![]() |
Faruri tuning pentru Oltcit
salutare! sunt nou printre voi cei de aici,ma bucur insa sa impartim aceeasi pasiune pentru o masina.
am deschis aceasta discutie dupa ce am vazut anuntul lui mad_mike cu privire la farurile cu lupa. nu cu mult timp in urma, am modificat si eu un set de faruri prin montarea de lupe. eu cred ca a iesit o treaba pe cinste si munca imi e rasplatita prin calitatea si aspectul farurilor.......astept sa ma aprobati sau sa ma contraziceti. :-) |
Re: faruri tuning la oltean
8 Attachment(s)
cateva poze......
|
bravo dom'le au iesit frumos :)
acum vin si intrebarile cum se vad? cum se vad tinand cont ca geamul farurlui are striatii? pare a fi kit universal,se gaseste asa ceva de cumparat,si la ce pret? :D ce lumina ai acum de la faruri in comparatie cu cea veche? sport la treaba ;) |
imi pare rau dar nu am poze facute pe timp de zi sa le vezi,...acum nici nu am cum, pt ca am dat motorul jos sa-i schimb un ax cu came :(
si acum raspunsuri: din punct de vedere estetic, sunt superbe. striatiile nu fac mare lucru, dau un blur la conturul luminii, nu mai e ca originalul,...cu margine definita a umbrei; oricum se vad muuult mai bine in comparatie cu cele stock. lupele sunt luate de pe skoda roomster, masina a fost lovita in fata si avea sticla la faruri sparta. aceste lupe sunt identice cu cele de la audi A 5 si R 8 , sunt lupe care functioneaza cu becuri H7 si are o actuator electric pentru faza lunga(adica o bobina electrica ce fereste o lamela din spatele lupei, astfel obtinandu-se faza lunga) |
ps,........am uitat sa precizez: am incorporat si stroboscoape in spatele lupei :D
|
mi se par mai reusite astea:) cu negru da mult mai bine fata de cum are mike
|
de stroboscoape m-am prins ca se vedea din filmulet :P
|
myke a taiat pur si simplu farul si a pus o bucata de placaj in spate, parca asa se vede.
eu am gasit alta solutie,...o sa postez luni poze in care o sa explic cum am procedat la constructie....incerc sa fac un "HOW TO..." ca sa faca toti cei care vor si au posibilitatea. |
Salut! da ceva in genul e facut al meu dar nu imi lumina bine lupa si nici nu aveam cu ce sa o prind de far si am pus sticlotextolit.
|
fa un how to ca vreau si eu sa imi fac asa pentru seicento dar nu prea stiu cum sa incep...si odata pusa lupa cum o calibrez ca sa se vada bine pe sosea...
|
nu stiu cum sunt farurile de seicento dar daca ai o parte din far(bine ar fi cea de jos) perfect plana,montezi lupele astfel incat axa care trece prin lupa+bec sa fie paralela cu suprafata plana a farului
iar reglajul luminii o sa se faca din reglajul farului care probabil exista montat pe masina :) nu e mare chestie ;) |
mike, im primul rand imi cer scuze de postul de la anuntul tau, ai dreptate in ce ai zis tu acolo.
in al doilea rand, felicitari si tie, am avut amandoi idei originale in ceea ce priveste modificatul farurilor. mine incep sa pun toate pozele de la constructie....get ready!!! morpheusmaster |
am avut si eu o tentativa dar nu cu lupe auto ci unele de scuter :D din pacate nu se comparau calitativ cu unele de masina si am preferat decat sa iasa vreo tiganie sa le vand unui daciot care le are pe post de proiectoare,si culmea dau bine pe masina lui :D
cat ai dat pe lupe?am vazut ca le-ai procurat de la o masina avariata... |
Quote:
Asteptam pozele cum le-ai facut tu , ..., |
cat ai dat pe lupe?am vazut ca le-ai procurat de la o masina avariata...
nu am platit nimik pe ele, au fost moka:D pana cu ceva timp in urma am lucrat in Bacau la reprezentanta skoda (auto moto invest), si si am luat lupele de la un roomster care era botit in fata. am avut norocul de a trebuit sa inlocuiesc chiar eu farurile acelea, cu ajutorul sefului meu am intrat in posesia lor, ca altfel nu mai aveam asa ceva acum.oricum sunt mandru de ele pt ca la roomster, optiunea de faruri cu lupe costa vreo 500 de euro,....asa ca.....le-am luat ieftin :P
|
am vrut sa pun si eu angel eyes sau banda de leduri ca la audi,....dar deocamdata m-am oprit la stroboscoape.....poate vin mai acusi day lights-urile ,...nu stiu,...ma mai gandesc , astept si o parere de la voi.
inca ceva,...cineva mi-a zis ca trebuia sa acopar in far sistemul acela de la lupa ca se vede urat si sa las numai lupa sa se vada.......era o treaba si asta,....dar eu cred ca e mai hi-tech asa ca se vede exact cum e facut.....mie imi place mai mult asa... |
pai ce spun,arata bine si asa "scheletic" , dar daca vrei para elegant ai putea face niste "capace" din fibra cu forme rotunjite care sa le pui in spatele sticlei farului si prin care sa iasa doar lupa .;)
|
8 Attachment(s)
vin pozele!!!!!
1. se cauta o pereche de lupe :P |
pune xenon pe ele :D
|
7 Attachment(s)
2. pentru sistemele de prindere am folosit 2 seturi de suruburi ca acestea + 8 piulite + 16 saibe(eu am ales cu cauciuc),....setul de suruburi se gaseste la dedeman cam 6 lei setul.
ele sunt originale in forma de L , dar ele trebuiesc indoite un pic,....atentie cu patentul risti sa le rupi,...se prind inn menghina exact de indoitura si le lovesti varful cu ciocanul. |
7 Attachment(s)
se desface farul...se vopseste,...se gaureste,...pe muchii pentru a fixa suruburile,.....se mai modifica un pic plasticul la spate in soclul de bec (se TAIE)...si iese,....cam asa
|
7 Attachment(s)
si cu asta cam gata.....spor la treaba!!!si succes!!!
|
o sa pun si xenon,.....dar deocamdata sunt student,....deci,...no money for now....as vrea mai mult un set de jante acum .
|
Interesant procedeul , de fixare .. tot.
Am sa incep pe weekend si pe ale mele, desi am sa cam tai din ele.sa vedem ce iasa., Pe faza scurta am sa pun xenon , pe faza lunga halogen , si pozitii angels ... semnalizarea led.. |
si am modificat semnalizarea,...am pus bec cu 2 filamente la semnalizare. un filament(cel mai slab) pe pozitie, si celalalt e pe semnalizare.....american style zic eu.
|
da,asta e o idee interesanta :)
|
sper sa termin de facut motorul cat mai repede sa montez masina si sa vezi cum arata si ziua cu farurile astea.
oricum o sa mai dureze un pic, pt ca trebuie sa gasesc un culbutor sa-l chimb ca e uzat rau de tot.....oricum se rezolva treaba |
1 Attachment(s)
Quote:
o poza per ansamblu cu ce vreau sa fac, bineinteles interiorul farului va fi negru, si mi-a dat un prieten aceesi idee , bec semnalizare cu 2 filamente 21/5 : 21 sa fie semnalizare si 5 w sa fie legat cu firele de la scurta de la lupa, e bine din considerentul sa se vada bine limitele masini, asta avand in vedere ca ... lupele de scurta vor fi in interior , |
si montura pentru bec cu 2 filamente se gaseste?
|
de la o tripla spate,si se adapteaza ;)
|
pentru becul cu 2 filamente, am modificat soclul becului de semnalizare prin aplicarea a 2 gauri la baza lui. gaurile sunt pentru cele 2 fire +, (semnalizare si pozitie). ,.......firele sunt lipite direct pe fundul fasungului de la bec :D.
o sa revin cu poze, poate mai pe seara sau maine |
e si asta o solutie doar ca e mai naspa cand ti se arde becu si n-ai pistol de liipit la indemana :d
daaar iti poti face un bec de rezerva cu fire lipite de el de cativa cm lungime si doar le unesti cu firele vechi,pui izolatie si merge :) |
cumperi becuri bune,...si se ard cel mult odata pe an:D....eu zi caa merita efortul
|
marfa rau farurile astea mai ales pe negru , bodyspeed parca spunea ceva de sticla de la far cred ca singura solutie e sa gasesti undeva sa le faci din plastic transparent ca sa le ai in clar cel putin asa am vazut la un tico si se vedea bestial angel-ul
|
stii cumva cine face sticla clara,..cine o toarna sau cine modeleaza plexicul in forma aia?
|
si eu sunt interesat :D ;) De exemplu daca ii dau sticla de la un far, care nu este clara...imi poate face o replica a ei din plexi sau sticla care este clara???
|
Din pacate momentan nu stiu dar daca ma mai intalnesc cu tipu ala il intreb unde le-a facut pote ne ajuta si pe noi cu o recomandare
|
super arata cu farurile cu lupa pe oltean... am avut si eu unu rosu da prin grija idiotilor din primarie am ramas cu buza umflata...
pse super ideea bafta in continuare |
Man, cand vin pe acasa...daca imi gasesc 2 lupe ma ajuti sa imi fac si eu asa la Fiat?
|
Pentru cei din Bucuresti vă dau eu un pont !! Unde se face geam din plexic transparent , vă zic şi cāt costă , dar să mă ajutaţi şi pe mine, ideea e că pot să vin să le iau dar de comandat e mai greu pentru că nu ajung curānd in Bucuresti să pot sta pāna sunt gata ...
@morpheusmaster dacă vrei contactează-mă pe privat , laşi id ,şi vorbim |
| All times are GMT +2. The time now is 06:42. |
- Copyright 2026 4Tuning