![]() |
Impreza WRX vs. Golf R32
salutare,
de 6 luni citesc post-uri pe site aici si m-am gandit ca ar fi vremea sa imi fac si un cont.trecand peste asta, zilele astea multe siteuri de specialitate spun ca noua generatie de WRX (2,5 turbo 225 cp) e mai slaba decat precedenta. in schimb avem in productie un golf R32 (sa zicem in 5 usi) care e considerat un varf de gama ff bun si are si acel v6 3200 240cp ca sa dovedeasca acest lucru. Sa zicem ca suma pe care o ai in buzunar e de 33.000 euro. adica exact pretul celor doua masini pe care o alegi? as dori daca se poate ca discutia sa se poarte la un nivel mai inalt, lasand la o parte care arata mai bine. as vrea sa postati daca aveti cunostinte despre transmisie, motoare, diferentiale (x vs y cu bune si rele si ce inseamna asta in viatza de zi cu zi), cutii de directie, fiabillitate in folosire, potential de upgrade... am sa revin cu informatii detaliate despre amandoua modelele, si cifre seci pentru cine e interesat... |
Re: Impreza WRX vs. Golf R32
2 Attachment(s)
si cate o poza cu candidatele noastre la "best 33k car"
|
impreza wrx vs mazda 3 mps tractiune. https://www.youtube.com/watch?v=i6PGMi89qRo
r32 in actiune https://www.youtube.com/watch?v=4gbtRi02ukQ (cu dsg dar putem sa ignoram asta) https://www.youtube.com/watch?v=YtlkNeazzvw avem aici un s3 vs r32 |
Subaru. Golful V e greoi, modelul cu 5 usi are aproape 1600kg
~Nautilus |
wrx-ul 2008 de asemeni este gunoi...este incredibil de MOALE...am auzit ca l-a rusinat GTI-ul simplu de 200cp pe circuit...dar oricum as lua oricand in fata lui R32, asta daca nu mai ai vreo 10.000euro de bagat in el sa-l faci racheta
|
r 32 are 250 de cai nu 240...este intradevar f greoi dar are un potential extraordinar
|
Quote:
pai ce diferente sunt intre cele 2 la sasiu, pozitive la wrx.... nu are cum gti-ul sa faca noul wrx la nici un capitol, poate estetic, dar si acolo relativ din pct de vedere al gustului! |
check the net...ce-mi place la wrx-ul nou fata de modelul vechi este doar interiorul :) inainte sa-l conduc ma asteptam in mod normal la ceva mai tare decat modelul precedent dar am ramas profund dezamagit
|
se stie ca fiabilitatea subaru este legendara, prima mea masina, un subaru allrad din 1986 nu a avut deloc o viata usoara nici cu fostul proprietar, nici cu subsemnatul dar nu s-a stricat niciodata. e adevarat ca de atunci am mai avut un golf (sau doua daca e sa il pun la socoteala si pe al parintilor) dar s-a mai intamplat sa calce stramb pe ici- colo.
|
Impreza fara ezitare! E mult mai performanta decat tancheta aia de R32 (va mai amintiti megatestul cu hothatchuri de pe autocar unde R32 s-a cam facut de rusine) si sa nu mai zicem de potentialul de tuning (WRX e turbo pe cand r32 e aspirat).
|
eu ma gandeam ca suspensiile/franele se pot schimba... sa zicem ca la inceput o sa fie singura masina si va si de serviciu si de touring... mai tarziu urmand ca sa fie upgradate partile aceastea care fac actuala generatie de impreza WRX sa para mai moale... upgrade la suspensii si la frane plus un tunning la motor ar scoate in evidenta toate acele subtilitati ale sasiului care eu consider ca nu sunt prezente in acceasi masura si la golf...
ideea e ca masina ar trebui sa fie fiabila si performanta si in cazul in care e singura masina si trebuie sa fie si docila pentru mers la serviciu si prin tara si trebuie sa aiba un potential de tunning cat de cat ridicat in momentul in care va deveni a doua masina pentru iesirile in weekend cand va trebui sa ofere performante satisfacatoare |
impreza wrx este infinit mai performanta decat testoasa aia de golf.prea grea pt a se comporta exemplar pe un circuit din cauza celor 1.6 t care le joaca feste in curbe!
|
si stie cineva daca exista kit-uri de upgrade pentu WRX... evacuare.... soft... nu e chiar atat de nou modelul
|
zGb are dreptate cand zice ca ".dar oricum as lua oricand in fata lui R32, asta daca nu mai ai vreo 10.000euro de bagat in el sa-l faci racheta''
cred ca vb despre kitul de la HPA pentru motorul de golf... da... se pare totusi ca ai fost optimist in privinta banilor pentru ca pe siteul oficial scrie ca upgradeul complet merge undeva in 14k euro. sunt sigur ca prodrive sau chiar o alta firma si de la noi din tara poate sa scoata un plus de putere si cuplu din WRX cu costuri mai scazute. |
motorul wrx`ului nu e deja cam dus la extrem?si cel de golf e mai mare, automat si capabilitatea unei puteri mai mari. sa ne lamureasca cine e mai in tema
|
Quote:
|
nu cautati frate ca e greu..nu are rost:
https://www.youtube.com/watch?v=BurwgWNXi-Q as lua GTI ED30 sau as baga bani sa iau STI. |
Quote:
|
kindere, cred ca de nervi ai inceput sa rozi din taste. nu numai ca esti paralel cu cunostiintele tehnice, dar ....ma abtin.
ED 30 are 230. si WRX simplu 225. GTI simplu 200....e cel cu care e comparat pe circuit. cand o avea Ed 30 330, atunci bate si S3 cu soft, si R32 si S4..... dar unii traim cu robotii. plus ca 330 pe FWD e un c***t. dar presupun ca nu stiai ca GTI e FWD (sau stii macar ce inseamna FWD??) fata de WRX care e 4x4 (nu mai zic AWD ca te ametesc...) |
de fapt..sa iti fac o schema sa intelegi...GTI de 200 (de cai putere....ca poate cine stie ce mai intelegi) si cu tractiunea fata (se mai zice si Front Wheel Drive sau FWD), e comparat cu un WRX de 225 si cu 4x4 (sau All wheel drive, AWD)....si uite ca a pierdut WRXul. sau tre sa incerc un desen mai clar?
ce te faci acum? comparam OPC cu WRX pe circuit? |
ba...wrx-u nu mai are de 4 ani 225cp...are 230...nu ca ar conta asa mult :lol:
|
Quote:
ps: stai linistit ca nu esti vre-un profesor ceva, doar cineva cu ceva pareri umile ;) |
impreza WRX modelu vechi :-) deoarece aia este o masina demna de condus ;)
|
modelul 2006-2007 mi se pare cel mai tare de pana acum si chiar privesc obiectiv...motorul de 2.0 e cam dubios de condus daily in oras...2.5 e ideal ai si cuplu, turbina are si spool mai rapid...sasiul e mai rigid decat modelul 2008 si te poti duce oricand din oras pe un drum virajat sa-ti dai niste senzatii puternice, cu modelul 2008 cred ca iti dai mai multe emotii decat senzatii la cat de moale e...
|
Quote:
ti-ai pus ACTIPILD cu BOSS pe luneta? |
Quote:
~Nautilus |
Quote:
"The Impreza WRX gets a whole new redeisgn starting from mid-2007 as a 2008 model year. The engine used is still the EJ255. Peak power and torque as the same, but the peak power will output at 5200 rpm (400 rpm lower)and the peak torque delivery will be at 2800 rpm (800 rpm lower)with redline at 6500rpm" http://www.subaru.com/shop/overview....WRX&trim=5DOOR Breathing fire from its 2.5-liter turbocharged, 224-horsepower SUBARU BOXER engine , the new 2008 Impreza WRX 5-Door is the ultimate street legal rally car. With added features like Vehicle Dynamics Control (VDC) and double wishbone rear suspension, the 2008 Impreza WRX 5-Door is ready for action. Standard Features 224-hp intercooled, turbocharged SUBARU BOXER engine 226 lb-ft of torque at 2,800 rpm |
Quote:
te roade ca tot un golf cu 4 cercuri ai si tu? |
Quote:
|
Quote:
|
ok acum ca stim cu totii cum se scrie abtiblid si ce are scris pe geamuri x si y... va pot deranja totusi cu o intrebare la subiect... ok poate 2 intrebari..
franele de WRX sunt model de sine stator.... adica asa ma gandesc ca nu sunt la fel ce acele de pe 1,5 si in nici un caz acele BREMBO de pe STI... si suspesnsiile la fel ma gandesc... |
si mai e ceva.... luand in considerare ca masina e noua... cativa ani dupa care ... sa zicem ca mai oboseste... care dintre cele doua masina are valori de revanzare mai mare
|
Quote:
|
prietenii mei zic ca noul bmw 125i ar fi o alegere buna tot in zona asta de 33-34k... masina e noua pe piata si e fiabila avand legendarul motor 6 in linie .... si fiind bmw cu siguranta isi va pastra valoarea destul de bine... e adevarat ca 220 de cai nu e nici macar car WRX dar eu nu sunt genul care cauta putere... un balans mai bun al sasiului consider ca e mai de valoare. si masina e desul de doatata din standard... ai putea sa mai pui doar vopsea metalizata, xenon si clima si e mai mult decat ok... cine stie poate te razgandeasti
|
si optional locuri pe bancheta din spate si un design mai reusit..nu e asa?
plus ca nu toti cauta RWD. |
Quote:
|
Nu stiu cum e coupeul seria 1 dar cel in 4 usi e extreeeemmm de inghesuit in spate..Deci in Clio ai mai mult loc..In fine..
|
bmw suna fff tentant trebuie sa marturisesc, vorba aia copiii nu intra in ecuatie deocamdata si masina are un sasiu mai rigid si o forma mai placuta si aerodinamica decat hatchback-ul in 3/5 usi. ... motorul cred ca m-ar satisface nu contest asta nici o secunda... din cate stiu eu 125i coupe are franele normale de seria 1 cu 1 piston flotant si nu cele de pe 135i care sunt prima tentativa de etriere cu 6 pistoane de la bmw. evident se poate lucra la capitolul asta. cat despre RWD ... sunt mult mai intuitiv de condus decat o masina cu tractiune. mai e totusi problema de costuri de intretinere pentru ca la consum ma gandesc ca are sa fie la fel ca celelate doua.
|
Quote:
P.s. Eu pun pariu ca iti consuma cam cu 20-25% mai putin ca un R32. |
sincer iti spun si FOARTE obiectiv fara sa te superi pe mine, daca tu consideri ca 1 coupe e mai frumos decat A3 inseamna ca ai gusturi oribile la masini...1 cabrio arata ceva mai ok, dar coupe este cu siguranta cel mai hidos bmw ever
|
| All times are GMT +2. The time now is 15:08. |
- Copyright 2026 4Tuning