![]() |
Costuri drum Spania-Romania
Sunt a doua vara in Spania, si dupa mult timp de gandire mi-am luat prima masina. Dupa ce am transcris-o pe numele meu si am facut asigurarea(25% din pretul masinii) vine si intrebara me pt voi..Stie cineva cat costa drumul din Spania inRomania? M-ar interesa la cat ajunge combustibilul(cu ce masina, ce motor), taxele de autostrada si cam tot ce se poate cheltuii. Multumesc.
|
Re: Costuri drum Spania-Romania
hai sa ti spun eu ca am facut traseu asta si romania /spania si invers cu o vectra A 2000 16v,deci in primu rand benzina m a costat 400 de e si taxele de peaje 150 de e si asta acu o luna pt ca si eu tot la fel sunt in spania si am facut traseul pe italia nu pe germania,durata drumului a fost asa , am plecat joi seara la ora 22 din spania si am fost in romania in targoviste sambata la ora 19 dar na m dormit nici 2 ore adunate
|
aaaaaa si spaga de rigoare la vama 20 de e ca sa nu se mai uite in bagaje si banii de mancare ce mai opressti pe drum
|
Multumesc. Sper ca pe mine ma va costa mai putin combustibilul, ca am un hyundai coupe de 16, 16v. La venire autocarul a mers cam asa:Romania, Ungaria, Austria, Italia, Franta, Spania, si asa cred ca voi merge si eu. Mai am o intrebare, ca sa-mi inmatriculez masina acasa trebuie sa fie radiata in Spania. Se poate radia daca masina e in Romania, numai cu actele, sau trebuie sa o radiez aici si sa plec cu numere provizorii?
|
asta nu stiu dar as fi si eu curios ce ai nevoie sau cum se face cu inmatricularea
|
Tind sa cred ca o masina trebuie radiata pentru a fi reinmatriculata in alta tara ( probabil sistemul este diferit ca si la noi {nr rosii samd} ). s-ar putea sa nu fie nevoie fizic de masina.
Sunt sigur ca gasesti informatiile astea pe net pe paginle legale ale spaniolilor. |
Saptamana trecuta au venit unchii mei in vizita cu un megane 2007 , cu motor 1.5 dci. Din Romania pana in Alicante au consumat 170 litri de motorina cu un consum mediu de 5.8 l/100km. Taxele de autostrada au fost 170 euro(aproximativ).
Cu inmatricularea e asa: se radiaza si se pleaca de aici cu o hartie provizorie de 60 zile, dar cu asigurarea valabila. Nu au asiguraripe 3zile etc, . Sau pleci cu masina fara sa o radiezi ,mergi cu ea acasa pana expira asig. si ti-o radiaza cineva prin posta. |
in legatura cu inmatriculare am un prieten care a plecat acu in tara si mi a spus ca a sunat in tara la politie el fiind din tecuci si i au spaus ca are 2 optiuni ori o radiaza de aici ori ti o radiaza ei cand vrei sa o inmatriculezi acuma daca mint aia nu stiu
|
Foarte bine atunci sa o radieze ei , o problema in minuss pt mine.
|
Nu trebuie neaparat s-o iei pe Austria ;)..lungesti drumul, mai bine o iei pe Slovenia :)
Au autostrazi si strazi bune bune..mai ceva ca-n Austria, cam 3 sferturi e autostrada > https://i226.photobucket.com/albums/d...n500se/1-5.jpg ...si in Ungaria de la Balaton in sus e autostrada linsa ..eu asa imi aduc aminte ;) |
E relativ ieftin sa te duci din spania. Eu am fost anul asta si m-a costat aproape 1500€ drumul + amenda la unguri de 500€ :oops:
Concluzia mai bien mergeam cu avionul (glumesc experianta de nepretuit:D) |
:-):-):-)la unguri vara asta era sa mi iau si eu amenda de vreo 250 de euro pt viteza dar ma u lasat in pace pana la urma au vazut ca nu aveau cu cine sa se inteleaga;);)
|
Quote:
|
Quote:
|
curios eu de cate ori am mers acasa cu masina mai mult de 400 de euro nu am cheluit intre benzina si autopista , si am avut opel astra 1.6 16 v benzinar opel vectra 1.8 16 v benzinar si un laguna 2.2 dci dar niciodata nu am platit mai mult de 400 2 pers. inclus cafele , tin sa mentionez ca stau la 250 de km de granita cu franta .
|
Eu am stat la 800 km de granita cu franta si am cheltuit cam 400 euro in total cu un hyundai coupe de 2.0 16v. Am mai platit 90 euro amenda in franta ca aveam 180 pe unde era voie maxim 130. Nu mai fac drumul niciodata, costa prea mult si e prea obositor.
|
Quote:
|
am patit si eu o experienta de asta cu opelu vectra pe care l-am avut m-a lasat cutia de viteze in italia s-a blocat in a-5-a si am mers cu ea asa pana in mako si acolo dadea ambreiajul semne de oboseala si am lasat-o acolo . dar ptr asta tot cu masina merg acasa :D
|
aveti ideea de cel mai scurt drum spania oradea dar care sa treaca prin kapfenberg (austria) si sa nu treaca pe autovie. vreau sa fac drumul cu un a4 1.66 benzina
|
| All times are GMT +2. The time now is 20:11. |
- Copyright 2026 4Tuning