Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Dacia Logan(benzina) vs Dacia Logan(diesel) (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/8489-dacia-logan-benzina-vs-dacia-logan-diesel.html)

Yonut21 29-09-05 13:15

Dacia Logan(benzina) vs Dacia Logan(diesel)

Care credeti ca e mai fiabila, mai puternica..cu care se obtine performante mai mari pe 400m?

sil4tuning 29-09-05 14:47

logic ca benzina .....pe 400 ....
ca fiabilitate se poate sa fie dieselache mai bun

shadowro 29-09-05 16:36

lol ce amuzant esti.
daca loganul diesel e turbodieselsi nu doar diesel simplu .. a cam cacat batzu benzinarul
il face diselachis de il intoarce pe toate partile:)

Morro 29-09-05 16:50

hai mai fratilor mai ... saraca masina e un dizelache de 65 de cai si voi va intrebati cat scoate pe 400 ... chiar conteaza, saraca de ea?

masina nu a fost gandita pentru asta ... puteti compara consum, confort si alte chestii de genul asta ...

Race 29-09-05 16:50

Topic inutil si stupid in acelasi timp.
Mai puternice sunt motoarele pe benzina,se invata la primara ca 90>75>65.Timpii pe 400m sunt evident mai mici la modelele pe benzina.
Mai fiabil se va decide in timp,nu are sens intrebarea acum.

shadowro crezi ca esti amuzant daca postezi aberatii ?

BASU 29-09-05 19:26

raspunsul la toate intrebarile il gasiti pe dacia.ro
Performanţe 0 la 100 km/h
- Dacia Logan 1.4 MPI -13,0 secunde
- Dacia Logan 1.6 MPI -11,5 secunde
- Dacia Logan 1.5 dci -15,5 secunde
dupa un calcul geometric simplu aflam cu stupoare ca logan 1.6 winz :twisted:

ps: mai puternica....e benzina.... mai fiabila... tot benzina.. deoarece are mai putine piese(motor)

shadowro 29-09-05 21:24

Re:

Quote:

Originally Posted by \"Race\"
Topic inutil si stupid in acelasi timp.
Mai puternice sunt motoarele pe benzina,se invata la primara ca 90>75>65.Timpii pe 400m sunt evident mai mici la modelele pe benzina.
Mai fiabil se va decide in timp,nu are sens intrebarea acum.

shadowro crezi ca esti amuzant daca postezi aberatii ?

ce e dragule te-am calcat pe un deget ceva ? daca nu esti in stare sa vorbesti ca un om te invit sa te duci in padure.
un tdi da la un benzinar de acceasi putere ... preferabil acceasi marca , ca sa fim cat mai exacti , cam 2 masini.

Race 29-09-05 22:34

In primul rand,de unde aceeasi putere ? dCi-ul de pe Logan are 65 CP,iar benzinele au 75 si 90.Daca nu stii,taci.
In al doilea rand,nu e obligatoriu ca TDI-ul sa castige la aceeasi putere,asta depinde de mai multi factori.

shadowro 29-09-05 22:53

evident ca ma refeream la o comparatie cu cel de 75 de cai... care e foarte foarte greoi, deci cred ca si-o ia de la dieselar.

BASU 30-09-05 08:22

Re:

Quote:

Originally Posted by \"shadowro\"
evident ca ma refeream la o comparatie cu cel de 75 de cai... care e foarte foarte greoi, deci cred ca si-o ia de la dieselar.

man fara suparare acum dar... tu chiar nu vezi ce scrie aici?
Performanţe 0 la 100 km/h
- Dacia Logan 1.4 MPI -13,0 secunde
- Dacia Logan 1.6 MPI -11,5 secunde
- Dacia Logan 1.5 dci -15,5 secunde

1.5 dci nu il bate nici pe 1.6 nici chiar pe 1.4.... ce nu este clar?
ne poti tu demonstra ca e invers?

shadowro 30-09-05 09:46

frate eu imi exprim parerea .... iar timpii aia dati nu ma misca cu nimic.
poate o fi super prost etajata cutia de viteze la diesel ... doar asa imi explic acei timpi...

IS 18 BOG 30-09-05 11:03

Re:

Quote:

frate eu imi exprim parerea .... iar timpii aia dati nu ma misca cu nimic.
poate o fi super prost etajata cutia de viteze la diesel ... doar asa imi explic acei timpi...

prost etajata cutia de viteze este si la cea pe benzina ...
as alege versiunea pe benzina .. cea diesel este zgomotoasa si nu are optiuni mai deloc ;)

gabi_brabus 30-09-05 11:12

sal all

1 Attachment(s)
as fi fost tentat la un Logan diesel...dar 1.9 DCI :roll:

shadowro 30-09-05 11:58

Re:

Quote:

Originally Posted by \"IS 18 BOG\"
prost etajata cutia de viteze este si la cea pe benzina ...
as alege versiunea pe benzina .. cea diesel este zgomotoasa si nu are optiuni mai deloc ;)

eu cand am facut comparatia am facut-o strict la demaraj.
as vrea sa mai aduc un factor care ar putea schimba putin ecuatia...
diesel (65bhp) + flash = ~90 cai
pe cand benzina (75bhp) + cip = 400 euro aruncati pe geam.
:)

Race 30-09-05 12:11

shadowro ai mare dreptate.Si daca mai schimbi si evacuarea si-i pui intercooler,poate ajungi la 200 CP si te bati direct cu Golf GTI.
Cu siguranta cei care vor Logan dCi o sa-l modifice pentru curse :roll:

shadowro 30-09-05 12:20

intr-adevar este foarte improbabil ca cei ce ishi vor cumpara logan diesel 1.5 de 65 de cai ishi vor pune cip sau vor face flash. eu doar am adus in vedere acest lucru ca un argument. nu se stie nici1data de unde sare iepurele.

shadowro 03-10-05 13:12

am vazut o prezentare a daciei logan diesel si este net inferioara celei pe benzina din toate punctele de vedere, avand un consum imens pentru un diesel de 65 de cai .... 10% in oras ????? :shock:

Psycho 14-10-05 01:30

io unu cred k un 1.4 o da la un dci de`i sar fulgii lasand timpii p care i`am vazut mai devreme ... sa fim serioshi ... totusi e un DCI .. nu un TDI ... sau un tdci .. sau vezi doamne ce combinatii ...

MUCII HATZURIII LA DCI :)

Race 14-10-05 11:08

Ce importanta are titulatura ? Daca era TDI de 65 CP crezi ca mergea mai bine ? (prin TDI banuiesc ca te referi la motoarele de la VW,ca alte TDI-uri se bazeaza pe aceeasi tehnologie ca dCi-ul) E un motor care arde combustibil inferior in aer suflat cu presiune mai mare decat cea atmosferica in cilindri.Toate fac asta,chiar daca nu scrie dCi pe ele.
Si eu cred ca e mai rapid 1.4,dar la cat costa Logan dCi comparatia se face cu 1.6,cu care chiar n-are nici o sansa.

DnI: ti-am editat putin postul pe final pentru a se pierde urma de scandal. mersi.

Buzdugan 14-10-05 22:13

Mda...au schimbat motorul dar sasiul,suspensiile sunt aceleasi. Motorul fiind mai greu masina a devenit mai rigida..aviz amatorilor de senzatii tari(aia de dau in gropi). Daca e motor diesel normal ca e si mai zgomotoasa... parca am mai dat un exemplu pe alt post...la 100km/h nu poti sa vb. la mobil.

Deci bila neagra diesel.

sunt amatori in diesel francezii oricum.. asta a fost scoasa ca sa fie oferta mai variata + abia se taraste la 75 cp de-i are

Tot pe benzina luati-va baietii...nu sunt probleme cu ea ;)

RCarlos 03-02-06 09:03

eu as alege varianta diesel. consuma mai putin

shadowro 03-02-06 11:35

Re:

Quote:

Originally Posted by \"Race\"
Ce importanta are titulatura ? Daca era TDI de 65 CP crezi ca mergea mai bine ? (prin TDI banuiesc ca te referi la motoarele de la VW,ca alte TDI-uri se bazeaza pe aceeasi tehnologie ca dCi-ul) E un motor care arde combustibil inferior in aer suflat cu presiune mai mare decat cea atmosferica in cilindri.Toate fac asta,chiar daca nu scrie dCi pe ele.
Si eu cred ca e mai rapid 1.4,dar la cat costa Logan dCi comparatia se face cu 1.6,cu care chiar n-are nici o sansa.

OFF-TOPIC:
TND--TEAM cand mergi cu atutobuzul,cum e cazul tau,ca exista un motiv pentru care copiii tampiti n-au voie sa-si ia carnet,Dacia e PREA masina.

cand a zis dci a vrut sa zica diesel fara turbo..... la care apesi pedala si .. astepti.

Trainer 03-02-06 12:31

Pai Dci are turbo,iar Loganul 1.5 dCi are turbo,doh.
http://www.dacia.ro/dacia/ajax#/daci...ate-tehnice,35
Scrie clar :injectie directă cu common rail sferic + turbo. Nu are nici o treaba cu motorul de pe Papuc si Solenza 1.9 D aspirat.

shadowro 03-02-06 16:43

nu te ratoi la mine .. ia-te de el :)

NWZeu 03-02-06 16:46

pe Solentza si pe Papuc a fost montat 1.9D simplu, motorul de pe logan este 1.5dci (este turbo cu rampa comuna de injectie) dar in afara de un cuplu putin mai mare decat benzina este o investite momentan proasta si puturoasa. daca ar fi fost 1.5ul de 80 de cai cel putin de pe clio ar fi fost altceva, dar la 65 de cai ........ o sa mai treaca apa pe dambovitza pana o sa fie masina de 400m ....... prea multa apa.

George_P. 04-02-06 01:04

Re:

Quote:

cand a zis dci a vrut sa zica diesel fara turbo..... la care apesi pedala si .. astepti.

ai mers vreodata cu Logan-ul diesel sa-i auzi turbina??sau sa auzi unu pe strada cand trece pe langa tine??
daca era sa n-aiba turbina,chiar ca nu mai plecai cu ea de pe loc
ce naiba sa fim seriosi....
oricum,prefer cu mana pe inima versiunea 1.6
o spun inca odata...
URASC DIESEL-URILE :x

NWZeu 05-02-06 14:23

performantele tehnologiei Diesel sunt uimitoare, numai e ce se stia pe vremuri - motor de camion - BMW spre exemplu foloseste 3.0D pe coupe si are performante aseamnatoare cu benzina, tehnologia a evoluat mult, dar la 1.5dci de pe logan e clar - s-a optat pentru o presiune mai mica asigurata de turbina de aici si cei 65 de cai, vreti mai mult cumparatzi clio sau scimbatzi parametrii/turbina la logan dar oare merita ....... eu zic ca nu.

George_P. 05-02-06 15:58

nu zic ca un diesel nu are performante....ca si performantele alea se datoreaza turbinei si intercooler-ului......ca daca era sa fie simplu de la mama lui cum e benzinarul iti spun eu ca nu ar mai fii aceleasi performante :roll: si tot ca pe timpuri ar fi vazut diesel-ul
hai sa punem turbo si pe un motor benzina,sa vedem daca se mai compara
si oricum,diesel-ul nu e motor de turatie frate.....mai mult de 6000 de ture yo n-am vazut pe vreun bord la diesel
in al treilea rand....un diesel nu scoate sunetul acela frumos cum scoate un benzinar.....orice i-ai face,evacuare ce vrei tu tot se vede ca e diesel
mda...nu zic...e bun diesel-ul la camioane,tir-uri,tractoare si alte alea
da nu la logan frate sau alte automobile :)
asta este parerea mea......nu o sa-mi doresc sau nu imi voi lua diesel niciodata,chiar daca l-as aveam n-as merge cu el(sa mor :D )
am si eu mandria mea :P si n-as strica-o cu un diesel

NEVER EVER !!!!!

Respect tuturor......v-am spus asta este parerea mea...nu am nimic cu cei care detin vreun diesel,am zis ca mie nu-mi place si atata tot :)

NWZeu 05-02-06 18:19

am masina diesel cat si benzina, personal nu ma deranjeaza \"tzacanitul\" dieselului dar imi place la nebunie cuplul pe care il da, cred ca poate fi extins subiectul benzina vs diesel intr-un topic nou, ontopic - daca ..... repet daca .... as lua Logan acela ar avea 1.6 benzina.

George_P. 05-02-06 18:24

Re:

Quote:

Originally Posted by \"NWZeu\"
ontopic - daca ..... repet daca .... as lua Logan acela ar avea 1.6 benzina.

me too :D fara nici o indoiala

Urban_Racing 27-03-06 00:05

Re: Dacia Logan(benzina) vs Dacia Logan(diesel)

Intrebarea era care reusheshte sa faca cei 400 de m nu care ajunge prima! :)

civic_ex 28-03-06 09:04

eu sincer nu mi-as cumpara un logan niciodata, dar daca ar fi sa fie, probabil as lua motorizarea 1.4
inteleg ca e mai rapid 1.6 dar adevarul e ca sant tot un drac. macar de ar fi 16v ala de 1.6. sa speram ca scoate odata si 16v.

B-81-TAB 28-03-06 11:22

Mai bine ii pui pedale la diesel:!: Poate asa ai avea sanse sa faci un 1,4MPI. :lol: De 1,6MPI nu are rost sa mai vorbim ca ala trece linia de sosire inainte sa treaca dieselul linia de start.:lol:

Lasand gluma la o parte, parerea mea e ca varianta pe diesel e o varianta complet nereusita. Am condus toate variantele de Logan. Si 1,5 dci si 1,4 mpi si 1,6 mpi (eu am un 1,6 mpi). Varianta pe diesel este oribila. Este foarte puturoasa, si mult mai costisitor de intretinut. Ca sa nu mai vb de cei 6000 de km pe care trebuie sa-i astepti pt a avea performantele maxime din partea motorului :lol: care si asa abia se taraie!

Varianta pe diesel merita sa fie achizitonata doar daca: esti taximetrist, faci mai mult de 15000km/an (majoritatea in oras) sau intentionezi sa pastrezi masina mai mult de 5 ani de zile.

Daca nu te incadrezi in aceste categorii, mai bine iei una pe benzina pt ca decat sa dai 800 euro in plus pt modelul diesel + costuri de intretinere mult mai mari (inclusiv revizie), mai bine dai banii pe benzina pt un MPI! Practic se ajunge la cam aceiasi bani dar cu o satisfactie mai mare oferita de motorul pe benzina! :idea:

teddy 28-03-06 16:57

se merita mai mult varianta diesel la logan. oricum nu e masina de fuga sau de fite deci pentru masina muncitoreasca care e... diesel e cel mai potrivit carburant.

ps. acum realizez ca n-am citit nici un post de pe topicul asta. sper ca n-a fost facut de vreun handicapat care se referea la curse cu loganuri lol

Psycho 28-03-06 17:11

benzina rulz :)

cipri4n 28-03-06 19:00

am vazut o liniutza logan diesel vs logan benzina(1.6)....sh` o cashtigat ala p` benzina...cu` f mult.....asta m`a surprins putzin.....

200SX 28-03-06 20:11

logic ca cel pe motorina, ca loganul nu-i masina de curse asa ca macar putin sa consume

silk' 28-03-06 22:00

Nu mai poate omu' posta ceva ca se da cu rosii dupa el.....ati uitat care a fost titlul acestui topic?.......eu nu cred ca a cautat scandal cu lumanarea!Nu mai fitzi si voi asa de rai!

FIGHET 28-03-06 22:21

nici ala de 1.4 nu este prea puternic dar decit ala de 1.5dci de 65 cp mai bine asa 1.4 ca totusi are pedela cit de cit mai bine
Totusi Loganu este o masina destul de mare k gabarit ma refer si ar trebui sa aiba o putere ceva pe la 90-120 cp SI MAI MULT CHIAR ar fi mai bine zic eu totusi k la 65 cp sunt masinile alea mici de clasa Fiat seiccento, MATIZ, CITROEN C1, HYUNDAI GETZ si multe altele ETC.
Orcum este o prcarie motoru ala de 1.5 dci +1.4 mpi zic eu montate pe Logan
alea trebuia montate pe matiz ,tico , fiaturilea alea mici,etc

MARIO_BMW 28-03-06 23:09

Quote:

Originally Posted by NWZeu
performantele tehnologiei Diesel sunt uimitoare, numai e ce se stia pe vremuri - motor de camion - BMW spre exemplu foloseste 3.0D pe coupe si are performante aseamnatoare cu benzina, tehnologia a evoluat mult, dar la 1.5dci de pe logan e clar - s-a optat pentru o presiune mai mica asigurata de turbina de aici si cei 65 de cai, vreti mai mult cumparatzi clio sau scimbatzi parametrii/turbina la logan dar oare merita ....... eu zic ca nu.

da..dar nu poti compara un motor diesel facut de BMW cu un motor diesel facut de rahat renault :D se spune ca cele mai puternice diesel-uri sunt de la BMW :rolleyes2 diesel ar fi solutia in ochii mei atunci cand as vrea sa fug ( chip etc) si sa consume si putin..dar e cam greu si acest lucru..

All times are GMT +2. The time now is 02:57.

- Copyright 2026 4Tuning