Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Alte discutii Opel (https://forum.4tuning.ro/327-discutii-opel.html)
-   -   Discutii intre membrii grupului Tigra Club (https://forum.4tuning.ro/327-discutii-opel/87445-discutii-membrii-grupului-tigra-club.html)

Black Pearl 13-08-08 23:07

Discutii intre membrii grupului Tigra Club

Am deschis acest Thread in ideea de a avea un loc al nostru de intalnire a celor din grupul TIGRA CLUB si a celor care vor sa afle mai multe despre acest model de masina.

TIGRA CLUB :arrow::arrow::arrow: https://forum.4tuning.ro/group.php?groupid=24

Vialy 13-08-08 23:12

Re: Discutii intre membrii grupului Tigra Club

Eu as vrea sa ajungem sa ne cunoastem , poate in viitor o sa facem o mega intalnire undeva in mijlocul tarii , unde sa stam toti de vorba face to face .

Sper sa ne gasim raspunsurile pe acest thread la intrebarile care ne framanta.

cosmin_cosmin_1 13-08-08 23:15

Pe mine ma framanta intrebarea... unde e amplasat compresorul de aer conditionat?
Black Pearl,mersi pentru pozele de atunci,dar nu se vedea nici in ele compresorul

stefanasss 14-08-08 15:31

Vialy te ocupi cu piese Tuning la comanda? daca da vreau si ceasuri plama pentru opel tigra, model 95 : vitezometru 0-220, cu 7000 rm, rezervor de 45, apa 110, numai sa fie pe albastru, pt ca masina e albastra; si daca e pe stoc o cotiera pt masina. ms

Vialy 14-08-08 16:15

Quote:

Originally Posted by stefanasss (Post 1696162)
Vialy te ocupi cu piese Tuning la comanda? daca da vreau si ceasuri plama pentru opel tigra, model 95 : vitezometru 0-220, cu 7000 rm, rezervor de 45, apa 110, numai sa fie pe albastru, pt ca masina e albastra; si daca e pe stoc o cotiera pt masina. ms

ai pm de la mine pt ceasuri plasma !

legat de cotiera ... cred ca e o problema , am auzit pe mai multi ca e greu de montat pe tigra o cotiera , nu prea ai de ce sa o prinzi . asa e ??? a pus cineva ?

@dy_best 17-08-08 00:57

sal colegii am si eu o intrebare aveti idee dc imi tacane avansu??? si mai e o problema imi oscileaza finut de tot motoru eu am o banuiala ca treaba cu oscilatiile este de la bujii si cred ca zilele astea le schimb da cu tacanitu nu prea am idee de la ce e poate ma ajutati voi

Black Pearl 17-08-08 01:28

3 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by cosmin_cosmin_1 (Post 1694960)
Pe mine ma framanta intrebarea... unde e amplasat compresorul de aer conditionat?
Black Pearl,mersi pentru pozele de atunci,dar nu se vedea nici in ele compresorul

Am descoperit azi unde este compresorul, radiatorul, ventilatorul de la clima...
Compresorul este in partea din stanga, jos in fata la motor.
Radiatorul de la clima este in partea din fata spre exterior. Paralel cu el inspre interior este celalalt radiator. Ventilatorul radiatorului de la clima este in fata spre exterior.
Sper ca ai inteles ce am povestit mai sus, si sper sa-ti fie de folos pozele. Daca mai ai intrebari ma gasesti pe aici :)))

Vialy 17-08-08 03:42

intrebare , ati schimbat distributia la tigra pana acum ?

aveti idee cat costa ? masina mea are peste 150 de mii si cred ca ar tre sa o schimb , asa imi zic toti prietenii !

Black Pearl 17-08-08 03:56

Ar trebui sa fie primul lucru pe lista de prioritati. Nu mai amana.
In mod normal ar trebui sa fie trecut pe undeva pe sub capota la cati km a fost schimbat prima data, urmand ca acum sa il schimbi cand ai dublul kilometrilor de atunci. Din cate stiu prima data se schimba pe la 70-80.000 km.
Nu stiu sa-ti spun un pret exact ca eu mi-am schimbat atunci si kitul de ambreaj.
Dar Cosmin stiu ca trebuie sa-si schimbe distributia, poate iti spune el niste preturi.

CuraJ 18-08-08 14:52

legat de cotiera ... cred ca e o problema , am auzit pe mai multi ca e greu de montat pe tigra o cotiera , nu prea ai de ce sa o prinzi . asa e ??? a pus cineva ?[/QUOTE]

Si pe mine m-ar interesa sa-i pun cotiera, se poate? a mai pus cineva?

Vialy 18-08-08 16:07

Quote:

Originally Posted by CuraJ (Post 1702049)
legat de cotiera ... cred ca e o problema , am auzit pe mai multi ca e greu de montat pe tigra o cotiera , nu prea ai de ce sa o prinzi . asa e ??? a pus cineva ?

Si pe mine m-ar interesa sa-i pun cotiera, se poate? a mai pus cineva?[/QUOTE]

sunt unele mici frumoase pe negru simple , au un sistem de prindere , nu stiu daca o sa mearga , dar o sa iau pt mine ,,, daca merge , am sa pun poze , pret , tot !

CuraJ 19-08-08 13:49

Are careva idee cam cat m-ar costa sa repar capatu de bara? Din nefericire la o curba, am luat dreapta maxim si am luat o groapa, s-a auzit un mic trosc si de atunci am remarcat ca masina imi trage putin stanga, iar cand virez dreapta se simte ca merge un pic mai greu volanu. Inca n-am fost cu ea la un service dar banuiesc ca mi s-a rupt capatu de bara, sper sa nu fie mai grav. Mentionez ca am si suspensiile sport, au incurajat invreun fel incidentul?

Black Pearl 21-08-08 20:57

Quote:

Originally Posted by cosmin_cosmin_1 (Post 1694960)

E ok acum, ai inteles ceva din pozele pe care le-am pus?

BC-20-LET 22-08-08 00:20

Quote:

Originally Posted by CuraJ (Post 1703973)
Are careva idee cam cat m-ar costa sa repar capatu de bara? Din nefericire la o curba, am luat dreapta maxim si am luat o groapa, s-a auzit un mic trosc si de atunci am remarcat ca masina imi trage putin stanga, iar cand virez dreapta se simte ca merge un pic mai greu volanu. Inca n-am fost cu ea la un service dar banuiesc ca mi s-a rupt capatu de bara, sper sa nu fie mai grav. Mentionez ca am si suspensiile sport, au incurajat invreun fel incidentul?

:shock: Schimba-l, nu incerca sa repari .
Bineinteles ca influenteaza suspensiile sport, cursa tijei amortizorului fiind mai scurta .
Dupa schimbarea lui va trebui sa faci si geometria , alta cheltuiala.
Pret(RON) piesa (fara manopera) :
PRODUCATOR RTS 32.08
PRODUCATOR SWAG 36.48
PRODUCATOR LEMFORDER 38.85
PRODUCATOR FEBI 39.93

Ciuby 23-08-08 11:51

mi se pare mie, sau au inceput sa se inmulteasca tigrele prin Romania?

vad din ce in ce mai multe prin Buzau si asta se intampla ori din cauza ca sunt eu mai atent la ele, ori ca din ce in ce mai multi le aduc in tara :)

Black Pearl 23-08-08 13:12

E normal sa fie asa pentru ca pana la 1 iulie 2008 taxa de prima inmatriculare era in jur de 2.604 euro(pt cele de 1.4) => 2.976(pt cele de 1.6), iar acum noua taxa de poluare este in jur de cateva sute de euro (cu cat e mai veche cu atat e mai mica taxa: min= 120 euro pt o Tigra din 1995, 1.4 cmc si max=1622 euro pt o Tigra din 2000, 1.6 cmc)
Asa ca o sa vezi destule Tigra aduse de afara in viitorul apropiat.:)

Agitatu 23-08-08 14:11

Black Pearl spui ca schimbi la 3000 - 4000 :|
si consumul cum iese cand schimbi la 4000 :| ?

Black Pearl 23-08-08 14:42

Discutabil.
La drum bun (nu sosea in recontructie cum am avut parte pana acum o luna, unde mergeam mai mult in treapta I si II, subturat) schimb intre 3.000 - 4.000 ture.
La mine este consumul destul de mare in oras (11%) poate si din cauza modificarilor: evacuare, filtru sport, jante mai mari + stil de condus uneori + trafic greoi + drumuri proaste (am inteles cand am luat-o ca ar avea si ceva modificare la motor dar e o chestie pe care nu o pot verfica). Cei de la Reprezentanta Opel mi-au zis ca masina e ok si consumul ar putea fi dat si de modificarile care le are. (Vorba lor: ai vrut masina tunata... nu te mira de cat consuma :D)
Nu stiu care ar fi concluzia. Oricum nu o conduc subturat doar pe drumuri proaste si cred ca acolo e consumul mare, parerea mea. Dar fiind o masina sport eu cred ca e normal sa schimbi la 3.000-4.000 de ture. Si..... nu stiu daca as putea sa o conduc subturat :lol: ... cand stiu ce poate :D
Cert este ca afara mi-a luat 5,5-6%, ceea ce zic eu ca este foarte bine. Singura problema cu consumul e in oras, de aceea tind sa cred ca masina e ok totusi

Vialy 23-08-08 17:30

Quote:

Originally Posted by Black Pearl (Post 1711278)
Cert este ca afara mi-a luat 5,5-6%, ceea ce zic eu ca este foarte bine. Singura problema cu consumul e in oras, de aceea tind sa cred ca masina e ok totusi

yeap , ai dreptate !

In oras sub 10 mie nu-mi ia , poate un 9,5 minim .... dar se stie cu 5 litri fac 50 km .

Dar in afara daca merg la 120 constant imi ia 5,5 - 6 ! :)

A incercat cineva sa faca un consum in mers de 160 - 170 km/h constant, tind sa cred ca tot in jur de 6 consuma ! :)

Ciuby 23-08-08 18:25

ia mai mult. Am condus eu 100 km din buzau pana la metro in buc si mi-a luat cam 6litri (mers 110-120), iar la intoarcere tata. sub 150 nu cred ca a mers tot drumul, dar s-a cam vazut si pe indicatorul de benzina (pe unde era drum intins a mers cu 180)

Agitatu 23-08-08 20:47

a pai este super :)
6% chiar bine
10% in oras 11 :P nu este masina sa consume mai putzin in oras
poate doar impinsa

Vialy 23-08-08 22:01

Quote:

Originally Posted by Agitatu (Post 1711764)
a pai este super :)
6% chiar bine
10% in oras 11 :P nu este masina sa consume mai putzin in oras
poate doar impinsa

tico ... 6 la suta maxim in oras !

opel corsa ...motor mic ... !

BC-20-LET 23-08-08 23:16

Quote:

Originally Posted by Black Pearl (Post 1711278)
Discutabil.
...Dar fiind o masina sport eu cred ca e normal sa schimbi la 3.000-4.000 de ture.

Nu e sport, e wannabe .(parerea mea )
Motivul pentru care momentul maxim de cuplu este la 4.000rpm este ca e benzina aspirat si atata tot, a se vedea astra si alte benzinare din clase mai putin sport .

Agitatu 23-08-08 23:19

chiar am uitat de tico :| :P

Black Pearl 23-08-08 23:25

Ar mai fi Matizul, care mie imi consuma in oras max 8%.:D

Ciuby 23-08-08 23:47

Quote:

Originally Posted by BC-20-LET (Post 1711930)
Nu e sport, e wannabe .(parerea mea )

Si eu incerc sa conving lumea de acelasi lucru. Crezi ca merge? Oamenii se uita prea mult la aspectul exterior (care, sa recunoastem, este foarte sport)...

Black Pearl 23-08-08 23:54

E posibil sa aveti dreptate amandoi, nu va contrazic, astept doar argumente.
Daca am gresit pana acum, macar sa nu o mai fac pe viitor.
Ce inseamna o masina sport?

Ciuby 24-08-08 00:00

Pai simplul fapt ca motorul de 1.6 (cel mai mare pus pe tigra) are din fabrica un timp de 10.2s pana la 100km/h iti arata ca nu e o masina sport.
Apoi, ce masina sport ai vazut tu cu motor aspirat? Ar fi Suzuki Swift Sport, dar altele nu-mi vin in minte acum. (aici se poate sa ma insel, dar totusi - sport = turbo dpmdvd)

Daca vrei etalon in ceea ce inseamna masina sport, ia calibra, ca tot sunt de-o varsta si-un producator :)

Tigra e doar o masina frumoasa, destul de fiabila (daca nu este considerata sport si se da in ea), practic o varianta de corsa "pentru autostrada" - de aici tind sa cred si consumul EXAGERAT in oras, comparativ cu cel din afara orasului, unde la o viteza de 130 km/h, pe langa faptul ca merge prin 3500ture, deci foarte linistit, are si un consum f mic.

Black Pearl 24-08-08 00:06

Corect! :) Nu pot decat sa iti dau dreptate in ceea ce spui.

Vialy 24-08-08 01:56

Ciuby : eu sunt de alta parere , consider ca Tigra si Calibra sunt masini sport ! chiar daca au motor aspirat .... faptul ca au 2 usi , sunt micutze , marindu-le puterea poti sa le faci foarte nervoase !

Uite reno clio ala mic in 2 usi , are motor aspirat 170 cp ! ca si dimensiuni si aspect este aproape la fel ca o Tigra ! Diferenta de cp este foarte mare intre cele doua dar .... ca si exterior par identice .

Eu consider o masina sport dupa urmatoarele criterii :
- sa aiba 2 usi ;
- sa aiba cel putin 100 cp ;
- sa aiba un aspect "de glontz " :D , " ascutit " de parca ar taia aerul . :P

E clar faptul ca tigra nu e berlina, caravan, nu e masina de familie .

Ciuby 24-08-08 10:45

motorul ala aspirat de pe clio e de 2L din cate stiu :) la fel si pe calibra, motoarele sunt de obicei de 2.0L (sunt si mai mici? nu ma pricep f tare la calibre).
O masina cu motorizari de 1.4 si 1.6 nu se poate considera sport, mai ales ca abia atinge 100cp. Daca scoteau din motorul de 1.6 un 150 cp atunci, da, Tigra era masina sport :)

Vialy 24-08-08 12:05

Cred ca am ajuns la un punct comun .

Are aspectul .... dar nu are puterea unei masini sport !

Ciuby 24-08-08 12:17

apropo, ceva noutati despre cotiera aia? :)

Vialy 24-08-08 18:45

Au intervenit alte prioritati acum, cotiera mai are de asteptat ! :) va anunt daca imi iau !

Acum vreau sa-mi iau semnalizare clare pe leduri pe laterale !

astea http://www.topauto.com/en/detail.pl?...=1;pi=1693;fs=

si strang bani ... ca mi s-a pus pata pe niste jante frumoase :)

Ciuby 24-08-08 21:51

interesante semnalizarile, dar pe a mea n-ar da bine (portocaliu + alb = no-no)

pe mine nu ma incanta tuning-ul exterior, pt ca oricum e atat de greu sa tii o masina curata incat te bucuri de ea doar de 4-5 ori pe luna (cand o speli, daca o speli de atatea ori)

in schimb, ma bate gandul sa modific oarecum radical interiorul, de la bord (o navigatie 2din cu dvd +tot ce trebuie) - asta ar insemna modificarea bordului ca ansamblu, dar se poate face, incalzire in scaune, tapiterie, chestii d-astea :)

totusi, inca sunt in dubiu: sa strang bani pana prin primavara si sa dau tigra, iar cu banii rezultati sa iau o corsa mai noua, sau sa imbunatatesc tigrutza :) Pt mine e f important sa imi pot face si casco, dar nu prea stiu unde as putea sa fac.
Aveti idei de asiguratori care fac casco la masini mai vechi de 10 ani? :(

Black Pearl 24-08-08 22:46

Poti sa iti pui semnalizari albe si sa le vopsesti ce culoare vrei tu.

Ceva modele de cotiere sunt pe CRIDEM:
http://www.accesorii-auto.ro/?page=s...3339cd73a197a&

Eu mi-am facut CASCO la OMNIASIG.

Ciuby 24-08-08 22:55

da lili, Omniasig, dar masina ta e din '99, iti facea orice firma de asigurari :P

oricum, din ce am inteles, Omniasigul chiar face si la masini mai vechi de 10 ani. O sa trec zilele astea pe la un broker de asigurari sa vad ce si cum...

ps: cotierele de acolo nu-mi plac. Ma batea gandul sa iau un Armster daca gasesc model care sa incapa intre scaune.

Black Pearl 24-08-08 23:24

Cei de la OMNIASIG au si o clauza suplimentara: de vandalism (40Euro in plus).
Daca vrei pot trece eu pe la Omniasig sa intreb, presupun ca nu exista diferente intre filiale.

Ciuby 25-08-08 12:47

Mersi, dar am brokerul la parterul blocului. Stii cum e cu lenea? :D

Agitatu 25-08-08 13:48

daca durea lenea
toata romania suferea :P

All times are GMT +2. The time now is 04:01.

- Copyright 2026 4Tuning