![]() |
Sunet interesant.
Am si eu o intrebare la care nu pot afla raspunsul. Am auzit cateva masini care scot un anumit sunet foarte interesant.
Cand urca in turatii scoate un sunet foarte agresiv parca ar suge efectiv aerul , un sunet de avion foarte interesant. Am auzit sunetul respectiv pe un Seat Leon 1.8 T benzina , pe un Focus TDCI , si pe un BMW Seria 3 era Diesel. Va rog lamuriti-ma :) |
Re: Sunet interesant.
este blow off valve....el scoate aerul din turbina la skimbarea vitezei sau la urcarea masinii in turatie ;).....deci nu este nimic special:)
|
stiu cum suna un blow off valve si nu era blow off , am spus clar sunt TDCI si Seria 3 Diesel , iar blow off merge numai pe motoarele benzina turbo. Cred ca ceva la admisia de aer este , dar nu stiu exact. mai astept raspunsuri :D
|
am auzit si eu exact acelasi lucru la un bmw care a fost la cursele de la braila, duminica l-am intalnit si pe drum. sunetul era mai degraba asemanator unui motor de avion care se tureaza, si doar cand accelera.
|
exact , nu era cumva un bmw argintiu cu numar de BH ? exact asa suna si asta si numai cand se tureaza
|
Quote:
|
nu cumvare are accelerator de gaze?? :D
|
nu , partiam cred ca stiu ce este , este o "morishca" care se monteaza in sistemul de admisie si in turatii mari produce acel sunet.
|
nu e doar un furtun mai mare la admisie
o sa pun eu un sunet de la masina si sa vezi ca asa se aude .. |
asteptam sunetul :)
|
Cautati pe net "Exhaust whisler" ;)
|
nu e Exhaust whisler !!!!..... e vecin cu mine proprietarul masini .... ..o sa il intreb zilele asta ce are .. si va dau raspunsul
|
Unde se gasesc chestii de astea ?
|
Cred ca este turbo!
|
Pentru ca sunetul pe care ill descrie dabotta, nu este nimic altceva, decat sunetul pe care ill face turbina cand intra in rotatie(cand intra in boost)... (de aceea are sunet de motor de avion)...
Nu e nici o palnie sau mai stiu eu ce pusa la admisie, nu e nici un exhaus whistler, nu e nici o modificare la admisie... e clar sunetul turbinei........ |
Ok , am inteles . De unde pot lua si eu un exhaust whistler ? Din romania ..
|
Quote:
|
da, inca nu face, dar o sa faca daca mai alergi mult masina diesel.
|
deobicei la bmwuri am auzit cel mai des .. la m5
<object width="425" height="344"><param name="movie" value="https://www.youtube-nocookie.com/v/TwcVKfMrjf8&hl=en&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><embed src="https://www.youtube-nocookie.com/v/TwcVKfMrjf8&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object> Cred ca la acest sunet se refera |
cam asa ceva , de la ce este produs acel sunet ?
|
Quote:
offfffffffff. ce ma enervezi. lasa-i sa abereze. :D auzi, palnie, morishca etc............. |
Cred ca stiu despre ce sunet vorbeste el,si sunt sigur ca sunetul vine de la evacuare,nasol e ca nu siu exact de la ce,catalizator sport,toba sport....sau alte chestii.nu stiu.
|
Ce aveti cu tobele..evacuarile...? ...pfff ...turbina e toata ziua oameni buni!! chiar asa de greu e sa intelegeti? :P
|
Alex,sunetu ala de la Focusu TDCI albastru ii pur si simplu efectu admisiei aftermarket si evacuarii cap-coada pe un Diesel...nu e turbina,nu e morisca,nu e nushce...surse sigure :)
|
|
ce evacuare ai si cat te-a costat jmecheria
|
Quote:
10 milioane in care intra catalizator teava ornament si mana de lucru! |
Frate eu cred ca masina aia avea un pitic in admisie care fluiera cand cresteau turele :D, acum sa fiu serios...loome...era turbina ;)...si masina lui Tengu la fel face (am dat un exemplu...sa fac o asociere...)...cand ii intra turbina in functie ii suge aerul...si se aude acel sunet "special"...nu e exhaust whistler nu e pitic in admisie...nu e teava dubla de evacuare...e turbo mare fratilor.
|
|
Ala e sunetul unui supercharger...o turbina din cate stiu eu suna altfel decat un supercharger deci nu cred ca asta au auzit baietii :)
|
da intradevar...gto.ul de mai sus are supercharger..adica kompresor mecanic... si acela scoate in cazul asta sunetul ala de avion... un prieten are un mercedes E cu compresor...si suna la fel ! turbina suna umpik altfel... fuiera..si mai ales la turatii mari.. knd intra in functiune cu adevarat... Sunetul pe care l.ai auzit tu... kred ca de de la turbina... eo asa zik, poate o fi avut si filtru de ar deschis (conic) si de aia se auzea mai tare... poate si de la evacuarea marita...sau poate chiar o turbina mare... :)
https://www.youtube.com/watch?v=eH1of...eature=related cred ca la acest sunet te referi... ^^^ daca da... atunci e sunetul turbinei...si cel mai tare exemplu este acest mustang... ascultal :X : https://www.youtube.com/watch?v=XAcdg...eature=related |
Perfecta dreptate. Sunetul turbinei in turatii mari este extraoridinar . Eu am 1,7 Dti si nu am incercat sa vad cum se aude la turatii foarte mari... o sa incerc.
|
Quote:
|
Sunetul ala despre care vorbiti se aude in special la motoarele TDI (se aude mult mai bine la cele turbo pe benzina, dar sunt mai rare, TDI-urile le poti asculta zilnic doar sa iesi pe strada si auzi), mai ales la Opel, Ford, Renault si BMW, asta la turatii mai mari pentru ca turbina intra abea la 1800-2000 chiar 2200 de turatii la unele masini, si bine inteles daca acel sunet despre care vorbeati mai sus este mai accentuat asta inseamna ca are o evacuare schimbata sau/si un filtru de aer sport, asa ca nu-i nicio mare smecherie
Poate regasiti acel sunet in filmuletul de mai jos la ursul lui D G H, bine... intr-o varianta mult mai puternica https://www.youtube.com/watch?v=mSVT_1RaL_U |
https://www.youtube.com/watch?v=glBg37Bwf_w al meu ford:P
|
|
| All times are GMT +2. The time now is 12:09. |
- Copyright 2026 4Tuning