![]() |
Ford Cougar -1973 (tuning)
11 Attachment(s)
foarte putini oameni cunosc aceasta masina,si fiind prima masina tunata din romania
acest ford cougar din 68 am inceput s-l fac in vara anului 1997 si l-am terminat in primavavara anului 1998.a fost un mare soc ptr toata lumea care a vazut aceasta masina,am tinut-o un an jumatate dupa aceea am vandut-o. masina a ajuns in bucuresti, si a stat multi ani deoarece era defect motorul,cutia automata,etc. acum a ajuns din nou pe mainile mele ca sa ii dau un nou look. 1 retapitarea interiorului (alb perlat cu piele de piton org) 2 caroseria modificata(sa fie si mai agresiva) 3 schimb motor (unul de 6,4 l v 8 420cp) 4 schimb cutie de viteze (cu una manuala in 5 trepte) 5 sase tobe carbon (de 100 mm) 6 bara fata modificata(va pastra liniile org) 7 spate modificat(ptr cele sase tobe) 8 jante spate 22toli cu 12 toli latime 9 jante fata 20 toli cu latime de 10 toli 10 si ce imi mai vine in minte pe moment ::)) si in starea asta se impiedica lumea dupa ea e o adevarata bestie pe roti. |
Re: FORD COUGAR din1968 tuning
masina sta chiar a fost un soc la iesirea ei pe strada stiu ca eram mai mic si cand am vazut-o pe strazi in oradea am ramas in love :)) sper sa iasa ceva frumos ...numai la faza cu cele 6 tobe...nush daca o va prinde :| succes cu proiectul!!!
|
UFO;dar cam putine tobe;
|
3 Attachment(s)
asa a aratat candva;)nu uitati ca are motor 6,4 l v8 masina
nu 1,6 s-au albinute cu 4 tobe::)) asa a aratat primul an cand am scoso pe stradanu uitati cand a fost 1997;) |
bafta bafta la lucruuu
|
da... eu mai imi tin minte clar .... nici nu se pare ca a fost asa demult ....
|
G R E T O S
|
mai tekno ..:-P
e un model foarte frumos Cougarul pre '70 si de acesta stiam de vre-o 2-3 ani..dar n-am vazut prea multe poze cu el. De cand am aflat ca era cam abandonat in Bucuresti am incercat sa aflu al cui era..dar n-am avut sansa..bine ca a revenit in vizor..si se innoieste. |
... ceva poze cu motorul?
|
Cat de misto a putut sa arate la inceput:shock::shock:.....arata (parerea mea) prea marfa pentru a mai trebui modificata la bodywork, dar de......!!!
Succes in readucerea ei la normal :D:D |
stiu masina asta ...era parcata pe la mine prin cartier :D cred ca a stat nemiscata vreo 2 ani.. masina e crima :twisted:
|
Stiu masina! Este dementiala, pacat ca o strica kitch-ul de pe ea. DR ZOZO te rog abandoneaza orice tuning pe masina asta, gauge-urile alea de pe capota scoate-le si renunta la 6 tobe. Adu-o in starea ei estetica originala daca poti. Acuma e masina ta si faci ce vrei dar te anunt ca nu mergi pe drumul bun.
|
1 Attachment(s)
Apropo, am cautat despre model si pare a fi Mercury Cougar din 1972. Ford Cougar din 1968 arata diferit.
Asa ar trebui sa-i arate motorul (fara capac de culbutori) |
Un tunning mai subtil ceva gen Foose ar merge mai bine.Cat este impozitul?
|
Foose si subtil nu merg in aceeasi propozitie :) Foose face orice numai chestii subtile nu. Impozitul nu cred ca se plateste la masina asta in Ro, ca nu e inmatriculata. Iar daca ar fi, ultimul lucru pe care l-as intreba ar fi cat consuma sau cat e impozitul. Merita ptr masina asta, oricat ar fi.
|
Quote:
|
1 Attachment(s)
cougar -1968...
|
fata nu e prea relevanta, dupa spate se intelege mai usor, k trape la faruri si Cougarul lui Zozo trebuia sa aiba.
http://www.hubcapcafe.com/i/2001/lakeelmo/merc6801a.JPG |
in concluzie, daca ZOZO nu aduce niste lamuriri, eventual detalii despre masina, ce se mai aude de ea, progrese am sa redenumesc topicul in "MERCURY 1968 tuning".
|
Nu Ford e problema principala, Mercury fiind o divizie Ford, problema e anul, caci din `68 pana-n `72 sunt 4 ani, timp in care s-a schimbat complet designul, deci e vorba de 2 modele diferite de Cougar. Masina e din `72 sigur. Una e Cougar din `68 si alta e Cougar din `72.
Sper ca Zozo lucreaza 24/7 la masina, altfel e de neiertat ca ne arunca niste firimituri sa ne dam cu parerea si ne lasa cu ochi-n soare, fara continuare :) |
aproximativ e generatia '71-'73, mai greu sa ne dam seama exact.
sa vdm ce urmeaza, oricum arata fain si in variantele dinainte..cu mici probleme de gust..al fiecaruia, dar e furioasa rau. |
gata ca ma-niervai :-P
am descifrat si modelu' asta..Cougar 1973(motor 351-5.75L cu 168 sau 264CP),e singurul ce are bara/grila fata ca cel al lui Zozo. '73 http://www.qdriver.com/sitebuilderco...s/cougar20.jpg '72 http://www.coolcats.net/welcome/images/72cougar.jpg '71 http://www.mijit.com/wp-content/uplo...8/cougar71.jpg |
No buna treaba ca am deslusit si anul exact pana la urma, oricum eram p`aproape. Daca as gasi blueprints ptr masina, as face-o in 3ds max, dar cu tuning abordat putin diferit.
|
ar fi o treaba foarte tare ....
PS: ramane varianta 73 ???? PPS: Florin vad ca esti "fordist" te asteptam in usergroup, ai pe prima pagina a subforumului Ford un thread facut in acest scop. |
dupa mine ramane '73 :-P
sunt fordist, americanist si in primul rand oldtimerist :lol: Zozo asteptam detalii si sa vdm masina revenita pe sosea unde-ie locul..daca nu chiar pe pista. |
Sa ii dai jos tabla aia groasa de pe plafon ca arata groaznic si cred ca e si f. grea in plus ceasurile alea iesite din capota nu prea au sens (pe ploaie nu stiu cum le observi). In rest masina are potential f. mare.
|
nu stiu daca a observat cineva dar masina are ghidon :D.....cineva i-a furat volanul :P
cred ca prima chestie ce ar trebui facuta ar fi eliminarea eleronului in rest ...foarte tare masina, are potential |
Re: FORD COUGAR din 1973 tuning
Un sfat din partea mea e sa scoti ceasurile din capota la restaurare, si sa ii pastrezi un caracter cat mai aproape de original masinii. Spor la treaba !
|
caroseria putin umflata... merge; eleron... jalnic; ceasurile alea in capota... bataie de joc, taranism; tampeniile alea pe plafon... idiotenii; mai mult nu mai conemtez; zozo nu te supara pe mine, prefer sa spun sincer si ce nu imi place si ce consider ca e prost. arata super fain masina cand era alba, cu aceleasi comentarii la capota si plafon. asta nu este masina pe care sa pui tot feul de tampenii, sa le spunem articole de tuning. ca ai umflat-o putin... asta merge. cauciucuri de 12 latime... cam exagerat, sincer. sa ii pui 6 tevi... iarasi taranism. ce dracu ca nici impreza sti si cu evo 9 sau altele nu au nevoie de atata esapament, si sunt net superioare fata de ce vrei tu sa pui acolo. stiu ca tie iti place sa faci masini cat mai incarcate, unde mi-a placut am si spus ca imi place, DAR asta nu e masina sa iti bati joc de ea si sa o incarci cu tot felul de porcari si rahaturi. sa stii ca multi plang sa puna mana pe asa ceva, si daca ar avea ar pretui-o tare mult gandind de 100 de ori fiecare gaura data in ea pentru modificare. daca vrei sa o vinzi, anunta-ma te rog, sunt interesat. imi pare rau ca nu am stiut ca a fost lasata in paragina, ca poate puneam eu mana pe ea :(
|
vorbiti aiurea pentru ca nu a-ti vazut masina live..nu mi s-a parut deloc taranism, din contra mi s-a parut ceva extraordinar
|
Nu e taranism, e doar ceva improvizat, lipsit de logica si bun gust. Iar daca live are puteri halucinante nu vreau sa deschid ochii in preajma ei.
|
mi-a placut postul tau:D acum vreun an era parcata vis-a-vis de policlinica titan.cine stie cunoaste :D
|
Eu nu am vazut-o niciodata in zona policlinicii ;) .... zi-mi mai exact unde.
|
acum nu mai este acolo am zis acum un an.statea jegoasa intr-o parcare :( exact vis-a-vis de policlinica.e bine ca masina a ajuns pe maini bune acum :>
|
Fix vis-a-vis nu are cum ca e statie de autobuz si nu sunt parcari pana la intersectia de la cofetarie, probabil spre strada rotunda .... insa mi-ar fi sarit in ochi .... in fine :)
|
ai dreptate era in parcarea aia de langa cofetaria vio :D:D:D tre sa stii sa le cauti :> am ajuns din greseala acolo "trebuia sa dau un telefon" si am descoperit masina :D
|
bravoooo, ....astea sunt masinile adevarate:twisted:
|
celelalte sunt holograme cumva???
|
Probabil omul este fan al autoturismelor din State ;)
|
Astea sunt masini . . . restul . . . aglomeratii de fire si plastice menite sa te faca sclav platitor la reprezentante :D
|
| All times are GMT +2. The time now is 19:00. |
- Copyright 2026 4Tuning