![]() |
RAR - cum se incadreaza masinile -EURO?
dupa cum stiti , mai ales in ultimul timp de cand s-a mai redus taxa de mediu , tot mai multi baieti aduc masini din germania si le inmatriculeaza la noi , mi s epare o treaba foarte buna , se aduc masini bune daca nu foarte bune , masini care dau clasa mizeriilor de pe la noi , masini construite cu bun simt -zic eu , .....acum intervine problema , am inteles ca , chiar daca masina este trecuta in cartea neamtului cu euro 3 sa zicem , RAR -ul nostru isi cam face de cap si le incadreaza dupa normele lor, acum sunt constient ca au si ei metodele lor de testare dar , oare nemtii nu stiu ce fac cand incadreaza o masina ? cunosc cazuri cand pe carte scria euro 2 si masina a fost scoasa non euro , ........ce te faci daca iti aduci o masina incadrata euro 2 si ai nostri ti-o scot non euro? se cam duce pe apa sambetei toata treaba .....daca cunoaste cineva mai multe despre chestia sa ne zica si noua sunt multi care ar dori sa isi aduca masina si ar fi bine sa stie , sa nu se trezeasca ca ii costa inmatricularea mai mult ca masina .....in plus in ultimul timp se aude ca ORICE MAISNA INAINTE DE 96 este incadrata non euro indiferent ce scrie pe carte ........:evil:
|
Re: RAR - cum se incadreaza masinile -EURO?
nu e adevarat ca orice masina sub 96 e non-euro . sapt trecuta am inmatriculat un tipo din 94 euro2. fara interventii sau de astea. DAR e f adevarat ca RAR-ul nu are nici o limita, am patit cu 3 masini sa nu iasa norma de poluare care o au , pur si simplu ca asa vor ei!!
|
Quote:
|
teoretic mai nimic . practic daca ai documentatia necesara sa dovedesti ca ai dreptate poti sa te plangi la sediu central in bucuresti.
o mica sugestie ... pe site-ul lor ai in stanga jos o rubrica "petitii" poti sa completezi formularul respectiv dar nu stiu daca are vre-un efect ca nu am incercat--- http://www.rarom.ro/ |
Quote:
|
una am vandut-o asa cum era , din euro 4 a iesit euro3 , a platit omu taxa pt euro3. 2 sant in curs de inmatriculare . mai am pana iese CIV-u si vad atunci ce fac , probabil merg la bucuresti daca nu modifica astia nimic
|
salut am si eu o intrebare am un bmw 316I din 91 si nu stiu ce euro are stie cineva unde sa ma uit poate aflu mersi mult
|
daca are 99cp e non-euro (euro 1 nu e recunoscut in Romania, din cate stiu.) Daca are 102 cp si motorul de 1600 s-ar putea sa iasa euro 2, dar nu cred. Daca are 102 cp si motorul de 1900 cmc, atunci cu siguranta nu iese nici macar euro 1.
|
Quote:
Nu tot ce este adus de afara este ok. Bafta! |
Quote:
http://www.kfz-steuer-sparen.de/sites/index.htm Eu acum ma lupt cu cei de la rar, ca la mine in brief scrie euro2, si ei o baga la non-euro. Am trimis mail cu datele masinii direct la fabrica Audi din Ingolstadt. Daca-mi raspunde cineva, va tin la curent pe toti. Oricum, eu una n-am de gand sa dau atatia bani la stat pentru TPI (3.463 Euro fata de 577 cat ar fi la Euro 2 sau 1.150 cat ar fi la Euro 1), si nici nu vreau sa renunt la masina, pt. ca e o bijuterie. Incerc acum sa-i obtin certificat de conformitate, iar daca nu, mai vad cat ma tine, poate-i dau in judecata. Daca in Germania masina polueaza de Euro2, n-are cum in tara sa polueze mai mult. Corect? |
Quote:
te inteleg , de asta am intrebat , vu vreau sa patesc ca si tine:evil: |
din pacate nu se poate injura pe forum...
2 prieteni au patit-o rau de tot: Opel Astra din 2000 in Brief era euro 4 la RAR l-au scos euro 2. Celalalt VW Golf 2 care era Euro 2 iar la RAR a iesit NON EURO. Am acum un Golf 3 care e trecut euro 2...sint foarte curios sa vad ce iese. Daca fac si din asta non euro..ma dau ca capul de pereti. Am intrebet la RAR, totusi dupa ce logica dracului impart ei toata treba asta. Raspunsul: Dupa seriile motorului. Mai exact...se pare ca au ei o baza de date (secreta pt. toata lumea) in care figureaza toate seriile la toate motoarele construite si normele de poluare. Cine dracu o mai fii inventat si asta.... |
ma poate ajuta cineva..153 gr emisii CO2 pe km la ce categorie se incadreaza euro3 sau 4?:?:
|
N-are nicio treaba norma Euro cu emisiile de CO2. Normele Euro incearca sa limiteze emisiile de gaze toxice (SO2, NO2, CO), metale grele, particule etc. CO2-ul in sine nu e prea toxic, dar este cel mai important gaz cu efect de sera, deci mai devreme sau mai tarziu va duce ca Romania sa arate ca Sahara. CO2-ul rezulta inevitabil din arderea combustibilului si nu poate fi diminuat decat prin scaderea consumului de combustibil (sau schimbarea combustibilului, dar asta deja e mai greu).
|
eu am avut un E class din 87 si era euro 2 parca(dar stiu sigur ca era euro)dar am cunosc pe cineva cu un trei`ar din 92 care astia de la rar lau casit cu non-euro
|
problema este ca tocmai cei de la Bucuresti clasifica norma de poluare a masinilor. eu sunt in situatia asta. Pisicuta 320 din 92 trecuta in talonul si cartea de identificare din Germania ca fiind euro 2, G Kat, ai nostri maimutoi au bagat-o la non-euro si alta Pisicuta 320 din 91 euro 2, cum o fi posibil?. Pot sa ii dau foc daca nu fac astia nimic cu taxa. Stie cineva daca se poate face vreo contestatie sau ceva, orice ca e pacat la cat de mult mi-am dorit masina asta.
alta problema e ca, eu mai inainte de a cumpara masina am intrat pe site-ul rarom si i-am intrebat in ce norma se incadreaza un bmw cu motor m50b20 din anul 92? ce le trebuiau mai mult de atat nu stiu, pt ca cei care mi-au facut pozele la identificare nu le-am spus decat anul si capacitateal si mi-au zis ca e non-euro siguranta. in fine mi-am luat o teapa de teapa din cauza unor necalificati. |
Pai stai, cand te-ai dus la RAR nu ai avut si cartea tehnica originala a masinii? Cum sa iti zica ei ca e non-euro... doar sa imi fi zis mie asa ca ce iesea acolo :)).
|
Pai stai, cand te-ai dus la RAR nu ai avut si cartea tehnica originala a masinii? Cum sa iti zica ei ca e non-euro... doar sa imi fi zis mie asa ca ce iesea acolo ).
am avut si brief teil 1 si cartea de Germania. Nici nu au vrut sa auda jigodiile. Sper sa pot face contestatie. Am facut si eu scandal dar au aruncat repede pe aia de la Bucuresti. Au scoala in ei nu gluma. Apropo, tu ce masina ai inmatriculat? |
Eu personal nici una, un prieten a inmatriculat o pisicuta 325 din '97, dar in Bucuresti, si nu a avut nici un fel de probleme...
|
niste jeguri de oamenii..cauta toate motivele sa iti i-a cat mai multi bani:evil:
|
am vrut sa fac contestatie astazi. Stiti ce mi-a spus inginerul RAR cu care am vorbit? Cica masina a fost upgrade-ata la uro 2, masina normal a fost non euro din fabrica. Adica astia stiu mai bine decat fabrica BMW cum au fost construite motoarele. Masina are catalizator din fabrica, are si sonda lambda inainte de catalizator tot din fabrica. Ar fi trebuit sa fie minim euro 1 masina. Voi nu credeti? O sa ma mai razboiesc cu ei, nu scapa ei asa usor de mine.
|
stati linistiti ca si eu am "luat-o" la fel...masina e euro 2 adusa de afara si aici mi-a trecut-o euro 1 nu mai zic de taxa...azi cand m-am dus so platesc i-am injurat de la femeie de servici de la fisc pana la presedinte
|
altceva nu merita decat sa le pui bomba :D
|
ceea ce se intampla este incredibil.......oare cat o sa mai protejeze anumiti oameni din conducere mizeriile de masini construite la noi si majoritatea stiti la c ema refer ...............poate sa fie loganul nou nout nu se compara nici pe departe cu un bmw , ford , opel ....de audi nici nu mai pomenesc .......masini facute de oameni pasionati si cu simt de raspundere..........am o suma de bani stransi , imi doream enorm un ford mondeo turnier 98 , o masina exceptionala , dar din cauza taxelor nu o sa ma multumesc decat cu un espero .........si culmea , am banii de ford dar nu ma lasa un cretin de sus sa o pot lua .......................deja m-am cam saturat de tara asta :x
|
in cel mult o luna, cica s-ar putea sa intre legea in camera deputatilor, care este camera decizionala. Daca intra aici cade sigur taxa, dar inca nu se stie sigur. Oricum stau eu personal stau ca pe ace, poate scap de un drum pana in Bulgaria.
|
Quote:
|
Quote:
|
318i din 92 mi l au scos euro 1! ma consider norocos! In carte nu scrie decat schaddofarm! asa ca cel mai bine e sa mergeti la rar! Eu din pacate m am uitat prea mult pe forum-uri...crezand ca e non euro am ramas cu ea neinmatriculata desi taxa era 600 de euro. acu e X 3!:(( ATENTIE! Norma de poluare se stabileste dupa mai multe caracteristici ale masinii nu numai dupa serie sau cod! Mai e greutete gol, greutate maxima, viteza maxima, putere motor etc! Am completat cu mana mea cererea de stabilire a normei de puluare si am vazut cu okii mei raspunsul venit de la Bucuresti! Multa bafta! JOS TAXA AUTO!!
|
am si eu o intrebare am un Ford Mondeo 2006 2.0TDCi 131 cp miau incadrato la Euro 3 ce pot face ?? contestatie exista cv?? nu pot sa fac inca odata rarul in alta localitate??
|
e din Franta masina?(am auzit ca sunt probleme cu astea si nu le scot euro 4)
din cate stiu eu majoritatea masinilor peste 2004 ies euro 4. poti incerca sa faci o contestatie la RAR Voluntari. |
Retarzi! Am sa dau un mail catre RAR, sau sa incerc sa ma duc direct acolo, si sa vad daca pot pune gheara pe o lista de motoare, sau serii sau ce rahat vor imbecilii astia, pt ca vreau sa imi aduc un Fiat Coupe 2.0 16v de prin 94-96. Daca e cum ar trebui - masina e Euro2 , o taxa de 1300 +/- 100E se aplica. Daca iese Euro1 - e de rahat treaba, e astronomica taxa.
Si ma c*** in industria auto autohtona, ca mizerii au produs din anii 70 incoace. Au avut o scapare cu ce au produs la Craiova de prin 80, dar era prea buna pt Ro, si au scos-o din fabricatie. Incompetenta si rautate politica de neimaginat. |
treaba cu EURO urile e complicat, ca multe masini din fabrica nus echipate E2, sau E3, nemtii, mai monteaza cat un catalizator sau alte prostii pt a reduce poluarea, si asa trec ei in carte norma noua de poluare,dar deal nostrii, CEL DRAGI, iau seria de motor, deci echiparea de fabrica, si calculeaza dupa ala, neluand in seama catalizatoare si alte prostii montate, e super aiurea treaba!! Ca si prostul stie, dece sa platesti tu jumate, daca poti sa platesti dublu?? Ne pun sa platim degeaba, bine ca in germania masinile E2 is E2, si nu altele, pe drum pana aici ne pierdem Eurourile, ar trebui sa fie umplute deja soselele cu E-uri.
|
...intrebare...intrebatoare!?!?!...am un BMW320i,2.0,24V...din '91 !!!
La rar in vaslui a iesit NON EURO!:(((...am mers cu bref la rar neamt...si seful mia zis k iese eur1 dupa serie de motor! Beleaua e k din germania...a fost la o unitate militara si are motor,calc,fata din 97,evacuare sport+catalizatoreuro3...si a circulat cu D3 adik euro2-ACOLO! Ce dreak pot sa "fuck"aici in "tzara noastra"k sa iasa euro 2???...pe documente are sigla comunitatii europene...deci merge aceasi valoare de euro in orice tzara a comunitatzii!doar k ai nishtri au 4 "cohones"...!!!....ashtept pareri avizate !merik anticipat! TexTy. |
sal! am si eu un opel astra 1.4 din '94 (C 14 NZ) . Puteti sa imi spuneti c euro il scot la RAR?
multumesc anticipat! |
Quote:
|
Quote:
|
nu ma pricep la codul motoarelor opel, scuze.
|
am facut rarul la un opel corsa cu acelasi cod motor , tot din 94 si a iesit euro 2 , taxa era 2000 ron , cu depreciere a iesit 1300 ron , nu avea aer si abs
|
si pe cartea noastra scrie euro 2,bmw 525 i din 92.
Ne-au scos la rar Non-euro.eu am auzit ca tot ce`i inainte de 94 scot non euro,indiferent de ce zice pe brif :( taxa la ea acum ..e 7000 euroi:( noroc ca am castigat procesu cu bolnavii astia |
Acum 2 ani in urma am platit TAXA la un BMW 318 BENZINA 2600 de RON , in urma cu 2 luni mia zis un prieten sa caut un avocat si sa dau statul in judecata pt ami recupera taxa inapoi el asa a facut si a recuperat banii . asa am si facut am gasit avocat am platit 600 ron si o chitanta judiciara la primarie si dupa 2 luni mia venit instintare ca am castigat in instanta si am ridicat 2600 de ron plus 600 de ron cheltuelile de judecata. Iar avocatul are procent din TAXA depinde cum te intelegi cu el de la inceput. VA SALUT
|
| All times are GMT +2. The time now is 02:12. |
- Copyright 2026 4Tuning