![]() |
acte necesare pentru inmatricularea unui bmw din germania
salut.mi-am luat un bmw e36 adus din germania si as dori sa stiu ce acte sunt necesare pentru inmatricularea lui.am cartea masinii...si cam atat.masina a fost cumparata de la un tip din germania.va rog ajutati-ma
|
Re: acte necesare pentru inmatricularea unui bmw din germania
1. Iti trebuie brief mare, brief mic, factura>>>originale +traduceri legalizate
2. Te duci la R.A.R si faci identificarea, omologarea si inspectia tehnica 3. Platesti taxa de poluare si restul taxelor la C.E.C si Fisc 4. Iti faci asigurarea (R.C.A) 5.Depui dosarul la politie unde platesti si numerele de inmatriculare.... Sunt aici toti pasii care trebuie sa-i parcurgi ca sa inmatriculezi masina, exact in ordinea in care ti i-am scris. Sper ca ti-am fost de folos. P.S....brief mare = Carte de identitate, brief mic = Certificat de inmatriculare |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
mi`am luat si eu de curand la a mea,sa ai briefu mare si briefu mic tradus,asigurare rca si cam atat,te duci la cec platesti vreo 13 lei,dupaia la financiar platesti vreo 7 lei,dupaia te duci la politie sa iti iei numerele unde mai platesti 400 mii pe numere...
factura nu iti trebuie,mie nu mi`au cerut`o |
Quote:
|
ms mult pt lamuriri:D
|
Quote:
|
mi`au cerut doar 2 cereri de la birou de copiat acte..RCA`ul copie brief mic si mare si taxa la CEC.
|
Quote:
|
am rezolvat cu actele,problema este ca mi-au dat cu revenire jegosii astia la RAR.nu le-a convenit ca o masina din 93 e in stare mai buna ca un logan din 2005.au zis ca am o bucsa la bascula care trebuie schimbata...ca nu tine frana de mana...ca nu ies noxele cum trebuie cand e masina in turatii(au torat-o de a gasit-o toti dracii numai ca sa nu iasa bine si la roti la fel,au tras de ele vreo 10 min ca sa isi dea seama ca :domne ,tre sa schimbi bucsa de la bascula.)si am inteles ca e posibil ca in loc de euro 2 ,cat este trecuta in talon, sa mi-o treaca non euro.am auzit cazuride-astea.avem o tara de cacat si de spagari.
|
Poate ai noroc si ti-o trece euro 1, mie asa mi-au facut, tot din 93 e si a mea, euro 2 scria in actele de germania, si pe mine m-au respins la r.a.r ca aveam joc in pivoti cica....daca nu le dai nimic asa fac
|
asta e f nasol si mi se pare japca pe fata.diferenta dintre taxa pt euro 2 si taxa pt euro 1 este destul de mare,nu mai zic de taxa pt non euro....si eu am vrut sa le dau bani dar nu au vrut sa ia .o sa mai apelez si la altcineva ,poate reusesc naibii sa o trec euro 2 in carte.
|
Quote:
|
am inteles.merci mult
|
atentie la motor ! ...spre exemplu motoarele de 1.8 care au fost montate pe pisica sunt si euro 2 si non-euro, adica m40 este non euro (la rar) si m42 este euro 2. Eu am facut rar'ul ieri, pisica 318is, m42b18 din 94, in 2 zile o sa am cartea, va zic ce euro am primit.
PS. Parca m40 au fost montate pana prin 93 |
Quote:
Edit mi-au facut-o astia de la RAR mie imi expira numerele rosii in 15 august si am programarea pe 2 septembrie:x:x:xce mama dreq pot face..? |
Quote:
|
Poti sa o duci pe platforma.
|
un coleg de-al meu a dus-o pe platforma.eu am rezolvat azi cu actele.sunt asa bucuros,mi-a trecut si euro 2 in carte....acum e totul ok.mai trebuie sa platesc taxa de prima inmatriculare si sa iau numere.
|
inca o intrebare...cand iti faci numerele "normale" :lol: tre sa dai in original brief`urile sau numai copiile?
|
pentru numerele "normale" actele ORIGINALE, plus placutele de inmatriculare cu care a venit masina din germania... e foarte important sa le ai cu tine acolo, in rest multa rabdare
|
k bine zici..."multa rabdare":x birocratia ne omoara intr`o zi...pe langa ca astepti la RAR cel putin aici in BH cam 1 luna daca nu mai bine...iti expira si numerele rosii(in cazul meu) si daca nu dai acolo ceva "cadou" te mai si freaca cu verificarea(gasesc ei orice probleme). FUCK YOU ROMANIA (cel putin la categoria asta)
|
320i la ce euro il trece RAR-ul ? pe net am vazut ca din 92-93 e deja euro 2 , ma pot increde in asta sau mai bine dau o tura pana la RAR ?
|
Quote:
|
mai baieti nu va mai uitati voi pe net,la masini vechi care nu au noxele trecute,se face testu de noxe,dupa testu aia ei va incadreaza masina intr`un anumit euro,deci daca vreti euro 2 la pisicute pana`n 97-98,vedeti sa aveti catalizator si sonda lambda buna
|
cine mama dreq sa uitat pe net...eu vb de exemplu de a mea...care in brief are clar trecut euro2...si nu prea cred k din 94 in sus nu sa pus euro2 pe bmw`uri...
a...nu iti masoara nimeni noxele din moment ce in certificat apare euro2...de la euro 3 in sus stiu ca se masoara. Quote:
|
Quote:
|
spuneti-mi si mie cam cat pot sa iau pe acte de 318 an '77. ma scuzati multumesc.
|
azi am platit si eu taxa de poluare.a mea e trecuta euro 2 in actele din germania dar aici la noi au spus ca nu sunt bune noxele.pana la urma mi-a trecut euro 2 ;) si am platit 975 ron taxa de poluare pt bmw e 36,motor 1600 din 93'. sunt f fericit ca am rezolvat.erau altii cu model ca al meu dar care aveau trecut non-euro in cartea de la noi :cry: .cei de la RAR incearca sa gaseasca nod in papura
|
Quote:
|
Quote:
|
lamuriti`ma si pe mine cu un lucru...al meu e din 19.10.1994..seria de motor cum o aflu? Pe brief la schadstoffarm imi apare E2...motorul meu e E40..sau E42? k nu mai inteleg nimic si cred k voi suferi de insomnie pana ajung la RAR..:shock:..Am gasit pe cineva la RAR la care bineinteles va trebui sa ii dau "contributia"...ma iau toti dracii cand vad o droaie de discutii si o tona de dileme in sensu ca ba e non euro..ba e euro1...ba e euro2...wtf?! pana la urma in mod normal fara figurile celor de la RAR de fapt ce euro au pe ele? (bmw 318i )
|
Quote:
ai motorul m43 |
Quote:
|
Quote:
|
e..daca e...o schimb si pe aia...cum dau pe suspensii 400 euro...150 euro in plus in minus...:lol:
|
inca o intrebare...Cat trebuie sa platesc la RAR pt inspectie si alea alea...marti ma duc cu ea si vreau sa stiu ce taxe mai tre sa platesc pe acolo si cati bani tre sa pun cu mine.
Va rog urgent!!! :lol: |
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 11:46. |
- Copyright 2026 4Tuning