![]() |
Pentru un Seat Leon 1.4 16v/86Cp ce imbunatatiri ii pot aduce la motor ????
Astept parerile voastre referitor la tuning-ul pentru motor.
Masina are 2 luni si nu as dori sa pierd garantia. In cazul in care ma puteti ajuta.... Astept parerile voastre !!!!! |
Re: Pentru un Seat Leon 1.4 16v/86Cp ce imbunatatiri ii pot aduce la motor ????
fratilor da nu s-a gasit nimeni sa ma ajute ????? nu-mi vine sa cred....
|
pey...un cip...evacuare completa....filtru sport....etc...dar ar trebui sa vb cu cei de la seat...in leg cu garantia...bafta...
|
si dai 2000 euro si castigi 15 cai. nu merita sa faci nimic la motorul ala. e cel mai mic.
|
Pai stiu ca e cel mai mic... dar masina asta era venita si am luat-o ca sa nu mai stau 2 sau 3 luni dupa alta...
As vrea sa stiu daca ii pot pune turbo. Exact cum e si pe 1.4/ TSI/ 125 Cp... ce ziceti ? cam ce anume ar trebui sa schimb la masina ? |
Daca vrei sa-i pui turbo... o vinzi si iti iei un 1.4 TSI.
E cea mai ieftina varianta... Dar daca vrei sa pui neaparat... se poate doar turbo... dar trebuie sa modifici cam tot motorul... Si asta in primul rand o sa coste... MULT In al doilea rand cei de la reprezentanta s-ar putea sa aiba o problema cu tine schimband toate componentele motorului pentru care ai garantie... ;) Dupa cum zicea si bogdan_wrc foarte multi bani pentru un castig de 10 CP nu se merita. Lasa motorul asa cum e si fa ceva la exterior daca tot vrei sa arunci niste bani. |
Mersi mult de sfat. Am tot stat si am analizat ideea cu turbo si m-ar costa cam 5000 sau mai mult... ca sa-l pun... si nu renteaza absolut deloc... Cea mai buna posibilitate este cea spusa de tine sa cumpar 1.4TSI . Cred ca doar o sa incerc sa-i fac cate ceva la exterior :).
|
pune 1 filtru si o toba pt 1 sunet frumos.in rest.........exterior zic si io
|
cam astea o sa le fac prima data. vreau sa-i mai fac plafonul negru.. dar nu stiu daca lucios sau mat..., jante negre si folie neagra pe geamuri... in rest nimic nu-mi vine in minte momentan :).
ser_kmh ai un seat alb cu plafon negru ? eu sunt in pitesti la facultate.. si cred ca te-am vazut pe acolo... sau poate te confund |
da.al meu e:twisted:
cred |
Daca mai esti interesat:
- resofare, castig 8-10 caluti - filtru sport, castig 1-4 caluti - evacuare sport, castig 1-3 caluti Treaba cu evacuarea este cea mai scumpa ( aprox 1000 euro ) celelalte doua le facu cu 200 euro lejer. Te anunt de cum se simte masina dupa resoftare. Inca putin si o "fac". |
Ok Florin. Pai vorbim dupa ce-ti faci toate astea... Resoftarea oare nu afecteaza motorul ..care este doar de 1.4 ? Si ma mai gandeam sa nu ne ia astia garantia la masina daca facem toate astea. Tu ce stii de garantie ?
|
Cel la care-mi voi face este pro in modele SEAT.
Este deja facut de altii dar pana cum de catre nimeni cu motorul nostru. O voi face eu. Garantia nu va fi afectata ca nimeni nu-si va da seama ce s-a facut. Te tin la curent. ;) |
OK ! Mersi mult ! Dar nu o sa vada filtru de aer si evacuarea ? Sau cu modificari dastea aveam voie ? :D
|
Eu urmeaza sa merg in 4000 km la revizie. Am dor 11.000 pana cum.
Sper sa-i fac pana montez filtrul sport. Oricum acest filtru nu este recomandat sa-l pui pe sezonul rece. Asa ca astept vara. O sa-l cumpar. Inca mai caut cel mai bun pret. Evacuarea este prea scumpa si costisitoare si sunt doar 25% pentru. Ca sa-mi imbunatatesc SOUND-ul am pus un ornament care face un zgomot fenomenal. Este un tips de 50 lei din INOX care face toti banii. Vine atasat peste evacuarea finala, se prinde intr-un surub pe evacuare si este ... super. Iti recomand sa incepi cu asta. :) |
Poti sa pui o poza cu ornamentul de la toba ? Eu am gasit unu oval de la Borla dar era prea scump... pe la 200 Ron..si am zis ca nu merita... de la ce firma l-ai luat tu ? chiar m-ar tenta sa pun si eu.
|
Astazi ii fac special o foto si o postez.
|
MERSI !!!
|
|
Se vede misto tips-ul. Trebuie sa caut si eu unul zilele astea k sa nu mai ramana teava aia mica asa goala. Apropo tu ai pe bara din spate folie ? sau e vopsita ? Ca si acesta e un lucru care as vrea sa-l fac la masina :).
|
Folie.
20 lei si 30 de minute de munca. Nu-tiu recomand sa o faci afara. Incearca sa gasesti pe cineva care face intr-un garaj. De la frig o sa se stranga sau nu o sa prinda bine. A mea s-a crapat la momtaj dar a iesit pana la urma. ;) |
OK ! O sa astept sa se mai incalzeasca afara si o sa pun apoi. Mersi mult pentru toate informatiile !!! Daca imi mai vine ceva in minte te intreb :D
|
OK. ;)
|
Luni, 16 februarie, sediu central RBN, resoftare.
Castig pentru 1,4/85 CP, +14 caluti si 22 Nm. Vin cu completari la cum se simte masina pe drumul de intoarcere spre Constanta. ;) |
Bafta Florin !!! Abia astept sa-ti scrii parerea aici :)
|
Am o intrebare.
In acest moment masina este echipata cu roti de 205/55/ R16 si doresc sa-i pun unele pe 225/45/ R17 . Am discutat cu cateva persoane care mi-au zis ca imi va fi afectat consumul si servo directia o sa mearga mai greu, iar in timp o sa se duca bucsile si...bla bla bla... Vreau sa aflu si alte pareri de la cei care si-au schimbat rotile pe masina. Tin sa precizez ca motorul este doar de 1.4. Multumesc ! |
pai gandeste-te logic (fiind student la pitesti cel mai probabil esti la inginerie): cauciuc mai lat => suprafata mai mare de contact => aderenta mai buna, dar consum sporit. bine, nu e cine stie ce in plus, dar este. posibil sa mearga si servo greu, dar bucsile nu cred ca se duc
|
Eu am trecut la jante aliaj pe 16 cu 205/55/16 la jante pe 17 cu 225/45/17 si nu este mare diferebta. se simte, este adevarat, putin mai mare zdruncineala, zgomot in habitaclu mai profund dar nu sesizez nici o schimbare la servo sau la consum.
Masina s-a super imbunatatit la LOOK + nota 10 la stabilitate. Poate sa treaca cine o vrea pe langa tine sau sa bata vantul din lateral cu 100 km/h ca nu simti mai nimic. Sta lipita de asfalt. Vezi topic White Leon 1,4/85 CP. Recomand trecerea. :) |
Multumesc de raspuns. Cred ca o sa optez pentru jante pe 17. Inca nu sunt sigur, dar daca nu afecteaza asa mult servo este ok.
Apropo Florin ai fost la RBN azi ? ai facut resoftarea ? |
Nu am mai ajuns in Bucuresti. Incerc saptamana asta sa vad daca am drum. ;)
|
OK! Drum bun pentru cand o sa mergi :). Apropo ce tip de jante ai ? adica ce marca? Ca se vad foarte misto pe masina.
|
Multumesc. Ma bucur ca-ti plac.
Wolfrace Venom, J7,5xet 40 |
Florin ai mai facut resoftarea ?
|
Hai spune`ne ce e cu resoftarea, suntem cu sufletul la gura toti :)
|
:). Asa este :). Sunt curios rau cum se comporta masina dupa resoftare
|
www.powerbox.cc Am primit un mail de la ei care zice cam asa:
Pentru masina Dvs., Seat Leon 1.4 16V 88CP va recomandam produsul de varf al producatorului francez Power System. Prin folosirea boxtuningului vom avea urmatoarele rezultate: Cei 88 CP va fi optimizat la 103 CP, si cuplul motor se va mari cu +22 Nm. Va rugam sa studiati mai jost produsele care se preteaza la masina Dvs.: Pentru concilierea montarii va rog adresati-va Partenerului POWERTUNING cel mai apropiat de Dvs. Lista Partenerilor: http://www.motortuning.ro/page.php?19 Pentru orice informatii suplimentare va stam la dispozitie cu placere. Vizitati pagina noastra www.powertuning.cc Boxtuning Power System pentru motoare pe benzina Pret POWERTUNING: 1499 lei (1260 lei+TVA) Descriere: Montarea boxtuningului este mult mai simpla si mai rapida decat chiptuningul clasic. Avantajul major consta in faptul ca nu se prescrie programul original al calculatorului. Legaturile se fac cu lipirea a 5 fire, de aceea se poate scoate usor din masina si adaptat pentru o alta masina. Destinat pentru motoare cu 1 sonda lamda, fara turbosuflanta. Pentru celelalte tipuri de motor pe benzina (2 sonde lambda sau turbo) avem boxtuninguri separate. Made in France. System Fuel Induction (SFI) - modul pentru reducerea consumului Pret POWERTUNING: 1699 lei (1427 lei +TVA) Descriere: Inovatia SFI, ca rezultat al colaborarii a mai multor laboratoare de cercetari, a luat nastere pentru inbunatatirea calitatii combustibilelor (benzina si motorina). Modulul electronic emite unde ultrasunete care "bombardeaza" combustibilul, astfel spargand moleculele de apa si lanturile de hidrocarburi lungi. Economia de carburant ajunge pana la 12%! Se poate folosi concomitent cu orice boxtuning. Made in France. Ecotek CB-26P - valva power albastru + filtru Pret POWERTUNING: 599 lei (503 lei +TVA) - impreuna cu filtrul de aer special. Descriere: valva pentru reducerea consumului la motoare pe benzina cu carburator, injector monopunct sau multipunct. Prin crearea turbulentei in galeria de admisie, amestecul aer-benzina este mai buna si totodata intra mai multe molecule de oxigen. se poate ajunge la economie de 10-15%, masina va fi mai puternica cu 5-8%, insa creste considerabil dinamismul motorului. Pentru motoarele peste 2600 cmc trebuiesc 2 dispozitive legate in serie. Se poate comanda si cromat, in acest caz pretul este mai mare cu 52 lei. |
da...am participat la craiova,eu eram ala.dar nu inteleg ce ti-a placut ca am luato-n gura grav de la kadettu ala
|
Quote:
|
Am citit topicul tau si sunt interesant ce vrei sa faci insa daca tot vrei sa faci o nebunie mare fao pana la capat cauta un motor de cupra :D si aruncal sub capota si vezi apoi ce iese barem sti ca bagi bani dar simti o satisfactie mare:D accelas lucru vreau sa fac eu pe un seat cordoba:D sper sa si reusesc.. cu toate ca e o investiti mare dar nebunia din cap:)) nu trece asa usor:)) bft si respect
|
Salut ! Nebunia cu schimbatul motorului...nu prea merge...masina totusi are cateva luni si este inca in garantie. Motorul o sa ramana asa cum este, doar o sa se intervina asupra softului, evacuarii si probabil filtru aer. ca sa schimbi motorul pe cordoba...este o cale lunga rau...si mai sunt multe alte componente care trebuie schimbate-frane, cutie viteze, evacuare, suspensie, bari stabilizatoare..... etc, deci nu prea se merita
|
| All times are GMT +2. The time now is 18:32. |
- Copyright 2026 4Tuning