restul sistemului de evacuare nu ma ating, mai bine sa ii simt lipsa decat sa-mi para rau.

Suspensii sport am gasit deja muuulte variante, la momentul potrivit o voi face si pe-asta.

Insa stopuri si faruri nu gasesc nicaieri, de la nici un producator!!! Need help!

Azi am avut ocazia sa o testez la drum lung, Constanta-Bucuresti si invers... am ramas placut impresionat de tinuta ei de drum! Acul vitezometrului urca destul de repede pana la viteza maxima, care a fost 241-242 km/h pe ceas :!: si mai mergea :!:
Viteza maxima constructiva este de 225 km/h si ma asteptam sa mearga cu 230, dar nu cu 240... de-asta am zis mai sus ca nu am nevoie de performante mai bune, atat acceleratia 0-100 cat si viteza maxima sunt arhi-suficiente pentru mine :D
Dupa ce voi rezolva toate problemele cu ea (cauciucuri noi, schimb ulei, curatat injectoare - nu e nevoie dar nici nu strica, fise si bujii noi mai bune, tratament motor inainte de noul ulei etc.), dupa astea voi mai face un test sa vedem cu cat merge, dar pana atunci o mai las sa se "odiheasca" :lol:

A, sa nu uit: consumul pana la Bucuresti si inapoi, cu tot cu forja pe cateva portiuni, a fost mai mic sau egal decat cel inregistrat cu Getz-ul meu de 1.1 :shock: asa ca nici de asta nu ma pot plange.... consum mai mic de 10% pentru 175 cp eu zic ca e extraordinar!

Cu jantele ma mai gandesc, s-ar putea sa ma limitez la un 16 inci cu J mic, nu prea as vrea sa fac vreun compromis de dragul esteticii...

@celicagtfour: spune-mi te rog UNDE GASESC FARURI BEAMS SI STOPURI JDM :?::?::?:

adu89 29-09-08 00:49

Quote:

Originally Posted by quick_5hifter (Post 1781873)
... Acul vitezometrului urca destul de repede pana la viteza maxima, care a fost 241-242 km/h pe ceas :!: si mai mergea :!:

[/COLOR][/COLOR]

te cam contrazici singur :) no offensse :lol: stiu ca celica 90-94 2,0 gti prinde 250 sigur pe ceas,deci a ta ar trebui macar sa egaleze viteza asta.spor la munca :!:

quick_5hifter 30-09-08 12:22

Quote:

Originally Posted by adu89 (Post 1782464)
te cam contrazici singur :) no offensse :lol: stiu ca celica 90-94 2,0 gti prinde 250 sigur pe ceas,deci a ta ar trebui macar sa egaleze viteza asta. *spor la munca :!:

N-am inteles exact cu ce ma contrazic singur:
-"viteza maxima" m-am referit la viteza maxima pe care am atins-o eu pana in prezent, nu la viteza maxima pe care o poate prinde masina;
-Celica de fabricatie 90-94, varianta 2.0, este turbo si 4x4, din cate stiu eu... si la 192 cp (sau cati o avea), cred si eu ca prinde 250 km/h;
-a mea este 2.0 aspirat si, oricum, viteza de 240 km/h mi se pare destul de mult pentru un aspirat de capacitatea asta... fie el si de 129 kw; voi mai face niste teste, dar nu acum.

*Multumesc!

sorin_sorin95 30-09-08 20:34

Bag de seama ca toti posesorii de Tico fac un salt destul de mare la achizitionarea urmatoarei masini acum sper sa nu ies din tipar.
P.S. Am rezolvat-o cu geamurile. Merci inca odata

adu89 30-09-08 21:58

nu cred ca are rost sa ne contrazicem dar ... am precizat 2,0 gti care e varianta de 156 de cai :) spor la lucru

quick_5hifter 01-10-08 00:22

Quote:

Originally Posted by adu89 (Post 1785529)
nu cred ca are rost sa ne contrazicem dar ... am precizat 2,0 gti care e varianta de 156 de cai :) spor la lucru

Da, uitasem de motorizarea aia.... si totusi imi vine greu sa cred ca atingea viteza asta...
In fine, voi reveni cu doborarea propriului meu record :lol: Pana acum, inainte de Toyota, am mai mers o singura data cu mai mult de 200 km/h, cu un Audi A6 2.5 TDI din '96. Am prins cu el ~210 km/h si mi se parea o viteza colosala :oops: iti dai seama acum, la 240, cum mi s-a parut...:D eu fiind obisnuit cu motoare de 0.8 si 1.1, ambele de putere insignifianta :lol:

Stii cumva cam in cat timp prinde suta o Celica gti? Pe net am gasit diverse variante, cu ceva diferente intre ele... si nu m-am lamurit deloc. Asta ca sa pot face o comparatie, sa stiu cam in cat timp ar prinde a mea suta...

adu89 01-10-08 01:50

din ce stiam eu,in jur de 7,4 cam asa.bineinteles,timpii variaza de la masina la masina,in functie de cat a stat in ploaie cand tuna :lol: oricum,din cate stiu eu gti-ul din generatia a cincea e o idee mai lent decat masina ta.cel mai simplu,cauta un gti in cauza si te dai cu el :)

All times are GMT +2. The time now is 02:22.

- Copyright 2026 4Tuning