Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Alte discutii Dacia (https://forum.4tuning.ro/307-discutii-dacia.html)
-   -   Cutia in 4 viteze vs cutia in 5 viteze (https://forum.4tuning.ro/307-discutii-dacia/82618-cutia-4-viteze-vs-cutia-5-viteze.html)

NtzDra 28-06-08 00:01

Cutia in 4 viteze vs cutia in 5 viteze

Avantaje dezavantaje si ce piese din cutia de nova se potrivesc in cutia de dacie pt rapoarte mai bune ???

ro.maniak 28-06-08 00:40

Re: Cutia in 4 viteze vs cutia in 5 viteze

Pai conduc si in patru si in cinci, si cea in patru mi se pare net superioara si ca rezistenta (in cinci viteze am reusit sa sparg 3 cutii, una RWD de pe papuc, si doua normale, poate si din cauza ca le-am luat sh si nu m-am grabit sa le desfac desi la inceput mergeau bine), in 4 inca nu am reusit desi a inceput sa caraie) si ca demaraj (sunt mai bine asezate pentru cuplul motorului), singurul dezavantaj fiind consumul la treapta cinci. Ideala ar fi o cutie in 5 cu pinioanele de pe cea in patru si viteza a cincia pinion de nova.

Sirius 28-06-08 00:51

Vreunu din voi a-ti desfacut vreodata in viatza o cutie de dacie?
NU se poate scoate nici un pinion dintr-o cutie de 4tr, si sa se puna altele de nova sau tractor.
Singurele pinioane care se pot scoate sunt cele de la 5 tr, dar nici la alea nu sunt 100% sigur k se potrivesc alea de nova.
Nu va mai dati mari mecanici "din auzite", pune-ti mana pe chei!

soulraven 02-07-08 13:55

deci s-ar merita sa imi pun cutie in 5?si pe mine ma bate gandul asta, dar nu stiu ce asi putea castiga, exista vre-un avantaj cu a 5-a viteaza?

RobertRFG 02-07-08 15:55

Quote:

Originally Posted by soulraven (Post 1625134)
deci s-ar merita sa imi pun cutie in 5?si pe mine ma bate gandul asta, dar nu stiu ce asi putea castiga, exista vre-un avantaj cu a 5-a viteaza?

a 5-a viteza=consum mai mic la drum lung,viteza de deplasare un pic mai mare
daca nu prea faci drmuri in afara orasului laso pe aia in 4 ca e mai buna decat cea in 5...

PH 33 RNR 02-07-08 17:40

Dacia mea din 1999,cutia varza :lol: reparata de vreo 5 ori:D toate bune si frumoase pana bag a 5 :chainsaw: incepe sa tremure schimbatoru de il ia dracii :twisted: apoi cand bag vreau sa bag a 4 sau a 3 nu mai merge :poke: tre sa bag a 2 apoi a 3-4 :nervious: cred ca imi pun una in 4 trepte de la o dacie din 73 pana fac rost de una sau merg doar cu a 4:-P

ro.maniak 02-07-08 23:17

Quote:

Originally Posted by Sirius (Post 1617407)
Vreunu din voi a-ti desfacut vreodata in viatza o cutie de dacie?
NU se poate scoate nici un pinion dintr-o cutie de 4tr, si sa se puna altele de nova sau tractor.
Singurele pinioane care se pot scoate sunt cele de la 5 tr, dar nici la alea nu sunt 100% sigur k se potrivesc alea de nova.
Nu va mai dati mari mecanici "din auzite", pune-ti mana pe chei!

Daca ai fi citit mai atent mai ales ultima fraza nu ai fi raspuns asa destept.

Sirius 02-07-08 23:48

Quote:

Originally Posted by ro.maniak (Post 1626113)
Daca ai fi citit mai atent mai ales ultima fraza nu ai fi raspuns asa destept.

si inca o data, aceeasi intrebare a mea...
ai desfacut vreodata vreo cutie???

ro.maniak 05-07-08 23:14

Da domnule Sirius, am desfacut cutii in 5 trepte simple, sunteti multumit ? Si nu va dati mare mecanic nici dumneavoastra pentru ca fiecare are de invatat si nici o data nu o sa reuseasca sa capteze tot, analizati textele mai atent si dupaia exprimati-va parerea.

Sirius 06-07-08 01:26

"Ideala ar fi o cutie in 5 cu pinioanele de pe cea in patru si viteza a cincia pinion de nova."

Deci tu de care pinioane zici sa iei dp cutia de 4 tr, si sa le pui pe 5 tr.?
k dak vrei sa iei pinioanele de pe axul secundar, si sa le pui pe cutia in 5, nu o sa se potriveasca cu axul principal dp cutia in 5.
spunemi dak am inteles...

cannavaro 08-07-08 18:12

Cat trebuie sa bat in podul pedalier, ca sa pot inlocui cutia in 4 cu cea in 5?

Sirius 08-07-08 21:03

iti trebuie ciocan de dacie!:D:D
bati pana cand intra!:D

cannavaro 08-07-08 21:33

aha, e bine ca nu am chef sa schimb podul pedalier, sau sa tai cu flexul din el.

Sirius 08-07-08 21:40

cand montezi cutie aia de break, 365-11, sa imi spui si mie cum se misca, k am si eu una la fel.

cannavaro 08-07-08 22:19

Teoretic ar trebui sa se miste cel mai bine dintre toate cutiile de berlina "Made in Romania" fiind 9 x 34 si 0.76 ptr. treapta a 5-a. Vedem maine ce iese :D

cornelloco 09-07-08 22:41

da de cv in 5 care sunt de pe unguroaice stie cineva ceva ? ce rapoarte au ? am luat una nu am avut timp sa o desfac am montato si fuge grav trage bn rau in a5ea stie cineva ceva ?

cannavaro 10-07-08 00:07

pai nu scrie pe ea?

All times are GMT +2. The time now is 18:17.

- Copyright 2026 4Tuning