Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Subwoofere (https://forum.4tuning.ro/390-subwoofere.html)
-   -   cu ce pot inlocui un subwoofer? (https://forum.4tuning.ro/390-subwoofere/8505-pot-inlocui-subwoofer.html)

dragosul 30-09-05 03:26

cu ce pot inlocui un subwoofer?

2 Attachment(s)
am si eu o intrebare...cam ce boxe as putea pune p spate la un cielo (de preferabil 6 x 9, ca sa nu ma apuc sa decupez) pentru a inlocui cat de cat un subwoofer (stiu ca nu e posibil...da macar asa... la o prima auditie). nu am nici o sansa sa bag sub in portbagaj din motive de spatiu...si caut de ceva timp un \"inlocuitor\" pentru el. m-am cam oprit la infinity KAPPA 693.7I, mai ales din cauza impedantei,fiind pe 2 ohmi as putea sa le dau 2 x 75w... iese ceva?

specificatii infinity kappa 693.7I:

difuzoare coaxiale pe 3 cai
dimensiune 6\" x 9\"
putere: 110W RMS, 330W max
sensibilitate: 95dB
raspuns in frecventa: 35Hz - 25kHz
impedanta: 2 ohmi

astept si alte idei,sugestii sau pareri!

multumeeeesc

vpower16v 30-09-05 03:57

de auzit bine cred k se va auzi,mai ales pt ce vrei tu ,dar sa stii ca sunetul produs de un subwoofer este inconfundabil!asa ca pe ce i c are ii auzi zicand \"frate mi am luat niste ovale si se aude ca un subwoofer....\" :roll:

dragosul 30-09-05 04:03

stiu ca este inconfundabil sunetul sub-ului...dar eu intrebam cum pot sa ma apropii cel mai mult de acel sunet. cu acele kappa nu o sa fie probleme cu claritatea daca sunt p 2 ohmi?

Wheels 30-09-05 10:50

Dar crezi ca n-o sa sune tare daca le lasi in 4 ohmi si le pui pe un amp serios ?:) Totusi sunt 95dB. Eu mai degraba mi-as face probleme pt placa aia pe care le montezi,ar trebui schimbata cumva cu una din PAL sau MDF.

fuscobal 30-09-05 12:31

Depinde de placa. La mine au stat 3 ani pe placa fara probleme. Daca ar fi fost DLS R-1070, se schimba treaba. Si eu zic ca ar trebui sa mergi pe 4ohmi. Sensibilitatea e destul de mare pentru a se auzi tare cu un amplif decent. Cat da ala de-l ai tu in 4 ohmi ?

fuscobal 30-09-05 12:34

Aaa, ATENTIE : daca 693.7 suna similar cu 693.5, atunci au o mare problema cu joasele. Au ceva dinamica dar nu coboara jos deloc. La urechea mea, nu scad sub 100Hz !!! Cu alte cuvinte, chiar e nevoie de un subwoofer, altfel basul va fi mai mult un pacanit !

dragosul 30-09-05 13:23

in 4 ohmi amp meu scoate 2 x 50w,si nu sunt sanse sa il schimb in curand. fuscobal, tu ai avut 693.5? asa slabe sunt pe partea de bass? e grav atunci...ma gandesc ca nici astea .7 nu sunt mult mai potente! cu dls alea care e treaba? cam la cati bani le gasesc pe la noi? se aud oare mai frumos? aaaa...sa nu uit...lamuriti-ma si pe mine care e treaba cu sensibilitatea aia! am inteles ca e mai bine sa fie mai mare...dar ce inseamna ea mai exact?

fuscobal 30-09-05 15:42

DLS sunt cu totul altceva. R-1070, desi sunt din gama de mijloc a DLS ( ei nici nu au ovale in clasa de varf ), sunt mult peste Kappa ! Problema e ca una cantareste cat 2 Kappa !!! Acum aproape un an cand m-am interesat eu de ele erau cam 7 mil ! In ce priveste sensibilitatea, treaba e cu 2 fete :

- sensibilitate mare = nu e nevoie de un amplif foarte puternic pentru a suna tare dar au un raspuns in frecventa mediocru
- sensibilitate mica = au nevoie de amplif puternic dar au raspuns in frecventa mult mai bun ( reproduc mai bine extremele spectrului )

In general, difuzoarele high-end inclina catre sensibilitate mica dar sunt si exceptii !

ReLLaXX 30-09-05 17:20

In special difuzoarele de bas cu sensibilitate mare sunt difuzoare rapide, cu dinamica foarte buna dar care, asa cum spune si fuscobal, nu coboara foarte bine in frecventa (vezi difuzoarele profesionale-PA). Chiar daca graficul le arata capabile, Fs-ul este de obicei relevant si de cele mai multe ori in incinta optima acele difuzoare reproduc un sunet rapid si dinamic dar nu coboara neaparat JOS.

Un exemplu la indemana mie, Hertz ES 380 D. Difuzor de 15 toli, deci nu tocmai mic. In incinta bas reflex recomandata de producator difuzorul lucreaza liniar de pe la 50 Hz (95 db). La 30 Hz avem deja o cadere de aprox. 13 db.... Difuzorul are 95 db sensibilitate, bobina simpla de 4 Ohm. Fs-ul dat la 24,2 Hz..... si totusi, in functionare e putin altfel. Gama de frecvente reproduse dupa specificatii, 20-200 Hz. In incinte cu design diferit se pot obtine performante mai bune. NU e vorba de un exemplu negativ. Ci doar un exemplu care arata ca paremtrii T/S conteaza, dar nu sunt relevanti in cazul sound-ului final.

dragosul 30-09-05 20:15

sa inteleg ca ar fi indicat sa renunt la infinity (care apropos, sunt mult mai ieftine decat dls alea de 10 x 7)??? si ce sa aleg? pioneer,jbl? astea infinity pareau ceva mai...potrivite pentru ce vreau eu! vreau boxe ovale care sa se descurce binisor cu 2x50 w rms si sa coboare cat mai muuult...spuneti-mi si mie marci...modele...! ar fi de preferat ca sfaturile sa vina din propria voastra experienta,nu din specificatiile date!

fuscobal 01-10-05 04:09

Stai linistit, am ascultat si noi cate ceva la viatza noastra. In general, cat dai, atat primesti deci nu te astepta sa gasesti la aceeasi bani ceva mai bun decat Kappa pentru ca nu prea exista. daca vrei mai sus, trebuie sa platesti ! Poti incerca si un R-964 tot de la DLS. Nu stiu exact ce pret au alea dar tre sa fie putin mai jos decat 1070 !

dragosul 01-10-05 17:44

m-am uitat p site la dls si nu exista 964. doar 962. astea sunt vreo 3,3 milioane,cu un milion mai putin decat infinity. am observat ca la dls firele pentru tweeter trec direct prin membrana de la woofer,nu ca la jbl..infinity si restul.conteaza asta?aia de la jbl zic ca au firele prin centru pentru \"increased reliability and better sound through improved piston behavior\". e adevarat? am ajuns la dls 962 vs kappa 693.7... care o cobora mai mult? help...

fuscobal 01-10-05 18:36

Ba exista 964. DLS > speakers > reference series > coaxial speakers ( nu merge cu link direct )

962 sunt la classic series. Clasic series sunt intrare in gama iar reference series sunt mediu de gama ! Am ascultat si 962 si asta pe acelasi sistem cu kappa 963.5i deci comparatia este foarte obiectiva. Surprinzator dar chiar si alea coboara mai jos decat kappa, au mediile mai naturale dar...inaltele nu sunt asa placute ca la kappa, suporta putere mult mai mica( apareau distorsiunile mai repede ca la kappa...totusi sunt intrare in gama > sunt convins ca la 964 se schimba treaba ) ! Ti-am dat PM si ti-am spus unde sa mergi. Acolo poti vorbi si eventual chiar testa niste DLS la fata locului ca sa vezi comparatia !

dragosul 01-10-05 18:45

zici ca suporta putere mult mai mica...cat de mica? eu oricum nu am de unde sa le dau mai mult de 2x50w rms...se descurca cu atat?sau e deja prea mult?

sfigmo 01-10-05 21:59

Re:

Quote:

Originally Posted by \"ReLLaXX\"
Un exemplu la indemana mie, Hertz ES 380 D. Difuzor de 15 toli, deci nu tocmai mic. In incinta bas reflex recomandata de producator difuzorul lucreaza liniar de pe la 50 Hz (95 db). La 30 Hz avem deja o cadere de aprox. 13 db.... Difuzorul are 95 db sensibilitate, bobina simpla de 4 Ohm. Fs-ul dat la 24,2 Hz..... si totusi, in functionare e putin altfel. Gama de frecvente reproduse dupa specificatii, 20-200 Hz. In incinte cu design diferit se pot obtine performante mai bune. NU e vorba de un exemplu negativ. Ci doar un exemplu care arata ca paremtrii T/S conteaza, dar nu sunt relevanti in cazul sound-ului final.

Probabil este vorba de ES380, fara D... iar pentru o cutie de doar 60litri, caci vorbim de performantele unei cutii+difuzor, cred ca rezultatele sunt decente...

ReLLaXX 02-10-05 01:59

Da...era in plus D-ul... ES 380 D nu exista...inca. :lol: Am si specificat ca are doar o bobina.

Nu contestam performantele sau calitatea difuzorului. Am scris acolo un NU MAAARE. :) Vorbeam despre difuzoare cu sensibilitate mare, rezultatul final obtinut cu ele si diferenta intre incintele recomandate ca fiind optime si cele calculate ca fiind optime. Imbunatatiri valabile daca difuzorul o permite.

PS: 99,9% din masini canta prost sau foarte putin sub 40-50 Hz fara pregatire in prealabil. Numar pe degetele de la o mana difuzoarele care stiu sa faca 25 Hz cu adevarat. Si majoritatea cer incinte mari pt asta. Nu sariti cu exemple extreme ca se stiu. :P

NILS_BUCURESTI 02-10-05 22:17

3 Attachment(s)
Eu sunt de parere ca daca nu iti iei subwoofer (si nu numai) atunci sa mergi pe JBL , clasicele GTO 936 (care sunt si ieftinache pt ce pot face, vreo 2,7mil)sau din seria Power , P8652 sau daca vrei mai sus poti lua seria limitata T (595)care e la vreo 6-7 bulioane dar rupe!!! Din ce am ascultat eu pe la unul pe la altul (si la mine :P )cand vine vorba de bass cel mai bine se aud JBL urile.
BAFTA

ReLLaXX 03-10-05 13:10

Ce alte marci ai mai ascultat in aceleasi conditii? :P

Ground Zero 03-10-05 23:23

Pentru cei care doresc sub-bas in masina si nu doresc incinta plus subwoofer plus... plus...plus...
eu le recomand un sistem cu 4 x 16,5cm plus 1 x 10cm plus 1 x 25mm instalat in portierele fata!!!
Este un sistem in 4 cai - Jehnert!
Mentionez ca cele 2 subwoofer-e de 16,5 cm sunt Ground Zero, Plutonium GZPK 160K, cu un Fs de 45Hz care... spune multe!!!
Deci, atentie, prezenta frecventelor sub joase in masina se poate obtine si altfel fata de vechiul stil clasic 8)

GYM 03-10-05 23:38

Incearca Hertz HCX690...suna f bine :)

fuscobal 04-10-05 00:10

Am ascultat T595 ( erau cam la acelasi pret cu DLS R-1070 acu un an ) si intr-adevar au o dinamica foarte buna si tin bine puterea. In ce priveste mediile si inaltele, m-au lasat complet rece ! Au un sunet foarte deranjant pe partea de medii iar inaltele nu urca prea sus si sunt brutale !

NILS_BUCURESTI 04-10-05 02:20

Pt ReLLaXX : in conditii identice ,identice e cam greu sa asculti diferite scule pt ca unul are Dynamat altul are altceva altul nu are nimic ,altul cablaje kalumea,altul lite :D etc si ETC. :D dar totusi din ce am ascultat eu pana acum (mai ales pe standuri unde conditiile sunt identice pt fiecare dif in parte) la concluzia asta am ajuns :ciggy: ,JBL merg mai bine pe partea de joase, cat pt ce zicea Fuscobal...sunt gusturi si gusturi...mie nu mi s a parut ca e asa cum zicea el :no: Eu zic ca este foarte important si genul de muzica ascultat si formatul melodiei (mp3,cda etc) si cel mai important urechea fiecaruia in parte.Eu cand i am zis lui Saxo sa i mi dea mai tare joasele a cam strambat din nas dar daca mie asa i mi placea... :P Cel mai bine este sa se duca omul sa asculte cam tot ce gaseste si apoi sa decida in functie de ce ii place ...LUI ! :peace:
P.S. Ar fi frumos sa aiba cineva in orasul asta mai toate firmele importante pe stand pt a putea sa asculte fiecare client la un loc ce vrea pt a se decide usor.Dar asta implica foarte multe asa ca...tot la alergat dintr un colt in altul al orasului ramanem :cry:

NILS_BUCURESTI 04-10-05 02:30

\"Au un sunet foarte deranjant pe partea de medii \" :shock: :lol: Cred ca avea HU ul vreo problema :P sau poate melodia :D
Dragosul : mergi si asculta toate firmele care le ai in cap si tot ce a zis lumea pe aici si iei apoi decizie in consecinta.Cum noi nu stim cum iti place tie ne am dat si noi cu parerea despre ce am auzit sau avem :P La mine in gasca cred ca sunt 4 categorii mari de gusturi deci...gusturile sunt FOARTE DIFERITE !!! Gasesti acum si pe la noi mai toate firmele mai mari sau mai mici deci ai de unde alege!
BAFTA !

:peace:

ReLLaXX 04-10-05 02:41

Sa zicem ca-ti dau dreptate in mare parte. Cu doua obiectii si o precizare.

Daca saxo a strambat din nas s-ar putea sa fi avut motive. E foarte bine sa-ti urmezi gusturile. E de 10 ori mai bine sa fii deschis la nou si daca e cazul, chiar autodidact. E genul de om care te poate INVATA. Nu exista nici un motiv pe lumea asta pt care sa merite sa te plafonezi la \"asa imi place\". Din alt punct de vedere, ai incercat si altceva sa vezi daca-ti place? NU fii comod, orgolios si nu-ti ingusta niciodata singur campul de optiuni. Singurul care are de pierdut esti tu. Ca si concluzie, o contra. Gusturile nu se discuta. :wink:

A mai ramas o obiectie. Aia cu standu'. Cand o sa te plimbi cu standu' pe strada o sa-ti dau dreptate. Si cu prima ocazie iti spun si iti demonstrez de ce spun asta. :wink:

PS: Fuscobal e genul de om care face diferenta intre un difuzor care suna prost si un HU sau o melodie care suna prost. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca-ti trebuie ceva \"spate\" in domeniul sunetului ca sa-ti permiti sa spui ca \"Asa TREBUIE sa sune melodia asta\"....Intreaba-l care va fi urmatorul lui sistem. De curiozitate. :wink: Limited-ul de la JBL a fost blamat si afara pt medii-inaltele deranjate si agresive. Ce spune fuscobal nu e o noutate. SI tot ca o precizare, in afara de seria GTI, JBL nu produce difuzoare care sa se ridice la pretentiile numelui. Este 40% produs, 60% nume. Ca sa vezi ce face marketing-ul in ziua de azi. :P

Cat despre conditiile identice de ascultare, e relativa chestia. Tu imi zici de Dynamat. Eu iti spun de masini diferite. Sunt masini fara Dynamat care suna mai bine decat masini insonorizate cu asa ceva. Deci irelevant. Asculta piese asemanatoare in masini cu variante de caroserie asemanatoare. Nu ti-e greu sa faci comparatii. Dar probabil ca dupa SIAB si DB Drag lucrurile vor fi putin mai clare. Nu excludem factorul \"Instalare\". Probabil ca pe asta aveai sanse sa pui cel mai mare accent. :wink:

NILS_BUCURESTI 04-10-05 03:13

Off sa vezi cat o sa scriu acum :P :P :P

Orgolios sunt dar in limite normale si nu vad legatura cu subiectul :D , comod sunt dar cand vine vorba de dat bani i mi misc fundul sa vad ce sicum :D , campul de optiuni nu mi l ingusteziciodata ba din contra caut tot ce e nou si nu ratez nimic .Cu standul ai si nu prea ai dreptate...e adevarat ca sunt difuri care suna intr un fel intr o masina si altfel pe alta si tot asa dar este cea mai buna si la indemana comparatie dupa parerea mea care se poate face.E destul de greu sa gasesti masini cu sisteme audio cam care sa te interesese si cu preparare asemanatoare pt a face o comparatie,cum pot eu sa compar un Leon cu o Vectra B si o Calibra???Si avand in vedere ca este aproape imposibil sa gasesti n masini la fel doar cu boxe diferite tot la varianta cu standul ma intorc :( si chiar si asa e aiurea pt ca nu gasesti la un loc tot ce te intereseaza si daca alergi o ora prin oras de la un magazin la altu uiti cum se auzea la celalalt (nu vb acum de cei care au urechea super formata ci de majoritatea de 99,9%)
Eu nu pun la indoiala experienta lui Fuscobal (departe de mine gandul si intentia asta) dare pur si simplu nu sunt de acordcu el! mie nu mi s a parut ca se auzea cum zicea el nici pe un opel vectra b si nici pe stand,cat despre ce se mai scrie pe afara (eu nu stiu ca nu prea citesc si forumuri de pe afara),,,,dar atunci hai sa dam copy paste si gata :P Daca nu ii placea lui e totul OK dar daca a scris cineva pe alt forum ca nu se auzea nu stiu ce atunci sa o luam de buna si gata sa consideram regula??? Cat despre nivelul celor de la JBL putem sa ne contrazicem ani pt ca nu o sa ma convingi! :) Doar citeste palmaresul lor ,locul pe care il detin in lume in diferite domenii de activitate etc si apoi tragi ce concluzie vrei dar daca esti subiectiv din diverse motive... :P e ok :P Nu zic ca e si marketing la mijoc pt ce sare in ochi de la o posta (asta studiez si eu :P )dar TOTUSI ,in primul rand o marca foarte mare nu isi permite sa isi strice renumele cu nimicuri (pacat ca au scos si seria CS)(cu toate ca pe site ul oficial nu o sa o gasim :wink: e made in china pt tarile in curs de dezvoltare)(dupa parerea mea au cam gresit aici dar cine stie ce politica au :) ) Cat despre Dynamat ... eu am mers pe mana lor pt ca n toatepozele de pe net de pe la competitii am vazut numai Dynamat , normal ca mai sunt si alte firme care fac asa ceva si poate tot cu aceleasi proprietati si performante dar daca am luat la super oferta :P ,instalare e logic sa conteze foarte mult si sa faca mari diferente.

NILS_BUCURESTI 04-10-05 03:50

Referitor la asta :

\"Daca saxo a strambat din nas s-ar putea sa fi avut motive. E foarte bine sa-ti urmezi gusturile. E de 10 ori mai bine sa fii deschis la nou si daca e cazul, chiar autodidact. E genul de om care te poate INVATA. Nu exista nici un motiv pe lumea asta pt care sa merite sa te plafonezi la \"asa imi place\". Din alt punct de vedere, ai incercat si altceva sa vezi daca-ti place? NU fii comod, orgolios si nu-ti ingusta niciodata singur campul de optiuni. Singurul care are de pierdut esti tu. Ca si concluzie, o contra. Gusturile nu se discuta.\"

De la Saxo am invatat multe si inca il mai bat la cap cand nu inteleg ceva dar acum nu o sa i mi impun sa ascult muzica cu anumite reglaje pt ca asa zice cineva ce e bine sa fie daca mie i mi place altfel,nu??? Autodidact sunt ,i mi place la nebunie sa ma implic cand ma pasioneaza un domeniu , fac eu ceea ce consider ca sunt in stare sa fac (sper sa i mi iasa bine incinta :lol: :P ),deschis la nou sunt si am ascultat cred ca tot ce este la noi pe piata si concluzia este trasa si nu consider ca m am plafonat, pe parcurs ce or sa mai apara si alte firme pe piata o sa ma interesez si de ele sa vad daca i mi schimba clasamentul :P
Si da...Gusturile nu se discuta ! :D :P :P :P

P.S. Cand vii la SIAB ? Poate stam la un mic si o bere pe acolo :D

NILS_BUCURESTI 04-10-05 04:03

A...si inca o chestie ca ma luase febra scrisului si am pierdut o idee pe drum :lol:

Eu am zis ca i mi place JBL dar asta nu inseamna ca alte firme le consider mai slabe ci doar ca astea mi se POTRIVESC mie ,gusturilor mele in materie de redare a sunetului.Se stie ca sunt diferente intre firme/marci de genul una reda mai bine joasele,alta mediile etc spre exemplu cand am ascultat Hertz am ramas placut impresionat de redarea mediilor (la inalte nu ma pronunt hotarat pt ca urechea mea nu este suficient de sensibila aici dar se auzeau si ele ok).Eu deaia zic mereu cand cere cineva o parere sa se duca sa asculte pt ca gusturile sunt atat de variate incat nu se mai poate trage o concluzie exacta asa ,totusi e bine pt ca isi face niste idei.

ReLLaXX 04-10-05 04:31

Uhm...nu stiu de unde sa incep. :lol:

Ma bucur ca te pun pe scris. Asa iti exprimi pe larg parerile si nu te acuza nimeni ca scrii doar sa faci post-uri. :lol:

Cum standul cam am dreptate. Este o metoda de comparatie. Dar in nici un caz nu ar trebui sa fie finala. Leon vs. Calibra vs. Vectra B (daca nu e sedan). Buna comparatie. Cu setup asemanator diferentele nu ar trebui sa fie mari. :wink: Probabil ca in Leon o sa obtii maxim de randament. Sau poate nu. Depinde din nou de factorul I. :P

Aveti un oras mare. E greu sa te plimbi peste tot. Mai ales acum cu ploile. :roll: Dezavantajul e de partea ta, ca sa zic asa. :) Alege o categorie de produse in functie de cerinte si buget si axeaza-te pe ele. Nu are farmec sa incerci sa asculti un JL 12W7 cand ai 5 mil pt difuzorul de bas, nu? :wink: Informativ si educativ merita. Dar nu e prea practic daca stii ca nu ai sanse sa-l bagi in masina.

Nu ti-am spus sa iei parerea nimanui drept regula. Desi daca 10 urechi educate iti spun ca suna prost, e posibil sa aiba dreptate. Mai ales cand parerile pro nu sunt la fel de avizate. Cat despre JBL face difuzoare auto bune... Si cat e de buna firma.... E mai complicat de atat. Lucrez cu produse JBL Pro de mai bine de 6 ani. Mi-au trecut multe prin mana. Pot sa-ti spun doar atat. JBL este un BRAND foarte bine promovat, cu o imagine foarte bine construita. Exact cum este si Sony. Stii ce produse face Sony, nu? :roll: Nu fiindca nu pot. Ci fiindca pe segmentul acesta de piata se axeaza ei in productie. Grupul Harman este mare si contine marci de foarte mare prestigiu. Exista puncte unde sunt printre cei mai tari, daca nu chiar nr 1 in respectivele domenii. Dau un exemplu prin amplificatoarele Crown. JBL produce de asemenea unele produse de top in segmentul Pro, cateva sclipiri de geniu in segmentul home hi-fi si tentative la greu in segmentul auto. JBL are de cand lumea un sound specific. E viziunea lor asupra felului in care muzica trebuie sa sune. Si daca o sa ai ocazia sa asculti produse JBL din diferite domenii, o sa vezi ca au cam acelasi accent muzical. Surpriza stii care e? Exact asa gandesc si baietii de la Sony. Exista o categorie de gusturi carora JBL li se adreseaza. Cat despre palmaresul produselor JBL auto in lumea competitionala, acestea se invart la apogeu in jurul echipei Gates. Setup-ul cu JBL a furat-o 2 ani consecutiv de la instalatii Cerwin Vega facute cu mult mai putin bani. Ia cerceteaza putin sa vezi ca merita. :wink: Nu mai spune ca o marca de marimea asta nu-si permite sa-si strice numele cu produse proaste. Iti umplu o pagina cu exemple. :twisted:

As fi subiectiv daca as fi legat de vreo alta marca de produse. Ceea ce nu e cazul. Sunt convins ca si in gama lor de preturi JBL-ul isi are meritele. Dar de aici pana la a spune ca sunt BUNE....mai e ceva drum. Pana la urma omul face ce vrea cu banii lui. Are sfaturi, are informatie la dispozitie, poate sa asculte. Bine cu forta nu se poate. :) Si daca asta-i place....asta isi cumpara. Dar asta nu e un punct de reper obiectiv. Stii si tu ce calitate au Sony-urile. Sunt curios daca vinde vreo marca mai multe playere decat ei, pe piata din Ro. Si nici asta nu le face bune. :wink:

Dynamat-ul este un produs care si-a prins la vreme locul pe piata. Incontestabil foarte bun. E o decizie fireasca pt calitatile acestuia si nu pt masinile pe care le-a echipat. Au mai castigat si altele. Doar ca nu scrie DYNAMAT mare cat casa pe ele. Vroiam doar sa spun ca e decizie fireasca, in nici un caz una care sa trebuiasca a fi justificata.

ReLLaXX 04-10-05 04:36

Cand spuneam sa fii autodidact ma refeream la auzul tau. Nu cred ca asculti acasa muzica instrumentala de genul jazz-ului cu instrumente la rece, percutie si alte fineturi. Nici pe la concerte nu cred ca te plimbi. Desi asta e o chestie pur optionala. Cunostina tehnica nu te ajuta prea mult daca nu stii sa te folosesti de ea. Consider ca si in cazul tau, toate vin la vremea lor. Si oricum e de apreciat interesul dat pt subiect...si faptul ca-l bati la cap pe saxo. :lol: Ai tot sprijinul de aici. :wink:

Asculti muzica asa cum iti place. Incontestabil. Masina ta, banii tai, produsele tale preferate, sound-ul dorit de tine. Pana la urma asta e si scopul nu?

O sa te anunt cand ajung la SIAB. La bere ma bag daca e fara alcool. Si cu mici mai vedem. Daca aduc de aici poate ii prajim undeva. Sa gusti mama si tata micilor. :lol:

ReLLaXX 04-10-05 04:40

La ultimul post pot sa-ti spun doar atat: DA! :lol:

PS: Iti dai seama cat de OFF-Topic am fost? :blahblah: :censored: :woowoo: :peace:

NILS_BUCURESTI 04-10-05 12:09

Chiar ca :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Gata mai ne contram si pe PM :P

All times are GMT +2. The time now is 12:32.

- Copyright 2026 4Tuning