![]() |
BMW E46 Individual
15 Attachment(s)
In sfarsit imi prezint si eu sistemul din masina. Am ajuns intr-un final la configuratia de mai jos:
HU: Alpine 9831 Fata: 2 x DLS Iridium 6.2 Spate: Nimic Subwoofer: 1 x Fi Q 15" in cutie inchisa ~70l MDF 25mm Amplificator fata: DLS RA20 Amplificator Sub: DLS A6 Conectica: Dietz, Helix, Tsunami .... Cap: GZ 1 farad Baterie: originala - Planuri de viitor: Un acumulator mai sanatos, schimbat niste cabluri originale la masina :D, o antifonare mai serioasa a portierelor, estetica portbagaj . SIstemul nu a fost facut pentru competitii, am incercat sa obtin un sunet cat mai tare si clar cu un bas foarte jos . - Orice comentarii si sugestii sunt binevenite. Poze: |
Re: BMW E46 Individual
arata foarte bine sistemul tau...niste poze cu ce ai in portbagaj nu ai ? mi se pare normal ca sistemul sa ti-l faci sa sune bine pentru tine si nu pt competitii...amplificatorul DLS RA20 este suficient pt difuzoare sau ai de gand sa mai cumperi inca unu?
|
Chiar ma intrebam cand o sa prezinti sistemul "individualului" ...iar daca imi permiti vin si eu cu cateva sugestii (asta dupa ce am ascult masina)
schimba cd-ul cu unul ce permite 3way , foloseste aceasta functie si pune o medie dome in locul unuia dintre tweetere ;) In rest nu ramane decat sa te felicit pentru proiect si nu numai ;) Toate cele bune |
2 Attachment(s)
Quote:
|
o sa ramai tot la clasa reference sau o sa urci la un moment dat la ultimate si pe partea de voce...stiu ca esti fan sa zic dls asa ca eu am avut o statie de la tine luata...dls ca21...din pacate nu mai exista ca mi-au furat masina...oricum sa stii ca ai lucrat foarte frumos sistemu pe care il ai...bafta in continuare
|
Daca fetele de usa pentru cele 2 dif DLS le-ai lucrat tu, ai toata admiratia mea!
Ca o parere personala: un singur tweeter este suficient. Precum iti spunea si VRX, incearca o medie... eventual ingropata cumva in bord. Tot ca o parere personala, iti recomand accumulatori Odyssey PC 2150S. Costa aprox 420Euro. Se gasesc si Romania. |
arata bine sistemul tau dadi la fel ca masina..
fa-ti timp sa aranjezi portbagajul ca arata...cu degetul. in rest e foarte bine. am si ascultat masina si mi s-a parut ok singurul lucru care te trage in jos e playerul. ca o parere personala: as merge pe full-activ pastrand ra20 pt midbass iar pt tweeter <nu tweetere> as cauta ceva bun. |
Quote:
Pe moment am un GZ 12.2500 de pe fosta masina pe care o sa-l scot la vanzare, tin cont si de parerea ta si o sa ma "interesez" despre acumulatorul recomandat. Quote:
Quote:
----- P.S. De ce nu 2 tweetere? |
Daca iti place design-ul cd player-ului care il ai acum, ai putea opta pentru modelul urmator, din aceeasi generatie, adica Alpine 9833 care arata identic cu al tau, sau 9835, care are ecranul bio-lite.
Eu am avut un 9833 timp de 2 ani, si am fost extrem de multumit de el. Are 3way active, deci e o solutie foarte buna. |
Comenzile de pe volan iti merg cu Alpine-ul asta?
|
28 Attachment(s)
De ceva timp ma gandeam sa deschid eu acest thread dar timpul nu m-ia dat nici o sansa, asa ca o sa completez eu aici cu poze din timpul constructiei. ;)
Panourile de pe fetele de usi au fost construite separat, dupa care au fost finisate si lipite de fetele de usi pe spate cu fibra de sticla. https://forum.4tuning.ro/attachment.p...0&d=1217866445 Tot din categoria... modificari pentru o incadrare optica cat mai buna a difuzoarelor in habitaclul masinii fac parte si procesul de vopsire a grilelor midbasiilor + tweeterelor si folosirea materialului cu textura si culoare identica cu cea de fabrica (save si zoom pe poza din link) https://forum.4tuning.ro/attachment.p...9&d=1217866231 Pentru partea de design, idei si constructie suntem responsabili noi (MBaudiophile) alegerea componenteleor si restul deciziilor sunt luate de prietenul nostru XXDADIXX ;). Bafta in continuare cu sistemul. |
interiorul asa a fost sau este refacut?
|
defineste interior.....,daca te referi la fetele de usi au fost refacute fiind necesara integrarea a 2 midbasi pe fiecare usa
|
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
|
Quote:
La 9855 e urat glide touch-ul, si preout-urile sant slabe. zimi daca vrei un 9833, stiu pe cineva care are unul la pret ff ok |
ma refeream la culoarea usilor si a scaunelor...
|
dap.
este culoare specifica modelelor individual sau in cazul lui, special edition |
1 Attachment(s)
Quote:
Quote:
Ma gandesc sa imbrac cutia de bass in ceva asemanator. |
Update topic:
Nu m-am mai intors cu nici un leu din concediu, din contra mi-a zburat un spalator de faruri pe autostrada si ma costa in jur de 2.5 milioane in cel mai fericit caz ( daca nu s-a mai rupt si altceva pe acolo ). Intre timp m-am gandit ca decat sa iau alt HU si sa merg activ, mai bine sa omor toti soriceii din usi printr-o antifonare serioasa. Sa las HU si inaltele duble de care sunt f multumit si sa incerc cat de cat sa gat faza asta de "proiect" P.S. Daca vrea cineva vechea mea baterie de pe corsa click |
5 Attachment(s)
Inca un update scurt :D
Am montat bass-ul din nou. Mi-am rezolvat micile "probleme" si am facut tuning la suportul de numar din spate care facea extraordinar de nasol. Am filmat si un clipulet inainte de "tuning". https://www.youtube.com/watch?v=tUIhZ5JpcJM Poze: |
un mic sfat,si eu am avut probleme cu numarul ca vibra ,dar acum am pus niste keder de fereastra sub el, am lipit pe portbagaj sub numar si nu mai am probleme,suna banal dar merge
|
Caut adaptor pentru comenzile de pe volan. Daca stiti modelul de care am nevoie va rog sa-mi spuneti.
|
9 Attachment(s)
Update topic, ca nu s-a mai scris de mult pe aici.
Ce am facut: O antifonare mai profi a usilor fata facuta la Arad la auto-hifi.ro. O prindere mai ferma a MDF-ului ( pe care sunt prinse difuzoarele ) cu partea metalica a usii. Am reusit sa termin FI-ul :lol:... primit kit recone - rezolvat cu mici ajutoare prin telefon... traiasca baietii de la ficaraudio.com, 4Tuning, google si youtube. Am vandut apline-ul :sad: Ce nu am facut: Nu am cumparat baterie "dedicata". Nu am montat a 2-a baterie in fata. Nu am facut "THE BIG 3" Nu am montat condensatorul. Nu am pus distribuitor de sigurante. Nu am facut rack pentru amplificatoare. Nu am cumparat coolere pentru amplifu de bass. Nu am imbracat cutia. Nu am izolat wooferul de portbagaj. Nu am facut lay-out-ul pentru portbagaj. NU am reusit sa gasesc o metoda sa am acces la roata de rezerva. Nu am cumparat adaptoare high-low pentru casetofon. Nu am montat casetofonul cu caseta, inca. Nu a ajuns comanda pt. Dension Gateway 300 Nu am reusit sa scap in totalitate de soriceii din usa. Nu am tras la bord comanda de volum cu care vine DLS-A6. Poze: |
frumos avanseaza lucrarea....iar numarul ala zici ca e dansatoare din buric :)):))
am si eu o intrebare: de unde fac si eu rost de melodia respectiva? sau cum se numeste? se gaseste pe odc, sau pe internet pe undeva? ms. later edit: m-am uitat pe youtube la cateva clipuri si am dedus ca se numeste bass i love you :D ..dar de unde o iau acum :| |
Arata interesant, spor la lucru :D
|
1 Attachment(s)
Quote:
|
6 Attachment(s)
Quote:
|
Un filmulet cu adaptorul in probe: https://www.youtube.com/watch?v=PxoG5...e=channel_page
|
cu ocazia asta am vazut si filmuletul cu bassiloveyou.. e demential :D nr ala zici (sa poate ca nu zici) ca se indoaie.
|
Cine poate sa-si dea cu parerea aici: https://forum.4tuning.ro/183-versus-audio/114422-mtx-re-q-3ch-vs-jl-cleansweep-cl-441dsp-vs-rockford-fosgate-3sixty-1-a.html
|
|
Difuzorul de bass si cutia, de vanzare AICI
|
cam cati bani ai investit doar in usi? daca poti sa si specifici ce si cum ar fi superb ;)
|
Usile au fost facute de noi (firma MBaudiophile). Manopera pentru constructie plus materialele (fibra de sticla, adezivi, materiale pt. finisaj) au costat 800 Euro. Insonorizarea nu a fost facuta la noi.
|
| All times are GMT +2. The time now is 14:09. |
- Copyright 2026 4Tuning