Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Divertisment (https://forum.4tuning.ro/31-divertisment.html)
-   -   Chestie (https://forum.4tuning.ro/31-divertisment/81076-chestie.html)

69WRX 13-06-08 16:41

Chestie

priviti 30 de secunde si apoi cititi ce scrie mai jos.
dati click pe poza deoarece este un gif animat

daca vedeti ca aceasta doamna se misca in sensul acelor de ceasornic, inseamna ca va folositi partea dreapta a creierului

daca vedeti ca se misca in sensul invers acelor de ceasornic, inseamna ca va folositi partea stanga a creierului.
Unii oameni o vad miscandu-se si intr-o directie si in alta, dar cei mai multi o vad miscandu-se intr-o singura directie.

Daca incercati sa o vedeti intorcandu-se in cealalta directie si reusiti, IQul vostru este peste 160, ceea ce inseamna aproape un geniu. http://www.bmwclub.ro/forums/style_e...lt/biggrin.gif:D:D

Apoi, incercati sa vedeti daca puteti sa o faceti sa se intoarca intr-o directie sau alta, modificand curentul din creier.

AMBELE DIRECTII POT FI VAZUTE

Acest lucru a fost dovedit la Universitatea Yale, SUA, dupa un studiu de 5 ani asupra creierului omenesc si a functiilor lui. Numai 14% din populatia SUA o pot vedea miscandu-se in ambele directii.

am luat-o de pe un forum sper sa nu se supere nimeni :D
am vazut-o in ambele directii de mai multe ori..oare sunt un geniu si nu stiam ? cred doar ca ochiul poate fi pacalit foarte usor si e o iluzie optica ;)

am uploadat imaginea pe imageshack ca nu mergea pe forum
https://img247.imageshack.us/img247/2...e001121xa5.gif

13tsp 14-06-08 00:39

Re: Chestie

Wow ce efect,am reusit sa o vad si eu miscandu-se in ambele sensuri,foarte interesant:)

69WRX 14-06-08 00:53

da...dar cred ca e doar o iluzie optica...

canon 14-06-08 13:21

da..sunt un geniu..:))cred ca se invarte in sensul acelor de ceasornic 30 de secunde si apoi invers acelor de ceasornic..

c0s<> 14-06-08 13:35

e o chestie ciudata. chiar am reusit sa o fac sa-si schimbe directie si mie se pare foarte straniu pentru ca nu stiu cum...

dragos002 14-06-08 14:24

Am vazut miscandu-se in ambele directii super tare faza :P

WNS 14-06-08 14:41

De ce tine mana la falca ? O doare vreo masea ? :shock:

Glumesc :lol::lol:
Scuze, dar nu m-am putut abtine:lol:

69WRX 14-06-08 14:43

Quote:

Originally Posted by canon (Post 1590776)
da..sunt un geniu..:))cred ca se invarte in sensul acelor de ceasornic 30 de secunde si apoi invers acelor de ceasornic..

eu stau mai putin de 30 de secunde...cateodata stau un minut si nu se schimba...raman la parerea mea..iluzie optica

Snapy_xxl 14-06-08 21:50

Foarte tare :D

69WRX 14-06-08 22:09

am deschis poza in image ready ca sa vad fiecare frame...imaginea se roteste spre stanga...am dat "play" si m-am uitat cum se roteste, pur si simplu dintr-o data o vad invers..si nu pot sa realizez de ce...dupa vreo 5 minute, se rotea cateva secunde spre dreapta pe urma cateva sec spre stanga...sa fie voodoo ?

Snapy_xxl 14-06-08 22:20

Puteti sa obtineti mai repede rotatia spre stanga uitandu-va la umbra. La mine a mers :D

VDAN 16-06-08 14:35

tare chestie
are dreptate snapy xxl,daca te uiti la umbra se schimba imediat(si din 10 secunde in 10 secunde) :D

pHlow 16-06-08 18:19

o parere: incercati sa va uitati cu o alta persoana , in acelasi timp, pe acelasi calculator la imagine. daca amandoi vedeti in acelasi timp ca s-a schimbat, clar nu e iluzie. O parere personala... cred ca se schimba la un interval random .. tocmai pt a evita "descoperirea" intervalului descoprerirea unui interval "predefinit"

nu stiu care a observat dar cand schimba partea schimba si piciorul,si mana si tot.. pur si simplu imaginea este "inversata"

69WRX 17-06-08 09:50

am deschis-o eu in image ready, am vazut toate frameurile..si nu se inverseaza deloc...pur si simplu...e...ceva...

topser 17-06-08 10:59

si la mn s-a inversat :|

sil4tuning 17-06-08 11:59

voi sunteti ciudati ???? nu se inverseaza nimic.....

boy_wonder 17-06-08 12:34

eu am reusit sa o fac sa dispara.. :shock:

69WRX 17-06-08 13:45

esti un geniu :)

topser 18-06-08 00:07

sa va dau o idee, ca sa nu vi se mai para paranormal...

cand se invarte invers..faceti screenshot....si gata ;)

morpheusmaster 18-06-08 00:58

=)))) Ce tare...poti face 10 screenshoturi...tot la fel o sa fie...ideea e asta...ma uit la ea de 10 minute...acum pot sa o rotesc cum vreau eu :)) pe bune :)) o fac sa isi invarta sensul...pur si simplu :) Nu e facatorie...e cea mai tare faza

morpheusmaster 18-06-08 01:00

=)) Rad ca prostu =)) fac breakdance cu aia...serios...concentrativa atent...si o sa puteti...va ajuta daca faceti din mana sensul in care vreti sa se invarta...deci desenati in aer sensul in care vreti sa se invarta si apoi uitativa la ea...eu nu mai pot de ras =))

Bogdan_ozzy 18-06-08 01:51

Dic la ea .. la mine se invarte si in cap :D

bogddanel 18-06-08 11:04

haidetzi sa il punem si pe Gutza, sa vedem ce rezultat are. Dak se invarte si la el, clar e ceva facut pe computer;)

Erros20 18-06-08 12:16

M`am uitat eu impreuna cu mama ... ea il vedea invartindu-se in stanga eu in dreapta :| ...
Am incercat sa si il filmez ... da nu am aparat prea performant si nu prea e sesizabila diferenta insa exista ceva .. incercati si voi

Jokerman170 18-06-08 14:11

mie imi alterneaza din 5 in 5 secunde ;)

daca va uitatzi de mai aproape observatzi ca pozitzia corpului este acelasi frame si cand are piciorul in spre noi si cand o are in spate, de aceea a trebui s-o faca neagra, sa se poata produce iluzia.... oricum e o iluzie optica, noi avem deja antrenat creierul pentru a selecta obiecte si pozitzia lor, daca am arata unui copil mai mititel de vreo 2-3 ani nu si-ar da seama nici macar ce e, dapai in ce directzie se invarte

Mune 19-06-08 03:28

Este o iluzie optica .. deoarece creierul nu are alte pucte de reper .. atunci cand te uiti la umbra piciorului .. (cealalta umbra nu intra suficient in "peisaj" .. ) .

E ca atunci cand stai in tren .. si pleaca trenul de langa tine . niciodata n`o sa stii daca a plecat al tau .. sau cel de langa (decat daca te bazezi pe celelalte simturi .. ) . Vederea este cel mai usor simt de pacalit .

+ este de format gif .. iar in acesta nu ai cum sa integrezi o functie de tip random .

Claudia 19-06-08 16:03

Suntem niste genii cu totii :))

Am primit-o de mult pe mail.
Eu cred ca "manechinul" se invarte in aceeasi directie....fiindca e negru nu ne dam seama cand e fata si cand e spatele. Dar daca urmariti umbra, ea e cea care provoaca iluzia. Umbra se invarte intr-un singur sens... de la dreapta spre stanga! doar ca la un interval de timp(care difera) apare mai jos, aproape iese din cadru, dupa alt interval apare mai sus.... Adica e ca si cum se schimba pozitia luminii: cand bate din fata cand din spate!
Nu stiu daca asta e explicatia, dar cu siguranta exista una! nu e "magie"

2fast4u_DK 21-06-08 15:55

am descoperit cum puteti sa o invartiti cum vreti :)) e iluzie optica...dati pagina mai jos astfel incat sa se vada numa picioru...uitativa la el si inchipuitiva ca se misca numa 90 grade in stanga...apoi o vedeti ca se misca in stanga apoi uitativa iarasi numa la picior si inchipuitiva ca se misca 90 grade in dreapta si o vedeti ca se misca in dreapta :D acuma pot sa o misc cum vreau :lol: ce belea...ca sa o vedeti ba in stanga ba in dreapta uitativa numa la picior si inchipuitiva ca se duce 90 grade in stanga apoi se intoarce 180 grade in dreapta apoi 180 in stanga si tot asa :)....sper ca ati inteles :)
edit:lol deci....o invart cum vreau io...am reusit sa o invart fara faza cu picioru :) o invart cum vreau

Spookie 21-06-08 20:36

:)) Prea tare.. e foarte usor sa o vezi in amandoua sensuri , daca te uiti la imagine si invarti de deget in sensul in care vrei sa se invarta fata si clipesti de cateva ori , cand tii ochii deschisi pare ca se invarte in sensul respectiv.

morpheusmaster 22-06-08 01:42

:)) Spookie cum ai facut tu am facut si eu :)) =)) si e belea de funny da merge :))

69WRX 22-06-08 01:44

nush ce faceti voi da io o vad asa..pur si simplu

Alex-Rahova 22-06-08 16:32

e o iluzie optica, creeata de lipsa umbrelor ( silueta e neagra tot timpul ) ceea ce duce la lipsa perceptiei adancimii imaginii..

si da, poate fi interpretata ca o miscare ori la dreapta ori la stanga, in functie de cum creierul tau incearca sa perceapa miscarea siluetei

DannyKid 23-06-08 12:44

bai`:|
fivar poza:))
ma dispera
:))
se skimba sensul
:|
la un anumit interval de timp care e random
dar se schimba !!!!
:|
alta explicatie nu am
am incercat si cum ati enumerat voi mai sus
e greu :))

69WRX 23-06-08 13:04

nu se schimba ea...pur si simplu asa o percepi tu...are decat vreo 18 frameuri, nu mai tin minte exact, deci nu are cum sa se schimbe sensul

Alex-Rahova 24-06-08 02:51

nu se schimba sensul
am stat si eu cu ceasul de la windows deschis alaturi de imagine sa vad daca are un timp oarecare de schimbare a sensului...
e pur si simplu creierul tau de vina :),cum percepe el miscarea ..ori la stanga ori la dreapta..
citeste toate paginile-posturile.. ca s-au spus niste lucruri interesante.. si poate ai sa intelegi cum functioneaza smecheria
sa zicem ca e un fel de iluzie optica...
ps.. omul are o vedere binoculara, tocmai pentru a percepe adancimea-distanta la care se afla un obiect, forma acestuia.. etc..
e ca faza aceea cu creioanele.. ia doua creioane in maini, inchide un ochi , si incearca sa le pui cap in cap ( varf in varf... sau cum vrei tu sa zici ) , cu mainile intinse... :lol:

Alex-Rahova 24-06-08 03:06

da..
imi dau peste gura singur
e ceva schimbare de sens... stiu ca par un idiot acum pentru explicatiile date mai devreme ( unele logice )
uitati-va cu atentie la maini.. de exemplu ..cand se roteste in sensul acelor de ceasornic, mana dreapta a corpului ( cea intinsa ) se afla in stanga imaginii, iar corpul e cu fata .. apoi,cand e in sens invers.. mana stanga a corpului, se afla in dreapta imaginii, iar corpul e cu fata spre noi :lol:

pHlow 24-06-08 21:31

Quote:

Originally Posted by Alex-Rahova (Post 1609354)
da..
imi dau peste gura singur
e ceva schimbare de sens... stiu ca par un idiot acum pentru explicatiile date mai devreme ( unele logice )
uitati-va cu atentie la maini.. de exemplu ..cand se roteste in sensul acelor de ceasornic, mana dreapta a corpului ( cea intinsa ) se afla in stanga imaginii, iar corpul e cu fata .. apoi,cand e in sens invers.. mana stanga a corpului, se afla in dreapta imaginii, iar corpul e cu fata spre noi :lol:

aceeasi chestie am scris-o si eu in pagina 1... si cu toate astea imaginea are 32 de frameuri... si habar n-am cum reuseste dar deja e stresant :evil:

Later edit: Am incercat cu frati-miu in acelasi timp si se pare ca o vedem diferit. Incepem amandoi sa vedem in acelasi sens dar pe parcurs "se schimba" diferit.... :?::?:

ANM 29-07-08 12:37

De'as face asa si cu femeile adevarate....doar sa ma gandesc eu si ele deja sa execute...:X:X:X

All times are GMT +2. The time now is 01:43.

- Copyright 2026 4Tuning