![]() |
norma de poluare
un mercedes c220 cdi din 99 cu norma de poluare d3 la ce norma de poluare se incadreaza la noi in tara?
|
Re: norma de poluare
Quote:
|
162 g/km ...
|
cel mai probabil euro 3
|
multumesc
|
Sper sa nu te dezamagesc dar eu cred se incadreaza la euro 2. :sad:
D3 nu este echivalent cu Euro3, asa cum nici D4 nu e echivalent cu Euro4. Normele germane au aparut in anul 1996, la momentul implementarii Euro2, cu scopul de a incuraja protectia mediului prin oferirea de reduceri de taxe. La vremea respectiva, Euro3 si Euro4 se aflau abia in proiect, iar multi dintre constructorii auto aveau mari rezerve ca aceste standarde ar putea fi indeplinite vreodata Pe acest fond, legiuitorul german a imaginat cele doua norme, D3 si D4, dupa “chipul si asemanarea” viitoarelor Euro3 si Euro4. Ideea a fost aceea de a incuraja achizitionarea masinilor mai putin poluante, adica neamtul care isi achizitioneaza o masina norma D3 se bucura de reduceri de taxe, la fel intamplandu-se si cu D4. Norma D3 prevede exact aceleasi praguri pentru poluanti ca si Euro3, iar D4 aceleasi praguri cu Euro4. Datorita acestei aparente identitati intre cele doua tipuri de norme, pe piata noastra a aparut o confuzie majora. Cele doua norme par identice, dar nu sunt. |
+ o completare: D3 nu este obligatoriu si in toate cazurile Euro 2.
|
Ai dreptate @ionut_cluj
Mai exista o teoria cum ca : - Masina produsa (nu inmatriculata ci fabricata) pana in Ianuarie 2000, va fi Euro2, indiferent daca este atestata de nemti D3 sau D4. - Masina produsa dupa Ianuarie 2000, dar pana in Ianuarie 2005 sunt Euro3, indiferent de norma D. Daca vrei sa-ti aduci masina de afara si are D3 sau D4 cere sa-ti trimita prin fax copia de pe brif si mergi la RAR sa vezi ce iti zic ei. |
am sunat la rar si nici eu nu stiu ce este :| am sunat la mercedes romania ei nici macar nu au auzit de d3 sau d4..
|
Pai du-te personal cu copia Brif-ului la ei? (si daca ai ceva cunostinte... foloseste-le)
Eu presupun ca e Euro2 a ta (dar e doar o presupunere a mea). Dar ce e cu masina asta, ai cumparat-o sau ai in plan sa o iei? |
Quote:
Este un 220CDI? Limuzina sau kombi? Schlüssel zu 3, ps sau KW, cm3, vit maxima, cutie mecanica cu 6trepte sau automatica cu 5trepte? eventual Typul de motor dar asta e ceva mai dificil daca nu te stii. sau trimite-mi brieful. |
Quote:
datele din brief o sa le postez mai incolo pana mi le trimite tata..stiu doar ca este limuzica , cutie automata ..in rest o sa va spun mai incolo.multumesc mult pt info |
Trebuie sa o cumperi din Germania?
De unde stii ca are CO2. 162g/km? |
Quote:
|
Quote:
|
Kilometerstand: 159.200 km
Leistung: 92 kW / 125 PS Kraftstoffart: Diesel Anzahl Sitzplätze: 5 Kraftstoffverbr. kombiniert: ca. 6,1 l/100km Kraftstoffverbr. innerorts: ca. 8,2 l/100km Kraftstoffverbr. außerorts: ca. 5,0 l/100km CO²-Emissionen kombiniert: ca. 161 g/km Anzahl der Türen: 4/5 Türen Getriebe: Schaltgetriebe Schadstoffklasse: Euro3 Erstzulassung: 12/1999 Klimatisierung: Klimaanlage Farbe: Schwarz metallic Ausstattung: ABS, El. Fensterheber, El. Wegfahrsperre, Leichtmetallfelgen, Servolenkung, Sitzheizung, Zentralverriegelung Fahrzeugbeschreibung: Klmaanlage, 2xEFH, 4xAirbag, ZV+Fernb, Radio+CD, Sitzheizung, Alufelgen, Color, 1-Hand, Unfallfrei, Scheckheft. |
Quote:
Da-mi mai multe date(cele scrise de mine azidimineata). Atentie masina cu 92KW nu apare pe lista masinilor CDI si nici pe lista de EURO3. Sant aproape sigur ca e Euro2. |
in anunt scria ca este CDI si ca este euro 3.. nu mai sunt sigur de nimic..
|
Quote:
http://www.rarom.ro/RO/article--Cum_...ate_--125.html |
Quote:
|
masina a fost cumparata..acum dumnezeu cu mila.. multumesc pt sfaturi
|
| All times are GMT +2. The time now is 19:04. |
- Copyright 2026 4Tuning