Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Generalitati tuning (https://forum.4tuning.ro/23-generalitati-tuning.html)
-   -   Taxa de poluare scoasa ? (https://forum.4tuning.ro/23-generalitati-tuning/89382-taxa-poluare-scoasa.html)

cryssl 03-09-08 16:19

Taxa de poluare scoasa ?

http://www.antena3.ro/Senatul-a-deci...53593_ext.html

;)

ronnaldinho 03-09-08 16:29

Re: Taxa de poluare scoasa

chiar a fost scoasa,sau iar trebuie aprobata de catre parlamentari 8-| ??
ce bine ar fii sa o scoata ...

ronnaldinho 03-09-08 16:35

Taxa de poluare ar putea fi eliminata si restituita integral, reactualizata cu indicele inflatiei, au decis miercuri comisiile reunite de administratie si buget-finante, o data cu discutarea ordonantei 50 pe 2008, decizia urmand sa intre in vigoare de anul viitor. Numai in luna iulie s-au colectat la bugetul statului peste 40 de milioane de euro din acesta taxa.
Ordonanta 50 pe 2008 care instituia taxa de poluare pentru autovehicule a fost modificata substantial miercuri de comisiile reunite de administratie si buget-finante, sesizate pe fond, senatorii stabilind eliminarea noii taxe, cat si a vechii taxe de prima inmatriculare. Senatorii au decis astfel eliminarea taxelor de prima inmatriculare si de poluare, dar si restituirea lor integral, reactualizate cu indicele inflatiei, urmare a unui amendament initiat de conservatorul Marius Marinescu. Ordonanta aflata miercuri pe masa a fost amendata de 15 ori, in principal cu voturile PD-L, PRM si PC, in vreme ce PSD s-a abtinut, iar PNL a votat impotriva sau s-a abtinut. Restituirile ar urma sa intre in vigoare la trei luni de la adoptarea ordonantei modificate in Parlament, Senatul fiind insa prima Camera sesizata, transmite Agerpres.
Liberalul Aron Popa, presedintele Comisiei de buget-finante, a declarat dupa votul senatorilor ca "ordonanta a fost spulberata, desi vine ca un raspuns la cerintele europene privind instituirea unei taxe de poluare". El i-a criticat pe senatorii "din diverse grupuri politice" ca au incercat sa se pozitioneze alaturi de platitorii acestor taxe, din motive electorale. "Din punctul nostru de vedere, taxa este legala, este una de mediu, nu fiscala si discriminatorie. Cred ca toate amendamentele aprobate de comisii dau posibilitatea ca in continuare sa intre in tara toate vechiturile din vestul Europei, sa avem un grad de poluare foarte mare", a spus Aron Popa.
La randul sau, democrat-liberalul Dan Carlan, presedintele Comisiei de administratie, a explicat ca cele 15 amendamente adoptate la ordonanta de urgenta 50 prevad eliminarea completa a taxei de popluare introduse de la 1 iulie 2008, dar si taxa instituita pe baza vechiului Cod fiscal si restituirea lor integrala. "La fundamentarea bugetului de stat pe 2009, Guvernul va trebui sa tina cont ca dispare o sursa de venit de la fondul de mediu, in conditiile in care avem deja lansate programele de finantare a autoritatilor locale", a declarat presedintele Comisiei de administratie. Dan Carlan a admis ca sensul initial al ordonantei a fost modificat.
Sursa: ziarul "Ziua".

cryssl 03-09-08 16:37

da ma...pana la anu e scoasaa si avem si bani inapoi..speram

D o n n 03-09-08 23:53

pai si sa inteleg acumc a eu nu mai dau taxa de poluare pt nexia?ce super ar fi...sper sa se fi scos

cryssl 04-09-08 00:01

se fac se dau peste cap si o sa termine pana la anu'..am inteles ca nu se adopta imediat..cand apare in monitorul oficial

D o n n 04-09-08 00:31

:)) inseamna ca e de asteptat...

leonard 04-09-08 13:32

eu pana nu vad nu cred :)

Mustang 04-09-08 13:49

Quote:

Originally Posted by leonard (Post 1732181)
eu pana nu vad nu cred :)

Asa si eu ...
Vor scoate taxa de poluare si vor introduce alta. Tot se va lua bani de la contribuabili. :p

NWZeu 04-09-08 14:04

Sa fie scoasa si restituiti banii, personal astept cu mare interes aceasta lege :D

unchiulNOS 04-09-08 15:04

desii stiu ca o sa fiu criticat/injurat..., nu sunt de acord cu scoaterea taxei, pt ca in felul asta or sa se umple strazile cu tot felul de cazane de 1000-2-3000 euro, in mom de fata in care strazile sunt aglomerate, nu sunt parcari amenajate...or sa apara tot felul de "biciclete"...

adi_wauxhall 04-09-08 16:07

mie sa-mi dea banii inapoi:)). Dar eu am auzit una tare: vor sa introduca o taxa de poluare sonora, mai ales in orasele mari.

adi_wauxhall 04-09-08 16:08

Quote:

Originally Posted by unchiulNOS (Post 1732405)
desii stiu ca o sa fiu criticat/injurat..., nu sunt de acord cu scoaterea taxei, pt ca in felul asta or sa se umple strazile cu tot felul de cazane de 1000-2-3000 euro, in mom de fata in care strazile sunt aglomerate, nu sunt parcari amenajate...or sa apara tot felul de "biciclete"...

sunt de acord cu tine, dar de ce se plateste taxa si pt masinile nou?

cryssl 04-09-08 17:32

dovada o aveti sus ...nu e ziar fantoma sau asa e site de la antena 3 si au dat si la tv... apar cazane...sa fim seriosi ...iti arat bmw e30 la 1000 si ceva de euro care arata mai bine decat una la 3000 de aici...sunt deacord cu scoaterea celor non euro...si daciile...ca sunt cam 9 milioane in romania...si asa o sa ajute foarte mult...;)

VaLeX 04-09-08 18:28

preferi o dacie (aici n`am nimic cu daciile , si eu am dacie) din 87 (de ex. masina mea) decat o masina din Germania din acelasi an ? nu vezi ca Dacia nu a ajuns la performantele /luxul/tehnologia unor masini din 95 sa zicem ? Dacia o sa fie in urma mereu ...cu vreo 10 ani ...

asta e parerea mea , si eu prefer masinile de afara decat cazanele din Romania :|

D o n n 04-09-08 18:40

cazane cazane dar daca reusim sa ne cumparam una...miere o facem..eu acum am luat o nexia...si are aripile spate praf de rugina...dar are motorul super...si am dat 500 de euro pe ea...si ma plimb mereu cu ea prin oras...deci...la 500 de euro ce masina iti iei?makar o dacie buna...dar nici aia.

zapinstein 04-09-08 21:13

Eu am de plata pentru Ford Focus ST nou (facelift), motor benzina 2521 cmc, incredibila suma de 80 milioane lei (56 mil taxa + 19% tva ca asa procedeaza orice firma de leasing) ca taxa poluare (inmatriculare).
S-o scoata, nu e corect sa platesc pt o masina noua o taxa cat o masina veche.

Lymbutza 04-09-08 23:32

Acum problema e urmatoare : Daca se va scoate total taxa va intra in viigoare cel mai repede de anul viitor . Eu am nr rosii pana pe 23 Sept , dupa care urmeaza sa-mi inmatriculez masina . Platesc suma EXAGERAT DE MARE care imi este perceputa , iar in cazul in care taxa este scoase din vigoare ei imi vor scadea banii de la IMPOZIT , adica eu tot cu banii dati o sa raman . Asa ca traiasca Domn' Tariceanu , ca dastea merge Tara asta asa de bine . . .

D_M_X 05-09-08 16:23

Sa zicem ca o sa se scoata taxa de poluare. Daca ne umfla astia la impozit ca in cazul Greciei. De dat banii in numerar inapoi ....... nu cred.
Dupa care mai este si prb ca multi or sa cumpere toate rablele de afara(cazul bulgariei). Cine a fost prin bulgaria stie ce vrb.

ronnaldinho 07-09-08 11:17

nu cred k daca o sa se puna in aplicare scoaterea acestei legi,o sa ne mai ducem la bulgari sa ne cumparam,ci ne ducem direct la nemti/olandezi/austrieci.at iti permiti sa dai 500 euro pe drum[sau cat costa],si sa mai dai 3000 pe o masina in firea ei.eu vad mai mereu dacii de vanzare la 80-90 mil,din anul 1999-2000,si sincerc cu 2300 euro iti iei masina de masina,si totusi nu e dacie.....nu stiu de ce va deranjeaza scoaterea acestei taxe[pe unii],pt k asa toti si-ar cumpara masini straine.Asta este cel putin parerea mea...

RA_2fast4u 07-09-08 19:30

:-O

ma duc pana la baie sa ma spal cu apa rece ca poate visez

:))

sa speram ca nu e numai ceva praf electoral aruncat in ochii alegatorilor.... si sa vina v6-le!!!

silviu_fxx 07-09-08 21:02

Si voi chiar credeti ca o sa se scoata?:))))
Se apropie alegerile, wake up people...

Sindrom 09-09-08 12:05

Quote:

poate daca gandeai nu scoteai asemenea tampenie, vezi ca pentru un 1.8 din 93 plateam in jur de 400 euro taxa, pe pentru un 1.6hdi cu FAP, euro4 s-au dat cam 800 euro, masina din 2008, deci mai gandeste inainte sa scoti asemenea ineptii.

fan_iasi 11-09-08 16:16

Quote:

si deocamdata strazile noastre sunt pline de jafuri de dacii sau alte masini vechi....oricum, cred ca o sa se impuna ca masinile ce se vor inmatriculate sa fie la nivel de cel putin euro 2, altfel o iau la fundulet de la Bruxelles. nu mai e permis sa se aduca orice cadavru.

StreetStyle22 21-09-08 08:09

Re: Taxa de poluare scoasa ?

sa fim seriosi..ne'au luat astia in Ue..ca sa le luam noi cazanele lor..si aia nu ma refer la ursuletzi ce merg foarte bine si alte bmw'uri(marci inclusiv opel etc)..dar apare cate unul..ce vrea o pisica la 2000 de euro..de acolo apare problema zic eu, sa nu mai vorbim ca nu vad rostul taxei la o masina noua pentru ce ?e noua masina ce naiba..suntem luati de fraieri ?! :| ce nu scot rabele vechi de pe timpu lu ceasca ce scot un fum negru de nu poti sa mergi in spatele lor..te ineci pur si simplu..nu stiu cum e in bucuresti sau in alta parte a tarii..dar in Tm mai sunt la Regia Autonoma de Transport autobuze Ikarus vechi care iar..scot la noxe cat 3 golfuri euro2 sau pisicute ! Traim in Romania orice e posibil :( din pacate..

alfaro146 23-09-08 15:24

Salve,
1qnos ,sa stii ca nu din cauza taxei vor apare "cazane" ci din cauza ca lumea vrea sa scape de" Dacii " si nu tot romanu are bani sa-si cumpere Q7.Eu sint de acord cu taxa de poluare ,dar nu cum e gindita acum.Tre' sa fie pt toti care au masini si le folosesc,sa fie inclusa in impozitul pe masina si bineinteles sa fie calculata in functie de poluare,nu cum e acum inclusa la prima inmatriculare.Poti sa aduci o masina noneuro cu motorul nou care bineinteles nu polueaza ,sau poti avea o masina euro4 din care ai scos sufletul si alimentezi ulei de la peco nu benzina

adi_wauxhall 23-09-08 16:02

mai este o problema....in cazul in care se scoate de tot se va ajunge la ideea ca..aduci o masina de afara, o folosesti dar problema va fi cand urmeaza sa o vinzi...nu mai poti, pt ca si "ghita" isi aduce tot de afara la acelasi pret cu cel pe care il ceri tu pe acea masina si uite asa se va umple de masini si vom realiza ca am ajuns gunoiul europei...parerea mea. totusi nu sunt de acord cu aceasta taxa la masinile noi, cel putin sa fie mai mici.. una peste alta aceasta taxa da multe batai de cap si e formulata total aiurea..

BULLDOG 26-09-08 17:34

de cine trebuia sa mai treaca aceasta ordonanta inainte de a intra in vigoare? Camera deputatilor?

AR33COP 26-09-08 19:47

Quote:

Originally Posted by BULLDOG (Post 1778037)
de cine trebuia sa mai treaca aceasta ordonanta inainte de a intra in vigoare? Camera deputatilor?

exact...de camera deputatilor...dar ma indoiesc

AR33COP 26-09-08 19:50

eu as face ca in germania.as pune impozit mai mare cu cat masina este mai veche.atunci nu mai ai interesul sa aduci gunoaie.iar daca masina e noua in germania esti scutit de impozit in primul an.

DyZ 26-09-08 20:42

asa se procedeaza in tarile civilizate ... dar noi inca suntem in urma cu mult :)

GL91ANB 27-09-08 10:08

Quote:

Originally Posted by AR33COP (Post 1778302)
eu as face ca in germania.as pune impozit mai mare cu cat masina este mai veche.atunci nu mai ai interesul sa aduci gunoaie.iar daca masina e noua in germania esti scutit de impozit in primul an.

Corect.Astfel ar mai scadea numarul rablelor aduse.Observ ca dupa 1 iulie nu prea mai gasesc locuri de parcare nici la mine pe strada.S-a ajuns ca la o singura curte sa fie 3 masini :|

beck 27-09-08 10:25

Quote:

Originally Posted by Sindrom (Post 1741534)
.... pentru un 1.6hdi cu FAP, euro4 s-au dat cam 800 euro, masina din 2008, deci mai gandeste inainte sa scoti asemenea ineptii.

la 1.6 hdi nou taxa este de 400E, tara este plina deja de cazane

adi_wauxhall 27-09-08 12:11

la mine in parcare erau 31 de masini de vreo 6 ani incoace...din iulie pana azi au aterizat in parcare inca 44 de rable..toate cu nr rosii sau germania si cel mai reusit model e golf 4 , in restu numai mizerii...nu mai am de multe ori unde sa-mi pun eu masina, pt ca sunt si nesimtiti si cand pleaca lumea la munca vine pe locul tau si 3 zile nu-l mai vezi...sper sa se faca ceva pt ca in ritmul asta o sa fie mai multe masini decat soferi...deja tg mures e primul ca nr de masini pa cap de locuitor..avem 2 masini la un om...

BULLDOG 27-09-08 12:22

voi vorbiti aiurea de rable dar va ganditi ca unii nu-si permit masini noi de peste 10 mii de euro?

D o n n 27-09-08 12:24

normal....lasa fiecare cu ce poate...decat sa iei o dacie la 1500 euro..mai bine un bmw/nexia/rover ceva...e alt confort si mers...dar fiecare cu cesi permite

adi_wauxhall 27-09-08 12:36

aici nu e vorba de cei ce nu-si permit, aici e vorba ca in ziua de azi toata lumea aduce masini ca sa le vanda.. au inca 3,4 masini .... sincer nu cred ca sunt atat de saraci..si acele dacii de care vb voi se vand cu 10 mil la noi cel putin... iar " frumoasele " masini aduse se vand incepand cu 1000 de euro...si culmea.. nu se vand...toata lumea are masina.. si inca ceva.. lumea in ziua de azi nu cauta vechituri... ma intreb cum de la programele remat e plin de cumparatori daca " nu ne permitem"....eu sunt de parere ca ar trebui sa devenim gunoiul europei. Va intreb ce va fi cand se va umple tara de astfel de vechituri...la ultima statistica tot romania a cumparat cele mai multe masini in 2007 si e in crestere anul asta..masini noi, dar suntem saraci...

y_u_s 27-09-08 12:40

Mai exact trebuie sa treaca de Camera Deputatilor si de Presedinte.
Parerea mea e ca nu va trece de Caera,sunt interese prea mari...

BULLDOG 27-09-08 12:42

Sa cumperi 50 000 de logane numa tabla goala nu inseamna sa ai bani. Si sincer, decat logan, mai bine o masina second, km putini, si mai de doamne ajuta de afara. Numi zice acuma de garantie ca m-am plictisit. Lumea nu cauta masini second in cercurile in care te invarti tu poate. La programele remat e plin tocmai din motivul ca oamenii vor sasi ia o masina cat de cat mai buna cu bani putini. Si la romani asa e, daca ii reducere, toata lumea se baga, "ca doar nu e fraier". Sa fim seriosi, cu 5000 de eruo iti iei si iti inmatriculezi masina de care io nu stiu daca ai putea spune ca e rabla.

D o n n 27-09-08 13:27

io am o nexia din germania..am dat 100 euro pe ea adusa in tara,mai dau 600 euro pe inscriere..daca nu se scoate...si pana acum am avut un cielo...la 100.000km...si era ca o dacie.nexia asta are 171.000 km motor de 90 cai,dohc...dar nu se compara...nici interior nici exterior...merge perfect.nu bate nu trancane absolut nimic...ce iti iei in tara la 2000 euro sa fie cat de cat buna? am facut cu ea si logan,si solenza, ...si la confort nu mi sa parut mai prejos ca o solenza sau logan...la stabilitate nu se poate compara cu loganu...deci sa fim seriosi...eu zic de cei care si le ia sa mearga cu ele..nu de cei care fac afaceri cu ele...

All times are GMT +2. The time now is 09:37.

- Copyright 2026 4Tuning