Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masini de serie (https://forum.4tuning.ro/219-masini-serie.html)
-   -   Noul Seat Exeo sau vechiul Audi A4 (https://forum.4tuning.ro/219-masini-serie/88477-noul-seat-exeo-vechiul-audi-a4.html)

boy_wonder 25-08-08 17:15

Noul Seat Exeo sau vechiul Audi A4

16 Attachment(s)
Aceste imagini cu noul Seat Exeo au fost inregistrate la oficiul de marci si ne arata ca noul sedan al constructorului spaniol va fi aproape o copie dupa Audi A4 B7. Exeo, care nu va inlocui modelul Toledo, a fost proiectat pentru a concura masini ca Ford Mondeo, Opel Insignia si Renault Laguna. Dupa cum se poate vedea in imagini, singurele parti care ale unui A4 care au fost modificate sunt fata si spatele. Cum nu avem nici o poza cu interiorul, nu stim daca si acesta va fi inspirat de vreo generatie a modelului Audi. Seat Exeo va intra in productie anul viitor asa ca nu este exclus ca acesta sa debuteze la Salonul Auto de la Paris.

andreiu21ct 25-08-08 17:27

Re: Noul Seat Exeo sau vechiul Audi A4

ce tampenie de idee... dupa ce ca aveau toata emcanica vw acuma copiaza si modelele cu totul...rushinica tata!!! oricum...prima amsina de-a lor care arata decent(datorita faptului ca e copiata):!::rolleyes2:censored::-x

deci audi a4 b7 arata super bine...astia tot ce au schimbat exteror...masca si stopurile...si au pus unele de rahat... in ton cu noua linie generala Seat de toata crema. cred si eu, dupa ce au scos pocitania aia de "noua Ibiza"... ca nu se mai risca sa lanseze modele proprii.

RUDY20140TDI 25-08-08 18:31

Rusinica SEAT .
Chiar nu ma asteptam la asa ceva din partea lor .

dolb 25-08-08 18:37

arata chiar naspa! mai naspa decat audi a4 in sine! chiar si a4 arata naspa dar nici in halul asta !

dogy_10 25-08-08 18:39

Quote:

Originally Posted by RUDY20140TDI (Post 1714538)
Rusinica SEAT .
Chiar nu ma asteptam la asa ceva din partea lor .

dc nu intelegeti ca nu copiaza nimic, decizia a fost luata impreuna cu audi, in cadrul grupului vag....

allexutzzu 25-08-08 19:03

asta e a4 face-lift 2008 :lol: ce kitsch ordinar!

no limits design 25-08-08 19:33

de ce sa faci ceva nou cand e mai usor sa copiezi ceva vechi

83 kys 25-08-08 20:16

urasc copiile

Priky 25-08-08 20:27

in loc sa vina cu cea original ei copie:sad: pacat mare pacat....

Marius_mym89 25-08-08 21:09

:sad:...urat din partea lor...au murit designerii?:bat:

dogy_10 25-08-08 22:37

n-au murit designerii.....dar e mai ieftin sa produci piese deja existente decat sa dezvolti altele noi,......in lumea de azitotul se referea la costuri

adrian_tl30 25-08-08 22:57

din lateral nici nu se deosebeste de A4 ... spatele mai merge dar fata e urata ... oricum A4 e cel mai frumos ...

sir_sanjei 25-08-08 23:13

stopuri si spate care seamana cu cele de pe alfa. iar restu e audi a4 doar ca e sub numele de "seat"

AK-ZER 25-08-08 23:34

asa moare un brand...

andreiu21ct 25-08-08 23:39

ideea generala, din mom ce a f o decizie generala a VAG, este ca amsina a f chiar buna si ca e pacat sa o scoata totusi din productie. si probabil ca acum, seat vor face o varianta mai ieftina a a4-ului b7 pe care sa si-o permita mai toata lumea...desi calitati, va fi sigur plina de plasticele tipic seat si asa mai departe... eu asa ma gandesc.

dogy_10 25-08-08 23:59

gandesti corect.....

adut 26-08-08 08:47

dc se mai chinuie sa modifice putin stopurile si farurile? mai bine schimbau doar emblemele....! aiurea idee nu ma astept sa arate nasol dar totusi...

shpeedy 26-08-08 09:12

Mare pacat ca nu ne-au cerut parerea astia de la VAG :D . Ca le spuneam noi ce si cum trebuie facut... :)))

Oameni buni, scopul unei firme este sa produca bani, bani pe care ii ia de la clienti. Cu cat mai multi clienti, cu atat mai multi bani. Din cate vad, cei de la VAG s-au gandit sa aplice strategia Octavia Tour si la Seat/Audi - oferirea unui model robust si rezistent la un pret mai mic. Se pare ca platforma si caroseria B7 atrage inca multa lume si cei de la VAG s-au gandit s-o produca in continuare. Cum nu puteau sa faca asta sub marca Audi - care este o marca premium - s-au decis sa incerce sub o marca sport de buget - anume Seat. Dupa cum spuneam mai devreme, exista multa lume atrasa de platforma B7, dar si de ideea de masina noua (asa cum e cazul si la Skoda Octavia Tour). As zice ca asta este segmentul vizat de noul Seat.

UNLORD 26-08-08 09:54

Urat, dar lipsit de personalitate.

Tudorache$ 26-08-08 10:05

naspa rau macar daca luau caroseria de la skoda octavia sau golf poate ar fi iesit mai bine.

foss 26-08-08 10:12

Arata marfa pt k seamana cu un AUDI dar inrest nimic de reprosat!!!

dolb 26-08-08 10:17

ti se pare ca audi arata bine? mai ales a4 ala hidos?

foss 26-08-08 10:21

Oricum fata de alte modele mie imi place A4 dar asta e parerea mea dar eu oricum nu as opta pe AUDI pt nimic in lume daca as avea bani pt masini de lux eu BMW as alege

shpeedy 26-08-08 10:42

Preferintele fiecaruia cu privire la masini - ca si la multe alte aspecte ale vietii - are o latura foarte mare de subiectivism. Asa ca nu mi se pare corect sa judeci pe cineva sau sa aplici stereo-tipuri prin prisma marcilor/modelelor care ii plac.

Eu sunt fan VAG, dar nu pot sa nu remarc in acelasi timp frumusetea unui Mercedes Clasa S W126 sau a unui BMW Seria 7 E38, ori designul unei Kia Pro'ceed. Faptul ca imi plac cele doua limuzine ma transforma neaparat in manelist ? Nu cred.

SV25MBN 26-08-08 10:49

A4-ul B7 este o masina frumoasa, placuta. Avand in vedere ca acest Seat va pastra acele linii, sunt sigur ca va arata bine.

dolb 26-08-08 10:56

Quote:

Originally Posted by shpeedy (Post 1715602)
Preferintele fiecaruia cu privire la masini - ca si la multe alte aspecte ale vietii - are o latura foarte mare de subiectivism. Asa ca nu mi se pare corect sa judeci pe cineva sau sa aplici stereo-tipuri prin prisma marcilor/modelelor care ii plac.

Eu sunt fan VAG, dar nu pot sa nu remarc in acelasi timp frumusetea unui Mercedes Clasa S W126 sau a unui BMW Seria 7 E38, ori designul unei Kia Pro'ceed. Faptul ca imi plac cele doua limuzine ma transforma neaparat in manelist ? Nu cred.

si eu sunt fan VAG si am in garaj un VW GOLF 5.. dar te-as ruga sa te uiti pe sectiunea consiliere achizitie! Majoritatea anunturilor incep cam asa: "d'abia am strans si eu 10 - 11 - 12 - 13 mii euro si vreau sa imi iau o masina! sa fie neaparat audi a4 sau bmw e46". Cam asa are mentalitatea fiecare romanas. Ce nu inteleg eu.. de ce mai posteaza pe consiliere achizitie? Cu ce l-as putea ajuta eu daca el deja si-a pus in mine a4 si e46? Tot ce pot sa zic e " ia-ti frate"
Partea a 2-a a discutiei: zi-mi si mie cati vezi cu manele la maxim in audi / bmw si cati vezi in alfa romeo, fiat, peugeot s.a.m.d /..?

shpeedy 26-08-08 11:16

Un motiv ar fi urmatorul: Masinile germane, in special modelele pe care le-ai precizat, sunt destul de rezistente pentru drumurile din Ro. Si mai merg destul, chiar daca masina iti indica ca are o problema. De unde rezulta costuri de intretinere aproape inexistente pentru cineva care nu tine mai mult de un an de zile.

Un alt motiv ar fi ca boxele puse standard - cel putin pe A4 - se aud suficient de tare pentru "hurechea" unui manelist. Ceea ce la celelalte modele enumerate nu prea se intampla.

Dar cred ca am dat-o destul in off-topic...

dolb 26-08-08 12:29

ce dracu rezistente? am avut e46 si mai bine aveam logan frate! prastie masinuta aia

Nautilus 26-08-08 12:39

1. E o corcitura de A4 B7 cu nasul unui Passat B6 si alte cateva elemente tot de acolo
2. De cand au lansat Leon Mk II, Seat s-a degradat, asa cum a facut si Audi de cativa ani incoace
3. Concluzia: succesul (la clientii fraieri) prosteste :p

~Nautilus

Claw166 15-09-08 18:34

kitch ... da-i sa mearga ca se vinde !!!:-P

alexSHO 16-09-08 12:56

Quote:

Originally Posted by Nautilus (Post 1715847)
1. E o corcitura de A4 B7 cu nasul unui Passat B6 si alte cateva elemente tot de acolo
2. De cand au lansat Leon Mk II, Seat s-a degradat, asa cum a facut si Audi de cativa ani incoace
3. Concluzia: succesul (la clientii fraieri) prosteste :p

~Nautilus

mare dreptate ai.. d-aia seat a revenit pe profit in 2007 si d-aia audi vinde din ce in ce mai mult (global nu neaparat in .ro).... s-au degradat marcile :rolleyes2

btw in afara de rs4 nu-mi place nimic de la audi, sa nu spuneti ca sunt fanboy

22VIN 16-09-08 18:58

interesant... un a4 b7 mai urat:))...
de fapt daca ma gandesc mai bine e un model bun. cine si-a dorit un a4 b7 nou, dar nu avea bani, nu-i problema: cumpara asa ceva, schimba niste aripi, bari etc si poc: a4 b7... oricum platforma tehnica e identica:))
si acum imi sar vag-istii in cap: cum dracu sa concureze asta cu insignia si noul mondeo?!?!? da-o-n palaria mea de treaba, alea-s masini originale... chiar daca asta ar fi mult mai buna pe partea tehnica, tot n-ar merita sa concureze cu insignia si mondeo...
dar, cum romanii sunt prosti, la noi va avea succes... n-ai bani de audi a4? no problem!! ia un seat... incet-incet, seat va fi pe langa vw/audi cum e si china pe langa restul tarilor, numai ca aici vorbim de mai multa calitate...
sincer, imi pare rau, dar seat este deja o bataie de joc... in afara de leon cupra care doamne ajuta ca are un motor de 240cp, lucru ce-l diferentiaza de un golf gti... pentru golf gti exista leon fr, no problem:))

dolb 16-09-08 19:05

amphe... pt leon cupra exista vw scirocco .. stai linistit :)

alexSHO 16-09-08 19:33

Quote:

Originally Posted by amphetamine (Post 1757633)
dar, cum romanii sunt prosti, la noi va avea succes... n-ai bani de audi a4? no problem!! ia un seat... incet-incet, seat va fi pe langa vw/audi cum e si china pe langa restul tarilor, numai ca aici vorbim de mai multa calitate...

urasc tipul asta de gandire, ca si cum seat isi face modele dupa piata din romania ca si cum seat traieste doar cu piata din romania. ganditi fratilor inainte sa vorbiti

dolb 17-09-08 13:27

pt mine seat leon e ceva de genu: " daca vrei un golf 5 ... si sunt prea multe in oras.. iti iei un seat leon "

alexSHO 17-09-08 13:35

si unde e problema?

dolb 17-09-08 13:47

nu e nici o problema.. numai ca sunt multi care si-ar dori o masina ca golf5 dar din cauza ca este asa comun opteaza pt seat leon :) ce ii satisface pe deplin .

alexSHO 17-09-08 14:15

cum de altfel poate opta la fel de bine pentru fiato bravo, opel astra, ford focus, peugeot 308, citroen c4, kia cee'd, hyundai i30 eventual volvo c30, nu?

bmwm5 17-09-08 14:19

aici inca se mai discuta despre seat axeo?

dolb 17-09-08 15:38

Quote:

Originally Posted by alexSHO (Post 1759102)
cum de altfel poate opta la fel de bine pentru fiato bravo, opel astra, ford focus, peugeot 308, citroen c4, kia cee'd, hyundai i30 eventual volvo c30, nu?

da...dar daca omu e VAG-ist si ii place cum trage motorul de pe vw , cum se comporta pe drum masina, numai ca nu ii place cum arata, alege leon :)

All times are GMT +2. The time now is 05:07.

- Copyright 2026 4Tuning