Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Impreza WRX vs. Golf R32 (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/81089-impreza-wrx-vs-golf-r32.html)

george@thewheel 13-06-08 19:19

Impreza WRX vs. Golf R32

salutare,
de 6 luni citesc post-uri pe site aici si m-am gandit ca ar fi vremea sa imi fac si un cont.trecand peste asta, zilele astea multe siteuri de specialitate spun ca noua generatie de WRX (2,5 turbo 225 cp) e mai slaba decat precedenta.
in schimb avem in productie un golf R32 (sa zicem in 5 usi) care e considerat un varf de gama ff bun si are si acel v6 3200 240cp ca sa dovedeasca acest lucru.
Sa zicem ca suma pe care o ai in buzunar e de 33.000 euro. adica exact pretul celor doua masini
pe care o alegi? as dori daca se poate ca discutia sa se poarte la un nivel mai inalt, lasand la o parte care arata mai bine. as vrea sa postati daca aveti cunostinte despre transmisie, motoare, diferentiale (x vs y cu bune si rele si ce inseamna asta in viatza de zi cu zi), cutii de directie, fiabillitate in folosire, potential de upgrade... am sa revin cu informatii detaliate despre amandoua modelele, si cifre seci pentru cine e interesat...

george@thewheel 13-06-08 19:27

Re: Impreza WRX vs. Golf R32

2 Attachment(s)
si cate o poza cu candidatele noastre la "best 33k car"

george@thewheel 13-06-08 19:31

impreza wrx vs mazda 3 mps tractiune. https://www.youtube.com/watch?v=i6PGMi89qRo
r32 in actiune https://www.youtube.com/watch?v=4gbtRi02ukQ (cu dsg dar putem sa ignoram asta)
https://www.youtube.com/watch?v=YtlkNeazzvw avem aici un s3 vs r32

Nautilus 13-06-08 20:41

Subaru. Golful V e greoi, modelul cu 5 usi are aproape 1600kg

~Nautilus

zGb 13-06-08 21:43

wrx-ul 2008 de asemeni este gunoi...este incredibil de MOALE...am auzit ca l-a rusinat GTI-ul simplu de 200cp pe circuit...dar oricum as lua oricand in fata lui R32, asta daca nu mai ai vreo 10.000euro de bagat in el sa-l faci racheta

robertinho 13-06-08 22:26

r 32 are 250 de cai nu 240...este intradevar f greoi dar are un potential extraordinar

unchiulNOS 14-06-08 00:35

Quote:

Originally Posted by zGb (Post 1589790)
wrx-ul 2008 de asemeni este gunoi...este incredibil de MOALE...am auzit ca l-a rusinat GTI-ul simplu de 200cp pe circuit...

da..mi-a spus si mie tzatza floarea de la 1 chestia asta si a fost confirmata de tzatza agaia :)) ;)

pai ce diferente sunt intre cele 2 la sasiu, pozitive la wrx....

nu are cum gti-ul sa faca noul wrx la nici un capitol, poate estetic, dar si acolo relativ din pct de vedere al gustului!

zGb 14-06-08 06:28

check the net...ce-mi place la wrx-ul nou fata de modelul vechi este doar interiorul :) inainte sa-l conduc ma asteptam in mod normal la ceva mai tare decat modelul precedent dar am ramas profund dezamagit

george@thewheel 14-06-08 12:10

se stie ca fiabilitatea subaru este legendara, prima mea masina, un subaru allrad din 1986 nu a avut deloc o viata usoara nici cu fostul proprietar, nici cu subsemnatul dar nu s-a stricat niciodata. e adevarat ca de atunci am mai avut un golf (sau doua daca e sa il pun la socoteala si pe al parintilor) dar s-a mai intamplat sa calce stramb pe ici- colo.

UNLORD 14-06-08 12:29

Impreza fara ezitare! E mult mai performanta decat tancheta aia de R32 (va mai amintiti megatestul cu hothatchuri de pe autocar unde R32 s-a cam facut de rusine) si sa nu mai zicem de potentialul de tuning (WRX e turbo pe cand r32 e aspirat).

george@thewheel 15-06-08 02:15

eu ma gandeam ca suspensiile/franele se pot schimba... sa zicem ca la inceput o sa fie singura masina si va si de serviciu si de touring... mai tarziu urmand ca sa fie upgradate partile aceastea care fac actuala generatie de impreza WRX sa para mai moale... upgrade la suspensii si la frane plus un tunning la motor ar scoate in evidenta toate acele subtilitati ale sasiului care eu consider ca nu sunt prezente in acceasi masura si la golf...
ideea e ca masina ar trebui sa fie fiabila si performanta si in cazul in care e singura masina si trebuie sa fie si docila pentru mers la serviciu si prin tara si trebuie sa aiba un potential de tunning cat de cat ridicat in momentul in care va deveni a doua masina pentru iesirile in weekend cand va trebui sa ofere performante satisfacatoare

TURBOSS 15-06-08 10:42

impreza wrx este infinit mai performanta decat testoasa aia de golf.prea grea pt a se comporta exemplar pe un circuit din cauza celor 1.6 t care le joaca feste in curbe!

george@thewheel 16-06-08 19:33

si stie cineva daca exista kit-uri de upgrade pentu WRX... evacuare.... soft... nu e chiar atat de nou modelul

george@thewheel 16-06-08 20:41

zGb are dreptate cand zice ca ".dar oricum as lua oricand in fata lui R32, asta daca nu mai ai vreo 10.000euro de bagat in el sa-l faci racheta''
cred ca vb despre kitul de la HPA pentru motorul de golf... da... se pare totusi ca ai fost optimist in privinta banilor pentru ca pe siteul oficial scrie ca upgradeul complet merge undeva in 14k euro. sunt sigur ca prodrive sau chiar o alta firma si de la noi din tara poate sa scoata un plus de putere si cuplu din WRX cu costuri mai scazute.

vacaroz 17-06-08 00:43

motorul wrx`ului nu e deja cam dus la extrem?si cel de golf e mai mare, automat si capabilitatea unei puteri mai mari. sa ne lamureasca cine e mai in tema

zGb 17-06-08 01:03

Quote:

Originally Posted by vacaroz (Post 1595713)
motorul wrx`ului nu e deja cam dus la extrem?

LOL...mai bine taceai :lol:...are o turbina chiar subdimensionata pt cat de permisiv e motorul

bogdan_wrc 17-06-08 08:12

nu cautati frate ca e greu..nu are rost:
https://www.youtube.com/watch?v=BurwgWNXi-Q

as lua GTI ED30 sau as baga bani sa iau STI.

TURBOSS 17-06-08 12:45

Quote:

Originally Posted by bogdan_wrc (Post 1595913)
nu cautati frate ca e greu..nu are rost:
https://www.youtube.com/watch?v=BurwgWNXi-Q

as lua GTI ED30 sau as baga bani sa iau STI.

dc nu spui ca sti-ul are 225 si ed30 330 cp, diferenta colosala fata de wrx!

bogdan_wrc 17-06-08 12:58

kindere, cred ca de nervi ai inceput sa rozi din taste. nu numai ca esti paralel cu cunostiintele tehnice, dar ....ma abtin.
ED 30 are 230.
si WRX simplu 225.
GTI simplu 200....e cel cu care e comparat pe circuit.

cand o avea Ed 30 330, atunci bate si S3 cu soft, si R32 si S4..... dar unii traim cu robotii.
plus ca 330 pe FWD e un c***t. dar presupun ca nu stiai ca GTI e FWD (sau stii macar ce inseamna FWD??) fata de WRX care e 4x4 (nu mai zic AWD ca te ametesc...)

bogdan_wrc 17-06-08 13:03

de fapt..sa iti fac o schema sa intelegi...GTI de 200 (de cai putere....ca poate cine stie ce mai intelegi) si cu tractiunea fata (se mai zice si Front Wheel Drive sau FWD), e comparat cu un WRX de 225 si cu 4x4 (sau All wheel drive, AWD)....si uite ca a pierdut WRXul. sau tre sa incerc un desen mai clar?

ce te faci acum? comparam OPC cu WRX pe circuit?

zGb 17-06-08 13:54

ba...wrx-u nu mai are de 4 ani 225cp...are 230...nu ca ar conta asa mult :lol:

TURBOSS 17-06-08 17:55

Quote:

Originally Posted by bogdan_wrc (Post 1596299)
de fapt..sa iti fac o schema sa intelegi...GTI de 200 (de cai putere....ca poate cine stie ce mai intelegi) si cu tractiunea fata (se mai zice si Front Wheel Drive sau FWD), e comparat cu un WRX de 225 si cu 4x4 (sau All wheel drive, AWD)....si uite ca a pierdut WRXul. sau tre sa incerc un desen mai clar?

ce te faci acum? comparam OPC cu WRX pe circuit?

am facut o confuzie, acum am inteles ca te refereai la edition 30, care are cu 30 cp mai mult ca gti-ul...

ps: stai linistit ca nu esti vre-un profesor ceva, doar cineva cu ceva pareri umile ;)

laurentiu_tim 17-06-08 20:20

impreza WRX modelu vechi :-) deoarece aia este o masina demna de condus ;)

zGb 18-06-08 00:41

modelul 2006-2007 mi se pare cel mai tare de pana acum si chiar privesc obiectiv...motorul de 2.0 e cam dubios de condus daily in oras...2.5 e ideal ai si cuplu, turbina are si spool mai rapid...sasiul e mai rigid decat modelul 2008 si te poti duce oricand din oras pe un drum virajat sa-ti dai niste senzatii puternice, cu modelul 2008 cred ca iti dai mai multe emotii decat senzatii la cat de moale e...

bogdan_wrc 18-06-08 08:14

Quote:

Originally Posted by TURBOSS (Post 1596837)
am facut o confuzie, acum am inteles ca te refereai la edition 30, care are cu 30 cp mai mult ca gti-ul...

ps: stai linistit ca nu esti vre-un profesor ceva, doar cineva cu ceva pareri umile ;)

hahaha... adevarul ca 100 de cai e o mica confuzie...dar cum sa gandetsi macar ca s-au pus atatia cai pe fwd? nici STI nu are atatia cai.... dar nah...eu raman cu parerile mele umile, tu cu idignarea si frustrarea....
ti-ai pus ACTIPILD cu BOSS pe luneta?

Nautilus 18-06-08 09:17

Quote:

Originally Posted by zGb (Post 1597706)
modelul 2006-2007 mi se pare cel mai tare de pana acum si chiar privesc obiectiv...motorul de 2.0 e cam dubios de condus daily in oras...2.5 e ideal ai si cuplu, turbina are si spool mai rapid...sasiul e mai rigid decat modelul 2008 si te poti duce oricand din oras pe un drum virajat sa-ti dai niste senzatii puternice, cu modelul 2008 cred ca iti dai mai multe emotii decat senzatii la cat de moale e...

Atunci de ce "bursa zvonurilor" pretinde ca WRX 2.0 225 (2004 si peste) ar avea suspensii mult mai moi si mai nepotrivite cu condusul sportiv fata de fratele mai mare STI si alte masini din aceeasi clasa?...

~Nautilus

bogdan_wrc 18-06-08 09:24

Quote:

Originally Posted by zGb (Post 1596365)
ba...wrx-u nu mai are de 4 ani 225cp...are 230...nu ca ar conta asa mult :lol:

eu asa am agsit aici:http://en.wikipedia.org/wiki/Subaru_Impreza_WRX

"The Impreza WRX gets a whole new redeisgn starting from mid-2007 as a 2008 model year. The engine used is still the EJ255. Peak power and torque as the same, but the peak power will output at 5200 rpm (400 rpm lower)and the peak torque delivery will be at 2800 rpm (800 rpm lower)with redline at 6500rpm"

http://www.subaru.com/shop/overview....WRX&trim=5DOOR
Breathing fire from its 2.5-liter turbocharged, 224-horsepower SUBARU BOXER engine , the new 2008 Impreza WRX 5-Door is the ultimate street legal rally car. With added features like Vehicle Dynamics Control (VDC) and double wishbone rear suspension, the 2008 Impreza WRX 5-Door is ready for action.
Standard Features
224-hp intercooled, turbocharged SUBARU BOXER engine
226 lb-ft of torque at 2,800 rpm

TURBOSS 18-06-08 09:58

Quote:

Originally Posted by bogdan_wrc (Post 1597905)

iti sta bine semnul "niche" impreuna cu maestrul guta pe luneta ;)..:))

te roade ca tot un golf cu 4 cercuri ai si tu?

zGb 18-06-08 15:07

Quote:

Originally Posted by Nautilus (Post 1597987)
Atunci de ce "bursa zvonurilor" pretinde ca WRX 2.0 225 (2004 si peste) ar avea suspensii mult mai moi si mai nepotrivite cu condusul sportiv fata de fratele mai mare STI si alte masini din aceeasi clasa?...

~Nautilus

sti-ul e alta mancare de peste...o suspensie de sti costa 100 de milioane...vorbesc de wrx ca am mers si cu modelul 2003-2005 si 2006-2007 si 2008...cu sti la fel, mai putin modelul 2008....wrxurile sunt super ok pe partea de suspensie dar 2008 e moale rau rau...vad la al meu, spatele e piatra iar fata e putin mai moale...mie imi place cum e echilibrata...d-asta nu mi-am dorit sti ca merg mult cu masina mai ales in oras

UNLORD 18-06-08 15:23

Quote:

Originally Posted by bogdan_wrc (Post 1597905)

Se scrie "abtibild" bossule....

george@thewheel 19-06-08 16:50

ok acum ca stim cu totii cum se scrie abtiblid si ce are scris pe geamuri x si y... va pot deranja totusi cu o intrebare la subiect... ok poate 2 intrebari..
franele de WRX sunt model de sine stator.... adica asa ma gandesc ca nu sunt la fel ce acele de pe 1,5 si in nici un caz acele BREMBO de pe STI...
si suspesnsiile la fel ma gandesc...

george@thewheel 19-06-08 17:05

si mai e ceva.... luand in considerare ca masina e noua... cativa ani dupa care ... sa zicem ca mai oboseste... care dintre cele doua masina are valori de revanzare mai mare

UNLORD 24-06-08 17:28

Quote:

Originally Posted by george@thewheel (Post 1601179)
si mai e ceva.... luand in considerare ca masina e noua... cativa ani dupa care ... sa zicem ca mai oboseste... care dintre cele doua masina are valori de revanzare mai mare

Subaru datorita motorului mai mic (asadar taxe mai mici). Iar din ce am vazut aici, la motoarele de peste 3 litri va fi jale.

bogdan2am 26-06-08 13:40

prietenii mei zic ca noul bmw 125i ar fi o alegere buna tot in zona asta de 33-34k... masina e noua pe piata si e fiabila avand legendarul motor 6 in linie .... si fiind bmw cu siguranta isi va pastra valoarea destul de bine... e adevarat ca 220 de cai nu e nici macar car WRX dar eu nu sunt genul care cauta putere... un balans mai bun al sasiului consider ca e mai de valoare. si masina e desul de doatata din standard... ai putea sa mai pui doar vopsea metalizata, xenon si clima si e mai mult decat ok... cine stie poate te razgandeasti

bogdan_wrc 26-06-08 13:49

si optional locuri pe bancheta din spate si un design mai reusit..nu e asa?

plus ca nu toti cauta RWD.

UNLORD 26-06-08 18:25

Quote:

Originally Posted by bogdan_wrc (Post 1614249)
si optional locuri pe bancheta din spate si un design mai reusit..nu e asa?

plus ca nu toti cauta RWD.

Pai daca vb de 125i, sigur se refera la coupe (doar la coupe e disponibila motorizarea de 2.5) care arata mult mai bine dacat (sa zicem) un A3, are si spatiu in spate (citeste si tu reviste de specialitate si ai sa vezi ca au fost surprinsi de locul din spate) si in plus are si portbagaj.

cristi_407 26-06-08 18:49

Nu stiu cum e coupeul seria 1 dar cel in 4 usi e extreeeemmm de inghesuit in spate..Deci in Clio ai mai mult loc..In fine..

george@thewheel 26-06-08 20:33

bmw suna fff tentant trebuie sa marturisesc, vorba aia copiii nu intra in ecuatie deocamdata si masina are un sasiu mai rigid si o forma mai placuta si aerodinamica decat hatchback-ul in 3/5 usi. ... motorul cred ca m-ar satisface nu contest asta nici o secunda... din cate stiu eu 125i coupe are franele normale de seria 1 cu 1 piston flotant si nu cele de pe 135i care sunt prima tentativa de etriere cu 6 pistoane de la bmw. evident se poate lucra la capitolul asta. cat despre RWD ... sunt mult mai intuitiv de condus decat o masina cu tractiune. mai e totusi problema de costuri de intretinere pentru ca la consum ma gandesc ca are sa fie la fel ca celelate doua.

UNLORD 27-06-08 02:37

Quote:

Originally Posted by george@thewheel (Post 1614968)
bmw suna fff tentant trebuie sa marturisesc, vorba aia copiii nu intra in ecuatie deocamdata si masina are un sasiu mai rigid si o forma mai placuta si aerodinamica decat hatchback-ul in 3/5 usi. ... motorul cred ca m-ar satisface nu contest asta nici o secunda... din cate stiu eu 125i coupe are franele normale de seria 1 cu 1 piston flotant si nu cele de pe 135i care sunt prima tentativa de etriere cu 6 pistoane de la bmw. evident se poate lucra la capitolul asta. cat despre RWD ... sunt mult mai intuitiv de condus decat o masina cu tractiune. mai e totusi problema de costuri de intretinere pentru ca la consum ma gandesc ca are sa fie la fel ca celelate doua.

Simtitor mai mic consumul pt ca nu are pierderi prin frecare ca la un 4x4 si normal, e si mai usor. In plus e mai aerodinamic si mai ieftin de intretinut (un 4x4 e mai costisitor de intretinut iar sigur VW va fi simtitor mai costisitor) si ai garantata fiabilitatea tipica motoarelor in 6 cilindrii BMW. Si despre frane stai linistit ca BMW nu au dezamagit niciodata (cred ca franeaza mai greu tancul ala de R32).

P.s. Eu pun pariu ca iti consuma cam cu 20-25% mai putin ca un R32.

zGb 27-06-08 03:13

sincer iti spun si FOARTE obiectiv fara sa te superi pe mine, daca tu consideri ca 1 coupe e mai frumos decat A3 inseamna ca ai gusturi oribile la masini...1 cabrio arata ceva mai ok, dar coupe este cu siguranta cel mai hidos bmw ever

All times are GMT +2. The time now is 15:08.

- Copyright 2026 4Tuning