![]() |
Exista pierdere de caliatare in Bridge??
as vrea sa stiu si eu daca calitatea sunetului scade atunci cand pun 2 amplificatorare in Bridge....ma gandeam la dublarea T.H.D.????
|
Daca vrei sa participi la concursuri de SQ atunci trebuie sa cauti amplificatoare cu THD mai mic de 0,1% chiar 0,001% pt ca arbitrii aia au ureche lucrata nu gluma :P .Daca nu participi poti merge fara probleme si cu amplificatore cu THD 1% :P pt ca nu o sa observi diferente nici cu slujbe la biserica.Daca vorbesti de amplificarea unui sub (ca altfel nu prea vad rostul :P ) nu cred ca o sa observi o diferenta ,tot BUM BUM o sa fie :lol:
Parerea mea... :P :lol: :lol: :lol: |
sa zicem ca merg si nu merg la concursuri.... :) vreau sa stiu daca imi cresc distorsiunile .... aa...si o sa folosesc pt difuzoare de portiera nu sub.... ca sa stiu ce o sa fac.... am 4 canale si o sa fac 2 canale : 2x250w RMS la care o sa limitez semnalul ca sa nu ard boxele dar sa am calitate pana la capat....
|
Stai linistit ca nici arbitrii nu prea simt sub 1% oricat de antrenata ar fi urechea lor. Poti pune in bridge linistit. Mai mult conteaza cat de bun e ampliful decat daca e in bridge sau nu ! Teoretic, se spune ca odata cu scaderea numarului de ohmi scade si calitatea insa eu nu am simtit vreodata vreo diferenta !
|
Daca vrei SQ,mai bine te gindesti la o incinta in compresie de calitate.Cum spunea si fuscobal,alege o statie de CALITATE,adaugi \"compresia\" si nu te feri in a o pune in bridge.
|
Saxo daca arbitrii nu simt diferentele dintre 1% si 0,1% stau linistit :P :wink: (bine nu ca as concura :lol: )
|
2x250 RMS pa fata ? :shock: MARFA Dar pe ce difuri ???
|
Cred ca am postat aiurea....scuze,sunt obosit.Nu era vorba de sub ci de difuzoare....
Pune-le linistit in bridge,la cit vei scoate din statie,distorsiunile sunt neglijabile.Difurile au maxim 100 RMS. |
si pot da cu 200w rms in ele maxim.....adica se limitez semnalul pana la 200w RMS...fara sa le ard??? stii despre ce e vb...DLS R6 pe cutie scrie 85w RMS 120W RMS MAX....
|
Adik vrei sa dai 200W in difuzor care tine 85W ? Nu sunt sigur ca am inteles prea bine !
|
Sincer nu cred ca este in regula ce vrei sa faci.Daca dadeai si tu cu 120cum e maxim sau hai poate 150 ca cine stie poate merge dar 200W RMS in 85W RMS...... :? O sa ai tu 250 w RMS dar limitezi statia la 120w RMS :P
|
uite care e treaba..... pe el scrie 85-120w rms....sa zicem 100 w rms......dap...deci inseamna ca suporta 200w Muzicali... (care inseamna distosiuni peste 1%).....eu vreu sa bag 200w rms si atat...nu o sa ajung sa distorsioneze..... puterile sunt acelesi numai ca in loc sa am 200 w cu distorsiuni o sa am 200w curati.....sper ca am deptate....cum zicea SAXO...trebuie bagata mai multa putere decat suporta diurile...doar cu o conditie ...sa nu depasesti pragul MAXIM...
|
Omule, 200W e enoooorm pentru o biata portiera. 85W RMS cu varf de 120W inseamna ca difuzoarul tine varfuri de maxim 120W iar asta se intampla in conditiile unei portiere lucrate bine, unde nu vibreaza ca draq tabla din spatele difuzorului. Si daca ai putea sa dai 200W in difuzoarele alea, nu ai cum sa stai in masina cu difuzoarele care se afla la sub 1m de tine si scot 200W ! Desi n-am incercat, as putea sa pariez ca surzesti instantaneu ! Nu compara Watii din difuzoare cu aia din subwoofer. 200W la 1000Hz unde urechea e super sensibila termina urechea !
|
eu zic ca nu e mare lucru....momentan am 4x 85w rms si sunt dezamagit.... macar sa tina difuzoarele...
|
Chief, hai sa ne vedem maine sa pun si eu urechea si sa facem reglajele impreuna !
|
Re:
Quote:
|
La un amplificator de calitate,faptul ca-l pui in punte e OK.Acum cu puterea care o suporta difuzoarele,vezi la fata locului.De regula depasesc 125%.Monteaza statia si vezi cind intra in limitare mecanica si dai un strop inapoi.Ideal e sa NU ajungi cu volumul din HU NICIODATA la blana si sa impingi mai mult statia.Dar daca pune altcineva mina pe butonul de volum ......
|
ma gandeam sa calibrez volumu de la HU exact la maximul suportat.....si in legatura cu rms...pot sa limitez puterea la boxe la EXACT 200W RMS si nu mai mult??? adica fara sa mai dea in distorsiunii??? sau le incalzesc??
|
Fii atent,ori m-am exprimat eu gresit ori ai priceput tu altceva:
Intr-un difuzor de 85W NU vei putea da in veci cu 200 !! 125% din 85 sunt 106.Difuzoarele tale pot suporta dupa parerea mea poate maximum 115 sau p-acolo pe undeva.Avantajul va fi acela ca acei 100 si ceva cu care vei da in difuzoare ( si aici ramine de vazut cit suporta ) vor fi in regim de distorsiuni neglijabile !!.Limitarea mecanica e atunci cind difuzorul depaseste excursia maxima si asta se AUDE,se simte.Din acel punct vei cobori putin in jos.Cu putere peste aceasta limita,inainte se se arda se va RUPE si oricum nu se poate asculta pentru ca se AUDE cind atinge limita excursiei. Ce vreau sa spun insa e ca modul asta de reglaj e cel mai bun daca e facut BINE si FOARTE periculos daca nu e facut cum trebuie !!! |
Swat-Cat!! esti convins ca ampliful tau are 2*200W legat in punte???
Cum au zis si alti trebuiesc neaparat preparate usile inainte ca altfel va suna ca tocana si iarasi ajungi la concluzia ca nuti ajunge vrei mai mult. Eu iti garantezi ca un montaj 4*50W curati, lucrati cum trebuie cu niste difuzoare bune sunt suficiente pentru o auditie placuta in masina (daca nu cumva te pregatesti pentru competiti) bineintles completat cu un subwoofer de exemplu pe 8\" sau 10\" Ce marca e ampliful? De ce nul rogi pe Saxo sa va intilniti sa vada exact despre ce e vorba?? Apropo limitari si alte alea!!! Cred ca am putea scrie carti despre chestia!! Depinde de prea multe chesti (sa luam primu lucru Cd-urile sa numi zici ca ai numai cd-uri originale care chiar si alea difera unul de celalalt) cel mai bine e sa iti deschizi urechile dupa un timp iti dai seama cam pana unde le poti da ca sa nai probleme cu ele. Asta e experienta trebe platita mai arzi o pereche mai ei altele si tot asa (asta daca nu le duci cumva la bobinat :wink: ) :D :D |
Daca e Rockford-ul ala modificat e posibil sa dea varfuri de 2 x 200...
|
ela e...dar scoate nemodificat 2x250w rms pe 4 ohm...si acum cred ca depaseste 2x320w rms :))...crima
|
In cazul asta eu sunt de parere ca ampliful va fi prea mare pentru componentele care le ai!!
1.stim foarte bine ca si amplifurile ca si difuzoarele incep sa sune cel mai bine la un volum putin mai ridicat. 2.atentie mare ai sanse foarte mari sa te apuci sati arzi difuzoarele. Succes :P |
| All times are GMT +2. The time now is 13:03. |
- Copyright 2026 4Tuning