Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masini de serie (https://forum.4tuning.ro/219-masini-serie.html)
-   -   Subaru a lansat in Romania motorul Boxer Diesel (https://forum.4tuning.ro/219-masini-serie/81684-subaru-lansat-romania-motorul-boxer-diesel.html)

boy_wonder 19-06-08 15:44

Subaru a lansat in Romania motorul Boxer Diesel

1 Attachment(s)
Modelele Subaru Legacy si Subaru Outback vor fi echipate cu un motor diesel, care a fost lansat joi de Subaru Motors Trading, importatorul marcii in Romania.

Noul motor Subaru Boxer Diesel a fost realizat ca urmare a orientarii consumatorilor catre automobilele alimentate cu motorina. „Pe piata din Europa in special, datorita canalizarii atentiei catre mediul inconjurator si catre economie, motoarele diesel sunt din ce in ce mai apreciate, fiind economice si potrivite conditiilor de trafic”, a declarat Stavros Kanonopoulos, general manager Subaru Motors Trading Romania, citat de Mediafax.

Modelele Legacy si Outback sunt comercializate in Romania la preturi incepand cu 28.332 euro, respectiv 30.226 de euro. Subaru Motors Trading are o retea de dealeri autorizati cu 12 show-room-uri in Bucuresti, Bacau, Brasov, Cluj-Napoca, Craiova, Constanta, Iasi, Oradea, Sibiu si Timisoara. Numarul de show-room-uri ar putea fi extins la 20 pana la sfarsitul anului 2009.

Sursa: Antena 3

foss 19-06-08 16:50

Re: Subaru a lansat in Romania motorul Boxer Diesel

cati caluti are si cati Nm are ca asta e important la un motor DIESEL

zGb 19-06-08 17:03

150cp si 350nm la 1800rpm parca...legacy sedan are 0-100 in 8,7 si 208 vmax parca

foss 19-06-08 17:58

Doar 150 de cai???Nm e calumea dar caluti cam putini ca eu la 1,5 CRDi am 110caluti dar numai 235Nm

RUDY20140TDI 19-06-08 18:25

Eu zic sa nu-i criticam inca !
Sunt doar la inceput-ul motoarelor diesel cei de la Subaru si pe deasupta mai este si Boxer motorul .

ciprian.20 19-06-08 19:14

si 150 de cp si 350 Nm sunt buni

2fast4you 19-06-08 19:14

Ce cilindree?

unchiulNOS 19-06-08 19:17

primul diesel boxer facut tocmai de subaru, ma face sa cred ca este un motor foarte bun, ceva care nu este pe piata si nu cred ca l-au lansat daca nu este cu adevarat competitiv!?

de curiozitate o sa fac un drive-test!
cred ca ar fii singurul diesel din lume care m-ar incanta, dar..ramane de vazut!

steffan 19-06-08 19:19

nu sunt fan diesel... insa le urez vanzari multe, dak tot se ocupa de mediu sa faca masini electrice, acelea chiar nu polueaza, sia luat will.i.am una foarte faina :)

UNLORD 19-06-08 19:21

Din pacate i-a atins si pe subaru febra diesel. Oricum e un rau necesar pt. ei. Doar sper sa nu vad un wrx in versiune diesel.

83 kys 19-06-08 21:26

sa vedem intai ce poate face si apoi sa il criticam

22VIN 19-06-08 21:32

Quote:

Originally Posted by UNLORD (Post 1601439)
Din pacate i-a atins si pe subaru febra diesel. Oricum e un rau necesar pt. ei. Doar sper sa nu vad un wrx in versiune diesel.

este, dar facut cam tarziu. piata a cerut mult inainte. acum cererile diesel au inceput sa scada, cel putin in romania. aproape 65% din motoarele cumparate de romani sunt benzina. s-au cam trezit ca nu ies asa de bine precum credeau cu motorul diesel (probabil dupa ce au vazut preturile reviziilor, componentelor si a motorinei, deci consumul mai mic abia compenseaza pentru un om care nu strabate tot timpul autostrazi si drumuri extraurbane).
iar wrx diesel niciodata dupa cum ii stiu pe cei de la subaru... ar fi o blasfemie

sir_sanjei 19-06-08 21:44

nasol cu chestiile astea, dar nah trebe sa traim intr-un mediu mai curat si mai putin poluat.
oricum motorul are un cuplu bunicel, si daca va fi si econom ma gandesc ca va fi destul de apreciat.

zGb 20-06-08 04:07

stati calmi ca deja exista zvonuri de wrx diesel (si de ceva timp) ... dar sunt doar zvonuri...sunt EXTREM de curios cum se va auzi un boxer (nu boxter cum mai scriu unii) diesel cu evacuare...daca o sa aibe ceva din acel rumble pe benzina :D

initial a fost anuntat cu 170cp dar nu inteleg de ce doar 150cp...e cam foarte putin fata de ce ofera concurenta dintr-un 2000cmc 16v TD...poate au ei ceva in cap

2fast4you 20-06-08 10:00

iar wrx diesel niciodata dupa cum ii stiu pe cei de la subaru... ar fi o blasfemie[/quote]

Asa am crezut si despre porsche ca nu o sa vad niciodata la ei motor disel si totusi..

RoadRunner 20-06-08 16:48

Fost, condus... va recomand dealerul SMT in acest week-end (Porti deschise). Motorul este cel mai silentios diesel condus vreodata, vibratiiile sunt aproape inexistente iar dinamica masina este intradevar impresionanta pentru "doar" 150 de cai.
Concluzia mea - Nu sunt fan diesel, insa motorul acesta chiar m-a impresionat.

zGb 20-06-08 16:49

dorule maine ma duc, am vb deja cu costi :D

Marius_mym89 20-06-08 20:46

Quote:

Originally Posted by UNLORD (Post 1601439)

ar fi ceva sa il vezi p titi aur cu o droaie de fum negru dupa el :lol: :-P.....nu cred dieselul va ramane doar pt versiunile de strada ;)

22VIN 20-06-08 22:00

Quote:

Originally Posted by Marius_mym89 (Post 1603493)
ar fi ceva sa il vezi p titi aur cu o droaie de fum negru dupa el :lol: :-P.....nu cred dieselul va ramane doar pt versiunile de strada ;)

nu e 1.9tdi fara filtre ex passat b5.5:))

adrian_tl30 21-06-08 02:00

Quote:

Originally Posted by UNLORD
daca porsche a scos cayenne diesel ... orice e posibil :(

Raekwon 21-06-08 07:02

zici ca e capatul lumii... asa vb despre diesel si nu inteleg de ce din moment ce e mai putin poluant fratilor ....

zGb 21-06-08 18:30

este foarte tare boxer diesel...din masina (care nu pot spune ca subaru e vreo super luxoasa sa fie super antifonata) nu se aude NICI UN ZGOMOT de diesel...cutia este mult mai lunga decat ma asteptam, pana la a 4-a e la fel ca wrx-ul lol...nu prea tragea spectaculos masina ce-i drept avea 200km...

z3r0m3CSL 21-06-08 22:56

Io ii felicit pe cei de la Subaru !!! Au scos primul motor BOXER TURBO DIESEL!

sir_sanjei 22-06-08 01:23

Quote:

Originally Posted by z3r0m3CSL (Post 1605243)
Io ii felicit pe cei de la Subaru !!! Au scos primul motor BOXER TURBO DIESEL!

tin sa te contrazic.
pe buzurile peugeot este motor TDI boxer.
mai documenteazate.

Urban_Racing 22-06-08 10:00

Toata lumea se inghesuie sa produca sobe! Oricum pacat!

TURBOSS 22-06-08 11:00

Quote:

Originally Posted by Urban_Racing (Post 1605670)
Toata lumea se inghesuie sa produca sobe! Oricum pacat!

nici eu nu sunt/eram adeptul dieselului, decat daca vroiai cv care consuma putin si sa nu aiba treaba cu performantele, dar boxer-ul acesta este dat naibii, chiar este f diferit de celelalte tdi, nu are vibratiile cunoscute de orice passat!!!!!

incearca si o sa ramaii uimit ce diferenta mare ;)

xxdadixx 22-06-08 12:30

Era normal sa scoata un diesel, inca nu e tarziu. Era biodieselului se apropie :lol:
Consumul cum e?

Big_85 23-06-08 04:00

nu se mai merita un motor diesel...motorina mai scumpa ca benzina...performante mai bune in cazul benzinei si zgomot al motorului redus...

Bogdan_mb 23-06-08 11:17

Quote:

Originally Posted by Big_85 (Post 1607210)
nu se mai merita un motor diesel...motorina mai scumpa ca benzina...performante mai bune in cazul benzinei si zgomot al motorului redus...

Situatia actuala cand motorina este mai scumpa decat benzina, este doar o situatie de moment, nu ceva pe termen lung, deoarece nu exista un motiv real pentru a fi mai scumpa decat benzina, adica nu sa gasit dintr-o data peste noapte metode mai ieftine de a obtine benzina. Sincer nu m-ar mira ca pretul ridicat la diesel sa fie "sustinut" de producatori auto.. Oricum pretul la barilul de petrol se va duce foarte sus, va creste anul asta cat nu a crescut in 50 de ani.. daca nu se stabilizeaza la 150$ sunt sanse sa mearga chiar pana la 200$.

Referitor la masina din topic, felicitari pentru ce au realizat, au avut curaj sa iasa pe piata cu un motor realizat de la 0 si le-a iesit destul de bine. Performante pe hartie nu este punctul forte (cu toate ca a4 2.0 TDI ofera 143cp si 320nm) insa marele avantaj cum la mentionat cei de aici este zgomotul si greutatea redusa, doua detalii esentiale care tineau motoarele diesel in spatele celor pe benzina.

Iar cei cu Porsche diesel , ce ati patit mai ?

~ EWN ~ 23-06-08 19:38

Ma intreb cat de fiabil e acest motor BOXER Turbo Diesel.....pana acum numai laude....sa vedem in timp cat de rezistent e :D, oricum bravo lor pentru ce au realizat.

xxdadixx 25-06-08 17:36

Este fiabil deoarece tind sa cred ca e produsul Subaru-Toyota-Isuzu. Toyota detine actiuni la Subaru si Isuzu

All times are GMT +2. The time now is 11:50.

- Copyright 2026 4Tuning