Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   M roadster vs slk AMG vs BOXSTER S vs S2000 (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/86189-roadster-vs-slk-amg-vs-boxster-vs-s2000.html)

alxcat 01-08-08 04:05

M roadster vs slk AMG vs BOXSTER S vs S2000

4 Attachment(s)
Ma bate gandul sa bag ceva bani intr-o masina de fun , care sa aiba 7-8 ani sa fie decapotabila si sa manance la micul dejun cauciuc pe paine.
Variante:
- BMW Z3 M roaster - benzina in sange
3.2L - 325 hp
0-100 5.3 sec, 1375 kg

- SLK 32 AMG - suna a V8 american si are hardtop
3.2L compresor - 350 hp
0-100 5.2 sec , 1500kg !!!!!
doar cutie automata :(

- S2000 - arata mortal
2.2 L - 240 hp
0-100 6.2 sec la 8300 rmp :)
1270 kg

- BOXTER S - cea mai rea pe circuit - curbe
3.2L - 252 hp
0-100 5.4 sec
1355 kg

Preturile second sunt similare, voi ce ati alege?

~ EWN ~ 01-08-08 04:58

Re: M roadster vs slk AMG vs BOXTER S vs S2000

Votat S2000, nu o fi ea cea mai rapida dar din punctul meu de vedere arata cel mai bine, plus ca nu cantareste nici mult :D Acum naŽ gusturile difera, decizia iti apartine :D.

Sasha 01-08-08 10:22

BOXTER S pe langa ca e rea:twisted: arata destul de bine ! :peace:

vacaroz 01-08-08 10:57

M daca vrei ceva special:twisted:

dap. si la mine varianta de rezerva ar fi porsche.app. pur subiectiv!! :))

alxcat 01-08-08 11:07

hmmmm, cine a votat amg, rog sa vina cu argumente.
Eu as alege M dar cand ma gandesc ca boxterul are motor central si e... porsche...
Nu stiu ce sa zic.

alxcat 01-08-08 11:41

https://video.google.com/videoplay?do...53345293409781

morghen 01-08-08 12:36

cum adica cea mai rea pe circuit? eventual cea mai buna pe circuit...poate te-ai exprimat greshit.

Z4 cabrio e urat...Z4 coupe e superb...shi performantzele sunt foarte bune.
slk-ul ala e urat...dar v8..mmmm :) sunetu e dementzial
s2000...slaba..shi nu prea frumoasa...caii aia putere sunt un peak power la o turatzie foarte mare...in realitate e foarte greu sa scotzi performantze din motoare turate...tre sa te stii sa le tzii la turatziile alea...shi sincer...sunetu care il fac la turatziile alea e prea tare shi nu e nimic deosebit.
eu ash alege boxterul pt ca: poate nu are sunetul unui V8..dar suna superb shi un flat-6...poate nu are performantzele unui M dar nu e nici departe...shi in plus...boxterul e o mashina foarte frumoasa.

alxcat 01-08-08 13:40

din pacate z4 m si slk 55amg (v8) sunt mult prea scump, eu vorbesc de z3m si slk 32 amg (v6) , oricum parerea ta e super ok si cam ai dreptate. Legat de s2000... are ceva special...

La boxter cand zic "rea" ma refer la "meen bitch" :)

robertinho 01-08-08 14:35

...votat boxter s...

dragos1989 01-08-08 18:16

https://www.youtube.com/watch?v=zEzXJUI_x08 Intelegi tu? :lol: :lol: F20c + Invidia + Dry Shot of the magic shit :D .... Succes la cumparaturi!

Oxide 01-08-08 18:36

Vot Boxster S.Am vazut ce poate unul atat in linie dreapta cat si 'de-a latul'.E o bijuterie !

PS: Nu eu l-am condus , am fost doar pasager.

300zxtt 01-08-08 20:45

Quote:

Originally Posted by Oxide (Post 1674512)
Vot Boxster S.Am vazut ce poate unul atat in linie dreapta cat si 'de-a latul'.E o bijuterie ![/SIZE]

nu ai vazut honda ce poate.....

Eu as alege fara sa clipesc S2000. Banuiesc ca iti faci calculul sa le iei din germania, iara S2000, pe langa faptul ca arata superb , are si cea mai mica impozitare si taxa vamala, un potential imens de tuning,piese usor de procurat, un sasiu perfect setat cu o distribuite perfeta a greutatii 50/50.....Un citat celebru despre S2000 - a car built around its engine
https://www.youtube.com/watch?v=M--kAu6XpKY imi place ce spunea Jeremy Clarkson despre motoarele V-TEC....nici un defect la toate motarele produse de honda...si nu au fost putine , sau altceva:Forget about Boxster, SLK, Z4. They are cars for ladies. Honda S2000 is a car for real men...

urmatoarea alegere ar fii Slk, o masina foarte reusita cu inca un avantaj,cel al kompresorului...care-si face treaba perfect, si atu-ul , ca mai pot fii adaugati niste ponei la cei 354 cp ai motorului AMG. un alt avantaj al mercedes-ului e plafonul metalic, ceace inseamna ca poti folosi masina in toate cele 4 anotimpuri,poti parca masina fara frica de a o gasi ''decapotata'' cu cutitul de vreun ''manelist''

restul masinilor nu ma incanta, mai ales z3, care-l consider cel mai hidos bmw.

26WRC 01-08-08 21:27

s2000;) cea mai acesibila si usor de intretinut

MadCow 02-08-08 00:20

s2000 cu evacuare cum are asta :)
https://www.youtube.com/watch?v=gTkZ40Ycdzw

alxcat 02-08-08 14:01

Fratilor eram absolut convins de z3 M, dar acum cand vad ce poti sa faci cu mica sabie ninja - S2000 nu stiu ce sa zic.
Boxterul e o varianta buna pt. Magheru si Mamaia dar nu prea gasesc chituri de motor pentru el... stiti ceva?
Oricum z3M si S2000 pot fi tunate 4 ever...

300zxtt 02-08-08 18:32

la z3m un mare - ar fi fiabilitatea cutiei de viteze,cutie cu 5 tr, pt ca cea originala M nu a putut fii montata pe sasiu datorita dimensiunilor mai mari.
slk e mai usor tunabil, schimband fuliile compresorului........

alxcat 02-08-08 19:05

Ai drepate, o sa caut ceva info despre cutia asta, sper ca nu e cea de pe modelele 330 sau 328... eu vreau sa modific motorul si nu cred ca ar face fata cuplului.
Ca si performante, e similara cu cea in 6 trepte dar ca nu ai o a 6-a de cruising si consum scazut.
Turcii de la da-motorsport zic ca merge bine dar o sa ma mai interesez.
Cinstit, motorul de pe 32 amg, nu-mi spune nimic. Nu mi se pare ca are ce-i trebuie sa fie ceva cu adevarat sport, si cutia e de kko, automata. (noile amg de 6.3 sunt cu totul si cu totul altceva).

300zxtt 02-08-08 20:53

da,dar mercedes e renumit in construirea celor mai bune cutii automate.....+ ca o automata rezista mai bine

eu unul as avea in vizor s2000 si slk. atat

boxer cade datorita cheltuielilor mari de intretinere si z3 mi se pare urat in spume.

un prieten dupa ce si-a achizitionat un slk230K...a facut o bestie,si asta dupa ce a schimbat fuliile de la kompresor si injectoarele.

manumeciu 02-08-08 22:43

Z3 nu imi place, Boxter e prohibitiv la intretinere, SLK e bun dar cu asigurari, impozite si taxe vamale mari....as prefera un S2000 cu un eventual tuning.

morghen 02-08-08 23:53

scurt pe doi...daca ai banu shi eshti adevarat...conduci porsche...daca ai vrea sa conduci porsche dar totushi eshti un beshinos...itzi iei ferrari....daca preferi confort...conduci mertzan....in orice alta categorie te-ai inscrie...conduci orice altceva...

sa-tzi spun din experientza...porsche e o mashina cu pretentzii atat la intretzinere cat shi la condus...tre sa fii treaz shi pe faza cand conduci unul....mertzanu nu stiu ce shi cum dar cica te potzi relaxa....japonezele...sincer...tre sa-tzi placa la nebunie sunetu pt ca din punctu meu de vedere asta e tot ce iese din ele...shi nu e grozav.
am fost cu japoneza shi de 100 de cai...shi de 200...shi de 300...shi e...ok. :) am fost cu porsche shi am vazut porsche shi sincer m-am cacat pe mine :D

Bogdan_mb 03-08-08 00:38

in comparatia asta, aleg boxter S fara regrete.

alxcat 03-08-08 07:48

Quote:

Originally Posted by morghen (Post 1676291)
scurt pe doi...daca ai banu shi eshti .... am fost cu porsche shi am vazut porsche shi sincer m-am cacat pe mine :D

Chiar imi pare rau de tapiteria aia din porsche :)

Legat de ferrari, eu chiar vorbesc serios toate cele 4 masini se invart in jur de 20.000 euro , ferrari mai ieftin de 50.000 nu gasesti.

O a 5-a varianta , fara se exagerez, ar fi corvette, pe la 25.000 euro poti sa-ti iei un c6 !!! dar cam sar din buget.

Ce are bmw-ul... are un motor foarte raspandit, usor de intretinul, fiabil si la care gasesti piese gramada... sigur o sa am nevoie. Masina asta nu o iei ca sa te uiti la consum. :)

morghen 03-08-08 10:56

nu a ajuns la tapitzerie :lol:

bmw mi se pare overpriced.
piesele nu sunt tocmai ieftine shi nici service-ul(mai ales daca e M)

Fa test drive cu mashinile astea shi vezi care-tzi surade.

GTR 04-08-08 02:55

1. M roadster -
- performanta buna
- senzatie si sound f. frumoase
- tuning greu de facut, foarte scump - (in variante ieftine cedeaza motorul)

2. slk AMG -
- performanta ok dar cutie automata
- comod dar mai putin sportiv
- tuning limitat

3. BOXTER S -
- e un PORSCHE
- foarte frumoasa
- performante ok
- avantaj acoperis solid
- fiabilitate buna
- tuning limitat

3. S2000 -
- Unic ca senzatie, si sunet
- cel mai exlusivist si frumos (dupa parerea mea)
- performant dar periculos
- cel mai fiabil
- tuning cat de cat dificil
- putin cam incomod pentru mersul de zi cu zi si pentru drumuri mai slabe

Acum sa sti ca intretinerea la toate 4 e scumpa, tuningul este si el in functie de limitele care vrei sa le atingi. Depinde si ce-ti doresti, pentru frecat zi de zi, mers mai mult prin oras, si comfort Mercedesul. BMW-ul are performate f bune, e o masina ceva mai periculoasa, fiabilitatea nu este punctul ei forte, ofera o buna combinatie performata, senzatie si comfort dar nu e o masina pretabila tuningului, e mai bine de lasat standard, are un motor dificil de tunat si pretentios. Porsche-ul e foarte frumos, cel mai usor de controlat la limita, este o combinatie si un compromis foarte bun. Honda este de fapt din alta categorie, iti ofera o senzatie unica, cea mai apropiata de o masina de pista, un motor care te unge pe suflet daca adori turatiile, aspect exclusivist. Cu un tuning facut cu cap e absolut bestiala dar atentie, nu e o masina de frecat ziua prin oras, are o stabilitate de invidiat dar e si cel mai greu de controlat la limita. Este o masina numai pentru soferi experimentati.

dragos1989 09-08-08 09:09

omul a zis ca vrea sa arda cauciucuri ,si sa mearga " de'a latul" ...deci tinand cont de distributia aproximativ 50-50 a greutatii la Honda S2000...aceasta este masina perfecta pentru el...(parerea mea:D)

GTR 10-08-08 04:49

Parerea ta nu prea este buna, stabilitate buna si curba cu viteza maxima nu inseamna sa mergi 'de-a latul'.
Mersul 'de-a latul' este rezultatul unei senzatii mai fun dar o viteza mai mica, exceptand masinile 4x4 gen STI, EVO, etc..
Iar Honda S2000 este fix masina care sta cel mai bine pe curbe, este cea mai potrivita pt. mersul pe pista, dar cea mai nepotrivita si greu de controlat pentru drift.
Nu distributia 50/50 face driftul bun, distributia 50/50 optimizeaza in general stabilitatea in curba, iar atat abordarea curbelor la viteza maxima cat si driftul nu au o legatura directa cu repartitia maselor pe punti, aderenta pe fiaceare punte fiind foarte mult infuentata si de diferenta de dimensiune a pneurilor fata/spate (exe: Porsche, BMW M3, Corvette etc.), inaltimea centrului e greutate, setarea suspensiei, forma aerodinamica, etc.

alxcat 11-08-08 14:17

Quote:

Originally Posted by dragos1989 (Post 1687034)
omul a zis ca vrea sa arda cauciucuri ,si sa mearga " de'a latul" ...deci tinand cont de distributia aproximativ 50-50 a greutatii la Honda S2000...aceasta este masina perfecta pentru el...(parerea mea:D)

:D:D:D:D:D:D
GTR are dreptate, tre sa recunosc....
Nu chiar sa ard cauciucuri si sa merg de-a latu' ... nu am nici scula mica si nici nu sunt tampit.
Cred ca asta fac americanii dupa ce isi cumpara un corvette sau un mustang.
Cutie automata, infig un picior tare in frana unul tare in acceleratie si incepe fumigena... oleeee ... viata frate.... ah si fumeaza iarba in timpul asta.. cica in combinatie cu fumul de cauciucuri creste potenta. :shock:

ps
S2000 e super masina, cu piesele de schimb nu stiu cat de usor si de ieftin e... la fel si cu boxterul...

BMWSauberF1-MZT 11-08-08 18:54

cu dedicatie iti doresc sa te vad intr-un M. Daca o sa ai un drum pana in Norvegia poti sa-i adaugi un kit turbo de la ESS Tuning o firma specializat in producerea de kituri turbo pt, BMW.

laur_nsl 14-09-08 03:55

vrei sa manance cauciuc pe paine atinci m roadster, dar e cam urat, sau boxter (excelent handling) plus k e si mai exotica

rapid_1923 23-09-08 03:13

aleg S2000 . . . da' sa o faci k asta : https://www.youtube.com/watch?v=DV08SE-zV7A

993turbo 23-09-08 03:28

Quote:

Originally Posted by 300zxtt (Post 1676068)
da,dar mercedes e renumit in construirea celor mai bune cutii automate.....+ ca o automata rezista mai bine

eu unul as avea in vizor s2000 si slk. atat

boxer cade datorita cheltuielilor mari de intretinere si z3 mi se pare urat in spume.

un prieten dupa ce si-a achizitionat un slk230K...a facut o bestie,si asta dupa ce a schimbat fuliile de la kompresor si injectoarele.

Cine spune ca Boxster ul are cheltuieli mari de intretinere?!? Eu am unul si inafara de consumabile nu am bagat nimic in 2 ani (ok, ok, am schimbat discurile pe fata dar astea intra tot la consumabile cand te joci pe circuit :D). Stii la cat se schimba bujiile la Boxster? Sau uleiul? A fost conceput "low maintenance" din start mai ales din cauza pozitiei centrale a motorului. Si e construit sanatos, "overengineerd" cum se fac toate Porsche le.

Revenind la alegere, pt fun ca asta se pare ca vrei, alegerea e intre M, Boxster si S2000. Mercedes ul e frumos si practic (hardtop) dar nu e masina sport adevarata. Iar aici apare subiectivismul. M ul are un motor super si e arhitectura clasica motor fata dar trenul de rulare e slab fata de celalate. S2000 o sa te omoare cu lipsa de cuplu la turatie mica (am condus de cateva ori si sub 4000-4500 rpm uita de orice sport..) Boxster ul e roadster ul cu motor central cu "grunt" la orice turatie, Variocam ul lor e net superior V-Tec ului (variatie continua nu on/off), plus cilindreea sanatoasa. Plus ca e mai mult de 50% 911 in el, prin partile esentiale cum ar fi franele (nu prea intreaba nimeni de frane pe aici vad). Cat de fiabile o fi japonezele nu mi spune ti ca (mai ales la second hand) un 4 cil de 9000 rpm e mai fiabil ca un boxer 6 de cilindree mult mai mare. Si mai intervine si efectul lui "da tu ce conduci?" , daca raspunzi Honda si ala/aia din fata ta nu stie ce e aia S2000 ai de explicat un pic, daca spui Porsche nu cred ca mai are nimeni nevoie de explicatii, nu i asa?
Testul cel mai bun trebuie sa l faci tu, sa le conduci pe toate preferabil la fel cum planuiesti sa o conduci pe a ta si dupa asta sa decizi. Bafta si have fun..

Brian 03-11-08 20:25

Imi plac BMW-urile in general .. pot sa spun ca sunt fan .. dar Z3 este urat. Parere personala :wink:
Am ales Honda S2000. Mi se pare cea mai frumoasa. Despre feeling nu pot sa zic nimic pentru ca nu am mers cu niciuna.. si nu vreau sa vorbesc prostii :-)

mowgli 30-11-08 02:23

aleg z3-m.o adevarata sportiva pur sange care pentru asta s-a nascut.performante superbe, motor la fel, foarte fiabil, dar costurile cam mari la modelele m.daca totusi nu-ti place aspectul, du-te pe porsche.o masina foarte buna si ea, motorul central ofera o stabilitate excelenta, o masina foarte bine construita si inchegata.cand spui cuiva ca conduci porsche, asa e, nu trebuie sa dai explciatii.mercedes nu mi se pare ca e pentru tine si ceea ce vrei tu sa faci.iar honda s2000 nu-mi spune absolut nimic.la turatii joase sigur o sa plangi, iar faptul ca are aproape aceeasi cai putere ca si porsche dar face pana la 0-100 mult mai mult desi e mai usoara, spune multe.motorul nu e dinamic precum la porsche sau m3.plus ca honda nu mi se pare o masina prea masculina.ma refer la aspect.e frumoasa dar... iar daca vrei sa iesi din aria celor 4 modele, du-te catre corvette.o fi mai scumpa, dar sigur le bate pe toate, si de-a lungu si de-a latu, si de-a inversu si de-a cum vrei tu.o masina cu multa traditie, un sunet superb de v8 american nu imitatie de la mercedes, cuplu imens, 0-100 foarte rapid, tot ce vrei.american power!!!.sunt fan bmw deci am votat z3-m.daca puneai corvette in top.....hmmmm

Alfa_band 30-11-08 02:59

Nu pot sa inteleg cum comparati motorul de pe s2000 cu cel de pe M , SLK, si Porsche.
Am avut Honda o masina formidabila DAR lipsa de cuplu o sa te termine psihic ...cu motorasul ala daca nu stai numai in 9000 de ture nu o sa simti ca ai masina.
Sper sa vina contraargumente de la cei care au condus Honda cu vtec nu de la privitori.
DPDV S2000 ar trebuii sa sara din schema...e o masina superba dar nu in comparatie cu celelalte 3.

300zxtt 30-11-08 10:05

Quote:

Originally Posted by 993turbo (Post 1770500)
Cine spune ca Boxster ul are cheltuieli mari de intretinere?!? Eu am unul si inafara de consumabile nu am bagat nimic in 2 ani (ok, ok, am schimbat discurile pe fata dar astea intra tot la consumabile cand te joci pe circuit :D). Stii la cat se schimba bujiile la Boxster? Sau uleiul? A fost conceput "low maintenance" din start mai ales din cauza pozitiei centrale a motorului. Si e construit sanatos, "overengineerd" cum se fac toate Porsche le. ..

daca in a intretine o masina trebuie sa iei in calcul numai consumabilele.......e clar.nu ai nevoie de vrun parbriz, un geam, vreun senzor, debitmetru ( la ce praf avem noi pe strazi....) sau alte piese de suspensie.....ca doar nu avem cele mai bune strazi.

si in legatura cu fiabilitatea motorului de S2000 , o sa fii uimit de cat de fiabile sunt.

All times are GMT +2. The time now is 05:35.

- Copyright 2026 4Tuning