![]() |
Senatul elimină taxa de poluare, sumele īncasate se restituie integral
Senatul a adoptat, luni, modificarea OUG 50/2008, prin care elimină vechea taxă auto şi actuala taxă de poluare, iar sumele īncasate de stat urmează să se restituie integral, indexate īn funcţie de inflaţie, īn termen de 90 de zile de la publicarea legii īn Monitorul Oficial.
Senatul a adoptat, luni, cu 58 voturi "pentru", 11 "īmpotrivă" şi două abţineri, proiectul de lege privind aprobarea şi modificarea OUG 50/2008 pentru instituirea taxei pe poluare pentru autovehicule. Cele 15 amendamente formulate īn cadrul şedinţei Comisiilor reunite de buget prevăd eliminarea completă nu doar a taxei de poluare, introdusă īncepānd cu 1 iulie 2008, ci şi a vechii taxe de primă īnmatriculare, introdusă pe baza Codului Fiscal, care a funcţionat din 2007 pānă īn primul semestru al anului 2008. Potrivit proiectului adoptat de Senat, sumele īncasate de stat pentru cele două taxe se restituie integral. Restituirea sumelor se va face de la bugetul de stat, nu de la Fondul de Mediu, iar sumele vor fi indexate potrivit ratei inflaţiei. Potrivit unui alt amendament al proiectului, sumele īncasate de stat īn contul celor două taxe se restituie īn termen de 90 de zile de la data intrării īn vigoare a legii de modificare a Ordonanţei 50/2008. Modificările Ordonanţei guvernamentale au fost susţinute de PDL, senatorul democrat-liberal Dan Cārlan fiind, de fapt, iniţiatorul acestui proiect de lege. Reprezentantul PNL Aron Popa a susţinut, īnsă, că modificările legii sunt neconstituţionale, astfel că proiectul Guvernului trebuie să rămānă nemodificat. Senatorul PSD Ştefan Viorel a spus că formaţiunea sa va vota raportul comisiei, iar poziţia PC, prezentată de Sabin Cutaş, a fost la fel cu cea a social-democraţilor. Reprezentanţii PRM s-au pronunţat, de asemenea, pentru eliminarea taxelor şi restituirea sumelor plătite. Senatul este prima Cameră sesizată, forul decizional fiind Camera Deputaţilor. Sursa: Mediafax |
Re: Senatul elimină taxa de poluare, sumele īncasate se restituie integral
cea mai buna veste pe 2008 :))
|
o veste cu adevarat buna
|
beton .. le'a venit mintea la cap
|
pfff decand asteptam sa scapam de ea ;)
|
e bine intr-un fel...dar mi-e ca o sa se umple tara de rable, o sa vedem romani cu trailere pline de rebuturi cum fac bulgarii care le cumpara din germania cu cateva sute de euro si le revand in tara sa faca un ban... :|
|
in sfarsit au facut si ei ceva bun :D
|
in sfarsit au eliminat si eu taxa
de cand asteptam...... |
NU s-a eliminat ..mai trebuie sa treaza de Camera deputatilor si de sa primeasca Semnatura presedintelui ....deci mai e mult! aceasta e doar prima etapa in adoptarea unei legi .
|
Perfect, am bani de bautura ! :D
|
o veste buna dar in maxim in cateva luni se va face o prostie mai mare decat taxa de poluare spun eu,deoarece taxa de poluare aducea bani frumosi la buget si statul nu pierde niciodata,nu sunt sigur dar o sa faca astia ceva
|
vin alegerile, tind sa cred ca s-au strans o gramada de bani de campanie, iar acum care o scoate o sa se foloseasca de asta. SUNT JALNICI.
|
treaba buna daca scoate taxa....dar vreau sa o vad si pe asta :shock::shock::shock:
|
Quote:
|
or sa ne lesine cu asigurarile, in genul celor din vest, sau orice alt gen de taxe si impozite
|
poi nu tre sa iasa din nou domnul Basescu bineinteles ca o sa dea semnatura pt aceasta lege dar dupa vor gasii ei o alta taxa :D
|
Uhuuuuuuuuuuuu! :D
|
Eu zic sa ne bucuram dupa ce e sigura treaba.
|
:shock:au inebunit:shock:
|
e o alta combinatie inteligenta,stati linistiti ca ne vor arde cu altceva
|
hai ca m-am distrat :)) am crezut ca e la sectiunea divertisment vestea asta...dar e pe bune.. Cine a luat-o razna in tara asta ? :)) nu cred ca e adevarat DAR daca printr-o minune este adevarat...cu siguranta Basescu v-a semna...doar e ceva facut impotriva lui tariceanu :)) hahaaha
|
ca aceasta lege sa fie aprobata ... prin ce trebuie sa mai treaga ? senat , camera deputatilor , guvern ? ca nu cunosc amanuntele astea ? ... sper sa ne aliniem si noi la randul tarilor UE
|
Spuneti NU taxei :D
Ole, ole, ole... :)) |
asteptati sa se si aplice. nu va grabiti
|
au strans destui bani pe munca noastra:(....dupa ce isi termina vilele si tot ce au de gand sa faca cu ce au mai reusit sa ia din bani vor reintroduce taxa:))
|
asta pt ca e an electoral probabil
|
Este o veste buna...sa vedem daca o sa treaca si de camera deputatilor si pe urma sa ne bucuram,...oricum taxa asta de mediu era ilegala pt ca era discriminatorie..... Oricum or sa ne puna un impozit pt masinile vechi de o sa ne doara capul...:)
Jos cu taxa !....jos cu Tariceanu !..:P |
un sut in fund e un pas inainte !!!!
|
pana nu vad nu cred ,ne-au mintit de prea multe ori
|
Vestea este buna dar cum o sa restituie banii? Mai ales ca cei care au cumparat masini noi (si eu ma numar printre ei) au lasat originalul chitantei de "taxa de poluare" la politie. Pe baza carui document pot cere returnarea baniilor?!
|
pff.... cate masini o sa aduca din austria si germania :D o sa fie plin de masini... nu e destul ca si asa e circulatie mare si nu avem drumuri.... acum o sa fie si mai si... dar oricum e veste buna ca scot taxa
|
deja circula niste zvonuri cu niste scoruri de imi vine sa ma strang de gat, ce o sa fie peste 2.0, or sa bubuie.
|
Campania electorala face minuni,ce pacat ca nu dureaza mai mult ;)
|
Ce bine k am programare la RAR pe 25:D
Dar stie cineva daca se poate inscrie ceva pana aproba Guvernul? Eu cat de cat ma grabesc si ar fi ceva dar ar scoate-o mai rpd... Nu am mult de dat dar totusi sunt niste bani:D:D:D:D care in bag in ea cel mai probabil.. !!!JOS CU TAXA!!! |
o data cu taxa jos o sa aduca o gramada de junghiunri ..si asa sunt destule. .trebuie pusa o taxa dar pt masini vechi nu asa liber..
|
Nu va bucurati inca. Asteptati sa treaca si de Camera Deputatilor si sa fie de acord si Basescu. E o veste buna zic eu, dar ganditi-va ca aceasta taxa aducea foarte multi bani la stat. Brusc si-au dat seama ca trebuie sa plateasca toti aceasta taxa si nu doar cei care importa masini, ca deh... e campanie electorala.
Insa dupa alegeri , vor baga ori alta taxa cu o alta denumire, ori vor umfla asigurarile si impozitele. Si inca un lucru. Ganditi-va ca acest lucru va duce la dublarea sau triplarea parcului auto. Toti se vor duce in afara sa-si ia masini "straine" cu cateva sute de euro. Si va bucurati ca scot astia taxa... Unde o sa va mai plimbati cu masinile daca o sa fie super aglomerat tot ? Sa nu mai zic ca distrugem rau de tot mediu... Astia tot defiseaza , dar 1 pom n-am vazut sa planteze si ei, sa nu mai zic de refacerea padurilor. |
corect.asteptati sa treaca alegerile....sa vedeti ce taxe se mai inventeaza
|
Intrebare: Cand am achitat taxa, ar fi trebuit sa-mi pastrez o copie a confirmarii de plata? In ce baza se dau banii inapoi?(diferenta taxa noua si veche) Sau, daca se va scoate taxa asta... in baza carui document se vor restitui banii?
|
eu nu inteleg cum isi fac astia campanie electorala dn banii celor care au platit acea taxa daca banii vor fi restituiti integral? si cu banii dati inapoi mi se pare cam greu sa cred ca ii vor inapoi fara o chitanta sau o dovada ca acea taxa a fost platita.. sau pur si simplu se pot lua dupa data cnd a fost inmatriculata masina, prbbl. in fine.. o veste buna in sf. si`asa trebuie sa-mi inscriu masina in octombrie, o veste destul de buna.. sa vedem cat va dura.. si daca va dura.. si ce se va intampla dupa.. cu Dumnezeu inainte :))) "Sa traim bine" :))
|
eu zic la fel ca se apropie alegerile si vor sa se scoata si ei, dupa ce se vad realesi inventeaza o alta taxa
|
| All times are GMT +2. The time now is 09:55. |
- Copyright 2026 4Tuning