![]() |
Cayenne diesel vine in martie 2009
1 Attachment(s)
Porsche va lansa o versiune diesel a SUV-ului Cayenne in martie 2009.
Conform Automobilwoche, lansarea unei versiuni diesel a lui Cayenne se datoreaza consumului ridicat si emisiilor mari de CO2 ale versiunilor pe benzina. Motorul diesel de pe Cayenne va fi un V6 de 240 cai putere dezvoltat de Audi. Cu un pret de aproximativ 55.000 euro, Porsche spera sa vanda cel putin 15.000 unitati anual. Porsche planuise sa introduca Cayenne diesel in ianuarie 2009, in acelasi timp cu Boxster facelift, dar in cele din urma a amanat lansarea pentru a nu distrage atentia publicului de la debutul masinii sport. |
Re: Cayenne diesel vine in martie 2009
urat... diesel :-&
|
parca ii vad ca o sa puna si pe un boxter motor de 1.6 peste vreo 10 ani pentru un consum mai scazut. E urat la ce a ajuns porsche doar pentru un numar mare de vanzari
|
Eu zic ca era timpul sa ajunga un motor diesel pe Cayenne,si o spun asta din punctul de vedere a unui manager de firma,masina diesel este mai bine vazuta,si in Romania,oricum pacat de traditie...
|
Ar fi fain sa dezvolte si ei un boxer TurboDiesel cum a facut si Subaru da ceva mai mare, in 6 cil si de vreo 3.0l atunci ar merita respect nu luand un motor de la Audi. :P
|
Quote:
|
:)) porsche-ul care a anuntat ca ei nu vor face motoare diesel iata ca pana la urma au cedat
|
frate.....cayenne diesel :)))....peste cativa ani auzim de ferrari k face diesel....
|
pacat ...o alta marca care isi pierde traditia din dorinta de a vinde cat mai mult....:sad::sad:...
|
Sunt eu fan Porsche, dar Diesel, ma insulta!!! Mai bine ramane pe benzina, ca e o masina sport care trebuie sa fuga de rupe pamantul!!!!
|
poate o sa apara Veyron TDI :|:|
|
Cayenne pe motorina??????????e strigator la cer,o fi innebunit aia de la porsche
|
Eu am un Porsche mai vechiut si am fost intrebat de multe ori daca e diesel, cu reactii de cele mai multe ori neplacute din partea mea, dar vad ca trebuie sa ma obisnuiesc de acuma si cu anomalii din astea. Deja a fost prea mult cand au scos Suv si asta i-a salvat de la faliment probabil. Acum ca scot diesel, ma gandesc daca nu era mai bine asa
|
diesel ??? suna cam ciudat pentru porsche..iar cine isi ia un porsche are bani sa puna benzina....
|
Quote:
|
Rusine Porsche!
|
vb lu adrian ....cn are bani d un porche cayenne are bani si de benzina asa ca
|
Si cei de la Porsche care anuntasera ca nu vor face un diesel niciodata, acum s-au razgandit, sunt un fan infocat Porsche, e o masina de vis, cum spune si UNLORD, RUSINE PORSCHE!!!
|
Quote:
|
eu sincer sunt oarecum de acord cu motorul diesel pe cayenne, pt ca nu e vorba de porsche 911 sau carrera gt. E cayenne, un suv care concureaza cu alte suv-uri diesel de pe piata din romania. Daca vedeam motor diesel pe 911, atunci da frate, rusine! Si totusi, daca ne gandim, audi are modelul R8 TDI :)
|
De ce masinile din ziua de azi numai sunt ce era inainte??? :(( Acujm sau prostit, cu mici exceptii!!!
|
Quote:
|
chiar ma intrebam cand o sa apara cayenne diesel . sunt/au fost presati de cerintele pietei , si pana la urma au cedat . oricum , decat un tuareg sau un Q7 cum are tot romanu:)) , mai bine un cayenne diesel .
peste vre-o 10 ani o sa apara porche 911 TURBO diesel :)) |
Era putin evident ca daca ai bani de Cayenne ar trebui sa ai si de benzina sau motorina (si Dieselul nu va consuma mult mai putin ca V6 pe benzina), toata afacerea e un truc de natura legala pentru cazul in care s-ar impune in 2011-2012 o medie de emisii CO2 pentru fiecare producator
~Nautilus |
If Cayenne is a shitty car, they just made it shittier....
|
O sa se inmulteasca ca perlele pe strazile patriei ca tot ramanu e cu fitze asa ca toatas loumea o sa dea buzna peste astia ca la pretul de 55mii e ieftinache mai ales cu 200 si ceva de caluti si aspectul lasa pe oricine cu saliva in gura!!!:D
|
toata lumea a luat-o razna (si aici ma refer la useri, nu la ingineri)...ce e atat de rusinos? e un gunoi de suv e foarte binevenit dieselul...toti zic ca domne porsche trebuie sa fuga sa rupa pamantul...da, un carrera, un turbo dar NU un cayenne....care doar unul turbo si destul de modificat poti spune ca fuge ca o masina normala de 350-400cp sa zicem...altii zic ca domne porsche a zis ca n-o sa faca in viata lor diesel!...ok...s-au tinut de cuvant, chiar n-au facut nici un motor diesel, inca...totul tine de marketing si de CA$H
|
se uita cineva si la cuplu...ca pana la urma un SUV ar trebui sa aiba si din asta...
nu e vb doar de banii de benzina..ci de senzatie. |
Daca e 240 de cai inseamna ca este motorul de 3 litri, 550 Nm disponibil si pe Q7. Reusit motorul, destul de economic, dar cred ca este un pic cam "domestic" pt un Porsche. Chiar si pe Q7 motorul de 3 litri, de baza, se forteaza in situatii in care e nevoie de acceleratii puternice.
Mult mai potrivit ar fi 4.2 diesel de 426 CP si 760 Nm. |
eu cand spun ca astept si lambo murcielago spyder diesel...
|
Astepti degeaba, pana atunci se perfectioneaza Tesla Roadster, care face acum 0-100 in 4 secunde :lol:
~Nautilus |
Quote:
|
Eu Nu Cred!
|
disperati dupa rotunjirea de bugete nu credeam ca am sa vad vreodata un porche diesel
s-au facut de ras si culmea pun motor de audi e de ras |
1 Attachment(s)
Porsche Cayenne diesel confirmat!
Dupa cum se specula in presa auto de multa vreme, modelul Cayenne va primi o versiune pe motorina, acesta urmand a fi primul model diesel construit vreodata de marca germana. Iar aceasta informatie a fost confirmata in cele din urma si de Wendelin Wiedeking, CEO Porsche. Cayenne diesel va debuta anul viitor si va primi un motor diesel de provenienta Audi care ar urma sa dezvolte 240 cai putere si 550 Nm. In 2010, SUV-ul Porsche va primi si o versiune hybrid alimentata de o baterie litiu-ion. |
CEA MAI NASPA VESTE EVER!!!
|
Quote:
este blasfemie sa pui un motor de audi pe un PORSCHE! un fel de ciuma bubonica...! |
au dat-o in bara rau cu diesel-ul
|
trista zi..chiar devin super comerciali.
|
acuma e ca toate SUV-urile ... parca m-asi uita la un touareg sau ... X5 , NASPA RAU :(( , altii care nu-si mai respecta traditia pentru bani ...
|
| All times are GMT +2. The time now is 21:52. |
- Copyright 2026 4Tuning