![]() |
Shelby GT500 vs. BMW M5
doua masini sportive cu aproape aceleasi performante. care-i mai buna ?
Shelby GT500 technical data Performance Max speed 176.7 miles/h (285 km/h) 0-100 km/h 4.4 seconds 0-160 km/h - 0-200 km/h - 0-300 km/h - Quarter mile 12.7 seconds 0-100-0 mph - Engine Power 373 kw (500hp / 507 ps) Torque 651 Nm (480 Lb-Ft) Displacement 5.4 liters Engine type V8, Supercharged, 32v Engine location Front General data Gearbox 6 Drive Rear Mass 1778 kilograms (3912 lbs) Weight distribution - Year of introduction 2006 Home country USA M5 (E60) technical data Performance Max speed 155 miles/h (250 km/h) 0-100 km/h 4.4 seconds 0-160 km/h 9.5 seconds 0-200 km/h 13.8 seconds 0-300 km/h - Quarter mile 12.4 seconds 0-100-0 mph 15.20 seconds Engine Power 373 kw (500hp / 507 ps) Torque 520 Nm (384 Lb-Ft) Displacement 5.0 liters Engine type V10, 40v Engine location front General data Gearbox 7 speed Drive rear Mass 1848 kilograms (4066 lbs) Weight distribution 51.8 / 48.2 Year of introduction 2005 |
Re: Shelby GT500 vs BMW M5
Aceleasi performante in linie drapta sau cum?
|
Pai iese mai bine M5..desi e mai greu, are aceleasi performante in linie dreapta, ba chiar sfertul de mila ceva mai rapid.Nu mai punem ca e motor aspirat.Ok, alalalt se chipuie mai usor, dar...
|
eu cred ca nu suntem sanatosi la cap daca putem compara o ragalie de gt 500 care nu alearga absolut deloc si nu este absolut deloc stabila cu un m5
|
O comparatie total nepotrivita.Nu poti compara o supersportiva europeana(M5) cu atatia ani de experienta in spate,si cu un interior aproape de lux cu un"muscle car" american. La americani filozofia referitoare la masinile sportive e simpla:motoare cat mai mari pe masini cat mai usoare.Sunt doua masini total diferite,ce exprima doua filozofii diferite .pentru doua piete de masini total diferite.GT 500 se bucura de un mare renume in state datorita lui Caroll Shelby,iar M5 e apreciata in Europa.
|
bmw astia fac si masini ?/:) (aleg GT-u pt aspect si pt motor;) )
|
Pai nu numai...pina in al doilea razboi mondial, inclusiv, faceau avioane....militare.
|
si fac doar masini,nu microbuze,dube,dubite si altele....
|
///M5 e masina vietii mele dar nu modelul E60.Modelul e39 a fost cel mai tare ///M5.Aleg BMW. RESPECT BMW8)
Shelby nu ma incanta cu nimic! |
Quote:
|
masina e bine gandita,dar este americana...iar masinile de origine americana nu exceleaza la capitolu motoare.Corvette e o reusita in industria americana:D
|
Nici nu incape discutie intre cele 2 modele...
Cine a facut topicul demonstreaza cat de habarnist e... Daca el poate compara o masina de peste 30 de ani cu una actuala... Dar deja e comun pe 4tuning sa vad prostii de genu asta. Ca sa nu fiu full offtopic aleg M5 pentru ca Shelby GT500 e masina pentru drum drept :lol: la prima curba...i-o trage M5-u cum vrea si la orice ora...si cu cauciucuri Matador...:) |
1 Attachment(s)
Quote:
|
Quote:
ce suspensii are mustangu si ce suspensii are m5? |
:)) Shelby GT500 EVIDENT....Are Istorie .
|
M5 normal:dribble:
e mai reusit decat Shelby:yes:...cel putin mie asa mi se pare:) |
Este greu de inteles cum de unii chiar stau sa le compare, ce legatura are un coupe fabricat in State cu un sport saloon fabricat in Europa - aaaa da, au 4 roti, volan, scaune, frane, lichid de spalat parbriz .... tema de gandit: Corvette sau RS6 ..... hmmmm aceeasi "legatura" :lol:.
Quote:
Pe fata: Quote:
Quote:
|
,,Three-link, solid-axle rear suspension with outboard-mounted shocks and a panhard rod"
Adica aceasta minunatie a tehnologiei de ultumul racnet e cam asa: 2 roti conectate la o teava. Ce face o roata... face si cealalta....asa ca rotile nu se pot misca independent :lol: |
:lol::lol: Inseamna ca are punte rigida pe spate cu diferential central si nu punte independenta, este o constructie ieftina, usor de intretinut si foarte fiabila prin natura constructiva (poate sustine un cuplu mare generat de motor fara modificari).
Am adaugat si niste "explicatii": Quote:
In ce ai scris tu este o mare eroare sau nu am inteles eu corect, adica M5 are autoblocant ca roata spate stanga/dreapta sa faca acelasi lucru (ma refer la miscarea de rotatie a rotii, nu de oscilatie a suspensiei). |
aleg M5 clar . . .
partea cu GT500 = 500 cp . . . well da-ti bull**** |
1 Attachment(s)
Quote:
Adica asta: |
O comparatie nu tocmai buna, nu se poate compara un american muscle cu o masina nemteasca, totusi, daca e sa aleg as alege gt-500, si asta nu cum o fac altii(din auzite) ci pentru ca am avut ocazia sa-l conduc(nu cativa metrii cum au facut altii cu m5-ul si defel cu gt-ul).
Daca e sa trag linie pot spune ca M5 e o masina luxoasa...prea luxoasa pentru a fi masina sport,iti da sennzatia ca stai intr-o limuzina....doar e masina nemteasca,mult prea dotata, are performante bune pt. categoria ei dar un M5 nu o sa-ti dea niciodata senzatia de masina sport,sa nu mai amintim pretul......pe cand GT500 e o nebunie pe roti,aici ai senzatia ca mergi intr-o masina,te sperie cand apesi acceleratia,simti ca are personalitate chiar daca nu are sisteme peste sisteme se poate totusi controla...dar in alta maniera, ca sa poti face cu gt-ul ce faci cu M5-ul trebuie sa cnosti putin masina, iar daca ai permis de conducere de 2 luni, pardon 2 ani nu are rost sa te gandesti sa o iei decat daca ai tu o obsesie sinucigasa....sau poate iti place foarte mult cum arata si suna....asta o mai inteleg,dar ai grija la acceleratie. GT500=forta bruta,senzatii tari, una din cele mai ieftine masini de 500 cai,aspect mai mult decat placut M5=forta...pe care nu o prea simti,senzatie de limuzina....borrriiing,aspect foarte bun(pentru o limuzina),una dintre cele mai scumpe masini de 500 de cai... Si acuma o sa aud comentariile de la toti copiii obsedati de BMW(care nu am spus niciodata ca nu face masini bune....dar foarte putine masini intradevar sportive), si ceilalti care cauta pe net reviews dar care nici macxar nu au vazut una din ele "up close" daramite sa le mai si conduca.....hai, aruncati pietrele! |
:-) Trebuie sa incep cu un zambet datorita a ceea ce am citit pana acum...Dau dreptate celor care spun ca nu exista termen de comparatie intre cele 2 masini...Nici macar nu apartin aceleiasi clase dar se pare ca daca amandoua au in jur de 500HP cineva s-a gandit sa va puna la incercare :-) Am vazut ca sunt ceva cunoscatori in ale "muscle car-ului" pur sange care dau explicatii f bune din punct de vedere tehnic iar celui care a mentionat ca a condus ambele masini nu pot decat sa-i dau dreptate !!! Daca esti pasionat de masini (si nu obsedat de vreun brand ) vei aprecia in egala masura ambele masini, dar fara a uita ceea ce reprezinta fiecare...Mustang-ul preparat de Shelby( si va doresc sa ajungeti sa conduceti si versiunea SuperSnake) este intr-adevar o demonstratie pura a fortei brute puse direct pe asfalt (dar nu un asfalt de calitate proasta cum avem noi ) pe cand M5-ul, desi este la fel de puternic, datorita electronicii si a multitudinii de sisteme nu iti va da niciodata senzatia de adrenalina oferita de Mustang ! Cand te urci prima data in "monstrul" asta si apesi acceleratia pur si simplu te sperie si te incanta in acelasi timp ! Te intrebi oare cat iti va lua pana vei invata sa-l stapanesti ! Nu acelasi lucru se intampla cu M5...
Mie imi plac ambele in egala masura insa am o afinitate pentru Shelby datorita senzatiilor tari oferite de condusul acestuia iar celui care a incercat sa spuna ceva de Carol Shelby ii pot spune doar...DORMI LINISTIT IN CONTINUARE !!! In mod sigur tu nu vei face parte din istorie cand habar nu ai despre aceasta, ci vei fi doar...umplutura...sau orice altceva de genul !!! :-)) |
Cum s-a tot scris aici, comparatia e putin cam stupida. 2 continente diferite, 2 clase diferite, 2 conceptii diferite si mai presus de toate 2 preturi diferite.
Daca nu ma insel un shelby costa pe jumatate cat un m5... si se vede. Cel putin prezenta acelei suspensii spate rudimentare are ca explicatie costul mic de vanzare, pur si simplu stupid. Apoi cei 500 cai care sunt de fapt ~450 cer ceva mai pretentios decat un bat cu 2 roti... cer o suspensie adecvata, in prezenta careia ar face cu adevarat senzatie. Masina este una brutala, puterea te loveste violent si daca vrei cu adevarat senzatii este masina pe care sa o alegi. Shelby a facut istorie cu modelele sale anterioare, facand din mustang un "muscle car" si punandu-l in rand cu adevaratele legende americate gen plymouth road runner, pontiac gto, dodge challenger etc... Este o masina americana facuta pentru americani. Poate ca e instabila, poate ca e greoaie, poate ca motorul are mai putini cai decat spune... si poate ca tocmai de asta americanii o iubesc atat de mult. Este conceptul lor de viata, un motor imens, forma unui biceps flexat, volan de care ai nevoie doar cand o parchezi.... si mai ales adrenalina. La polul opus este plictisitorul si mult prea complicatul M5. O serie de butoane si sisteme menite sa iti arate ca masina aia poate fi orice iti doresti tu. Producatorul nu mai anticipeaza dorinta cumparatorului, ci il lasa pe el sa isi bata capul cu ce isi doreste. Ei bine tocmai asta e problema... cumparam o masina sa ne spuna ea ce ne dorim, nu sa ne stresam noi cu asta. Este luxoasa, prietenoasa cu pasagerii, rapida si in acelasi timp plictisitoare. Probabil de aceea este prezent un butonas la fel de plictisitor cu un M inscriptionat pe el. O apasare si se transforma in adevaratul M5, pe care ai dat banii cu adevarat. Motorul are un sunet extraordinar, este puternic si capabil sa depaseasca 300kmh. Tot la apasarea acelui buton suspensia se reseteaza in modul "M" oferind masinii o tinuta de drum demna de o sportiva. Toate acestea sub aspectul banal al unui sedan greoi si plictisitor. 2 masini , 2 continente, 2 mentalitati... si lista continua pentru a demonstra ca nu au ce cauta aceste masini in aceeasi comparatie. Shelby una din putinele masini a caror personalitate a supravietuit timpului, personalitate oarecum anticipata prin zgarcenia producatorilor, care au reusit sa ii pastreze esenta de muscle car. M5, taticul taticilor, o adevarata uzina germana pe roti, complexa si luxoasa, puternica si agila. |
Eu cred ca BMW-ul sigur nu e mai plitctisitor cand il conduci decat Mustangul care e deficitar la tinuta de drum. In plus, interiorul de Mustang e plasticos si fara imaginatie conceput. Si cred ca putem vb si de caliatea finisajelor si tot asa, lucruri care ridica (un pic nejustificat) pretul M5-ului!
|
Foarte amuzant threadul acesta!!!:lol::lol::lol:
Aceste masini nu se pot compara in nici un fel!!!Toti care zic acest lucru stiu despre ce vb! Clase diferite, istorie diferita, target diferit!! BMW-"Placerea de a conduce"-va spune ceva?Masina asta pt asta a fost facuta!!!Handling fratilor, handling.......8)8) Mustangul acesta pe steroizi a fost facut pt LINIE DREAPTA!!!:rolleyes2:rolleyes2:rolleyes2 Americanii asta fac toata ziua-DRAG si BURNOUT-uri!!! Concepte diferite pentru piete diferite si mentalitati diferite!!!! Comparati masini de aceiasi clasa, nu cu aceiasi putere!!! HANDLING vs HANDLING, MUSCLE vs MUSCLE!!! Nu are rost sa argumentati care e mai buna!!!Fiecare cu gustul lui!!! |
Quote:
|
Nu stiu ce a fost in capul celui ce a facut acest topic cu aceasta comparatie nici macar nu sunt din aceasi clasa.
Macar daca ar fi comparat Shelby cu M6 poate il mai intelegeam da cu M5 chiar nu inteleg ce are s... cu prefectura. In curand vor aparea pe forum Superman vs Batman |
Lucruri pe care le poti face cu Shelby: mergi cat poti de tare...si cam atat.
Lucruri pe care le poti face cu M5: duci copiii la gradinita, mergi la cumparaturi si pe la sfarsitul zilei mergi cat poti de tare!!! Concluzie: Performantele sunt singurul lucru care le aseamana. Chiar nu era cazul pentru o asemenea comparatie. :D |
Macar daca era bun GT-ul in linie dreapta : https://www.youtube.com/watch?v=IFrNW...eature=channel
|
Quote:
lol,ti-ai expus o parere......suta la suta bazata pe fapte reale oare?daca dai de aia care au filmat mercedesul si au pus o poza inainte cu el langa un GT500 roaga-i sa ma lase pe mine sa conduc GT-ul si sa filmeze ei din mercedes.....apoi expune-ti iarasi parerea |
cu toate ca nu imi este drag Gustav de la m5board, pe aeroportul acela au fost testate multe masini foarte tari, cu proprietari diversi deci imi este greu sa cred ca este ceva aranjat sau sofer nepriceputi.
|
Amice....GT500 e mult mai exploziv, au mers de data asta doar ca sa poata filma,sunt suta la suta convins ca de incerca sa scoata tot din Gt nu putea ala sa filmeze,ambele masini au accelerat foarte lin...asta mi-a parut ciudat caci ambele au forta,GT-ul te baga in scaun si urla ca nebunul fugindu-i spatele in toate partile la inceput iar Mercedesul (daca intradevar ar fi apasat acceleratia aia)ai fi vazut fata cum parca coboara putin si incep sa fluiere scurt cauciucurile si......vrum vrum,priveste si fundalul,iti pare tie ca masinile alea s-ar fi deplasat cu viteza?
|
Quote:
|
Antiles am vazut ce poate un GT500 shelby ... e prin bucuresti unu rosu si nu e deloc impresionant :P
|
|
shelby pt design exterior iar bmw pentru performante ... design interior, dotari ... etc:)
|
Quote:
|
Quote:
Eu unu am condus "rahatul" asta de masina in state,prima data una de la un dealer (cu care e si normal ca nu mi-am permis sa apas pedala foarte tare)dar scurta vreme mai tarziu apare un amic cu unul cu care mi-am permis mult mai multe...si tot la scurt timp a mai aparut un tip la atelierul la care lucram cu aceeasi "buda" de masina pt. ceva modificari cu care mi-am permis si mai mult,de atunci masina asta mi-a intrat in sange,jumate din neuronii mei numai la ea se gandesc,daca era o femeie sigur m-ar fi facut deja de toti banii si hainele de pe mine. M-am dat si cu BMW, chiar si cu M5, m-a impresionat placut si asta(chiar foarte placut ca era a naibii de confortabila),sa fiu sincer de la BMW m-a lasat cu gura cascata mai mult 850CSI-ul decat M5-ul,si asta fiind spusa cred ca iti dai seama despre preferintele mele in materie de masini. Hai ca deja am postat prea mult pe threadul asta care oricum nu e cea mai reusita comparatie dar nu te salut inainte sa mai spun o data,de data asta LOUD AND CLEAR: NU POTI COMPARA UN GT500 CU UN BMW,FIE EL M5,M3 ORI ALTUL,HELOOOO...DOUA MASINI DIFERITE IN TOTALITATE,DOUA CLASE DIFERITE DE MASINI.... Numai bine tuturor si scuze daca am ofensat pe cineva! |
3 Attachment(s)
Dupa parerea mea GT500 -actual e o realizare proasta dupa original, un interior de 2 bani pentru, un exterior frumos dar cam fals, cu o tehnologie slaba si un motor neperformant pt. puterea declarata, o imitatie cam slaba de mucle car.
Daca vb de original, asta este cu totul altceva, acesta este un muscle car veritabil si senzatiile deasemenea. |
| All times are GMT +2. The time now is 03:11. |
- Copyright 2026 4Tuning