![]() |
O intrebare pentru cine stie
am si eu o dacie si vreau sa stiu ce se intampla daca nu pun cauciucuri de 165/70/r13 si pun 155/70/r13....ca asa mi le-a dat la cumpararea masinii.stau si ma gandesc ca nu are nimic,faza e ca is mai putin late cu 10 mm.
Multzumesc Anticipat! |
Re: o intrebare pentru cine stie
nu are nici pe dracu! doar k o sa arate mai urat!
|
Ma...vb. lui Sirius...o sa arate mai urat...o sa ai roti mai de bicicleta :)
|
aaa inseamna ca e bun...ma gandeam ca daca ma opreste politia nu are nimic?
|
TEORETIC iti ia talonul, adik trebuie sa ti-l ia!
dar politia a trecut de faza asta! |
Quote:
|
daca nu ai pe masina dimensiunile cauciucurilor care sunt trecute in talon iti ia talonu.asta a vrut sa zica Sirius.
|
nu nu eu ma refeream la ce a zis sirius adik: cum au trecut de faza asta?
|
nu iti ia talonul ca pe dacie au fost prima data de 155 dupa aceea de 165 asa ca nu se mai baga
|
Re: O intrebare pentru cine stie
iti ia talonul..si o sa ai un aspect urat al masinii...o sa arate caroseria mare si rotile spre interior,mai subtiri..
|
plus ca o sa te bucuri cand mergi pe autostrada o sa vezi pe bord 150 la ora si de fapt o sa ai 90, dar o sa ai un avantaj la plecare
|
Quote:
|
155/70 e marime idioata...poate 155/80 ca sa fie ok
|
am avut eu 155/80 si arata nasol rau, sunt inalte si inguste arata ca pixu
|
Quote:
|
Așa cum ai spus și tu diferența este doar de 10 mm. Depinde de ce scrie în talon. Până în anii 90 dacia era echipată din fabrică cu jenți de 4,5 inch și cauciucuri 155/70 R 13. După anii 90 a fost echipată cu jenți de 5,5 inch și cauciucuri 165/70 R 13.
Din punct de vedere legal: (extras din Codul rutier) Certificatul de înmatriculare sau de înregistrare se reţine de către poliţia rutieră în următoarele cazuri: ....... - anvelopele au alte dimensiuni sau caracteristici decât cele prevăzute în cartea de identitate a vehiculului, prezintă tăieturi sau rupturi ale cordului ori sunt uzate peste limita legal admisă; Din punctul de vedere al vitezei, cu anvelopele tale, dacă în talon ai 155/70 R 13, la o indicație a vitezometrului de 50 km/h viteza este cea reală adică 50 km/h. Dacă în talon ai 165/70 R 13, cu anvelopele tale la o indicație a vitezometrului de 50 km/h viteza reală va fi de fapt de 48,76 km/h ceea ce este nesemnificativ. |
Quote:
|
punele pe masina ca nu are nici pe dracu !! pe dacia mea din 81 eu am cauciucuri de 185/70/13 si nu are nimic !! baiatul din Brasov cu BV .. FAP avea pe a lui 205/60/16
sunt multi care nu respecta specificatile talonuli si nu au nici o problema !! |
| All times are GMT +2. The time now is 23:02. |
- Copyright 2026 4Tuning