Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Sistemul Audio de pe Masina Mea (https://forum.4tuning.ro/384-sistemul-audio-masina-mea.html)
-   -   Fiat Bravo SQL (https://forum.4tuning.ro/384-sistemul-audio-masina-mea/84203-fiat-bravo-sql.html)

iosala 13-07-08 16:19

Fiat Bravo SQL

77 Attachment(s)
Am sa imi prezin aici sistemul de pa masina mea. Este un vis pe care insfarsit am reusit sa m-il indeplinesc, dupa multa asteptare, multe sacrificii, multe intrebari si raspunsuri, nopti nedormite in fata calculatorului si multe teste si ascultari de alte masini :D.
In primul rand vreu sa le multumesc baietilor care m-au ajutat pana acuma si care ma vor ajuta si de acum inainte: Audio Plus din Turnu Severin, care au facut tot ce este in partea din spate a masini. HQ Profession din Arad, unde este acuma masina sa se faca partea din fata. Si Sound Identity din Oradea unde se vor face lucrarile de antifonare care au mai ramas si finisaje. Le multumesc inca o data lui Ionut, Radu, Sandu, Viorel, Nea Gigi, Anton si Blaky, sunt baieti care au lucrat si vor lucra la masina mea. Si nu in ultimul rand le multumesc lui Ovi si Sergiu cu care m-am sfatuit de multe ori si am ascultat la iei in masini tot felul de combinatii :D.

Si acuma sa va spun ce am dorit de la aceasta masina. Sa fac un sistem de SQL care sa sune extrem de bine si extrem de tare :) Astfel am ales cele mai de varf componente care sa imi asigure un sunet cald si placut si sa nu fie obositor. Este un sistem activ pe 3 cai cu urmatoarele componentele:

Head: Clarion DXZ955MC (care sar putea ca in viitor sa il schimb pe un HX-D2)
Amp medii inalte : Audison VRX 4.300.2
Amp bas: Ground Zero GZPA 1.6500SPL
Inalte: ScanSpeak revelator 710001
Medii: ScanSpeak revelator 18W/4531
Bas: Ground Zero GZPW 15XQ + 2 membrane pasive GZP 15
Plus acesorii instalre: Condensator 12 farazi GZ, conectica si sigurante GZ si aurix, insonorizare STP.

Si in continuare am sa pun poze cu ce sa facut pana acuma la masina. Ce se vede aici sa facut la Audio Plus in 4 zile de lucru de dimineata de la 8 pana seara la 12.

iosala 13-07-08 16:22

Re: Fiat Bravo SQL

Acuma masina este la Arad la HQ Profession sa se faca front stage-ul. Ar trebui sa fie gata in o saptamana daca nu apar complicatii si atunci am sa revin cu noi poze despre progresul instalatiei. Pana atunci va astept parerile si va raspund cu drag la orice intrebare. Multumesc si sa aveti o zi buna :D

civic_ex 13-07-08 17:01

Din cate se observa in poze, se pare ca baietii de la Turnu Severin au lucrat foarte frumos si curat. Pare un sistem audio cu ff mult potential.
Ma bucur ca in sfarsit ai reusit sa iti indeplinesti visul....
Ia zimi si mie, acolo ramane vrx-ul? E destul de interesanta pozitionarea, daca ai reusi sa aranjezi cablurile, chiar ar arata ff bine.
Astept cu nerabdare ca masina sa se reintoarca in oradea, sa ii putem da o auditie pe masura.

pilula20 13-07-08 17:18

un sistem foarte foarte interesant ... baietii care au lucrat la sistem au lucrat cu mult profesionalism i-ar rezultatu cred ca o sa fie pe masura...bafta in continuare ...foarte interesanta combinatie intre Audison & GZ & ScanSpeak.

iosala 13-07-08 18:33

Multumesc pentru aprecieri. Amplificatorul va ramane in bancheta exact asa cum se vede in imagine, iar cablele vor disparea aproape in totalitate, se vor vedea doar un pic cele de curent pt ca imi plac cum arata :D, iar restul, de difuzore si semnal intra direct sub bancheta si nu se vor vedea.

ceachi 13-07-08 20:11

Ai grija cu Vrx-ul ca vara se cam incinge !
Bafta si sper sa ne vedem pe la competitii!
Sunt curios cum suna

margineanu ovidiu 13-07-08 22:36

Quote:

Originally Posted by ceachi (Post 1643231)
Ai grija cu Vrx-ul ca vara se cam incinge !
Bafta si sper sa ne vedem pe la competitii!
Sunt curios cum suna

noi dupa foarte multe teste si munci destul de neortodoxe am cam gasit solutiile de racire ale vrx-urilor,gandeste-te ca eu il tin pe al meu la 0,64ohmi dat de jl si nu mai decupleaza demult desi nu mai are nici coolerele originale pe el macar,au fost si victime in aceste teste si sper sa se rezolve,dar succesul este testat si merge:)
tony!!!!!!!!!!!!!!baga mare si stii ca astept sa o aud odata,felicitari inca o data

_vrx_ 14-07-08 00:19

felicitari pentru alegerea sistemului ,se pare ca incep si la noi sa apara sisteme high-end ;)
ca si parere personala iti recomand sa pui o medie la sistem .

iosala 14-07-08 00:44

Multumesc inca o data.
La competitii ne vom vedea cu siguranta, cu toate ca acest sistem este facut sa imi placa mie cum suna, voi veni sa ne intalnim, povestim si ne distram ca doar ne uneste o pasiune foarte mare!!!!!!!!!!
Cu incalzirea vrx-ului cred ca nu voi avea asa mari probleme pentru ca tot timpul dau AC-ul aproape la maxim, si nu voi putea sa ascult forte mult timp la putere mare pt ca ScanSpeak-urile sunt foarte eficiente.
Media este luata deja in vedere, dar din testele care le-am facut cu aceste difuri sar putea sa ajunga doar 3 cai si oricum deocamdata fondurile sau terminat :D

ceachi 14-07-08 07:05

Quote:

Originally Posted by margineanu ovidiu (Post 1643448)
noi dupa foarte multe teste si munci destul de neortodoxe am cam gasit solutiile de racire ale vrx-urilor,

Pai lumineazane si pe noi!:D:D
Bine sa nu aud de ventilator!

bogdan2670 14-07-08 13:26

Quote:

Originally Posted by ceachi (Post 1643894)

Racire pe apa..............:twisted:...............adica condens........era doar OT

Cam frumos ce este pus acolo.....dar in totdeauna urma alege asa ca hai sa vedem finalul si pe urma ne dam cu parerea........Multa bafta la finalizare

margineanu ovidiu 14-07-08 17:05

Quote:

Originally Posted by ceachi (Post 1643894)

ventilator nu,am trei bucati la 4000 de turatii bucata,iese aerul din el zici ca e nebun,solutia mea a fost desfacerea capacului de dedesubt si in gaura aceea incap la fix 3 ventilatoare,am pus un buton separat pe ele pentru ca in caz de sq totusi e deranjator sunetul aerului,la ascultarea normala de muzica la un volum mediu insa nu se aud,dar cum eu ascult muzica foarte tare...nu am probleme cu ele.ar mai fi fost solutii de racire care se puteau testa dar estetic nu erau viabile,eu am vrut sa nu se vada nimic si de aia am ramas la ventilatoare desi sunt mai galagioase putin

V.Roberto 14-07-08 21:54

Salut ,imi place cea ce vad ,jos cu palaria ,sper sa am ocazia sa ti ascult sistemul pana atunci spor la lucru si bafta

xxdadixx 14-07-08 22:30

Am auzit de masina asta! Bafta in continuare si asteptam poze pe parcurs.

SoundIdentity 14-07-08 23:11

oauu grass :):):) frumoasa mai e :):)
deci:wc-avem :) pisoar aveam :) asta ce mai e???asta e arteziana cu care te speli cand te cobori de pe tron :):)
abia astept sa crape pereti in oras prin jurul tau :) la ce presiune vei creia :)

iosala 15-07-08 01:08

5 Attachment(s)
Multumesc de urale!!!!!!!!!!!!:D
Masina o sa aveti ocazia sa o ascultati pt ca nu am de gand sa renunt la ea forte repede, deja este forte aproape de sufletul meu :D si mi-o doresc de mult :D
Si la cutia asta cred ca ii vom spune "tron" regesc, pt ca are si cotiere :D :D :D

In alta orcine de ideii, azi dimineata pe la 11 am vb pe mes cu baieti de la arad, si au apucat sa antifoneze usile, sa traga cablele de difuri si au taiat si trimis fetele de usi la tamplar. Asa ca sper pe vineri sa fie gata, daca nu la inceputul saptamani viitoare. Si niste poze cu progresele:

PS: in ultimele doua imagini se vede cum se rodeaza basul la 19 Hz :D

Baban_San 15-07-08 11:52

bravo domnu, asa va vrem, ia zii pe partea de curent ce ai ales?

daca ai facut la ionut instalarea, inseamna ca stie el cum ti-a facut cutia, pt ca tre sa aibe ceva grosime ca sa suporte presiunile exercitate de dif shi de membranele pasive.

IM 15-07-08 15:36

Peste materialul alb, la interior s-a turnat o amorsa de rasina epoxidica si praf de marmura, apoi doua straturi de fibra de sticla - stratimat, apoi din nou rasina epoxidica si praf de marmura... cu insertii de MDF. Apoi a urmat un strat de impletitura de fibra de sticla deasupra , folosind aceeasi... "maioneza". In final a urmat material de rigidizare plus bureti STP. Important este sa ai rabdare si sa te gandesti mereu ca timpul consumat / munca depusa... este direct proportional cu calitatea lucrarii. In aceste cazuri nu exista compromisuri!
Reteta pentru "Maioneza" am preluat-o de la un bun prieten Bjorn Makinnen - EMMA SanMarino.

iosala 16-07-08 01:07

Asa cum zis IM :D Dupa parerea mea ara grosime undeva in jur de 2 cm fara stp si burete. Este beton armat :D

La curent voi folosi o baterie odyssey si in viitor un alternator de minim 150. Si eventual inca un odyssey sub capota, tot in viitor, sa vedem cum ajunge curentul :)

margineanu ovidiu 16-07-08 19:13

tony vezi ca daca prelungesti firele de la sigla audison poti sa intorci capacul sa se vada bine si modelul amplificatorului si atunci va fi jos sigla luminata,e gata pe vineri,o auzim la intalnire?

iosala 17-07-08 00:33

Din pacate nu este gata numai saptamana viitoare... dupa cum am spus chestiile astea dureaza un pic :D Dar maine ma duc pana la Arad si am sa vin cu pozne noi si calde :D
Cu sigla nu pot sa o intorc pt. ca trebuie intors tot capacul si atunci nu se mai vad ledurile de status si de limitatoare la distorsiuni :( , ele sunt prinse pe "placa de baza"

iosala 18-07-08 00:53

CORECT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nu ne lasam Tati si nici nu ne batem joc!!!!!!!!!!!!!! :D

Acuma ca sa raspund la intreabare: cum sa mai spus mai sus este un sistem SQL. Ceea ce vrea sa zica, ca suna bine si tare :D

Initial am zis ca imi pun GZ-ul sa imi satisfac visul unui sistem de FULL POWER!!!! :D si pe urma il schimb intr-un sistem de SQ, si de aceea scanspeak, sa fie mai usor la urma, dar.... credeti-ma nu am sa mai schimb GZ-ul!!!!!!!!!!!!!!!! :D Suna exact cum am visat eu in cele mai frumoase visuri!!!!!!!!!!! Dar la toti "Toma" am sa le ofer ocazia sa is faca singuri o parere :D

Cum am mai spus este un sistem care sa sune cum imi doresc eu!!!!!!!!!! Nu pt concurs, sau show sau eu stiu ce... Si este exact ceea ce mi-am dorit!!!!!!!!!!! :D Asa ca EU sunt FERICIT!!!!!!!!!!!!! :D ... Dar facem totusi si un pic de show si un pic de SQ-u :D :D :D

Si va fi frumos cand ne vom intalni toti "defectii" la un loc si ne vom aprecia sistemele la fiecare!!!!!!!!!!!!!!

Este usor sa dai cu piatra... dar este mult mai greu sa iti indeplinesti dorintele... inplica MULTE MULTE MULTE SACRIFICII!!!!!!!!!!!!!!!!!

Saptamana viitoare este gata!!!!!!!!!!!!!!!!!!.... 90% :D ca doar nu este nici o data gata 100% :D

PS: Am fiert bateria de sub capota :D :D :D
PPS: maine poze cu progresele :D

iosala 18-07-08 17:07

7 Attachment(s)
Am sa pun cateva poze cu progresele de la masina: sau tras cablele pt difuzoare, sau schimbat cele de bas si se construiesc in continuare usile. Ceea ce se vede in imagini este doar inceputul, urmand sa se slefuiasca o tona si sa se puna fibra la sfarsit :D

Bogdan YBR 18-07-08 20:49

foarte buna ideea costructiei incintei pe fata de usa cu o mica pb, greutatea.
oricum daca scoateti litrajul necesar pt ss cred ca vor suna ''delicios" :)

iosala 19-07-08 15:57

Greutatea intra la categoria sacrificii :D

Litrajul este de 22 de litri :D ;) .... delicios!!!!!!!!!!!!!! :D

Bogdan YBR 20-07-08 15:14

din cate stiam eu incinta recomandata pt revelatorul respectic era undeva pe la 40 litrii dar banuiesc ca era o varianta data pt reflex.oricum fs-ul la 33hz inseamna ceva.... :)
din cate vad ai scapat si de grijile cone-paperului punand wooferul in incinta separata de usa ceea ce inseamna ca nu mai ai pb cu umezeala &stuff.

IM 20-07-08 22:11

Quote:

Originally Posted by iosala (Post 1653533)
Greutatea intra la categoria sacrificii :D

Litrajul este de 22 de litri :D ;) .... delicios!!!!!!!!!!!!!! :D

Daca ai 22 de litri, este un norocos!

margineanu ovidiu 20-07-08 22:44

Quote:

Originally Posted by Bogdan YBR (Post 1654667)
oricum fs-ul la 33hz inseamna ceva.... :)
.

noua ne place sa ne coboram usile:)))tony mai ai pana la 23,5 dar esti tare oricum:)bafta si hai odata cu ea

Lil' D 20-07-08 22:48

Quote:

Originally Posted by margineanu ovidiu (Post 1655225)
noua ne place sa ne coboram usile:)))tony mai ai pana la 23,5 dar esti tare oricum:)bafta si hai odata cu ea

Jooooooos de tot :D
Apropo, un bass reflex pentru midbassi nu a intrat in calcul ? :twisted:

Bogdan YBR 20-07-08 23:00

cred si eu ca va place joooos de tot.
altii isi iau subwoofere care nu dau nimic sub 50hz si voi dati 25 in usi.
oricum 25hz nu poti abuza de volum. panoul usii va contine numai mdf ?

margineanu ovidiu 20-07-08 23:56

Quote:

Originally Posted by Lil' D (Post 1655238)
Jooooooos de tot :D
Apropo, un bass reflex pentru midbassi nu a intrat in calcul ? :twisted:

naaaa,nici vorba,desi la cum sufla aerul pe la geam cand e lasat jos as putea spune ca e br:)
cat despre etalonul cat ar trebui sa coboare usile nu stiu ce sa zic si cu 63hz poti sa misti pantalonul destul de bine nu trebuie sa cobori mai jos pentru asta,dar odata ce ai coborat si suna bine daca reusesti sa faci sa tina usile la ce ai acolo e ceva....mai altfel,mai ales pentru ureche care percepe ca basul ala tare din portbagaj se imbina perfect cu usile si zici ca vine din ele poate nu e sq dar canta clar(corect) tare si jos sistemul si noi asta urmarim:))

Lil' D 21-07-08 00:21

Quote:

Originally Posted by margineanu ovidiu (Post 1655370)
dar odata ce ai coborat si suna bine daca reusesti sa faci sa tina usile la ce ai acolo e ceva....

Intr-adevar, e multa energie acolo jos
Cu >13v pe baterie simt cum chinezariile mele misca panoul de usa :(

civic_ex 21-07-08 03:18

Asteptam cu nerabdare masina sa vina acasa, Domnul Tony.
Sant foarte curios de fetele alea de usi...

margineanu ovidiu 21-07-08 09:13

Quote:

Originally Posted by IM (Post 1655747)
Tony a investit timp de 2 ani in achizitionarea acestor echipamente si merita mai mult !

si dupa ce si le-a luat le-a avut pe mobila acasa cam 6 luni(si-a facut cutii la ele sa le mai asculte cate o ora la mine in masina,mi-a dat mie basul lui sa il pun intr-un sealed numai de dragul de al mai auzi si el cateodata) ca i-a luat masina intai la femeie si apoi a reusit sa isi ia lui si la o saptamana dupa ce a luat-o deja s-a dus spre voi cu portbagajul.respect man pentru pasiunea si eforturile pe care le-ai facut si tu pentru a reusi sa iti satisfaci setea de muzica,eu stiu ce astepti tu de la ea si sunt convins ca va suna asa pentru ca am schimbat prea multe experiente impreuna si stiu ca nu te lasi pana nu suna cum vrei tu cu orice sacrificiu.felicitari:)

iosala 21-07-08 09:41

Pe langa indeplinirea dorintelor, am mai primit niste PRIETENI ADEVARATI!!!!!!!!!!!!!!!!!!! VA MULTUMESC BAIETI!!!!!!!!!!!!!!!

Acuma m-am trezit, :D, si terbuie sa fug cu masina muierii pana in servis, cand vin inapoi il sun pe Radu sa imi trimita poze cu fetele, va dati seama ca si eu sunt curios, ca nu le-am vazut de joi, si am sa le postez aici :D

ReLLaXX 21-07-08 17:54

Acest topic are legatura cu masina, proiectul unui pasionat. Aveti grija sa ramana asa, macar din respect pentru el..

Acest topic nu este despre marci, produse si instalatii, despre arbitrii EMMA, rezultate si marturii miraculoase. Le apreciem pe toate, cand si daca e cazul.

Exista gusturi si gusturi, fara discutii. Incercati sa le si respectati..

Sandu... ai scris post-uri lungi, pacat ca le-am sters. :lol: Dar ramane topicul omului curat, si asta e mai important.

Spor la munca tuturor! In loc sa pierdeti vremea cu discutii inutile mai bine urmati exemplul omului. Un topic serios unde sa va prezentati realizarea. Uneori aici o imagine face mai mult decat o mie de posturi. ;)

Bafta!

PS: Daca mai sunt posturi de sters utilizam si avertismente.

iosala 21-07-08 19:14

Acuma am ajuns acasa.... dupa o zi foarte grea... dar asta este.

Nu am reusit sa ii prind pe baieti la lucru, asa ca pozele vor ramane pe dimineata :D

BlackTuning 21-07-08 23:09

Toni stai Flexat ok. usile sunt date in fibra maine dimineatza ar trebuii sa ne apucam sa le finisam si over :D ce zici hai te salut. Blacky

AlexBanu 22-07-08 23:39

poze cu usile....:D

civic_ex 26-07-08 14:53

Tony, poze noi??

All times are GMT +2. The time now is 05:15.

- Copyright 2026 4Tuning