Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Bugatti Veyron vs. SSC Ultimate Aero (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/88017-bugatti-veyron-vs-ssc-ultimate-aero.html)

intel23 20-08-08 16:12

Bugatti Veyron vs. SSC Ultimate Aero

2 Attachment(s)
Bugatti Veyron

Top speed 408.47 km/h (253.81 mph) (average) 0-60 mph (97 km/h) 2.46 seconds[17]
Vehicle Mid-engine, all-wheel drive 2-door coupe Base price €1,127,210 (GB£757,359/US$1,440,800)
Engine Quad-turbocharged DOHC 64-valve W16 Engine displacement 7993 cc (488.8 in³)

Ultimate Ultimate Aero

SSC Ultimate Aero - Guinness World Record Run - 256.18 mph adica 412,28 km/h.

Oke? Se poate face pool ? Cine castiga in 402 m ? E chestie si de dinamica... nu doar de putere aici...

_anaconda_ 22-08-08 03:31

Re: Bugatti Veyron v.s. SSC Ultimate Aero

haha, ce comparatie...masinile astea nu au ce cauta intr-un versus....e diferenta de la cer la pamant

carutasu 24-08-08 11:45

daca e vorba numai de top speed, datele sunt negru pe alb si polul e gata :) (asa cum se prezinta acum)... daca se compara cele 2 masini per ansamblu....nu are rost.Daca se vorbeste de performanta pe linia dreapta si se tine cont de potentialul mai mare (cred eu) al motorului de pe Veyron, atunci cred ca situatia se poate inversa destul de usor.Cred ca Veyron putin "repreparat" poate dobora recordul lui SSC.
Diferenta de pret e mare ( de fapt Bugatti costa dublu), dar eu cred ca orice milionar il va prefera oricand lui SSC.
Demarajele sunt 2.46 Veyron vs 2.78 SSC....deci pe 402m e greu sa pariezi pe vreuna.Probabil Veyron ar castiga la mica diferenta, depinde cum sunt apoi etajate treptele.
Daca mi-as permite masini de milioane, intre cele 2 nu as sta nici o secunda pe ganduri...Veyron e departe de tot.As putea alege altceva in locul lui, gen McLaren F1 sau Mercedes CLK GTR.Aici insa, nu este cazul deloc.SSC nu este nici un nume in lumea supercarurilor, nu are carisma, nici nu e o masina construita pentru circuit (sa fie aici o justificare de genul " da, e mai spartana ca cealalta, mult mai putin luxoasa, dar"....) si pare un ansamblu mult mai slab decat cealalta.

_anaconda_ 24-08-08 13:57

veyron-ului nu ii trebuie nicio preparare sa 'bata' tentativa aia de masina, singurul lucru care ii trebuie este limitarea de viteza scoasa, si e gg no re

carutasu 24-08-08 20:51

nu stiu daca are limitare de viteza sau limitarea e din caii putere care ii mai trebuiesc.Nu prea vad cu cat ii puteau limita viteza maxima ( de la 407km pe ora....cu 1km sau 2 ? ), din moment ce chiar ei spuneau (constructorii) ca de la acel nivel de viteza, pentru a ajunge la aprox 440km pe ora i-ar trebui inca 350-400cp in plus.Rezistenta aerului la viteza aia e colosala, si Veyron totusi nu are aerodinamica unei masini de formula1.Ca in tunel se obtine teoretic o viteza mai mare, aia e diferit de practica, mult diferit.Si la SSC in testul tunelului apreciau ca prinde vreo 15-17mph mai mult decat a reusit in practica.La motorul lui, Veyron cred ca poate obtine relativ usor, fara un tuning sofisticat vreo 150cp, cu care ar lua probabil inca vreo 8-10km pe ora.
Tunat puternic nu-i nici o problema, poate fi dus fara dubiu si la 2000cp.

Andrei1994 28-08-08 23:12

Mie mi se par hidoase amandoua. La performante Veyron-ul mi se pare mult mai bun fiindca este facut de o marca foarte cunoscuta si cu experienta si prestigiu. SSC Ultimate Aero cred ca e doar o masina facuta sa bata acel record si asta e tot. Numele lui Bugatti Veyron va rezista in timp pe cand SSC Ultimate Aero in un an doi e dat uitarii. :D

cosminbianca25 29-08-08 20:43

Quote:

Originally Posted by _anaconda_ (Post 1708956)
haha, ce comparatie...masinile astea nu au ce cauta intr-un versus....e diferenta de la cer la pamant

masinile astea au ce cauta intr-un versus la care Aero cistiga fara drept de apel in fata lu Veyron la toate capitolele in performanta! 0,3 sec in fata lu veyron pe 1/4 mile inseamna la o viteza de peste 220 km/h ca Aero are c-am 20-25 metri avans .

Veyron technical data
Performance
Max speed 252.34 miles/h (407 km/h)
0-100 km/h 2.5 seconds
0-160 km/h 5.4 seconds
0-200 km/h 7.3 seconds
0-300 km/h 16.8 seconds
Quarter mile 10.2 seconds

Ultimate Aero TT technical data
Performance
Max speed 254.82 miles/h (411 km/h)
0-100 km/h 2.78 seconds
0-160 km/h -
0-200 km/h -
0-300 km/h -
Quarter mile 9.90 seconds

carutasu 30-08-08 11:36

Quote:

Originally Posted by Andrei1994 (Post 1720806)
La performante Veyron-ul mi se pare mult mai bun fiindca este facut de o marca foarte cunoscuta si cu experienta si prestigiu.

Asa...din oficiu, chiar daca datele spun altceva? (cel putin in momentul de fata).Si Rolls-Royce e o firma de prestigiu si nu e automat dovada extremei performante.Repet, putin ajustat, Bugatti cred ca il poate bate, dar in situatia de fata nu.Per ansamlblu iarasi e o masina superioara.

_anaconda_ 30-08-08 14:01

ce aberatii....de cand veyron a fost facut pentru liniute?dupa spusele celui cu 2 posturi mai sus cam asa ar fi...lolz0r

boy_wonder 30-08-08 14:07

Daca se ia in considerare ca un intreg tot ce ofera Veyron, nici o masina nu este peste el. Daca se ia doar cate o particica din ce ofera Veyron, atunci exista cel putin o masina mai buna ca el. Amin :D

ionut_cluj 02-09-08 20:11

Veyron este cea mai inutila masina creata vreodata. Cu adevarat o masina de fitze. Nu spun ca e un lucru rau, e o demonstratie de forta a inginerilor italieni, un produs ce marcheaza legenda Bugatti, totul cu suportul financiar generos al VAG.

nigger 04-09-08 16:04

in mare parte as alege veyron,ca design ma refer

12gaby12 06-09-08 14:27

Veyron este o masina puternica care nu uimeste doar prin motor ci si prin designul ei.Masina are o structura moderna prin care arata ca este o masina de strada si nu una care a incurcat pista de la hockenheim cu autostrada...Pe cand SSC pare a fi o masina de curse,care respira un aer de tipul RACE (cursa) cand o vezi pe sosea.

Veyron este o masina buna din toate punctele de vedere:!:

GTR 06-09-08 17:05

Vezi ca Veyron la puterea de care dispune e cam praf pe pista, ceea ce arata ca are o inclinatie mai mare catre mersul in afara pistei decat SSC. SSC este mai rigida, clar nu ofera luxul si comfortul Veyronului dar ofera probabil performante superioare pe pista.

Parerea mea este ca desi sunt 2 masini apropiate ca performante "de drag" nu au deloc acelasi target.

12gaby12 06-09-08 17:25

Veyron este masina facuta pentru sosea,nicidecum sa faci curse cu ea.In schimb SSC e facuta pentru a fi regele soselelor :twisted:

laur_nsl 14-09-08 04:19

ssc a fost facuta cu un singur scop si anume de a bate pe bugatti, atat si asta se vede la interior cat si la exterior. nu are o forma care sa iti atraga privirea, arata ca masinile pe care le desenam la gradinitza. cu un bugatti poti sa mergi foarte elegant si cu 40 la ora sa te admiri in vitrinele magazinelor si o sa-ti dai seama cand esti aratat cu degetu k nu ai dat banii pe ea degeaba(pentru cine are bani sa o cumpere, nu e si cazu meu)

JohnnyX 30-09-08 20:15

Eu nu as merge pe strazile din Romania cu nici una...nici macar la mare. Nici liniutze nu as face pentru ca aceste 2 masini sunt pur si simplu piese de muzeu care vor ramane mult timp in istorie. Singurul loc in care le`as duce ar fi pe un circuit pentru ca doar ai posibilitatea sa "calaresti" herghelia de cai pe care o ai la dispozitie.

boy_wonder 30-09-08 20:16

circuitul cred ca este cel mai prost loc in care ai putea duce Veyron-ul :-)

JohnnyX 30-09-08 20:21

Dc spui asta? Eu stiu ca cei de la Bugatti au rezolvat problemele de stabilitate cu acel eleron. :?:

usiusi 01-10-08 06:50

Quote:

Originally Posted by ionut_cluj (Post 1729110)
Veyron este cea mai inutila masina creata vreodata. Cu adevarat o masina de fitze. Nu spun ca e un lucru rau, e o demonstratie de forta a inginerilor italieni, un produs ce marcheaza legenda Bugatti, totul cu suportul financiar generos al VAG.

Vrei sa zici francezi, nu?

JohnnyX 01-10-08 18:02

Francezi a vrut sa zica :))) probabil a facut o confuzie cu supercarurile italiene :D

TURBOSS 02-10-08 16:26

cand ai multi bani, foarte multi, mai ales daca sunt si furati ori castigati mult prea usor iti cumperi tot felul de inutilitati care costa exorbitant.

si eu daca as avea bani "fara nr" mi-as cumpara masini de genul asta, chiar daca nu au un pedigri prea stralucit.

cum spunea cineva mai sus, circuitul nu este pt veyron, dar la nivelul nostru, pt ca nu suntem piloti profesionisti, sunt sigur ca ne-am simti f bine, visandu-ne schumaher

ionut_cluj 06-10-08 01:56

Quote:

Originally Posted by usiusi (Post 1786026)

Fondatorul Bugatti e un italian nascut in Spania, a infiintat marca in Franta. Pt mine Bugatti tot italiana ramane:)

3SGE 06-10-08 08:53

Ettore Bugatti e italian 100%

nea_gogu_de_la_gaze 23-10-08 15:13

Shelby Super Cars Ultimate aero detroneza veyronu!
chiar m am bucurat,stiu ca voi sughita foarte des din cauza lucrurilor ce le voi spune acum dar nu va inteleg de ce va inchinati la veyron ca la a 8 a minune a lumii si nu acceptati ideea ca e un nou serif in oras,sunt multe masini mult mai frumoase,nu la fel de puternice ce i drept dar MULT mai frumoase decat Veyronul...Un exemplu ar fi Reventon,are cu 400 de cai mai putin dar arata mult mai bine si lista poate continua...

Evil Yuri 23-10-08 19:50

Domnu' meu, fiecare cu ce si-a propus. Si Loganu e mai ieftin ca Reventon, dar mai incet. Dar poate ca nu si-a propus sa fie mai rapid ca el.
Iar de urat vorbind, orice gusturi si fetish-uri ai avea, masina asta nu o poti incadra la masini urate.

du0n 18-06-09 16:46

Hmm....Aleg Bugatti Veyron...
Pai in primul rand bugatti e un pic mai vechi decat Aero Ssc.Din cate stiu proiectul Veyron a inceput prin 1999 si a fost lansat prin 2005.Pe cand Aero,cu toate ca nu stiu toate detaliile despre aceasta masina pot spune ca este un proiect mai recent decat '99 si chiar '05...Deci daca s'ar reface Veyronul,acum in momentul de fata ar bate tot,din nou...
Veyron este si va fi peste toate

O seara placuta in continuare !

r0xanicutza 18-06-09 19:40

eu as paria pe SSC Ultimate Aero... pur si simplu... fara sa am un motiv anume... parca e prea multa zarva pt Veyron... e o masina frumoasa, rapida... dar... uite ca se mai adauga inca cateva...

_anaconda_ 18-06-09 21:39

Comparatia asta e aberanta, nu trebuia deschis thread de la inceput. Masinile nu au legatura.

johhny 20-06-09 21:44

Quote:

Originally Posted by ionut_cluj (Post 1794613)
Fondatorul Bugatti e un italian nascut in Spania, a infiintat marca in Franta. Pt mine Bugatti tot italiana ramane:)

Ramane italiana datorita fondatorului, este si franceza datorita locatiei dar masinile ce ies din ea sunt 100% nemtesti datorita celor ce le concep..

deci in felul asta se imbirliga 3 natiuni..:lol:

laur_nsl 20-06-09 23:24

[bugatti este si va fi intotdeauna peste ssc aero. 1 la mana americanii nu stiu sa faca masini, 2 bugatti arata bine nu ca un gandac turtit ca ssc, de interior nu mai zic, in plus aero a fost facut doar pentru a se bate cu bugatti pe cand masina italiana, franceza sau nemteasca dumnezeu stie ce este pana la urma a fost facuta pentru a demonstra ce poate face omul, mai sus de atat nu cred ca va ajunge cineva prea curand. masini cu 1000 de cai sunt multe de la skyline tunat de i-au sarit capacele pana la drag cars dar alea nu pot sa mearga cu 40 la ora pe un bulevard in liniste, alea s-ar putea sa se dezmembreze pe drum dar bugatti nu. masina asta va ramane in istorie asa cum a ramas si mclaren f1, de asta sunt sigur
http://cars.blogs.ca/images/2007/SSC..._Aero_TT_4.jpg
http://images.motortrend.com/photo_g...n+interior.jpg

laur_nsl 20-06-09 23:29

Quote:

Originally Posted by nea_gogu_de_la_gaze (Post 1822281)
Shelby Super Cars Ultimate aero detroneza veyronu!
chiar m am bucurat,stiu ca voi sughita foarte des din cauza lucrurilor ce le voi spune acum dar nu va inteleg de ce va inchinati la veyron ca la a 8 a minune a lumii si nu acceptati ideea ca e un nou serif in oras,sunt multe masini mult mai frumoase,nu la fel de puternice ce i drept dar MULT mai frumoase decat Veyronul...Un exemplu ar fi Reventon,are cu 400 de cai mai putin dar arata mult mai bine si lista poate continua...

hai sa iti spun eu ceva in legatura cu masinile. o masina frumoasa nu e aceeasi cu una care arata "misto". reveton arata intradevar uimitor dar nu e deloc frumoasa, e chiar urata dar in acelasi timp e foarte cool. asa cum un spitfire e mult mai frumos decat un f16 sau un b2. si cred ca ai sughitat destul

laur_nsl 20-06-09 23:30

Quote:

Originally Posted by usiusi (Post 1786026)

vrei sa zici germani

dolb 20-06-09 23:32

sa ne intelegem! fondatorul a fost italian, masina e facuta momentan de nemti , fiind produsa in FRANTA :)

boy_wonder 20-06-09 23:34

Quote:

Originally Posted by laur_nsl (Post 2424291)
[bugatti este si va fi intotdeauna peste ssc aero. 1 la mana americanii nu stiu sa faca masini, 2 bugatti arata bine nu ca un gandac turtit ca ssc, de interior nu mai zic, in plus aero a fost facut doar pentru a se bate cu bugatti pe cand masina italiana, franceza sau nemteasca dumnezeu stie ce este pana la urma a fost facuta pentru a demonstra ce poate face omul, mai sus de atat nu cred ca va ajunge cineva prea curand. masini cu 1000 de cai sunt multe de la skyline tunat de i-au sarit capacele pana la drag cars dar alea nu pot sa mearga cu 40 la ora pe un bulevard in liniste, alea s-ar putea sa se dezmembreze pe drum dar bugatti nu. masina asta va ramane in istorie asa cum a ramas si mclaren f1, de asta sunt sigur
http://cars.blogs.ca/images/2007/SSC..._Aero_TT_4.jpg
http://images.motortrend.com/photo_g...n+interior.jpg

cum adica americanii nu stiu sa faca masini?

laur_nsl 20-06-09 23:42

nu prea le iese lor chestia asta. uita-te la masinile lor din anii '90, acum sunt bune de groapa de gunoi pe cand noi ne umplem ne nemtoaice de aceeasi varsta sau chiar mai vechi care merg perfect. intotdeauna masinile europene sunt peste cele americane(off road, sport(oricum americanii nu stiu ce inseamna o masina sport), masini de lux etc.). si in plus ne copiaza pentru ca au vazut ca nu sedescurca, dar nic la copiat nu sunt buni.:
chrisler 300c e pe dedesubt un mercedes e classe mai vechi pe care l-au facut mai prost,crossfire e un slk pe care l-au facut din nou mai prost. acum au inceput si ei sa auda ca nemtii isi testeaza masinile pe nurburgring si au venit si ei repede cu cadillacul pentru ca ei au circuite cu doar 2 curbe dintre care amandoua la stanga. drmurile sunt la fel mergi drept pana ajungi la o intersectie, te dai jos din masina si o intorci ca pe caruta. acum ai inteles dc americanii nu stiu sa faca masini

bine mai e si corvette care e fenomenal recunosc dar e exceptia care confirma regula.

raduku 21-06-09 14:41

Quote:

Originally Posted by laur_nsl (Post 2424326)
nu prea le iese lor chestia asta. uita-te la masinile lor din anii '90, acum sunt bune de groapa de gunoi pe cand noi ne umplem ne nemtoaice de aceeasi varsta sau chiar mai vechi care merg perfect. intotdeauna masinile europene sunt peste cele americane(off road, sport(oricum americanii nu stiu ce inseamna o masina sport), masini de lux etc.). si in plus ne copiaza pentru ca au vazut ca nu sedescurca, dar nic la copiat nu sunt buni.:
chrisler 300c e pe dedesubt un mercedes e classe mai vechi pe care l-au facut mai prost,crossfire e un slk pe care l-au facut din nou mai prost. acum au inceput si ei sa auda ca nemtii isi testeaza masinile pe nurburgring si au venit si ei repede cu cadillacul pentru ca ei au circuite cu doar 2 curbe dintre care amandoua la stanga. drmurile sunt la fel mergi drept pana ajungi la o intersectie, te dai jos din masina si o intorci ca pe caruta. acum ai inteles dc americanii nu stiu sa faca masini

bine mai e si corvette care e fenomenal recunosc dar e exceptia care confirma regula.

Sa inteleg ca din vasta ta experienta in ale condusului ai dedus asta cu americanii nu stiu sa faca masini.Si pe SSC l-ai condus vreo 3 ani si esti ferm convins ca este cu mult sub Veyron,pe care il detii de vreo 2-3 ani.Fac pariu cu tine ca,in afara de Veyron,nu cunosti inca 5 modele Bugatti.

laur_nsl 21-06-09 15:39

Quote:

Originally Posted by raduku (Post 2425422)
Sa inteleg ca din vasta ta experienta in ale condusului ai dedus asta cu americanii nu stiu sa faca masini.Si pe SSC l-ai condus vreo 3 ani si esti ferm convins ca este cu mult sub Veyron,pe care il detii de vreo 2-3 ani.Fac pariu cu tine ca,in afara de Veyron,nu cunosti inca 5 modele Bugatti.

dragul meu, nu crd ca esti in masura sa ma ineveti pe mine ceva despre masini. daca nu iti convine ce am scris da-mi tu motive sa cred ca americanii stiu sa faca masini bune.

Tzepozzz 21-06-09 18:17

Quote:

Originally Posted by intel23 (Post 1706079)
Bugatti Veyron

Top speed 408.47 km/h (253.81 mph) (average) 0-60 mph (97 km/h) 2.46 seconds[17]
Vehicle Mid-engine, all-wheel drive 2-door coupe Base price €1,127,210 (GB£757,359/US$1,440,800)
Engine Quad-turbocharged DOHC 64-valve W16 Engine displacement 7993 cc (488.8 in³)

Ultimate Ultimate Aero

SSC Ultimate Aero - Guinness World Record Run - 256.18 mph adica 412,28 km/h.

Oke? Se poate face pool ? Cine castiga in 402 m ? E chestie si de dinamica... nu doar de putere aici...

Quote:

Originally Posted by cosminbianca25 (Post 1722541)
masinile astea au ce cauta intr-un versus la care Aero cistiga fara drept de apel in fata lu Veyron la toate capitolele in performanta! 0,3 sec in fata lu veyron pe 1/4 mile inseamna la o viteza de peste 220 km/h ca Aero are c-am 20-25 metri avans .

Veyron technical data
Performance
Max speed 252.34 miles/h (407 km/h)
0-100 km/h 2.5 seconds
0-160 km/h 5.4 seconds
0-200 km/h 7.3 seconds
0-300 km/h 16.8 seconds
Quarter mile 10.2 seconds

Ultimate Aero TT technical data
Performance
Max speed 254.82 miles/h (411 km/h)
0-100 km/h 2.78 seconds
0-160 km/h -
0-200 km/h -
0-300 km/h -
Quarter mile 9.90 seconds

eu cred ca se poate inchide thread-ul...

_anaconda_ 21-06-09 18:18

Daca la tine totul se rezuma la asta, nu prea le ai cu domeniul. Masini care bat cifrele astea sunt garla, una e un surogat facut doar pentru asta, interior = praf, confort = praf, fiabilitate probabil praf si practic inutilizabil + aspect penibil si Bugatti Veyron. SSC Aero este doar o alta masina, Veyron este ceva special.

All times are GMT +2. The time now is 15:05.

- Copyright 2026 4Tuning