![]() |
ce pot face la un SDI?
Ce pot face la o cordoba 1.9 SDI din 98?momentan are 67 de cai..
|
Re: ce pot face la un SDI?
Aceeasi problema si la mine. Un Brava 1.9 D din 1996 cu 65 de cai.
|
Quote:
am si eu un seat ibiza 1,9 sdi din 2005 si m-am gandit sa-i fac ceva,insa nu merita.mai bine o vinzi si iti iei un tdi,daca esti fan diesel si vrei mai multa putere |
La sdi cred ca mai bine ii zvirli motorul undeva in fundul garajului si cauti un tdi, cu ambreaj, cutie si turbina cu tot.
|
MOTORUL DE SDI E UN motor foarte bun,nu ai de ce sa incerci sa scapi de el.am mai scris,schimbi toata masina daca vrei altceva
|
aha...schimbatul masinii..e putin mai greu...e masina cumparata de tata...facuta cadou...nu prea merge prea curand..
|
incearca un unichip...
|
schimba doar motorul atunci
|
pune-i turbo. schimbi si pompa de injectie, injectoarele, ecu, dar altfel nu prea merge...
|
se poate face ceva dar nu uimitor.
|
Sal,
Poti pune un powerbox Kuberl. Detalii pe www.motortuning.ro. Poti obtine o crestere a puterii cu cca. 20-25% |
Quote:
Ce fac multi destepti: pun turbina si soft si o duc la 120 de cai , sau schimba motorul si cutia! Ca si investitie la ce am scris mai sus: un motor si o cutie te-ar costa enorm ( nici nu vreau sa ma gandesc ). Iar o turbina + un soft veritabil te-ar costa vreo 1500 euro. Nu mai bine vinzi masina si dai diferenta de 1500 euro pe una care are TDI ? |
dolb, iti aduc un SDI si 1500e..il faci TDI? sincer!
Quote:
|
bogdane..na..am dat si eu un exemplu :) ( ca mai vazusem kituri complete turbo la 1000 de euro ).
Din SDI nu se obtine 25% cu chip. Daca obtii 8-10 la suta sa fii multumit. |
kitul turbo..tre sa contina si intercooler, turbo, piese aditionale ale turbo ..furtune..eventual interne
|
Quote:
chiar daca nu are legatura cu SDI-ul asta... |
tu ai idee de dif dintre UPGRADE turbo si montaj turbo pe un motor aspirat?
una e kitul turbo pt un upgrade si alta pt un montaj complet turbo.. |
Da, stiam ca trebuie decomprimat motorul la un aspirat. Oricum am tot zis ca e f greu sa faci ceva:)
|
Quote:
nici cutia nu trebuie schimbata. exista tdi-uri second hand in 1500E, +ca mai poti scoate cateva sute pe sdi... eu nu inteleg dece va cumparati sdi-uri, nu mergeti cu masina inainte sa dati banii pe ea? nici macar nu e mai economica decat tdi. |
economica nu e , mai sprintena nu e. Dar am auzit ca ar fi mult mai fiabila.
|
Cauti pistoane si biele de PD 1.9
Turbo de PD 2.0 150 cai Faceti un intercooler, lagatura si o galerie de evacuare. Pompa de motorina mecanic cu modul 10 (eventual 11) iti ajunge pana in 180 cai. Duze 502 modificate ca sa permita debit mai mare Si reglezi cu o surublenita in 20 de minute totul si posibil ca ai peste 150-160 de cai. |
nu cunosc pd 2.0 de 150cp.
trebuie resoftata corect si are nevoie de comnda de turbo electronica. |
Scuze, 140 cp, eventual una de pe 2.5 tdi. In general GT17-20 e marimea dorita, mai mare si nu face presiune sub 3000.
Nu o poti resofta fiindca electronica originala n-are map pana in 300kpa. Nici un TDI nu merge ok peste 1.2 bari, trebue schimbat map-ul, iar asta insemna un nou program, la fel un alt AFM ca devine foarte mic si restrictioneaza... Mai bine fara electronica, sa vazut de zeci de ori ca merge, este ieftin si consuma la fel. |
se face si se adaugaun modul electronic de compensare pentru functile lipsa, sau cum vrea dar daca vrea sa functioneze perfect corect...
|
si ma gandesc ca daca tot bagam electronica de 2-300e + programare de 500e mai avem bani si de un modul electronic care sa controleze geometria variabila la turbina + una care in functie de treapta folosita sa varieza si presiune si hip-hop suntem la pretul unei Golf 5 GTI...
Acum serios, ce am enumerat eu costa undeva la 2000e la o masina de nici 4000e. Ce vrei tu costa cu bune peste 3000e + manopera si nu neaparat produce putere mai buna, eventual consum cu max 10% scazuta. Daca ar fi un Golf de ultim rachnet sa zicem ca mai merita...dar nu e cazul. |
500e este pentru a comanda tot, debit de motorina si comanda la turbo simpla sau cu geometrie variabila, plus ceva manopera insa as merge pe acest model pe o alta varianta mult mai interesanta.
Compresor ! |
Compresor la diesel, o sungura problema am, arderea la diesel se urca la 50 de bari, dublu decat la benzina, pacat sa pierdem presiunea asta, de asta asi pune turbo, free power.
|
Fi mai explicit insa fi foarte sigur ca m-am gandit la ce am spus si daca persona respectiva vrea sa faca noi ii garantam ca merge si-i dam concursul nostru.
|
Nu zic ca nu se poate, orice se poate, numia ca nu merita.
Ce e principala plus la un compresor fata de turbo? -Raspunsul mai buna la gaz, valabil la eaton sau roots, cel centrifugal reactia seamana cu un turbo (la diesel nu se pune fiindca acolo tot timpul merge lin amestecul, adica nu in functie de aer se tureaza ci in functie de combustibil) -Temperatura scazuta in motor (pe partea de evacuare tine, in rest nu, la fel se incalzeste si compresorul aerul, deci peste 0.6 bari e bine un intercooler). -Nu face back pressure (asta e corect si nu pot contesta, mai alesc cu axa de aspirat) din cauza ca are un A/R mic sau ca e subdimensionat... In schimb are si minusuri: -nu prea poti face "tuning", adica daca vrei mai mult este greu sa obtii -nu benevicezi de presiunea mai mare la ardere, la un benzinar asta este ~25-30 bar, la un diesel pote urca si peste 60 de bar. E drept ca compresia este mai mare, dar nu cu atat, asta rezulta ca presiunea in evacuare este mai mare la diesel, deci de la turati mai mica deja functioneaza aceasi turbina ce la un benzinar inca nu face nimic. -usor si ieftin de schimbat (cu 200e gasesti cate vrei in stare perfecta) -Si cel mai important, are efficienta mai mare decat un compresor cu 5-20%. Acum fie care cum doreste...eu merg pe turbo. |
Pentru a nu altera un motor de tip SDI si a nu-i aduce atingere prefer compresorul al carui raport de transmisie il calculez f bine astfel incat sa obtin maximul in zona dorita de mine. Mi-ar placea sa fie o turatie de 4750rpm.
Avand compresor pot face o liniaritate a cuplului foarte buna si fara varfuri greu de controlat. E f bine sa-i pui intercooler insa calculezi in functie de ceea ce doresti pentru 100-110cp nu e necesar, mai departe depinde. Daca obti cuplu prea mult sau putere prea mare la un sdi intervin problemele de transmisie si nu ma refer la ambreiaj care nu prea se impaca cu cuplul ci la rapoartele de transmisie si rezistenta pinionelor care nu agreaza socul de cuplu creat de turbo. |
Seby, Hexer .. n-are rost ! Oricum omul nu isi va face nimic la masina ! Bafta
|
dolb - asta stim de cand s-a creat thread-ul :D dar daca cine vrea...poate o data ii dam o idee.
Cum spuneam si anterior, daca masina costa 4000e nu mai conteaza ce te faci la el. Cutie gasim cu 200e, dar nu prea sunt probleme la golf4 cu el pana la 250-300Nm, numia ambreajul nu tine, dar cu 400e intarit totul si ajunge peste 600 fara probleme, daca nu facem cu doua discuri si atunci tine. Un motor intact si in stare buna de sdi costa 4-500e maxim, cui mai tine de ea. Si acum sincer, toti de acea ne place dieselul ca are turbo, intre 1500-2000 odata vine presiunea si ne apasa in scaun, fara asta se pierde distractia. Nu zic ca nu se poate cu compresor, fie care cu preferitnele lui. |
Cine din voi a condus sdi?
|
:tetter:
Si altele diesel aspirate comandate deja electric, Punto, Merc, polo si golf si ca bonus transporter (U 650 si DAC pe care nu sunt mandru). Merg ca un benzinar aspirat, in oras sa zic e confortabil, ca un benzinar de pe vremuri...dar au un lipsa de putere. |
Ai condus SDI?
|
Quote:
|
Pentru a intelege ce spun trebuie sa conduci SDI, are ceva special ce nu vreau sa pierd, vreau sa amplific. Chiar daca nu toti apreciaza motorul asta mie imi place f mult si consider ca are un rafinament special.
|
Este si o problema de abordare de mentalitate, poti face orice insa daca vrei stralucire, daca vrei sa faci o opera de arta trebuie sa iti folosesti "simtul artistic".
Un SDI in stare perfecta are un raspuns la accelerare demn de o masina sport chiar daca in continuare lipseste consistenta de asa zisa putere. Reactia este foarte prompta. Asta mi-a dat la volan o senzatie speciala, care daca este amplificata devine adorabila. |
Quote:
|
Nu stiu daca nu din electonica este amplificat rectia aia la gaz, cum e la masinile cu motoare mici cand apesi butonul sport.
|
| All times are GMT +2. The time now is 05:37. |
- Copyright 2026 4Tuning