Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea Daewoo (https://forum.4tuning.ro/111-masina-mea-daewoo.html)
-   -   Cielo ERD (https://forum.4tuning.ro/111-masina-mea-daewoo/7745-cielo-erd.html)

Radu ERD 01-09-05 14:12

Cielo ERD

9 Attachment(s)
Dupa o vara de munca ...

Radu ERD 01-09-05 14:50

7 Attachment(s)
Istoria acestei masini a inceput in luna mai 2005, cand am cumparat-o cu 3500 de euro de la o femeie! Anul fabricatiei este 95 si avea 86.000 km cand am luat-o deoarece femeia care a avut-o mergea cu ea doar pana la servici 3 km. Am luat-o pt. ca nu a fost lovita (doar atinsa pe la bari, ca deh, femeile) si mi-a palcut cum mergea motorul. Probleme a avut doar la suspensie si la frane, dar care oricum nu ma interesau deoarece aveam de gand sa le inlocuiesc. M-a surprins placut ca motorul e in apele lui, in prima zi cand am luat-o de fiecare data cand schimbam a 2-a scartaiam rotile fara sa vreau :D Apoi a inceput munca .... Intai m-am apucat de partea mecanica si primul lucru la care am umblat a fost suspensia. Am inlocuit amortizoarele cu unele sport, Sachs Advantage pe gaz. Arcurile sunt de la H&R si coboara masina cu 35 mm pe fata si 10 mm pe spate. De asemenea am schimbat bieletele, capetele de bara, flansele la amortizoare, bucsile de la punte si un rulment pe dreapta fata. Am inlocuit si ambreiajul, alegand un kit de ambreiaj LUK. Dupa aceasta etapa comportamentul masinii s-a schimbat radical, masina tragea bine, avea stabilitate dar si o MARE problema - nu prea o mai puteam opri. Astfel, in etapa a 2-a am umblat la frane: discuri ATE Power Disc pe fata, placute de asemenea ATE, saboti schimbati pe spate si pompa de frana de Espero. Acum intr-adevar am reusit sa o fac sa mearga pe gustul meu. Dupa aceea a urmat partea cea mai complicata as putea spune - VOPSITUL. Cea mai complicata deoarece a trebuit dezechipata complet, lucru de care m-am ocupat personal si de asemenea de montaj ! In 3 saptamani am reusit sa o dezechipez, sa o ridic pe elevator pt a o curata pe dedesubt si terosona, sa o vopsesc si sa o echipez la loc. Am fost placut surprins sa nu gasesc gram de rugina pe nicaieri, nici macar la pavilioanele de la rotile spate, unde e \"boala\" lor si la Opel in general! In acest timp am comandat esapamentul la Borla format din toba de mijloc si toba finala, varianta sport cu teava cu diametrul 50 mm deoarece cel vechi era \"napolitana\". Tot cat era la vopsit am dus si scaunele + fetele de usi la tapitzat, motivul fiind ca erau murdare si nu mai ieseau cum trebuia. Am ales pentru un plush de Vectra C pe mijlocul scaunelor si pt fetele de usi si pentru un vinilin pentru lateralele scaunelor si banchetei. Volanul l-am schimbat cu un Raid Lesmo de 300 mm diametru. Jantele le-am schimbat cu Borbet BS latime 7j cu diametru 15 inch si gumele cu Bridgestone Potentza RE720 dimiensiuni 195/50/15. La exterior am optat pentru un eleron si pleoape pentru farurile fata. Ma pot \"mandri\" cu grila fata care este creatie proprie, cu folia, pe care tot eu am aplicat-o si cu vopsitul etrierilor si al tamburilor rosii. Cam atat pot sa spun despre munca mea la aceasta masina, pe viitor urmand si alte \"surprize\" pe care nu vreau sa le fac publice momentan! :lol:

Radu ERD 01-09-05 14:55

3 Attachment(s)
Inca cateva poze ...

teddy 01-09-05 15:51

felicitari, te-am mai vazut prin oras, e unul dintre cele mai frumoase cielo-uri din romania...

scorpio GL 01-09-05 16:14

Ai tot respectul meu.E facuta cu foarte mult bun gust.

FuNNy 01-09-05 16:15

Cum arata inainte si cum este acum 8) , culoarea imi place vad ca te-ai ocupat de ea... si ti-a iesit asa cum vroiai te felicit... si nu am ce zice, frumoasa masina

DnI 01-09-05 16:18

vopseaua o face deosebita...chiar imi place culoarea!

- la suspensii ai mai putea sa o cobori putin, ar da un alt efect la cum arata
- pe viitor sa incerci o punte spate cu discuri
- iar la faruri nu prea se pupa bine negru ala de pe semnalizatoare

bafta sa ai grija de ea !

andrey2003 01-09-05 19:03

frumoasa rau imi place mult!! Felicitari!!!

AR120CP 01-09-05 20:43

Masina arata super bine. Felicitari :D

valib 01-09-05 21:11

super masinuta!sa o folosesti sanatos!
cred ca ar da mai bine cu semnalizatoare albe...
in rest nota 20

mike20 01-09-05 21:14

se cunoaste k ai muncit la ea...e bine k nu ai incarcat`o cu spoilere si alte chestii....janetele sunt frumoase...la fel si culoarea....
p.s. ce muzik ai pe masina??ai pus ceva pe ea??

Radu ERD 01-09-05 22:18

6 Attachment(s)
Inainte de toate tin sa va multumesc tuturor celor care ati postat aici, ma bucur enorm ca impresiile sunt pozitive deoarece am \"investit\" mult suflet in aceasta masina si sunt foarte atasat de ea! Acum incerc sa am cat mai mult grija de ea, ma bucur ca in Bucuresti si in Romania in general a inceput sa se \"miste\" treaba cu reabilitarea drumurilor. Acum 2 ani nu cred ca puteam merge cu suspensia asta prin zona Titan din cauza craterelor si a denivalarilor pt. ca este foarte rigida si simte si cea mai mica denivelare. Mi se rupe sufletul cand trec peste sinele de tramvai (cu toate ca le trec cu a I-a la relanti :) )

[/quote]p.s. ce muzik ai pe masina??ai pus ceva pe ea??
Momentan ce am pe masina nu cred ca se poate numi muzica in comparatie cu ce au altii pe masini, ci doar ceva sa zdrangane acolo ca sa nu te plictisesti! Pe viitor probabil ca o sa pun ceva muzica, dar momentan din lipsa \"suportului\" financiar ma limitez la ce am ...

Inca o data bafta la toata lumea !

topser 01-09-05 22:25

Simplu si Frumos ! asa da !

ZanDer 01-09-05 23:00

frumos!!!
multa munca depusa, dar depusa bine :wink:
totusi si eu is de parere ca semnalizarile parca ar da mai bine pe alb ...

ZooM-ZooM 02-09-05 01:58

frumoasa masina,n-am ce zice.
personal,as incerca sa las semnalizatoarele de pe laterale si de la faruri albe...
si cum spunea cineva mai sus,o pune spate de pe o calibra/vectra cu discuri,ca vb aia...sunt prea frumoase discurile fata si pe spate tamburi.
chiar,cat te-a dus kitu de discuri + etrieri+ placute? chiar sunt interesante :roll:

DACIA-Wrc 02-09-05 23:24

mijto, si bravo, multa munca, multi bani investiti, bravo inca o data, ai grija sa nu care cumva sa o zgari, lovesti, etc etc. ca mi`ar parea rau, arata prea bine
osi nu cred ca numa mie mi`ar parea rau
si eu am unu corean...da`i batran rau, tot din 95, da o fo masina lui tata de la firma...si are umpic cam multi km...peste 900.000
de 2 ori facut motoru...si...
dar mi`ar sta si mie umpic capu sa`l modific, da cum spune`ai si tu...cu suportu financiar ii cel mai greu

Radu ERD 03-09-05 01:49

Modificarile la sistemul de franare pe care as vrea sa le fac in continuare ar fi: inlocuit puntea spate (la Cielo sunt 2 modele de punti - una dintr-o bucata si una cu fuzete detasabile, care au suruburi si pe care se poate monta ansamblul disc+etrier de la Vectra/Calibra. Puntea mea de pe masina e dintr-o bucata dar am facut rost de una cu suruburi iar acum trebuie sa caut si sa cumpar componentele de Opel. Trebuie modificat si cablul de frana de mana care trebuie facut dintr-unul de Cielo si unul de Opel). Pe fata vreau sa schimb etrierii cu unii de Lanos sau de Astra F diferenta fiind uimitoare datorita sistemului de prindere si strangere al placutelor pe disc. Placutele au alta forma si din aceasta cauza mai astept sa se duca cele pe care le am, care sunt noi pentru ca oricum vor trebui schimbate.

Quote:

chiar,cat te-a dus kitu de discuri + etrieri+ placute? chiar sunt interesante
Discurile au fost 100 euro ambele iar placutele cam 650.000 lei.
Momentan etrierii sunt cei originali doar ca i-am vopsit rosii.

Quote:

si eu am unu corean...da`i batran rau, tot din 95, da o fo masina lui tata de la firma...si are umpic cam multi km...peste 900.000
de 2 ori facut motoru...si...
dar mi`ar sta si mie umpic capu sa`l modific, da cum spune`ai si tu...cu suportu financiar ii cel mai greu
Parerea mea ar fi ca ar merita sa investesti in ea daca masina nu a fost lovita la structura (lonjeroane, stalpi, contraaripi) pt. ca se stie ca daca unde s-a pus sudura tabla nu mai are aceleasi proprietati atat de rezistenta cat si anticoroziune! Automat acolo v-a aparea rugina oricat s-ar incerca izolarea si protejarea zonei. Eu zic ca la o masina tabla e pe primul loc, mecanica se face (motor, suspensie, frane) dar daca a intrat rugina in ea nu prea o mai scoti la capat decat cu foarte multi bani cheltuiti, multa munca si dupa 2 ani ai surpriza ca ai investit inutil deoarece apar aceleasi probleme. Deci daca ai ca baza o caroserie buna incearca sa faci o evaluare cat mai exacta sa vezi cat ar trebui investit in functie de necesitati, de ce doresti sa iasa si de banii pe care ii ai. Daca esti aproape de un echilibru intre cele 3 GO TO WORK :wink:

Cu partea financiara ideal ar fi sa fie atatia bani cate idei, dar parca e mai frumos cand te chinui sa strangi un ban si bucuria e mai mare atunci cand cumperi ce iti doreai dupa o perioada consierabila de \"salivat\"! :D

DACIA-Wrc 04-09-05 10:30

:D :lol: si aia`i drept
masina n`o fost lovita niciodata, adica noah, major doar 5 spoilare, 2 fata 3 spate sparte de mine in primul an de soferie :))
se mai intampla, acolo o dat umpic rugina, in locu unde se prinde suruburile de caroserie, aia poate fi si piulita sudata...
da in rest n`are pic de rugina
da tot n`am bani s`o fac, ca`mi place, sta mijto pe drum, ii mai fain imi place mult masinuta asta...

TigraPower 05-09-05 18:40

doamne...ce frumos poate sa fie un cielo....e cel mia frumos cielo care l-am vazut vreodata...inante sa-mi iau tigra vroiam sami iua un cielo...dar ma gandeam ca arata cam a masina de familie....dar vad ca a iesit ceva fumos...

shadow 16-09-05 10:19

Intr-adevar masina arata frumos!!!
Poti sa mai imi dai si mie cateva detalii despre kitul de ambreaj care l-ai pus pe ea???

DaciaMustang 16-09-05 23:34

frumoasa foc masina, n-am cuvinte. daca nu esti manelist, te fac idolu' meu :D

dj16xxs 17-09-05 15:48

1 Attachment(s)
pareri!

shadow 17-09-05 19:31

Dragutza, dar:
- teava de la toba este prea iesita
- i-ar mai trebui nishte folii
- i-ar mai trebui un eleron de luneta
+ pt culoare
+ pt jante
+ pt garda la sol

c i k y 17-09-05 19:35

arata super bine.culoarea face totul

ZooM-ZooM 17-09-05 19:46

Re:

Quote:

Originally Posted by \"dj16xxs\"
pareri!

pareri....
accepti si critici?
:lol: :twisted:
pai as zice finalu prea iesit pt gustul meu.
fuziunea intre Daewoo si Mazda (ma refer la semnu de pe jante)jantele chiar imi plac :)
niturile cu care ai prins pragurile....puteai sa nivelezi un pic cu kit

acum...: imi place priza de aer,gen evo,si daca nu mainsel capota ori e neagra,ori carbon (ori folie care imita carbonu)
culoarea e frumoasa,o prinde

mai baga si tu niste poze din fata si din spate....sa vedem ce mai e de \"criticat\" :)
per total e frumoasa masina :roll:

xxdadixx 17-09-05 20:10

Scoate semnele alea de mazda si ia un cap de toba calumea nu kitchuri dinealea. In rest arata foarte bine :wink:

bodyspeed 18-09-05 12:30

arata beton culoarea dar parerea mea ca lipseste un body-kit ceva sa iasa in evidenta nu ca acum e stock daewoo
+ jantele sunt super

DaciaMustang 18-09-05 12:48

imi place si a doua masina, dar baga capu ala de toba mai in interior, lasa 2 cm in exterior
si mai pune poze
bafta

Radu ERD 18-09-05 20:43

Cand am vopsit-o pe a mea am avut de ales intre acest verde si culoarea actuala :D Oricum da mult mai bine verdele asta pe hatch-back decat ar fi dat pe berlina!

shadow 18-09-05 21:31

Re:

Quote:

Originally Posted by \"shadow\"
Intr-adevar masina arata frumos!!!
Poti sa mai imi dai si mie cateva detalii despre kitul de ambreaj care l-ai pus pe ea???

Pti sa imi raspunzi si mie???

Radu ERD 18-09-05 22:28

5 Attachment(s)
Te rog frumos sa ma scuzi dar nu am vazut postul deoarece cand m-am uitat trebuia sa plec si ma grabeam. Kitul de ambreiaj este LUK si mi l-a adus cineva din Germania mai ieftin, am dat 100 de euro pe el. Se gaseste si la noi, eu l-am vazut in Augsburg si era vreo 6 mil. daca nu ma insel.
Uite niste poze:

shadow 18-09-05 22:41

Si a meritat bani???
Ma refer, daca ai simtit vreo diferenta dupa ce l-ai instalat???

LEXUS 19-09-05 11:28

ma intereseaza si pe mine suspensia sport cat te-a costat?

Radu ERD 19-09-05 20:58

Quote:

Si a meritat bani???
Ma refer, daca ai simtit vreo diferenta dupa ce l-ai instalat???
Il am de vreo 5.000 km si sunt super multumit. Tine mult mai bine ca inainte (scartzaie bine rotzile in a 2-a cu cauciucuri 195)! Am vorbit cu mai multi mecanici din mai multe locuri si totzi mi-au zis ca LUK au marfa buna. Pana acum ii cred, sper sa nu imi schimb parerea in viitor :D

Quote:

ma intereseaza si pe mine suspensia sport cat te-a costat?
Arcurile au fost 8.5 mil si amortizoarele 6 mil (amortizoarele mi le-a adus cineva impreuna cu ambreiajul, la Elit erau 8 mil parca)

mad max 20-09-05 18:14

Felicitari pt rezultat. Ti-a iesit f bine masina. Eu mi-am cumparat cielo-ul acum 2 luni si vreau sa fac cam ce ai facut si tu. Mai am mult de munca si multi bani de bagat. Zi-mi si mie unde ai tapitat scaunele si fetele de usi(+costuri) si cat te-a costat vopsitul (in afara de pretul vopselei).
Mersi mult de tot.

vlad_cielo 23-09-05 14:00

super masina...m-ar interesa si pe mine arcurile pentru ce masina sunt...si daca ai codurile m-ai salva de cautare..mersi

Mario_b 28-09-05 00:11

Jos palaria :D .Probabil cel mai de bun gust Cielo pe care l-am vazut! Un mic sfat pt mine daca se poate: pot sa pun doar arcuri KN pe masina k sa o cobor cu 4 cm sau trebuie sa cumpar si telescoape? Mentionez ca am un Logan cu telescoape noi si nu as vrea sa le schimb!

CataNOS 29-09-05 20:07

bestiala masina, am vazut-o d vreo 3-4 ori prin oras si am ramas fara cuvinte.. O intrebare.. cat a fost paintjobu`??

Bravo, s-o tii sanatos si ai grija la parcari k spoileru d cielo e al dracu d lung si nu-ti dai seama cand atingi masina din fata.. Io am avut un cielo si la inceput in 2 din 3 parcari atingeam masina din fata :D

Radu ERD 06-10-05 00:42

As dori sa imi cer scuze pt. raspunsul intarziat, dar a picat netu de 2 saptamani si abia acum s-a rezolvat!
Quote:

Zi-mi si mie unde ai tapitat scaunele si fetele de usi(+costuri) si cat te-a costat vopsitul (in afara de pretul vopselei).
Tapiteria am facut-o la o cunostinta, materialele au fost 3 mil jumate!
Vopsitul e in jur de 800 de euro cu tot cu vopsea + materiale deoarece a fost schimbare de culoare si e destul de multa munca!
Quote:

m-ar interesa si pe mine arcurile pentru ce masina sunt...si daca ai codurile m-ai salva de cautare..
Arcurile sunt de Nexia, codurile nu le am, sorry!

Inca o data va multumesc pentru aprecieri!
Bafta!

B-00-DOG 12-10-05 12:03

foarte frumoasa masina radu.
ar trebui sa-ti schimbi franele pe fata. eu am etriere cu placute si discuri ATE de espero. si se simte rau (sunt peste cele de lanos). se potrivesc perfect fara nici o modificare, mai ales la tine ca ai jante mari si incape etrierul. vreau sa te intreb: pe spate cat ai dat pe puntea cu fuzete ca si eu am tot dintr-o bucata. ai luat-o second, nu? etriere si discuri de care opel se potrivesc? vectra a sau astra f? de kadet gsi nu merg?
multumesc si spor la treaba.

All times are GMT +2. The time now is 22:37.

- Copyright 2026 4Tuning