![]() |
E30 - 318 Turbo built for SALE
6 Attachment(s)
Aici prezint noua comoara a echipei, construit din know-how a ultimi 3 ani de concurs drift si nu numai. Masina este construit in special pentru a fi vandut, de aceea prezint pana la ultima detaliu cum evoluaza masina.
Deci, este un M10b18, sa incep de jos in sus: -pompa de ulei cu debit marit -tot interior nou sau rafacut cu mare grija -volanta usurata -ambreaj sinter -garnitura din tabla -axa cu came Szuromi pentur motoare turbo -chiulasa cu porturi marite -galerie de evacuare scurta pentru LAG mai mic si reactie mai buna, la drift este important -Turbo K26 -aprindere separata pe cilindrii -electronica VEMS (la fel cum este si la celelate masini) -adaptor recire ulei de la un S14 Pot saspun ca motorul este facut cum trebue, fara proble va merge peste 1.5 bar, care inseamna undeva peste 250cai (mootrul poate mult mai mult, dar nu vrem sa forjam la drift). In departament de cutie de viteze inca nu suntem decisi, ori un 5 trepte M10 ori un M3. Caroseria nu are nici urma de rugina, acum 2 ani era revopsit, de atunci nu este folosit. Suspensie KONI reglabil in duritate, arcuri mai tari, dar aici inca vor fi cateva schimbari serioase. Masina vafi gata pana la ultimul surub, eventual noul proprietar poate sa primeasca ceteva lectii de la un Pro Drifter ca un bonus langa masina :) |
Re: E30 318 Turbo built for SALE
in sfarsit topicul mult asteptat:). o sa-l urmaresc cu mult interes. bafta la modificat:)
|
Re: E30 - 318 Turbo built for SALE
Suuuper ! Felicitari pentru masina ... voi fi ochi si .... ( urechi :twisted: )
|
Mersi mult.
Masina o sa aiba ALS si lunch control diferential scurt, autoblocant de BMW dar strans la 70-80% si...eventual daca noul probrietar doreste punem punte spate de e34 modificat (este mai rigid si permite planetare mult mai seriosi). |
imi explici si mie ce e ala launch control si ce face el mai exact? te rog:)
|
Face presiune la start, pe o parte ALS pe de alta limitator de turatie.
De exemplu prentu drag se poate seta in asa fel masina incat pe tot parcursul a celor 400m sa nu scada presiunea sub 1 bar (se poate si mai mult), deci motorul merge ca si cum ar fi aspirat, prezenta turbinei la start e insesizabil. Pentru drift nu are nici un sens, nici cauciucurile, nici suspensia nu ajuta la accelerare, dar e good fun :) mai ales cu flacari frumoase si sunet mortal. http://en.wikipedia.org/wiki/Launch_control_(automotive) |
foarte frumos...spor la lucrudaca e facut pt a fii vandut spune si un pret ....
|
Quote:
|
frate , esti un geniu :) , defapt toata echipa :D , daca o sa am nevoie de ajutor in leg cu un bmw , pot conta pe sfaturile tale? mi se pare ca sti ce faci si ce zici , aici pe forum multi vorbesc doar din auzite...
|
Bafta cu proiectul,am vazut ce a iesit cu celalalt E30 325i turbo si cu 525i-ul,sunt sigur ca o sa iasa ceva frumos :D
|
Quote:
Nici unul nu e gata...325-ul a primit suspensie nou si inca cateva jucarii (cai in plus)...update in curand |
Asteptam ... :oops:
|
Salut,zimi te rog galeria de evacuare ati facut-o voi sau este cumparata?Pt o configuratie de strada se merita sa faci o galerie de evacuare asa de scurta pt a avea lagul turbinei cat mai mic sau nu se va simti diferenta?Mersi si spor la treaba va doresc
|
3 Attachment(s)
Quote:
Intre timp a primit si evacuarea si WG extern. |
Quote:
|
Felicitari pt.masini.....si pasiune...
Am cateva intrebari daca se poate: Am un 325i 1986 12 supape 171 CP e30,tot caut kit complet de turbo,adica sa contina si partea de alimentare cu benzina si electronica tot.Am gasit asa ceva pe ebay doar in state. Intrebarea este daca stii ceva mai aproape? Alta intrebare este daca va tine motorul cu piesele stok,la o presiune de 0.5-0.8? Daca se poate un nr te tel...sau mess Astept un raspuns,multumesc anticipat... |
In interiorul motorului ati facut ceva special de tine 1,5bar? Sau ati pastrat pisoanele, segmentii, supapele, etc. stock??
Si motorul este k-jetronic sau l-jetronic? Ce modificari ati facut la partea eletronica si de aprindere, sau doar v-ati jucat cu delcoul si avansul, fara modificari la instalatie... |
cat crezi ca ar rezista motorul cu interne stock la 1,5 bar?? :)
|
Quote:
Motorul tau suporta peste 1 bar cu interne orig si cu electronica adegvata (deci nu cel standard). Quote:
La interior e in mare parte standard, motoarele M10 sunt foarte rezistente, numai piese se siguranta sunt schimbate, firering (nu mai trebue schimbat garnitura de chiulasa veci) prezoane la bloc, pompa ulei cu debit marit. |
pentru un 2.5 t ce electronica recomanzi?..sa fie ceva bun si cat mai ieftin.
si cam care este pretul multumesc. |
6 Attachment(s)
Quote:
Pana la urma ceva update: |
care e pretul la un stand alone vems?....ms mult de info.
|
electronica, numai ECU 500E
Montat cu toate senzore ce trebue, LCD ce indica functionarea motorului, cabluri si programat ridica la 1100E. Asta contine WBO2, EGT, LCD, magnetul de ALS, MAP, potentiometru la clapeta de acceleratie, HALL. Programarea contine ALS si launch control dupa dorintele clientului. |
Masina e gata, programat, merge la 1,5 bar (poate mai urcam un pic:) ) are de toate, pusca ca o mitraliera:pistoles:
In octombrie intra in teste la Tokol pe un drift sesion, video urmeaza cu masina. Impresionant ce poate un mic 1.8... |
Senzatie ! Felicitari voua ce ati putut face cu un motor de 1.8 pe care unii l-ar da jos si ar inghesui unul de doua ori mai mare ! Felicitari
|
de abia asteptam filmele:)
|
under construction
Va multumesc in numele echipei. dar va asigur ca scuipa flacari de 1 metru + :D |
am si eu o intrebare..pregatiti masini si pentru cei care ar dori asa ceva?presupun ca echipa voastra poate face si asa proiecte..salut
|
Quote:
|
ma gandeam doar la partea mecanica..un 2.5 12v motronic 1 mai exact..tot cap coada cam la ce banuti se invarte si daca imi comvine va si treziti cu mine acolo..:) salut
|
2 Attachment(s)
Kezz: pentru ~250 cai iti costa cam 2500e, pana la 400 un extra de 1500-2000e
Dar o sa ai un stand alone si masina gata la cheie. Sa reiau topicul, masina e gata, inca mai trebue putin ajustat electonica dar numai la circuit. Cateva poze, video in curand. |
Ceva noutati ? Video... ?
|
Up...
|
ai putea sa`mi spui si mie te rog cum tragi din motor ulei pentru turbosuflanta?
|
o reductie pe la sonda de ulei pentru tur si returul il tragi direct in baie.cat mai drept ,pentru curgere fluenta.
|
|
ce sunet superb are...si cum impinge turbina aia super tare. in ce viteza patina? 2, 3?
|
ati stabilit vreun pret ptr masina ?
|
ceva nou?nimik
|
Ceva nou ?! Ar trebui sa fie ,ca o supriza.Am folosit si eu KKK26! La un M42 ,1.65-1.73 bar! Si am aruncat 2 turbouri de tipul acesta!Nu tin mult timp la asa presiuni!Di motiv ca se desvirteste mijlocul!Presiunea potrivita pentru K26 ar fi 0.5-0.8 bar!In moment KKK26 este inlocuita cu un garret gt3582r!
|
| All times are GMT +2. The time now is 00:50. |
- Copyright 2026 4Tuning