![]() |
Celica vs Calibra
Din pura curiozitate as vrea sa stiu pe 400 de metri care e mai rapida si in general dupa voi masina mai buna.
Ma refer la generatia a 5'a de Toyota Celica (1990-1993) Motoriziarile de care as fi interesat ar fi Celica : 2.0 L GT-I 16v 3S-GE 113 kW @ 6600 rpm 186 Nm @ 4800 rpm Calibra: 2.0 L DOHC 16v C20XE 110 kW @ 6000 rpm 196 Nm @ 4800 rpm si Celica : 2.0 4x4 Turbo 3S-GTE 149 kW @ 6000 rpm 270 Nm @ 3200 rpm Calibra: 2.0 4x4 Turbo C20LET 150 kW @ 280 Nm @ 2400 rpm Sper sa fie bune datele motoarelor, nu am gasit la ce rotatii are puterea maxima calibra turbo,dak stie cineva sa lase reply |
Re: Celica vs Calibra
nah fain :( nu mai pot edita postu, ca nu mergea k lumea ori netu meu ori serverele,acu vad k la putere e 150kw@ 280Nm @ 2400rpm :)) sper sa se inteleaga
|
cali all the way, o masina care a facut, va face si o sa faca in continuare istorie pe sosele, liniute...etc...
ps: rog un moderator sa faca un poll! |
deci sa inteleg ca opelul bate la ambele motorizari?
|
Quote:
|
Quote:
Aleg Celica fara ezitare, e o masina mai buna per ansamblu, si e unul din visele copilariei mele. |
sau sa o repui pe picioare.sa gasesti una in stare buna e ca acul in carul cu fan sau scumpa
|
uite asta am uitat sa precizez :) masini care sa fie cu motoarele in toata mintzile :) adica sa nu fie forjate. Personal imi place Celica mai mult :-Pdar nu are legatura asta cu topicul,vreau sa stiu care din ele e mai rapida,care se comporta mai bine in curbe,la drum intins.Daca ar fi oameni care sa fi fost posesori si de Celica si de Calibra ar fi perfect sa-si spuna opinia (desi nu cred ca sunt foarte multi). Si incercati va rog sa va abtineti de la afirmatii de genu,clar calibra,ca doar e legenda, sau clar celica ca doar e toyota si etc..... nu vreau sa devina un flame thread cum am vazut ca se cam intampla pe aici,fiecare om are dreptul la o opinie,chiar daca este sau nu este in concordanta cu a celorlati
|
din cate am reusit sa gasesc pe net modele de Celica fara facelift sunt mai rapide decat cele de dupa, adica 2 litri aspirat inainte de face lift facea suta in 7.9 secunde, si turbo in 6.7, iar dupa facelift aspiratu in 8.4 si turbo in 7.7 :| wtf or trantit grasane in portbagaj de le-o scazut performanta? calibra aspirat cica face suta in 8.5 si turbo in 6.8
|
Cifrele astea nu sunt mai relevante decat un vs intr-o cursa, pt ca acceleratia nu este constanta, iar o masina cu 6,8 sec la suta poate parcurge o distanta mai mica in metri decat o masina care face 6,7 sec la suta, asta insemnand ca cea cu timpul mai slab poate fi prima pe o cursa de 402 m, de exemplu. AdiCA Conteaza si cuplul, cat de repede cresc turatiile si daca este un factor constant sau daca se plafoneaza...Deci, cel mai bine e sa ne lumineze cineva care a vazut un versus live !
|
am tot cautat vs'usuri cu aceste 2 modele dar nu prea am gasit,poate n-am stiut yo ce sa caut :| , am gasit ceva cu un rolling start,dar de filmarea aia nu stiu ce sa zic
|
|
interesant dragu, motoarele aspirate de 2 litri probabil k turbo nu-s nici care,cel putin celica garantat
|
Quote:
per total mi se pare mai buna o celica decat o calibra la o liniuta cred ca ar castiga calibra in ambele cazuri dar e greu rau sa gasesti o calibra in stare buna |
da,e ceva cam ciudat acolo,pleaca baiatu la fel de lejer cu ea cum pleaca tata de la semafor,si pe sfarsit cam iese fum din celica
|
celicaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :D
|
MOr D calibra..
|
Eu am avut ocazia sa merg cu calibra si pot sa va spun ca este o bestie.
Eu votez clar pt Calibra ! :D |
Calibra cu c20let 4x4. scurt si la obiect. uite ce poate face 1a de genu. si apoi mai zi de celica. https://youtube.com/watch?v=Ab50X_Vqtic
|
puneti si voi cu variante stoc nu modificate
|
cand am vazut topicul prima data am crezut ca este vorba despre care masina era mai buna cand erau noi....dar dupa atatia ani poti sa gasesti destule calibra mai bune decat celica si invers..
|
Ideea e ca oricum la calibra gasesti piese mult mai accesibile !
|
Si eu tot pentru Calibra sunt!
|
calibrele au facut, fac si vor face istorie in lumea curselor(mai ales de strada)!
|
Quote:
Pe cand o comparatie intre un CRX(Del sol) si orice alta masina europeana de pana in 1.6 l, model stock? |
e uite deaia e romania tara de rahat :)) nu cred ca ai dreptate din punctul asta de vedere.poate pur si simplu nu ne-au interesat pe noi alte masini decat cele de la nemti..si mai nou un pic frantuzoaicele....
acum intra si la noi japonia...rabdare...rabdare |
Quote:
|
Quote:
|
calibra are un look care nu poate fii confundat cu o alta masina.
are vreo 2 motoare de mare exceptie, unde tuningul facut cu cap, poate ajunge la valori ametitoare! eu zic ca brand-ul calibra nu o sa aiba moarte si astept cu nerabdare renasterea generatiei 2, desigur daca v-a patii ca pheonix! |
Mi-i se pare mie sau cutia de viteze de pe calibra turbo o da in balbaiala undeva pe la 300 de cai? Cat despre GT4 am vazut multe exemplare duse in 300-400 de cai si erau fiabile ajungand la extreme de 600 de cai care faceau legea la ilegale. Oricum si C20LET si 3SGTE raman motoare de exceptie si etaloane in materie de motoare turbo.
|
Quote:
|
Quote:
|
2 masini de vaza in lumea cuselor(legala sau iegale)!
un mic pct in plus pt calibra! |
http://cars.uk.msn.com/News/car_news...umentid=475221
> chestiile astea nu mi se par masini, chiar nu imi plac! masinile care trec de ~750-800 cp nu mai au nimic in comun cu ceea ce este explicat in dex! |
cine a avut sau sa plimbat doar cu calibra.....automat va alege calibra.ideia e ca totusi e mai frumoasa decat versiunea pana in 93 a toyotei celica.la motorizari eu zic ca e egalitate,iar un avantaj il are celica cu cutia de viteze si cea de transfer care e mult mai rezistenta fata de cea de calibra
iar cand vine vorba de GT4.......pai aceia e cea care a facut istorie in raliuri,curse legale sau ilegale.e o bestie ce nu are rival la categoria si anii ei... |
Celica, motivul e suspensia mult superioara la fel si caroserie mai avansata.
Transmisia la celica rezista foarte, foarte mult, mai ales daca gasesti un Carlos Sainz. Ca motor nu prea sunt diferenta, ambele sunt foarte bune, ambele motoare sunt reusite, dar care 16v nu e asa... |
Quote:
|
Quote:
|
tu vorbeste englezeste? in linkul pus de tine motorul de pe masina este unul de provenienta CHEVROLET un big block de 11,5 litrii ?!?!? ce legatura are cu ce motoare sunt comparate aici????
cum ziceai si tu iti cer prea mult? |
Quote:
on au fost mot de calibra de 570 cp "stock" care mai mergeau/mers umblate la ele, dar eu spun ca este mai mult decat este nevoie, pt ca este greun de controlat...iar max 500 cp 4x4 este "mai mult ca perfect" pt o masina de strada, cu valente ridicate de curse/liniute..s.s.m.d. |
| All times are GMT +2. The time now is 17:34. |
- Copyright 2026 4Tuning