Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea Ford (https://forum.4tuning.ro/121-masina-mea-ford.html)
-   -   Ford Focus MK2 ST (https://forum.4tuning.ro/121-masina-mea-ford/84199-ford-focus-mk2-st.html)

zapinstein 13-07-08 15:00

Ford Focus MK2 ST

2 Attachment(s)
Din cate stiu e primul Ford Focus ST facelift din .ro

E o bestie cand vrei, o doamna daca vrei sa mergi linistit, se aseaza f bine la drum lung si e ok si prin gropile din Bucuresti.
Am tras un drum scurt Bucuresti - Poiana Brasov - Buc, ca impresii nu-mi puteam sterge ranjetul permanent de pe fata iar persoanei din dreapta sa-i dezlipesti mainile de pe unde se apuca

Ca dotari optionale pe scurt:
- scaune Recaro panza (urasc pielea)
- culoarea Electric Orange
- geamuri fumurii spate
- pachet start buton motor
- deschidere/inchidere usi perimetru radio
- parbriz incalzit, stergatoare cu jet de apa cald
- faruri cu halogen autoadaptive

Ca sonorizare are radio-cd cu mp3 Sony, 8 boxe (se aud excelent).

Consum mediu pe traseul de mai sus 11.2l/100 km, viteza medie ~70km (tinand cont ca am stat in Ploiesti, Comarnic si Sinaia la niste cozi kilometrice). In oras pt primii 50 km aveam 25.3 dar e irelevant. Momentan e in rodaj si n-a luat mai mult de jumatate de pedala de acceleratie.

catarsis 13-07-08 15:23

Re: Ford Focus ST facelift 2008

SSSuuuupppeeerrrbbbb ;ai grija de el;este o bijuterie;

NWZeu 13-07-08 19:33

Nu e primul insa este intre primele ST facelift, nu stiu in schimb la culoare, aici e posibil sa ai dreptate :) oricum masina este foarte tare, sa o stapanesti sanatos :D

UNLORD 14-07-08 02:23

Quote:

Originally Posted by zapinstein (Post 1642833)

E o bestie cand vrei, o doamna daca vrei sa mergi linistit, se aseaza f bine la drum lung si e ok si prin gropile din Bucuresti.
Am tras un drum scurt Bucuresti - Poiana Brasov - Buc, ca impresii nu-mi puteam sterge ranjetul permanent de pe fata iar persoanei din dreapta sa-i dezlipesti mainile de pe unde se apuca

- geamuri fumurii spate

Consum mediu pe traseul de mai sus 11.2l/100 km, viteza medie ~70km (tinand cont ca am stat in Ploiesti, Comarnic si Sinaia la niste cozi kilometrice). In oras pt primii 50 km aveam 25.3 dar e irelevant. Momentan e in rodaj si n-a luat mai mult de jumatate de pedala de acceleratie.

Scaunele recaro panza sunt standard la ST. Masina arata excelent si cred ca merita mai multe poze si nu cu telefonul :) . Stopurile sunt cu LED? Planuri de tuning la ea? Cat ai scos din buzunar?

zapinstein 14-07-08 10:12

Scaunele Recaro material textil nu sunt standard la ST.
Ca optionale am uitat sa mai mentionez stopuri cu leduri, oglinda heliomata, cotiera glisabila, roata de rezerva dimensiuni reduse.

Poze mai bune cat de curand.

De modificat nu simt nevoia momentan, probabil o evacuare + chip pe viitor

Referitor la pret, priceless , pentru restul ai Mastercard :D

dragos002 14-07-08 10:36

E super focosul . Sa-l stapanesti sanatos. Ce planuri de viitor ai la el ?

GodfatherN 14-07-08 10:59

:-)
Sa-l folosesti cu placere si fara...incidente !!!
E o masinuta ok iar facelift-ul nu arata rau deloc...

Victor_WRC 14-07-08 17:10

Sa-l stapanesti sanatos si fara incidente

zapinstein 14-07-08 18:17

10x all.
Ca planuri pe viitor vreau sa ma bucur de bestie :))

NWZeu 14-07-08 21:04

te asteptam >> A I CI <<, ai toate detaliile necesare :D

Kedy 14-07-08 22:33

Foarte frumos felicitari pt achizitie. Multi km fara probleme ;)

dcgace 19-07-08 09:52

- geamuri fumurii spate

Sal ,
La ceea ce a spus "zapinstein" as vrea sa i spun ca a facut o alegere super si asta nu pentru ca a cumparat un ST Protocaliu ci pentru ca a ales ford care zic eu ca s-a ridicat fantastic in ultimi si care de la an la an se bate cu mai marii smechieri de pe piata noastra .. orcum il felicit si eu si ii doresc km fara limita si fara probleme , nu de alta dar eu am cumparat un Ford Focus Facelift gri acum o saptamana in leasing si pot spune ca acum 2 zile , o bucatica "blonda" cu o pereche de ochelari la ochi " DG " mi-a infundat aripa dreapta fata in parcare la Vitan Mall scuzandu-se ca NU M-A VAZUT , pot sa zic ca in seara aceea am baut cum nu am mai baut de la baieramul de cind am facut 18 ani ..:))....da asta este am luat asigurarea ei si o duc la service..:D:D:D:D.....
Ce este tare ca nici nu am apucat sa platesc prima rata ....:))))si deja am "infundat-o " :)))) se mai intampla ....
voi revenii mai tarziu si cu poze din interior
varianta este un TREND DE 1.8 TDCI/ 115 KAI / 280 NM/ CLIMA, GENTILE DE PE ST, CAUCIUCURI MICHELIN, INTERIOR DIN PINZA , SENZORI DE PLOAIE, SENZORI DE LUMINA, RADIO CD CU MP3, SI DOTARILE PE CARE LE ARE STANDARD , CAM ASTA MI AM DORIT EU DE LA O MASINA , ZIC EU SUFICIENT , AAAA...SI ERA SA UIT GEAMURILE PE SPATE SUNT CU "MANIVELA" ..
IN REST MASINA A COSTAT 16500 EURO, CU AVANS DE 4200 DE EURO SI RATA DE 300 DE EURO...LUNAR PE 4 ANI + CHIELTUIELILE DE RIGOARE ( RCA -605 RON , TAXA DE INMATRICULARE 500 EURO, TAXA DE MANAGEMENT 275 DE EURO , SI MULTE ALTELE ...)
UNA PESTE ALTA EU ZIC CA AM FACUT O ALEGERE BUNA , ...RISCANTA CA TREBUIE SA MA TIN DE EA DAR BUNA....ALTFEL AJUNG SA RAMAN FARA "BIJUTERIA MEA" :))) NU NEVASTA ....
"CA EA ESTE A DOUA BIJUTERIE" ....))))

zapinstein 20-07-08 23:01

Inapoi de la mare si s-au facut 1500 km.
Masina trage animalic si e f bine antifonata. La 130KM/h am sub 3000 rpm in a 6-a. La viteza mare se lipeste de asfalt si e o placere sa mergi la drum lung cu ea. In plus, are avantajul ca e extrem de vizibila in oglinda retrovizoare (pt cei ce stiu ca exista asa ceva din fabrica in masinile lor) si nu mai folosesc flashuri
In orice viteza/ la orice rpm>2500 are o elasticitate excelenta, fara sa retrogradezi. Capacitatea de a frana e demetiala, impreuna cu suspensia si setarea servodirectiei pe Sport fac toti banii cand reintri in coloana dupa o depasire (posesorii de ST probabil ca stiu ce zic) :twisted:

M-am mai intalnit pe sensul opus cand am plecat sambata (venea de la Constanta spre Bucuresti) cu un ST model vechi, portocaliu ce mi-a facut flashuri. Care erai? :wave:

GodfatherN 21-07-08 18:06

al meu a facut buba aseara !!!
:((

zapinstein 21-07-08 18:55

buba mare?

NWZeu 21-07-08 19:20

Nasol moment nasule :( !
Asteptam sa ridice o mana cel cu care te-ai intalnit :D ..... eu stiu 3 in Bucuresti portocalii.

BogdiB 22-07-08 01:13

Quote:

Originally Posted by zapinstein (Post 1644049)
Scaunele Recaro material textil nu sunt standard la ST.
Ca optionale am uitat sa mai mentionez stopuri cu leduri, oglinda heliomata, cotiera glisabila, roata de rezerva dimensiuni reduse.

Poze mai bune cat de curand.

De modificat nu simt nevoia momentan, probabil o evacuare + chip pe viitor

Referitor la pret, priceless , pentru restul ai Mastercard :D

Felicitari si multi km fara incidente ..
vroiam sa te intreb : cotiera glisabila si roata de rezerva cu dimensiuni reduse sunt optionale numai la ST ?

NWZeu 22-07-08 12:05

Nu, roata de rezerva de dimensiuni mici de obicei e strandard, in schimb cea normala e optionala.

zapinstein 22-07-08 14:41

La ST nu-ti incape o roata de rezerva de dimeniuni standard (18") asa ca ai ori kit de pana ori roata mica :)
In ceea ce priveste cotiera nu stiu sa-ti zic.

NWZeu 22-07-08 15:25

Decat cu roata mica mai bine cu kit de pana. (la roti pe 17 - optionale se poate pune roata normala, dar la 18 .... se pare ca nu)

zapinstein 22-07-08 15:29

Eu am luat roata mica, macar poti merge cu ea cu max 80KM/h pana la prima vulcanizare. In al doilea rand, parca acel kit de pana nu iti da si pompa asa ca ai pus-o :)

NWZeu 22-07-08 15:39

Nu e problema, am compresor in portbagaj :D

zapinstein 22-07-08 17:15

Mai nou am aflat ca trebuie s-o omologhez individual la RAR (sunt programat prin august) intrucat e prima masina de acest tip/nu s-au vandut mai mult de 10 in tara. Alta pierdere de timp dar nu-i nimic, e pt un scop nobil :D

NWZeu 22-07-08 19:35

:lol: :lol: mai stiu pe cineva cu un Golf care sa lovit de aceasta problema anul trecut, in mod normal trebui sa mergi la dealerul de unde ai luat masina sa ridici niste acte de omologare, cu ele mergi la RAR si cam aia e toata smecheria.

zapinstein 24-07-08 12:50

M-am programat la inceputul lui august, singura problema e ca-mi expira numerele rosii pana atunci si va trebui sa-mi iau altele :)

NWZeu 24-07-08 14:24

Nu poti sa iti iei altele :(, sunt valabile 1 data timp de 30 de zile, am auzit ca ar fi niste manevre insa eu nu le stiu, asa ca e posibil sa mergi cu ea pe platforma, sau sa ii lasi pe cei de unde au cumparat-o sa se ocupe, deoarece ar cam fi treaba lor.

zapinstein 29-07-08 19:17

Gata revizia de 2500km :twisted:

2 PDF-uri cu date tehnice complete despre Ford Focus ST. F misto!

1. Focus ST cu lux de amanunte tehnice. Making of, de la A la Z
Focus ST book pdf

2. Comparatie Focus ST vs Astra OPC, detalii tehnice (reprize, distante franare etc)
ST vs Opc pdf

UNLORD 31-07-08 16:12

Quote:

Originally Posted by zapinstein (Post 1668847)
Gata revizia de 2500km :twisted:

2 PDF-uri cu date tehnice complete despre Ford Focus ST. F misto!

1. Focus ST cu lux de amanunte tehnice. Making of, de la A la Z
Focus ST book pdf

2. Comparatie Focus ST vs Astra OPC, detalii tehnice (reprize, distante franare etc)
ST vs Opc pdf

Ar mai merge postate niste poze cu masinutza ta.

Bogdan2fsc 02-08-08 17:43

Quote:

Originally Posted by zapinstein (Post 1642833)

- geamuri fumurii spate

salut! foarte frumoasa e masina :D ai ales cea mai frumoasa culoare :D la faza cu rodaju..din cate stiu eu la o masina noua nu mai trebuie sa-i faci rodaj la motor..il are din fabrica..rodajul se face la sistemul de directie si franare mi se pare :???: daca am gresit sa ma scuzi:-P bafta in continuare cu masina si la cat mai multi km fara probleme :D

NWZeu 02-08-08 19:35

Ai zis bine, mai adaug ca STurile vin de pe alta linie de asamblare si vin cu un rodaj al motorului ceva mai riguros.

CRyS` 09-08-08 10:22

Felicitari!!! Este o masina superba ! ! ! (lucrez in cadrul Ford si pot afirma ... este prima cu face lift din Romania!!!) Felicitari inca odata!

Cat despre modificari ... ai grija la garantie, ai grija la ce modifici si cum modifici! Cei de la Ford sunt foarte pretentiosi!

zapinstein 09-08-08 11:40

Merci Crys' !
Am ajuns la al doilea set de numere rosii si am rezolvat cu RAR-ul. In acelasi timp am primit cadou o urma de cheie pe lateral de la romanasii nostri la mare. Plus o piatra in parbriz ca doar in Romania mai vezi carute sau tractoare iesind pe drum european pline de noroi si moloz.
Ce ma bucura in schimb e ca descoperi ce poate masina treptat si sunt numai surprize placute. Am un ranjet permanent si 3200 km din 13.07 ;)
Nici cu consumul nu sta rau, 14.5l/100km de cand o am (50-50 oras-afara)

GodfatherN 09-08-08 22:22

Quote:

Originally Posted by zapinstein (Post 1687210)
Merci Crys' !
Am ajuns la al doilea set de numere rosii si am rezolvat cu RAR-ul. In acelasi timp am primit cadou o urma de cheie pe lateral de la romanasii nostri la mare. Plus o piatra in parbriz ca doar in Romania mai vezi carute sau tractoare iesind pe drum european pline de noroi si moloz.
Ce ma bucura in schimb e ca descoperi ce poate masina treptat si sunt numai surprize placute. Am un ranjet permanent si 3200 km din 13.07 ;)
Nici cu consumul nu sta rau, 14.5l/100km de cand o am (50-50 oras-afara)

Ma bucur ca iti place si te bucuri la randul tau de ea...Cat despre tzarani...e ceva genetic la majoritatea romanilor, deci nu-ti fa griji si roaga-te doar sa prinzi unul din cand in cand...Dupa ce ii rupi unuia oasele o sa te simti un pic mai bine si..tot asa ! :-)
Cel mai important e sa te bucuri in continuare de masinutza...

CRyS` 10-08-08 00:16

Dupa 10 mii de km ai sa observi ce poate!!! Pana atunci incearca sa o tii bine pe strazi! O alta problema: ambreiajul! Incearca sa ii dai drumu cat mai repede! Nu o tine din ambreiaj prea mult! Daca crapa ai garantie, daca se roade .... nu mai ai ganrantie! Si repet, ca un sfat: nu interveni la ea! Daca intradevar vrei, fa`o la service`ul autorizat de ei!!! Un alt sfat: reviziile la Bacau si la Brasov sunt mai ieftine!!! Si la Bucuresti...dar oleak de hoti. Insista sa stai langa ea la revizii! Ca mai nou Romcar a dat drumu la politica firmei si ai deptu sa intri in service!

Pentru eventuale probleme iti stau la dispozitie....

Imi pare rau de vopsea si parbriz...dar un casco rezolva rapid .... !

zapinstein 12-08-08 20:21

4 Attachment(s)
Cateva poze din weekend, am fost prin Ramnicu Valcea.
Pozele sunt facute la OMV-ul de pe Valea Oltului, inainte de a face Brezoi - Voineasa in ~10 min (~35 km)
Am tras de masina cat s-a putut si s-a comportat excelent pe virajele respective, in plus am avut avantajul drumului liber, va imaginati ce raliu a iesit :D

GodfatherN 13-08-08 10:32

frumusica foc ;)

CRyS` 13-08-08 13:08

Al naibii de frumoasaaaaaaaa! Merita niste poze mai bune ... ceva un film misto....FELICITARI!

Acus vin numerele negre ...nu? :D La preferinta sau...stock?

mariusARD 14-08-08 00:10

foarte ... frumoasa sa o stapanesti sanatos si eu cred ca trec la focus ST:D

UNLORD 14-08-08 02:25

Unul alb chipat:

http://www.autobild.de/artikel/kurzt...st_763994.html

NWZeu 14-08-08 13:11

"Doar" 291CP ..... un fleac :lol:

All times are GMT +2. The time now is 06:51.

- Copyright 2026 4Tuning