![]() |
Peugeot 308 vs. VW Golf V
2 Attachment(s)
Peugeot 308 motorizare: 1.6 Hdi 110cp
Date tehnice - Dimensiuni L x l x h: 4.276 x 1.821 x 1.519 mm - Ampatament: 2.608 mm - Suspensie (faţă/spate): Suspensie independenta tip MacPhearson - Frāne (faţă/spate): discuri ventilate / discuri - Volum zonă īncărcare: 347 litri - Capacitate rezervor (l): 60 Capacitate cilindrică (cmc): 1560 - Cutie de viteze: 5M - Putere maximă (CP@RPM): 110@4000 - Cuplu maxim (NM@RPM): 240-260@1750 - Viteza maximă (km/h): 190 - Acceleraţie 0-100km/h (s): 11.3 - Carburant: diesel - Standard emisie noxe: Euro 4 - Consum urban/extraurban/mixt (l/100km): 6.0/3.9/4.7 * - Emisii CO2 (g/100 km): 125 Golf V Date tehnice: Motor: 1.9 TDI - Capacitate cilindrica (cmc): 1896 - Cutie de viteze: 5M [AT] - Putere maxima(CP@RPM): 105@4000 - Cuplu maxim (NM@RPM): 250@1900 - Viteza max (km/h): 187 [185] - Acceleratie 0-100km/h (s): 11.3 [11.2] - Carburant: motorina - Standard emisie noxe: Euro 4 - Consum extraurban/intraurban/mixt (l/100km): -/-/5.0-5.3 [-/-/5.6-5.8] - Suspensie fata/spate: -/- - Frane fata/spate: -/- - Capacitate rezervor (l): 55 - Volum portbagaj (l): 347 - Emisii CO2 g/km: 187 [185] |
Re: Peugeot 308 vs Golf V
luand aceste 2 motorizari, de departe aleg 308, si mai adaug si designul spectaculos si confortul si calitatea materialelor, toate plusuri pt Peugeot.
|
as vrea ca cei care comenteaza sa faca abstractie de fenomenul taranului roman, care zice ca masina nemteasca e cea mai tare din parcare.
strict aceste motorizari, pentru ca eu cred ca sunt cele mai intalnite la ambele modele. |
Pai Peugeot 308 castiga sin start numai prin fapyul ca e un model al inceputul carierei si Golf V tocmai termina cariera.
Comparatia o sa fie bine venita cu Golf VI. |
mie ca si fata de golf VI o sa castige lejer, pe segementul asta de motorizare, strict.
|
un 1.9 la aceeais putere va merge mai relaxat decat un 1.6.
nu neaparat un model aparut mai nou, poate fi peste un model care inca se vinde f f bine, nu doar in RO. de bolile copilariei ai auzit? o masina care s-a vandut in sute de mii de exemplare si nu au aparut probleme mari, inseamna ca e fiabila. in afara de motor, francezii stau fff prost la alte capitole..finisaje, electrica..tehnologie per total. |
hmmm...308-ul are un consum superb, asta in conditiile unui motor destul de vioi.Ceva preturi orientative (in echipare medie)?S-ar putea face poate mai usor o comparatie ca raport pret/calitate.
|
Quote:
|
307 era cu Golf V. 307 nu s-a vandut mai bine ca Golf. niciodata. poate in Franta :))
vezi anii de aparitie ai acestor masini. "The Golf Mk4 was first introduced in August, 1997" http://en.wikipedia.org/wiki/Volkswagen_Golf The Peugeot 307 is a family car produced by the French Peugeot manufacturer since 2001. http://en.wikipedia.org/wiki/Peugeot_307 decat sa vorbiti din ce ati auzit pe la vecini sau prin targuri..hai sa discutam la subiect. ma bucur ca 307 e comparat cu Golf IV..pt ca daca ai ajuns sa compari o masina noua cu una veche..atunci aia veche a castigat din start :))) o intrebare pt fanii Pejo. de ce nu se vand aceste masini in SUA? |
Quote:
|
=)) am incheiat discutia cu tine. ca ai 18 ani si gandesti de 12.
http://www.vwvortex.com/ o zi buna. |
Quote:
|
Quote:
|
Sunt detinator de glolf V .. modelul din acest topic ... si fost detinator de peugeot ( dar nu 308 ci 307 ).. Motoarele frantuzesti nu sunt chiar asa de fiabile ca cele nemtesti .... tinuta de drum clar in favoarea Golf-ului ... finisaje si alte particularitati ....francezii lasa de dorit..
Cineva zicea ceva mai sus : ca ar fi bine sa comparam 308 cu viitorul -VI- .. si mie mi s-ar parea mai corect !!! |
Quote:
Cred ca vb asa ca sa te afli in treaba ... nu vorbi de vanzari de masini si pareri ale americanilor cat timp nu ai fost pe acolo .... |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
pt ca au intrat acolo in anii 60-70, nu au facut fata, si s-au retras. stii ce motor de pe golf IV s-a vandut cel mai bine acolo? 1.8T. ti se pare mare? =)) adica tu ai spus ca ei nu VOR sa vanda masini in state...hahahah..n-ai cum asa ceva... ce selectie fac VANZATORII...mai mai ca noi , ca romani, suntem clienti mai importanti pt PSA decat Americanii..nu? daca ziceai de o tara gen papua guinee, sau de cateva sute de mii de locuitori, care necesita si volan pe dreapta mai intelegeam...dar daca nici SUA nu e un target pentru producatori... japonezii tot caramizi vand la americani? supra, subaru, evo, 300zx, nsx, rx8...ale draq caramizi toate... ai habar macar cate VAG vandute in SUA sunt facute in mexic? si cate in EU sau chiar la ei in STATE? neah..e prea greu. mai bine te multumesti sa zici ca milioane de posibili cumparatori nu ii intereseaza pe francezii de la PSA. nu ca nu fac fata masinile lor standardelor americane. inca o intrebare: de ce dupa 2-3-4 ani, o masina VAG tine la pret si una Pejo se vinde la jumate? doar pt ca toti sunt nebuni si cauta VAG? nu vb doar de romania... |
Quote:
|
La interior si exterior 308 peste Golf 5..La motoare mai au un pic de lucrat, si am auzit ca 1.6 de 150 cp de pe Peugeot e foarte bun si e in colaborare cu BMW deci incet incet..Oricum vw are noroc de 1.4 tsi-ul..ca restul de motoare lasa de dorit..Ma refer strict la GOLF 5, nu GTi sau R32..Peugeotul sta ok, cu electronica stau prost si cu unele chestii la finisaje la interior..
|
308 mi se pare peste golf V la toate capitolele, mai putin la sectiunea fiabilitate!308 a gastigat premiul in germania(deci...)!
nu stiu cum ati ajuns voi sa vb de vw vandute in sua!? ce relevanta are!? ps: eu cand am fost in sua nu am vazut nici un vag si am stat 3.5 luni!!!!! |
Quote:
Hai sa luam un exemplu: Golf 4 european si american. Pune-le side by side si-o sa vezi ca cel american e mai slab calitativ. Eh, acu fa o mica analogie cu politica Peugeot, poate iti dai seama de ce VW este masina poporului. |
aveti dreptate toti! insa un singur lucru vreau sa spun :) macar in golf 5 nu te simti ca intr-un tractor! am mers in o gramada de peugeoturi...toate seriile, 2 - 3 - 4 si se simteau ca dracu chiar daca treceai peste o gropita mica mica mica! amu.. am si un c-klasse si s-a intamplat acum 3 saptamani sa il folosesc mai intens, dupa ce am trecut pe golf 5 parca pluteam :)
si sincer: mai bine aleg o masina cu motor de 2.500 si 130 cp , decat una cu motor de 1.2 , 1.3 , 1.4 si 200 de cp :) e alt feeling pe care voi copii de 18 ani nu il veti intelege |
Quote:
Recent m-am dat cu un Fiat Uno 1,4 Turbo 210 CP (Novitec)... la semafoare in special eram tot un ranjet pe fata:D...ala feeling... |
Quote:
|
Quote:
Bai fratilor nu ma faceti topicuri cu masini VAG vs.altele?Nu vedeti ca-si dau in cap oamenii pe aici.Pt domnul mare sustinator VAG am o intrebare?Cate titluri mondiale a luat in WRC VAG la viata lui.De ce sunt in prag de faliment VAG daca o duc asa de bine?De ce Golf 5 este considerata cea mai proasta masina dpdv financiar al lui VW.Stii dupa ce masini se dau in vant americanii?Japoneze tata,japoneze,o sa ai marea surpriza sa constati ca in state se vinde mai bine Nissan decat VW. |
asta nu e mare surpriza, Daihatsu se vinde mai bine decat multe marci inclusiv in Anglia.
Eclipse nu-l bagam in discutie, rupe ficatii in tine:) |
Quote:
B.Masina este modificata cap-coada de Novitech,unul dintre cei mai renumiti tuneri din Europa.Si nu are doar 3 led-uri in toba si oglinzi din targ,stai linistit. |
Quote:
|
cand am citit aia cu vag in prag de faliment,eram pe punctul de a inchide browserul
308 arata destul de bine, insa nu trebuie comparat cu Golf 5, deci topicul cade. 307 vs Golf 5, unde as alege golf-ul fara discutii. Alta aberatie este 'in 3.5 luni nu am vazut niciun VAG'...daca ziceai VW era mai plauzibil, dar nicio masina din VAG :rolleyes2 oricum, continuati, s-a ajuns la eclipse, si alte masini |
Ai dreptate,307 ar fi mai potrivit in comparatie cu Golf V.308 e o masina noua.Iar referitor la faptul ca s-a ajuns la povesti despre alte masini,scuza-ma amice dar unora le mai plac si alte masini decat cele nemtesti.Japoneze,italience,frantuzesti,si altii fac masini bune,nu numai nemtii.Cat despre cat de bine o duce VAG,mai documenteaza-te nitel.Nu e in faliment,dar nici bine n-o duce.
|
Nu a zis nimeni ca nu mai sunt si alte masini, dar topicul asta este despre 307/8 vs Golf 5...deci ar trebui sa se ramana la astea nu la alte chinezarii :)
|
Quote:
dar nah..marketing si management sunt cuvinte straine pt unii... care prag al falimentului? tu vezi cums e vinde in lume? mai deschdieti si voi ochii..mai scoati capul din calculator? o dam in japoneze..italiene...acum? zici orice..doar sa distragi atentia de la adevar. |
s-a ajuns la eclipse si la alte masini pt ca unii abereaza... pai normal ca doar ia luat taticu masina si de aceia ....
|
i comparam pe nemti cu francezi? hai sa fim seriosi
|
rog ca threatul sa se inchide
motivul: In Romania este imposibil sa compari orice marca de pe pamant cu cele VAG. |
Quote:
|
pentru ca pana in 2002 vag a insemnat ceva, dupa acest an nu stiu s-au dus incet incet in jos, iar in momentul de fata mi-e scarba la un touareg cand stiu ca majoritatea manelistilor, tiganilor si oamenii fara pic de cultura il poseda, stii e ideea de calitatea oamenilor care umbla cu masinile din grupul vag si cu care nu vreau sa fiu asociat. Sunt si exceptii dar cred ca acestia au devenit si devin pe zi ce trece din ce in ce mai putini. Asta e motivul pentru care am inceput sa detest aceasta marca. Au unele masini de exceptie, dar oamenii din Romania m-au facut sa-mi fie greatza de aceste masini, iar cand ii aud E MASINA GERMANA e buna, atunci ma intorc si plec, pentru ca orice as zice m-ar contrazice si daca l-as intreba unde sunt facute turbinele, probabil mi-ar spune germania.
spuneti-le ca sunt facute in Romania si certati-va voi cu ei. |
eu mi-am luat golf 5 pt ca indeplinea mai multe conditii: multe dotari + un motor puternic + masina frumoasa, respectata + pret foarte mic! Daca voiam imi luam peugeot 607, citroen c6 sau bmw seria 7 sau chiar s-klasse, dar de ce sa arunc banii aiurea pe ceva ce stiu ca nu merita! asa in ochii mei golful 5 isi merita cei 10.000 de euro "aruncati" pe el din f f multe motive! unele enumerate mai sus! Ionut ma cunoaste..nu sunt un fan VAG, insa nici nu exclud pt ca sunt niste masini f f reusite! La un moment dat chiar ma batea gandul pt un alfa 159 dar stii tu..masinile sunt ca femeile..cand nu te astepti mai putin , atunci te fac sa te indragostesti de ele!
referitor la tigani, manelisti etc: cred ca mai bine li s-ar potrivi un e46, un q7, sau un audi a4 :) sincer... nu cred ca vezi tigani sau manelari gelati cu basini in ei intr-un golf :) mai bine si-ar lua passat din 97 |
si un ultim lucru: comparatia nu-si are locul pt ca: 1. nu vezi un peugeot 307/308 ca fiind un tiz al lui GTI sau al lui R32! nu exista motorizari care se ridica la rangul asta
si 2 la mana: ce motorizari pe benzina si pe diesel au ambele masini?! din cate stiu o comparatie se face FULL OPTION, cu tot ce se poate, cel mai al dracu motor .. etc :) sau o comparatie se face cap coada .. fiecare motorizare/dotare in parte :) niciodata nu ai sa vezi masini comparate cu cele mai slabe performante/dotari :) |
| All times are GMT +2. The time now is 01:43. |
- Copyright 2026 4Tuning