Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea Dacia (https://forum.4tuning.ro/109-masina-mea-dacia.html)
-   -   DB 16 OZN (https://forum.4tuning.ro/109-masina-mea-dacia/85403-db-16-ozn.html)

ozn_yakuza 24-07-08 22:44

DB 16 OZN

13 Attachment(s)
Acesta este noul thread pe care poate fi vazuta ,analizata,criticata si laudata masina mea.Celalalt nu va mai fi folosit si toate discutiile se vor muta pe acest thread.Va multumesc pt intelegere,va pupa tata ozn.

adi.schumi_tm 24-07-08 23:01

Re: DB 16 OZN

Cum am spus si pe celalalt theard frumoasa masinutza ta.tata ozn,i-a explica si mie te rog cum ai facut cu iluminatul bordului,ce leduri ai folosit sau ce?mersi

B-84-RDV 24-07-08 23:12

Frumoasa masina sa o stapanesti sanatos si fara incidente, pare foarte ingrijita se vede sa ca ai depus ceva suflet si timp in ea ,interesant filtru in special racordul, motorul foarte curat si compartimentu la fel dar cel mai interesant e bordul foarte bn lucrat. Bafta pe viitor.

ozn_yakuza 25-07-08 03:49

mersi mult tuturor care apreciaza ceva destul de bine lucrat.
bordul e facut cu leduri tip cireasa e 3 ron un led de culoare albastra si sunt montate in asa fel incat sa lumineze decat cifrele si indicatoarele,acele folosite sunt de la un 405 (din 98 cred) dar imi pare rau ca lumina albastra de la leduri nu lumineaza bine si acele(se vad mai slabut).

joke 25-07-08 08:16

mai OZN cum adica tip cireasa??a si inca ceva ledurile sunt de 12 v?

joke 25-07-08 08:23

privind pozele cu motorul tau ma intrebam daca mai ai filtru sau daca ai scos gura aia direct in masca??daca e asa nu prea e bine iti intra in carburator o groaza de insecte acum nu stiu cum ai facut ti-am zis ca sa stii la ce sa te astepti!!

ozn_yakuza 25-07-08 09:36

2 Attachment(s)
o sa pun o poza cu masca ca sa observi filtru pt ca e ff aproape de grila.
sunt de forma unei cirese,de dimensiunile uneia,lucreaza pe 12 v si lucreaza f bine, nu se ard, consuna putin.bafta.

joke 25-07-08 11:02

unde gasesc si eu leduri din alea??

ozn_yakuza 25-07-08 13:59

ma sunt leduri pt pozitie din acelea albastre si gasesti la orice mag de piese auto e cam 6 ron un set de 2.bafta la lucrare daca te apuci de bord.

onyxs86 25-07-08 15:57

trage mai bine cu filtru ala ?

onyxs86 25-07-08 15:58

si din ce an e masina :) ?

ozn_yakuza 25-07-08 19:10

da trage mai bine si are un sunet mai gros cad urca in ture peste 3500 rpm.De ce te interes din ce an e ? 86

apline5 25-07-08 20:13

Quote:

Originally Posted by onyxs86 (Post 1662105)
trage mai bine cu filtru ala ?

cel putin 20 de cai castigati :!:

ozn_yakuza 25-07-08 20:14

:lol:nu are de unde mai omule si nici macar in gluma sa nu mai zici asa.

apline5 25-07-08 20:17

cum mai ,cand toti baietii cu filtru sport si cip au peste 90 de cai , ce naiba

ozn_yakuza 25-07-08 20:20

Glumesti nu ?si acum deja nu mai e de ras ,ca o dai in prostie.Nu te supara dar toti care folosesc au motoare bune si modificate.firmele care produc filtrele mai si mint ele nitel pt a mediatiza produsele vandute si astfel ele pacalesc oamenii care cumpara..maxim 7 8 cai pe filtru si doar un sound mai belea care se datoreaza diferitelor site folosite si a gurilor de intrare aer care au diferite forme si diametre.ai vazut ce boost are masina cand rulezi fara filtru de tot si ce sound are zici ca e turbo si ca are 120 cp,dar e doar o iluzie creata de zgomotul mai mare.

apline5 25-07-08 20:24

am uitat de sist de evacuare alti 10+ cai (de motoru de dacie e vorba) :lol:

ozn_yakuza 25-07-08 20:27

2 Attachment(s)
nu are cum si atat.da daca ii pui si evacuare si serpisori si dublu corp si filtru si chip atunci da castigi 90 cp,dar aici find doar vb de un banal filtru de aer nu castigi mai mult de 7 8 cai.sti tu filtre care ofera 20 cp din start fara alte modificari.

uite asa arata filtrul meu cu carcasa dar eu acum il folosesc fara acea carcasa de plastic pt ca nu imi incape acolo la masca fata.

RobertRFG 25-07-08 20:35

de unde 7-8 cai sa castigi dintru filtru...cine va pacalit???daca castigi 1 cp e fff bine dar nici atat...in afgara de faptu ca urca un pic mai bine in ture si se aude cica mai nervos motoru nu castigi mai nimic in putere...
app chip pe carburatie nu pui tu in o mie de ani...;):rolleyes2

ozn_yakuza 25-07-08 20:41

eu unul stiam ca nu merge chipul pe carburator dar ce zici tu e tot aberant pt ca acel carburator trage aer mai usor si aer mai rece in cazul masinii mele cea ce ajuta mult motorul si ii da cam 7 8 cai pt ca aerul rece contine mai mult O2 si se face mai bine arderea benzinei si se creaza un flux mai mare de aer prin marirea orificiului de admisie a aerului si ea cu cat trage aer mai usor cu atat are demaraj mai bun dar in procentaj mic ,cam cat am zis eu.

TwentyOne 25-07-08 20:54

Quote:

Originally Posted by apline5 (Post 1662520)
am uitat de sist de evacuare alti 10+ cai (de motoru de dacie e vorba) :lol:

Quote:

Originally Posted by apline5 (Post 1662501)
cel putin 20 de cai castigati :!:

Quote:

Originally Posted by apline5 (Post 1662508)
cum mai ,cand toti baietii cu filtru sport si cip au peste 90 de cai , ce naiba

:)..mare mistocar

Quote:

Originally Posted by ozn_yakuza (Post 1662548)
eu unul stiam ca nu merge chipul pe carburator dar ce zici tu e tot aberant pt ca acel carburator trage aer mai usor si aer mai rece in cazul masinii mele cea ce ajuta mult motorul si ii da cam 7 8 cai pt ca aerul rece contine mai mult O2 si se face mai bine arderea benzinei si se creaza un flux mai mare de aer prin marirea orificiului de admisie a aerului si ea cu cat trage aer mai usor cu atat are demaraj mai bun dar in procentaj mic ,cam cat am zis eu.

............(:|...cred ca 7-8 magari

RobertRFG 25-07-08 20:55

mda tu crezi ce vrei dar 7-8 cp nu iti da filtru ala la dacie,tiam zis daca iti da 1cp fii multumit...nu vreau sa intru in polemici cu tine dar asta e adevaru...in afara de sunet si ca urca mai binisor in ture nimic...
in concluzie tu ce crezi ce vrei...
uite citeste si tu pe aici sa vezi ce mari performante aduce un filtru sport http://www.daciaclub.ro/Filtru-de-ae...6731-s300.html performante egale cu 0 (asta ca sa te convingi ca ceea ce am zis mai sus nu am zis din auzite ci din citite si probate)

ozn_yakuza 25-07-08 21:05

corect nu ne certam ca nici mie nu imi da mai multi cai nici tie.:D:D:D

RobertRFG 25-07-08 21:09

pai vezi nu suntem aici sa ne certam ci sa ne ajutam...fiecare are cate o parere despre ceva(cam am dato in off dar asta e)
sa revin si eu putin la masina ta...imi place ce a iesit,o schimbare destul de mare fata de cum arata la inceput si o schimbare in bine...ai fi trebuit sa faci ceva de genu past and prezent...spor la modificari in continuare...

ozn_yakuza 25-07-08 22:07

am niste planuri mari cu ea adica sa iau o caroserie de 2004 si sa o fac iar si multe alte alea dar de bugetul nu permite inca pt ca vreau sa imi mai cumpar o masina de zi cu zi si asta sa o pastrez pt mine asa ca mi-a intrat la suflet.Ce ziceti sa o refac de la 0 sau sa iau o carosrie si sa mut totul pe ea,caroseria nu va fi cumparata de noua de la fabrica va fi luata cu tot cu masina dar la bani putini?

apline5 26-07-08 02:42

Quote:

Originally Posted by TwentyOne (Post 1662583)
:)..mare mistocar

cine citeste intelege cine nu nu ;)

Daniel_Toa 26-07-08 09:37

Din filtru de aer nu stiu ce cai se castiga .... de ajutat masina sa urce mai repede in turatii o ajuta dar de castigat cai ....

ozn_yakuza 26-07-08 10:42

cine poate sa imi faca rost de 2 cheite (sigurante) pt capota si de 2 pt portbagaj,si platesc ,normal,dar nu sume exorbitante?

onyxs86 26-07-08 16:52

JDR-ule (jderulee) tie ti a murit forumu

joke 26-07-08 17:48

ai gasit guri din alea pentru grila de aerisire??daca nu iti caut eu prin Moreni ca eu de acolo le-am luat si au fost ieftine vreo 10 lei parca! ;)

aborigenu 26-07-08 18:46

ozn filtrul ala si asa zisa tubulatura care o ai tu isi au rostul numai cu o galerie de 1600 o axa si un carb pe masura,
degeaba ai tu ditamai teava prin care iti curge apa ca tu tii robinetul inchis , st 80% sigur ca ai carb de 1300 pe ea

ozn_yakuza 27-07-08 01:29

pt abrg :e taticul stie.dar nu am de unde sa fac rost de cele spuse de tine.

pt joke: am gasit la mag de piese auto,mersi mult.

BTL-gordini 27-07-08 11:20

4 Attachment(s)
daca fiecare si-a dat cu parerea,eu de ce sa nu o fac:D.o sa-ti trimit o poza cu un gordini modificat de raliu,aerul preluat prin priza de aer sa iti vina exact in filtru de aer sport si atunci nu mai ai parte de aer cald,un fel de turbina cu aer innpins in filtru.Tu crezi ca cei ce au facut masina care o vezi in poze sunt niste amatori:D.La mine eurmatorul proiect,eu zic ieftin si bun,dar nu stiu cum va reactiona iarna?:rolleyes2

aborigenu 27-07-08 11:28

Quote:

Originally Posted by ozn_yakuza (Post 1662548)
.......aerul rece contine mai mult O2 si se face mai bine arderea benzinei si se creaza un flux mai mare de aer prin marirea orificiului de admisie a aerului si ea cu cat trage aer mai usor cu atat are demaraj mai bun dar in procentaj mic ,cam cat am zis eu.

din ce a zis ozn trag concluzia ca la iarna o sa spargi motoru ca o sa ai o2 prea mult si presiune mai ceva ca turbina ce impinge aer in filtru:lol:

ozn_yakuza 27-07-08 14:05

iarna se pune filtrul normal cu ajustajul pt galeria de evacuare a gazelor ca sa traga aer cald nu aer ff rece deoarece benzina nu mai ajunge la temp de explozie pe bujie si nu mai da scanteie.vara e ff bine sa traga aer cat mai rece deoarece scade si consumul , creste si demarajul .

aborigenu 27-07-08 14:23

lamureste-ma si pe mine cum de aeru rece are mai mult o2 si aeru cald e mai sarac in o2? eu daca respir vara nu insemna ca o iau razna ca am mai putin oxigen si la ce temp de explozie trebuie sa ajunga benzina ca nu am inteles partea cu scanteia si bujia ?????

ozn_yakuza 27-07-08 15:03

pai tu ai vazut ca aerul cald din interiorul motorului are si in anumite procentaje si emanatii de co2 care ingreuneaza arderea,si o simpla chestie ai vazut ca tu cand te duci la munte respiri mai uosr si un aer de calitate mai bunasi cutia toracica se umple mai bine cu aer si se umple cai usor adica respiri si expiri mai usor,chestia asta se datoreaza altitudinii mai mare si a lipsei de co2 din aer,si masina trage mai bine daca are gura de aerisire pe capota sau chiar pe plafon cu se pune la anumite camioane sau camionete,aerul rece are si veteza mai mare daca gura de aerisire se afla pe capota sau plafon si gazele de co2 nu mai sunt captate de carburator.
iarna din cauza temperaturilor scazute scade temperatura la tor sistemul adica rezervor,benzina,conducte,pompa de benzina,furtune,carburator,si daca ii mai si dai tu aer rece de afara care are si particule de apa inghetata,aprinderea bnzinei nu se mai face asa de bine si daca mai e si apa in benzina in procentaj mic se pot forma cristale de gheta care ingreuneaza fluxul de benzina si totodata aprinderea benzinei,daca bujia e prea rece nu mai poate da scanteie continua si daca si benzina care e e cu cristale de apa si mai e si la o temperatura aproape de 0 grade nu se mai poate face aprinderea benzinei asa de usor.

intelegi ce am zis.

aborigenu 27-07-08 16:06

as vrea sa pot intelege logica ta dar ma scuzi nu pot face una ca asta fapt pentru care tin sa te luminez si iti spun urmatoarele

udneva la baza troposferei cam pe unde ne desfasuram noi activitatea de zi cu zi
un kil de aer sa zic asa ....are in compozitie

* 78% Azot (N2)
* 20. Oxigen (O2)
* 1% Argon (Ar)
* 1% Bioxid de carbon CO2
si 1% alte gaze gen * Neon (Ne) * Heliu (He) * Kripton (Kr) * Bioxid de sulf (SO2) * Metan (CH4) * Hidrogen (H2) * Oxid azotic (N2O) * Xenon (Xe)
* Ozon (O3) * Bioxid de azot (NO2) * Iod (I2) * Monoxid de carbon (CO)
* Amoniac (NH3)

aceasta compozitie a aerului variaza in functie de locatie ..munte oras. sat zona industriala ocean. etc.... dar in mare astea st valorile

bun acum ca am aflat ce este defapt in aerul si in atmosfera ce ne inconjoara mergem mai departe

aerul desi cred ca iti vine greu sa crezi asta are si el o greutate si anume 1 dm3=1.293 grameee

aerul mai are si el o densitate ce variaza cel mai mult in functie de temperatura
[°C] [kg/m³]
-25 1.424
0 1.2929
20 1.2047
si tot asa... odata cu cresterea temperaturii densitate /greutatea aerului scade adica e mai putin aer ! 225grade 0.7083kg/m3

emanatiile alea de co2 de care ziceai tu ca ingreuneaza arderea nu ai ce sa le faci si cum sa scapi de ele decat daca mergi cu oxigen lichid adica sa ai doar oxigen pur si atunci ai deveni o racheta cu tot cu masina si ai ajunge sus sa jumuli ingerii de pene cum zice muzica care o ascult .

trebuie sa bagi cat mai mult aer in motor , tie iti arde oxigenul restul de gaze din compozitia aerului ies pe esapament impreuna cu alte gaze de "reactie" formate in urma exploziei din motor, pentru a baga mai mult aer in motor s-0a optat pt varianta aia turbo.
Acuma tu dc zici ca ai filtru sport si tot intra aer la motor destul ce faci cu oxigenul ala nears care il dai pe toba afara? de ce te-ai obosit sa tragi aer pe furtun de 50mm cand tu dai aer la 4 supape de 34mm fiecare cu carb de 25.5 mm si jiglere de 1.35 pacat ca benzina e la peco si mai e si pazita nu poti sa o iei asa usor.

prizele alea de aer ce ai vazut tu prin poze st pt a aduce la filtrul aer din afara compartimentului motor, adica aer mai rece decat ce este sub capota,
si chiar dc tu lauzi atat de multi sistemul ala cu 7 cai ai tai afla ca daca ai pune galeria de admisie din material cu coeficient de transfer termic redus ai avea o temperatura a aerului mult mai mica la intrarea acestuia in cilindru implicit o masa a aerului mai mare adica mai muuult oxigen

tu crezi ca furtunu ala de aluminiu iti baga aer la 10 grade in motor? galeria aia de fonta e ce-0a mai pacatoasa ...pune mana si renunta la ea ce ai tu acolo e bucata comuna cu galeria de evacuare, pune una de camioneta e separata de evacuare e ceva mai "rece" , baga niste foi de azbest pe galeria de evacuare si tot asa...

la treaba cu altitudinea si repiratu mai bine de-aia mor alpinistii pe la 8mii de metri ca au aer prea mult si se inneaca in atata oxigen nu?

aer rece = densitate mare a aerului =greutate mare a acestuia = mult oxigen, odata cu cresterea altitudinii aerul se rarefiaza ii scade totodata si concentratia de oxigen, avioanele ating viteze mai mari la altitudini mai mari fiind frecarea e mai mica, dar sa nu uitam ca au si ele sistemul lor "turbo" :D reactiaaaaa care suplineste aceasta lipsa a oxigenului datorata rarefierii aerului
ma duc sa imi plimb scuteru daca nu te-am luminat destul poti aprinde lumina , nu e nici o rusine si eu ma mai luminez din cand in cand

numa bine!

ozn_yakuza 27-07-08 18:20

mersi de expilcatia asta mai clara si apropo cum facem cu galeria de camioneta?ca poate vine si axa ,apoi si carburatorul?

aborigenu 27-07-08 19:42

2 Attachment(s)
carb de lada cu tot cu galerie 150de lei. chiulasa coborata 2 mm 150de lei .

All times are GMT +2. The time now is 05:57.

- Copyright 2026 4Tuning