![]() |
Dacia Logan vs Fiat Albea
sunt acum intr-o dilema..mi-am vandut tigra cu 6500...si mai am niste bani.in total vreo 7-8000 E am.... :roll: ....si nu stiu ce sa aleg intre fiat sau dacia.. :roll:
|
pai...niciuna...nu prea ai variante bune...presupun k o vrei noua....ambele au defecte....grea alegere :D
|
Albea dotat identic cu Logan costa 10.600 EURO,deci cu 2.000 EURO mai mult,si motor mai slab.Nu merita,deci parerea mea e ca Loganul e alegerea mai buna.
Pe de alta parte,cred ca iti dai seama ca oricare din ele te va dezamagi din punct de vedere al perfomantelor (si nu ma refer doar in linie dreapta) in comparatie cu Tigra. |
pai nush...oare un motor de fiat e mai bun ca 1,4 de la renault ?// :roll:
si nu vreau sa iau varianta full..ceva de mijloc..cum e la logan..preferance...acuma nush cum e la fiat... |
Ai dat Tigra sa iti iei Logan :?: LOL :lol:
Inca nu e prea tarziu sa te razgandesti si sa iti iei o masina, nu o trompeta. In banii aia gasesti o Vectra B misto. Bafta :wink: |
Daca te gandeai ca ar fi cam la fel la pret,am banuit ca te referi la Logan Ambition.Albea e mult mai scumpa decat un Logan 1.4 echipat mai slab.
OFF TOPIC:in general orice de la Fiat e mai prost ca orice de la alta firma (exceptand Dacia evident),deci si motoarele se includ aici.Exista exceptii notabile,cum ar fi Fiat Coupe turbo,insa in general Fiatul e praf la fiabilitate si calitatea fabricatiei. |
Re:
Quote:
|
iti poti lua ceva opel astra sau vectra de prin 2001 la pret de genul asta... ieftine de intretinut, casco ieftin, consumuri mici.
parerea mea e sa stai departe si de logan si de albea, desi poate logan e cu un pas in fata! |
Ontopic ptr. ca asta intreaba omu nu alte masni Fiat albea clar !! Arata mult mai bine si se comporta mult mai bine fata de logan ! :)
|
Intra intr-un Fiat Albea si te vei hotara imediat...LOGAN. Albea e cea mai prost construita masina de pe piata.
|
acuma..nu stiu..dak amandoua sunt asa proaste..ma bag la un Sh...dar nu prea stiu ce....adik nu stiu care ar fi mai buna..mai asa...ma gandeam la un passat.din 98......crd ca aveti dreptate..in leg..cu :
ca fiat si albea nu se prea potrivesc la mine..sunt prea mototoale..incete...nush..crd ca mi s-ar parea o mare dif intre tigra si celelalte doua.. :lol: .. |
deci sa incepem cu Albea...
nu este o mashina buna...cunosc persoane care blesteama ziua in care si-au luat-o ca nu este fiabila deloc...motorul este micutz...si nu prea o ajuta sa se deplaseze... Loganu :lol: :lol: :lol: :lol: eu zic ca nici asta nu prea e bun la bani astia... Dar d c nu ai pus in lista si Hyundai Accent...eu am Hyundai Accent de 4-5 zile si merge super bine...motor de 1.3 85 de cai....destul de buna...si cam tot la 10.000 si ceva...si nu se compara la fiabilitate...si in multe alte criterii :wink: |
da deja de la 7-8000 cat avea saracu om ati sarit la 10000 si ceva
ii recomand golfu 5 de la mine din fata blocului 25.000 de km adus din germania de maxim o saptamana ... da nu stiu de unde mai scoate inca 3000 de euro asa peste noapte parerea mea e sa iti iei un logan si sa ii pui sunet ... ca loc ai slava domnului ... :lol: si inclin sa cred ca un 1.6 face un albea la liniutza ... |
orlando..de unde ai tu Hyundai Accent ca vad ca ai 16 ani...asa scrie la acolo... :) ...poate a parintilor tai..
Referitor..la masina....am fost la o firma de vanzari de masini SH din germania...si am vazut golf IV cu 7500...euroi..se merita ? sau mai era un bmw 5 1998 cu 7800 de euroi si era full.. :roll: ..si mai erau passaturi..skode..pe la 7000-11000 |
Singura chestie e ca au foarte multi km. Cunosc care si-au luat si nu au avut probleme cu ele, dar cine stie pentru cat timp...oricum o masina peste 150.000 km, nu stiu cat de mult mai merita. Poate doar daca e diesel...
|
ce zici de un opel vectra B 1.6 din `97?? 6000E :lol: nu te intereseaza?
|
nu mike...merc oricum..inainte de tigra avusem un vectra 98.. nu mai vreau opel...sunt masini bune..dar m-am plictiit de ele...poate un bmw de prin 95-98 gasesc ceva..seria 3 sau 5...sau..oare se merita sa cumpar un mercedes c200 1998 cu 8500 euro ? se poate face ceva la motor ? :roll:
|
am albea , liniutza e mai bun decat logan 1,4; o fur cu 2 masini de la logan 1,6; vit maxima prinsa pe dn1, de la campina spre ploiesti 190.
fata de motorul de 1,9 tdi de la wv trage putin mai bine pana la 140, tre sa-l turezi peste 3mii de ture, sub 3mii daca bagi picioru in ea se ineaca. deci ia-ti bmw nu mai sta. |
Re:
Quote:
|
Si probabil ca 16 ani ai bani de 3 masini,ca doar nu te duci la liceu 6 ore pe zi,ai timp sa muncesti,si oricine il va plati pe un pusti de 16 ani cu minim 2000 EURO/luna,ca doar are pregatirea sa faca atat de multe...
|
Re:
Quote:
|
bine mah..dak ziceti voi ca e asa..asa e... :roll: ....oricum am gasit 2 masini la o firma SH de masini din Germania....deci un Opel Astra 2001 full otion fara piele 8500 $....sau bmw seria 3 an 1997 8300 $ :roll:
|
Ia-ti Opelul ca e mai nou si e mai usor de intretinut!
|
BMW-ul nu il poti inmatricula oricum.
|
ce treaba au BMW, Opelul si celelalte cu topicul ? :D
|
Pai BMW sau Opel mai sunt masini, pe cand Albea sau Logan nu sunt decat niste cutii pe 4 roti si...cam atat.
Daca vrei masina noua cat de cat buna la banii astia, ia-ti Hyundai Accent sau Kia Rio. Calitatea interiorului e foarte slaba, dar fabricatia e ok, motoarele la fel, iar fiabilitatea foarte mare, daca te intereseaza si aspectul asta. Nu degeaba e Hyundai in fata tuturor marcilor europene la capitolul fiabilitate. Singurul inconvenient ar fi taxele vamale, dar le poti ocoli prin leasing, sau, daca vrei, le poti privi ca pe o garantie a fiabilitatii. |
pai cam asa sta situatia..nush ce sa iau..as vrea o masina noua cam pe la 8000 de $...dar cand vad ce motoare au....1,2-,13-1,4...si 70-90 cai.....innebunesc...si yo nu sunt obisnuit cu masini asa \"lenese\".. :roll: ..
asa dak iau la mana a doua o japoneza sau un bmw...opel...mai e ceva..motor de 1,8..cel putzin 120-130 cp.... |
dar imi este frika la SH...de calitate...la masina noua...ai garantie..casco..te doare in pix....asa la Sh.. :roll: ...voi ce ziceti ?? :?:
|
sa nu iti fie frica de sh-uri. ia cu tine un mecanic priceput si se rezolva.dar cineva care stie meseria nu nea Gica de la scara 2. Casco se poate face si la SH..nu iti fa probleme la fel ca la una noua. Numai ca masina asigurata nu o sa aiba valoarea finala in caz de dauna totala prea mare ... deci rate mai mici.
|
Se stie bine ca masina noua e sfanta, si chiar daca ai norocul sa dau de una SH buna, marea majoritate necesita investitii, unele chiar serioase. Un mecanic bun isi poate da seama daca a fost lovita sau nu, dar in ziua de azi se finiseaz reparatiile atat de bine, incat uneori devine dificil de aflat.
Ca masini noi, cat de cat potente si la bani relativi putini, optiunile ar fi cam asa: Opel Corsa Gsi 1.8 125cp la 11.800 CIP, Skoda Fabia RS 1.9 130cp la cam 14.000 si un nou venit, Citroen C2 VTS 1.6 125cp la ~12.000 E. Pe primele doua le poti gasi SH la preturi destul de bune si cu ani putini in spate, deci ar fi o alternativa si SH pt ele. Eu, personal, m-as baga pe un C2. 125cp, 8.2s suta si 7200rpm maxim suna tare periculos. |
suna tentant sokoda RS si C2-u.....hm.. :roll: ..dar nu prea am vazut SH...
:roll: .....am vazut Fiat Albea azi..la o firma SH....cu 8500 de euroi full option... :roll: ...yo zik ca nu merita... |
Pt Fabia RS la SH ar fi o solutie simpla: du-te la Weltauto, cei care se ocupa cu vanzari auto SH pt modelele Porsche Romania, si intereseaza-te de una. C2 VTS nu vei gasi SH pt ca de-abia a aparut. Du-te si pe la Di-Bas si intreaba de Corsa Gsi, asa, de curiozitate. :wink:
Albea, 8200, second hand??? Ce banditi. |
exista in constanta o reprezentanta Porshe cu masini SH ? :roll:
albea era 8500 nu 8200.. :lol: |
Nu stiu, dar in Buc sigur exista. Ia vezi aici: http://www.weltauto.ro/
Daca vrei, ma pot interesa de o Fabia RS, cunosc pe cineva la Avia Motors. Si mai rau, 8500... |
inka nush dak vreau sigur fabia RS.....sa ma mai gandesc...e destul de mica.. :roll: .dar la cati cp are..merge...tu ce masina ti-ai lua pe la 8000 $-8500$ SH ? :roll: ..din clasa medie...ceva gen opel astra.. :roll:
|
Am cam inteles ce ai vrea tu, vrei si ceva spatiu, si sa fuga bine...pai, sincer, m-as baga la o Octavia 1.8 T 150cp de vreo 4-5 ani...e o masina destul de fiabila, foarte incapatoare, trage si bine, sub 9 sec 0-100, cam 8.5, iar motorul il stim bine cu totii, e destul de upgradabil...partea nasoala e consumul, destul de mare...s-ar putea sa o gasesti la sub 10.000.
|
pai sub 10.000 ce inseamna?? eu am 8500 de $ maxim...
|
De ex...din 2003, full option: http://www.***********/html/0/264020.php sau din 2001, insa break: http://www.***********/html/1/254721.php , tot full option, foarte aratoasa inauntru si exact la banii pe care ii ai tu.
|
frate dar nu vreau Break....ca ink nu am familie...:)...un passat 98-99 nu gasesc la bani astia ? :roll:
|
Crede-ma, e mai buna Octavia decat Passat, oricat de aiurea ar suna... :wink: Alea sunt doar 2 exemple, ti-am zis, daca vrei, las vorba la cineva de la Avia motors si poate iti gaseste ceva la SH...daca apare ceva, iti dau PM...
|
| All times are GMT +2. The time now is 05:58. |
- Copyright 2026 4Tuning