![]() |
jaguar X-type
imi place foarte mult cum arata ..dar nu stiu nimic despre el ...se merita sa il cumperi ..pareri
|
Re: jaguar X-type
ooo....multumesc mult pt parerile vostre impartasite :*
|
jaguar nu e prea fiabil...si trebui sa te gandesti bine,ca reviziile nu sunt chiar ieftine.
Eu zic sa te uiti la un BMW sau un Mercedes daca tot vrei ceva lux.. |
bmw am ..ma gandeam sa trec de la el la un x type cu un motor mai mare...dar nu prea stiu cat consuma ..piesele cum sunt ...nu are nimeni pe forum x type ?
|
Quote:
este o problema la noi in rom. lumea nu sie decat ca bmw si mercedes sunt cele mai bune dar realitatea este cu totul alfel este adevarat ca au poate preturile putin piperate dar aceste masini nu sunt facute pt oameni care s e ,,pling in service ce scumpe sunt piesele'' jaguar este o masina poate super fiabila asta binenteles numai daca este folosita cum trebuie si normal eu unu recomand x-type |
Quote:
Tot asa vei astepta si la reparatii si la piese etc...din pacate. Tot ce este extravagant si deosebit are un pret...nu fiecare atelier de la coltul strazii se va baga sa iti repare masina iar daca totusi face asta ajungi la un pret imens poate chiar mai mare decat la reprezentanta . Cel putin asa e la noi in germania iar eu care am atelier pt toate tipurile de masini prefer totusi sa nu ma bag la asa ceva...si cu siguranta nu sunt singurul :) |
Quote:
Nu zic ca Jaguar nu este o masina buna...dar nu e o masina de zi cu zi. |
Jaguar este o marca exclusivista, nu masina poporului. Si n-a dat faliment.
|
asta ma atrage la ea .este o masina exclusivista ..nu gasesti pe toate drumurile cum gasesti bmw si mercedes.. de motorul de 3.0 l benzinar ce parere aveti ?
|
Quote:
|
Quote:
|
dupa parerea mea jaguar nu este o masina de rand....la fel si lexus ... sunt niste marci de lux si bineinteles si pretentioase in acelasi timp ... eu zic sa faci niste test`drive`uri ... eventual si cu lexus is de ex ... la jaguar ... x`type`ul mie mi se pare deja invechit ca design ... pe cand s`type`ul ... modelul cel nou ... .mi se pare extraordinar ... o skimbare radicala din toate punctele de vedere ... ;) mergi pe la cele doua reprezentantze si intereseaza`te eventual dupa cum am spus ... fa si niste teste ;) si tine`ne la curent ...
Intre timp te`ai decis la altceva? :) bafta |
is220 trece de 30.000 ca si un s-type bun...ori eu vreau cam ce iau pe mere sa dau pe pere:) plus ca s-type ul mi se pare mult prea elegant nu ma vad de la 20 de ani intr o astfel de masina .la is220 nu prea am ce sa comentez decat pretul cam piperat pt aprox 180 cp .in momentul de fata am 163 vreau sa ma duc undeva pe la 200-230 cp
rx-8 ul mai era o alternativa ...dar un coleg de forum mi l a scos din cap si bine a facut ii multumesc pe aceasta cale :) |
de ce nu-ti iei Lexus IS200 atunci?
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
rover 75? nu-ti place?
|
daca vrei mai multa putere d e ce nu incerci tot un bmw dar nu diesel ci cel de 2.5i
|
75-ul ma pasiona la 18 ani ...cel nou e destul de reusit la exterior ..sunt fan bmw pt motoarele lor ...dar bmw deja a devenit o masina comuna in general nu ma refer la M-uri ; dar asa seria 3 si 5 vezi la orice pas din cauza asta ma gandeam la un x-type dar parca m a dejamagit un "vecin"de forum mai sus spunand ca e invechit...dar asta e adevarul ...
|
Quote:
si daca tot te mentii pt putere ... vezi si noul saab 9 - 3 ;) e destul de dragutz :pistoles::headfones |
m am plimbat cu un rx-8 ...nu pot sa zic decat ca imi place ...e senzatie :)
|
Quote:
|
nici sa nu te gindesti la x-type.Eu am vrut pe-o vreme asa ceva si am renuntat.X-type este masina cea mai putin fiabila de la Jaguar.Din cauza ca este facuta pe platforma de Ford mondeo.Este un lucru arhicunoscut.De asta multi zic ca practic nu-i un jaguar.Se faceau niste glume la nemti pe-o vreme,ca daca vrei x-type, trebuie sa ai doua, unu in service si unu cu care mergi.Zgomotul interior e foarte mare, stabilitatea e foarte scazuta, mai ales la peste 120km/h.
Piesele sint cam de 2-3 ori mai scumpe decit la Mercedes.Daca se strica (si sigur se strica) trebuie sa mergi (cel mai aproape) in Ungaria.Exista si la Bucuresti reprezentanta dar mecanicii de acolo nu stiu sa faca nimic.Mai degraba cumperi s-type, dar cel mai mic motor la el e de 4.2l. |
fara suparare dar din cei care ati postat ati avut vreunul x type? lasand la o parte designul care e discutabil pe partea mecanica sta destul de bine si nu inteleg de unde atata lipsa de fiabilitate.Am avut x type diesel si e super ok masina. Ca si raport calitate pret e ok. Daca vrei ceva un pic altfel decat seria 3 poti incerca cu incredere motorul de 3 litri. Se misca mai mult decat decent ,iar daca iei versiunea cu suspensii sport are o tinuta de drum super. Ca spatiu interior nu e cine stie ce dar banuiesc ca la 20 de ani nu vrei sufragerie.
Faptul ca e construit pe platforma de ford mondeo mk3 este chiar un plus avand in vedere ca este o platforma reusita. Suspensii independente si nu bara semirigida .A spus cineva ca piesele sunt de 3 ori mai scumpe ca la mercedes.. Cred ca a fost o gluma avand in vedere ca o pompa servo e vreo 400 de euro de ex,placute 6 milioane etc.Preturi rezonabile pt o masina ce se vrea un pic premium .Cel mai bine este sa faci un drivestest si sa vezi daca iti satisface dorintele. Cat despre s type si saab 9 3 e irelevanta comparatie.Masinile sunt din clase diferite atat ca dimensiuni dar mai ales ca si pret. Bafta! |
oare se merita 20.500 euro pe un rx-8 ..2006 cu 16000 km full ? mai precis cea de pe autovit?
|
iti recomand insistent sa NU ITI CUMPERI masina din tara, mai ales de pe autovit. Ia-ti de afara, e muuuuuult mai recomandat.
|
De un Volvo ce zici?Un S60? Nu stiu de ce dar mie imi place! Daca ai bani de Rx-8 si nu mergi prin oras ia-ti unu!Dar daca mergi mult in oras il iei degeaba pt ca ti se buleste ambreiaju des!
|
Quote:
e regula asta ? adik ai auzit mai multe cazuri ?sau unul singur ..ca asa cred.. si nu cred chiar asa e.. pana si lamborghini poti gasii cu defecte..dc ai auzit de la o sing persoana poate era din cauza felului de a conduce. si eu am avut probleme cu manerele usilor din spate de la bmw.dc le deschideai ramanea blocat in afara manerul ..trebuia sa l impingi la loc...asta nu inseamna ca toate bmw urile sunt asa nu ? |
pana la urma rx-8 ul cat consuma?? am citit niste discutii pe unele forumuri cum ca ar consuma 30% ..era unul care se lauda cu acest consum impresionant..eu intelegeam prin consum mare datele furnizate de producator
|
Se duce maxim la 20% in oras!Si viteza mare tot la fel!DA frate ajungi la suta in 6.4 sec!
|
Quote:
pai asa zic majoritatea propietarilor..dar era ala care se certa cu 100 de oameni ca masina lui atat consuma si era destul de convingator:) |
Quote:
Si ala care se certa cred ca nu isi luase medicamentele la timp! |
ca am vazut mai sus un post despre un volvo s60 ... nu mai stiu cam de cat ai zis tu ca dispui ca bani .... dar vezi ca e un s60 R de vreoi 350 de cai la volvo de vanzare sh ... e masina baiatului patronului .... poate treci intr`o zi ... sau poate mergem impreuna ca vreau si eu sa fac un testdrive cu el ... are skimbate recent suspensia jantele softul de la heico ... etc :D :X
|
ah ... si sper ca n`am facut vreo gafa prin msj`u ala ... apropo ... e pe benzina :D
|
3.0 de pe X-type e un motor bunicel.am mers o perioada de timp cu S type,acelasi motor de 3000cmc,destul de dinamic,consumul era undeva la 14-16 oras si un 9-10 afara(nicidecum 30% sau 100%).jaguaru e ford:)cel putin S type pe dedesubt e mondeo 2003....interiorul mi s-a parut inghesuit(NU UITA VB DE S TYPE CARE ESTE MAI MARE DECAT XTYPE).preturi:pompa de benzina:1000RON,placute fata spate+discuri fata-spate+manopera 1500RON...are prestanta masina,dar per total nu m-a dat pe spate...
|
Quote:
si 2. unde iti consuma tie cu motor de 3 litri in afara 9 - 10 ? :)))) ca ii consuma lui tata accordu`cu motor 2,0 benzina 155 cai ... 10 - 14 in afara depinde cum se da la ea ... pana in 160 ... si tu spui ca la jaguar de 3 litri bezina ia in afara 9 - 10 ? :))) |
argumentul tau cu consumul mi se pare stupid, poate o ardea la maxim tatal tau alftel nu avea cum sa consume peste 10% extraurban, doar daca era o masina submotorizata (cum era a6 1.8i mod. anterior) dar nu imi vine sa cred ca e cazut acordului. consumul specificat de cosmin_meme mi se pare corect.
|
Quote:
p.s. scuzati`mi offtopicul .... |
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 16:12. |
- Copyright 2026 4Tuning