![]() |
prima seara de soferie ?
cred ca imi voi aminti toata viata, prima mea seara de cand mi am luat carnetu, cand am iesit eu cum masina singur in oras. au fost cele mai frumoase momente...imi murea motorul, schimbam doar la peste 5000 de turatii, ii dadeam talpa intr`a 4a pe la 50 la ora, si ma miram de ce nu fuge masina :))) mi se parea foarte puturoasa.
nu prea nimeream sa i dau a2a repede, si caraiam masina o gramada :))) am facut prima liniuta cu o vectra, pe care am reusit sa o dovedesc. ma simteam foarte mandru de mine :D :D in acea seara am reusit sa distrug un cauciuc si o janta, de la cerculete :)))) (am nimerit o denivelare) mi au cam iesit de la inceput, dar cam scapam masina. am consumat aproape jumatate de rezervor. voi ce ati facut in prima seara cand v ati luat carnetu ? ce amintiri aveti ? |
Re: prima seara de soferie ?
pai eu nu mi-am luat permisul inca si i-am dat blana prima data...si nu mi-a murit motorul numai odata.
Prima data...ti-o amintesti intotdeauna! SI acum ma mai dau din cand in cand . Permisul o sa fie gata prin ianuarie (...ce batran sunt. Ies imediat la pensie) |
Nimic spectaculos ... am omorat de 4 ori motorul in 6 ore de plimbare.
|
Prima data trebuie sa recunosc ca nu m-a dus mintea prea mult :-P
Am facut prima liniuta, mi-am luat-o. Incercam sa invart rotile cat mai mult la plecari, bineinteles ca eu de fapt nu reuseam de loc. :lol: :lol: Dar am mers normal in rest, inca aveam emotii. Muzica data incet. Nu mi-a murit motorul niciodata. |
nu mi`a murit motoru, am iesit pe zi cu Adytzu``Jerry si CaDDy ( colegii de forum de pe sectiunea valcea ) la plimbare ( unde l`am cam speriat pe CaDDy cu o intoarcere la bariera si cand am evitat o groapa am tras tare de volan si mi`a derapat putin ), dupa care seara am iesit cu alti 2 colegi de forum de pe VL ( Ionut GBP si Alexik ), vreo 30 km ne`am plimbat si la iesire din oras era sa ma fac bardaf cu un 7`ar ca a venit pe contrasens si l`am vazut prea tarziu....dupaia a urmat o pauza de 1 zi ca deja ma plictisisem, benzina consumata la greu, etc:)) a..si sa nu uit..am motor 1.6 75 cai si am facut prima liniuta cu o Ascona 1.6D pe care am facut`o din cate imi aduc aminte, iar a 2-a zi de permis ma plimbam cu IonutGBP si Adytzu``Jerry si m`a oprit politia ca cica am iesit dintr`o parcare si am taiat linia dubla continua iar eu iesisem de pe o strada care era mult mai departe de aceea parcare:)) cam atat
|
lasa ca data vitoare cand ne mai opreste vreun pacalici dasta sunam la 112 :D
|
prima seara de soferie a fost acum vreo 6 luni (cu mama in dreapta :D ) traseul de acasa pana la liceu si inapoi ... :) mers incet si fara opriri sau probleme :D
|
he heeee
prima mea seara(noapte) de condus a fost pliina de evenimente, in care includ executarea unui dans(necontrolat) de pe sensul meu pe contrasens, plus executarea bordurii (sia ajantei+a cauciucului+a capacului) masinii directorului meu(pe a carui masina o luasem fara sa-l intreb de sanatate). restul de noapte mi-am petrecut-o reparand daunele(cautat toate vulcanizarile deschise non stop dupa cauciuc, janta, capac original, etc) eh, acum ma distrez cand imi amintesc, atunci imi venea sa-mi trag 2 in cap :lol: |
ooo.... prima zi de condus..... a fost frumos... un drum pana la Campina, toate bune si okay.... si cand sa parchez acasa m-am urcat pe un biet Tico.... :lol: :lol:....
|
Prima noapte de condus... Nu aveam masina, dupa ce m-am rugat de unu si de altul, am prins o Dacie pe mana. Ocoleam orice groapa, orice denivelare (doar ca, mi s-a zis dupa, ca intram pe contrasens si speriam juma' din traficul tulcean, dar... ocoleam groapa). A doua noapte am plecat la tara sa iau masina. La intoarcere am vazut in oglinda ceva negru, in urmatoarea secunda a trecut un porshe pe langa mine (cred aveam vreo 90km/h, eram fascinat de viteza cu care mergeam :D).
|
prima seara de soferie ...plimbare cu Dacia, eu si trafy-vr6 :)) senzatii :))
plecari de la semafor inaintea celorlalte masini (ii faceam la liniuta) :)) |
prima seara a fost tata langa mine si n-am avut timp de jucarii dar nici n-am oprit motoru sau sa fac alte greseli cum am citit mai sus :)
prima liniuta fusese cu o mazda 626 pe benzina parca la 100 de cai si eu pe-atunci aveam astra 1.7 dti il facusem grav in seara aia pe baiat mai ca plangea :) si tot in seara aia ne-a prins politia :D Intr-adevar vremuri frumoase la inceput de condus ! :) |
Quote:
|
amintiri misto
nu mi-a murit motorul sau ceva..chiar nu am avut probl.. cum am trecut de prima intersectie am calcat acceleratia la podea am mers toata ziua aia cu 80-90 pe bulevard..etc nebuneli ..deh dar nu am avut probleme sau ceva.. doar ca imi era greu sa merg cu 60..am invatat rapid..bine ca nu m-a prins vreun radar intre timp..in rest nimic senzational.. mai bine asa :) |
Quote:
|
Prima seara am mers pana in Sinaia si prin Busteni era sa-l imping pe unul de la spate ca a franat brusc si eu bineinteleg cu dacia m-am dus furios spre el cu frana calcata....mi-a murit o singura data motorul....in rest a fost super...super bucuros cu muzica data incet...
Numai bine! |
prima data...cu mama langa mine...io nici o problema ea stresata ca si acuma....tot zice ca conduc prea repede si ca ma bag inutil printre masini......urmatoarele seri ii luam cheile de la dacie si fugeam cu ea problema era ca numai gaseam loc de parcare si io lasam prin preajma...
|
Quote:
cand iei masina din parcare fara sa stie parintii, cheama alt prieten sa si lase masina pe locul tau, ca sa nu se ocupe. in felul asta dimineata nu o sa si dea seama parintii, ca masina s a deplasat din locul respectiv :D :D |
Imediat se implineste un an de la aceea seara.Pur si simplu ma simteam alt om..de cand visasem sa conduc :).A fost o seara scurta dar intensa in care nu am facut multe prostii dar in care sa dus un sfert de rezervor :D
|
in prima seara m-a mancat sa ma iau cu un BMW 330xi io fiin cu un renault la 80 de cai diesel,si a 2-a zi am facut accident,a intrat una in mine :D
|
prima seara[dupa ce am dat proba la politie, nu dupa ce am ridicat carnetul] am tras o fuga pana la munte , conduceam deja de 3 luni , deci nu era o problema:P
|
Quote:
|
prima seara... era intuneric bine si ploaie torentiala:)) eram cu maicamea. nu mi-a murit deloc motorul (de fapt la astra nu mi-a murit decat o data motorul cand am uitat frana de mana), dar era sa-l "modelez" pe ala din fata. inainte sa-mi conduc prima oara astra fusesem cu un prieten cu o duba reno master si obisnuit cu frana aia si frana de pe logan care le pisti un pic si franeaza, incearca acelasi lucru si la mine... pe dracu am piscat io nimic:)) calc tare ma mira pedala tare si hop se pune masina in bot... de atunci am inceput sa iubesc frana asta:))
|
aceeasi frana la Astra am si eu :))) imi da senzatii cand conduc alta masina si ma urc in a mea:))
|
da, tare frana de la ASTRA G dar nu sunt de acord cu frana de mana care oricat de mult as ridica-o tot nu imi moare motorul si meerg si meerg :)
|
Quote:
|
In prima mea seara de condus, pot sa spun ca eram "cel mai tare sofer"(dupa parerea mea).Aveam o dacie din '92 si nu imi statea nici o masina in fata, ma dadeam la semafor si "faceam" tot ce prindeam:x5,seria 3,benz-uri......... TOT.oameni plecau normal iar "driver-ul" cu patinaj si motor turat la maxim,se uitau,radeau, ma injurau ....... important e ca io ma simteam bine. Si dupa ce am copt masina toata noaptea ma mancat sa o scartai pe o strada laturalnica.eram cu 2 tovarasi in masina si am zis sa le arat ce pot :D, dupa ce i-am dat cateva scarturi unul dintre ei a zis " Ti-a cazut toba", chiar asa era. Pierdusem finala,si stai la 4 dimineatza si bagate sub masina sa prinzi toba ca ma manca tata.
in fine toate au trecut si au ramas amintirile,atunci neplacute,acum placute si amuzante. |
Prima data cand m-am urcat in masina, ca sa ma invat cu ea... eram cu prietenul. Ne-am dus pe A2 si ne-am intors.... am facut vreo 60km in ziua aia cred...
N-am avut probleme de genul opritul motorului.... am avut probleme cu viteza cand m-am intors in oras.... parca eram setata pe viteza de autostrada :lol: si nu ma mai puteam controla. Apoi am mers numai de una singura.... Tarziu am avut ocazia sa mai iau pe cate cineva. Acum tata spune ca ma descurc mai bine decat el (are mai mult de 30 de ani de permis, dar nu mai are rabdare in oras) |
Prima seara cand am condus singur ...... clasa a12a, 18 ani .... Mercedes 190D al familiei, nu am avut nici un fel de incident rutier, doar ca trebuia sa merg mai turat ca aveam filtrul de motorina infundat de la o motorina extraordinar de calitativa cu care alimentasem cateva zile in urma.
|
Heh ! Tare thread`ul ! In prima zi cand mi-am luat permisul, am luat 2 tovarasi (care aveau carnet) cu mine sa ne plimbam, si am fost la liceu la un altul, cand sa ma incadrez pe banda mi-a distras ceva atentia si m-am oprit am stat cateva secunde si dupa aia m-am bagat, numai ca nu m-am mai asigurat, si nu am vazut ...TROLEIBUZUL :)) am tras de volan invers am avut noroc ca nu m-am bagat tare ca praf ma facea. Bineinteles a oprit soferu ca m-a vazut ce-am facut, baietii cu care eram in masina tipau: da-i !!! ca asta vine la noi ! :)) Si cam asa, am tras o sperietura zdravana...dupa aia m-am plimbat prin tot orasu si era ora de varf, n-am avut nici o problema !
|
prima noapte de "soferie" ......nu a avut nimeni ca a mea :)))))))))
somn la greu pana a doua zi la 12:))))))))))) si asta din cauza ca mi-a ars masina cu o luna inainte sa ma apuc de scoala de soferi noroc,ghinion...luati-o cum vreti:) |
prima seara...am ajuns acasa la 8 seara...cu permisul in buzunar,am bagat benzina si am fost la olanesti sa ma plib pe acolo prin parcul ala....frumos...nu imi recunosteam corpul...ma dureau ochii ca am mers noaptea...simteam un gol in stomac..oricum a fost super....
|
tinere explica unde stai tu si unde e olanesti, cati km...multi nu stiu;))
|
eu stau in dragasani...la vreo 80-90 km de olanesti si acolo e un parc frumos :D si am fost ca imi palcea mult de tot ...m`a dus instructorul cu scoala sa conduc pana acolo si am zis ca primu meu drum acolo va fi :D
|
eu nu m-am bucurat de asa ceva.si cat am asteptat-o.viata a facut ca timp de 18 ani ai mei sa detina cel putin o masina, iar cand am luat permisul masina era vanduta.si ma astepta un a6 2.5 tdi de 150 cp.asta e.:sad:
|
pai si acum nu ai masina?nu ai un preten sa ti`o dea sa mergi cu ea? ;)
|
Quote:
|
sper sa faci ce iti doresti...si ai grija .....sfatul meu.nu te mai baga sofer la alti...ai sa vezi mai tarziu...eu stiu ce inseamna...
|
2 saptamani nu am dormit! Mergeam la facultate,stateam 1-2 cursuri maxim si plecam numai sa ma plimb! Banii stransi cu mult timp inainte i-am cheltuit numai pe benzina.Nu-mi trebuia nimic, nici mancare nici apa... nimic!Doar sa ma vad la volan extaziat!
|
eu si acum si numai pe benzina dau abnii..din 24 aprilie pana acum am facut 14.000 km
|
| All times are GMT +2. The time now is 03:50. |
- Copyright 2026 4Tuning