Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Consiliere achizitie auto (https://forum.4tuning.ro/220-consiliere-achizitie-auto.html)
-   -   jaguar X-type (https://forum.4tuning.ro/220-consiliere-achizitie-auto/77323-jaguar-type.html)

aurE90 11-05-08 17:14

jaguar X-type

imi place foarte mult cum arata ..dar nu stiu nimic despre el ...se merita sa il cumperi ..pareri

aurE90 21-05-08 20:52

Re: jaguar X-type

ooo....multumesc mult pt parerile vostre impartasite :*

peter 21-05-08 21:26

jaguar nu e prea fiabil...si trebui sa te gandesti bine,ca reviziile nu sunt chiar ieftine.

Eu zic sa te uiti la un BMW sau un Mercedes daca tot vrei ceva lux..

aurE90 22-05-08 00:59

bmw am ..ma gandeam sa trec de la el la un x type cu un motor mai mare...dar nu prea stiu cat consuma ..piesele cum sunt ...nu are nimeni pe forum x type ?

FIGHET 23-05-08 00:20

Quote:

Originally Posted by peter (Post 1546518)
jaguar nu e prea fiabil...si trebui sa te gandesti bine,ca reviziile nu sunt chiar ieftine.

Eu zic sa te uiti la un BMW sau un Mercedes daca tot vrei ceva lux..

ce inseamna la tine fiabilitate ,..........!!!!!!!!!!???????
este o problema la noi in rom. lumea nu sie decat ca bmw si mercedes sunt cele mai bune dar realitatea este cu totul alfel
este adevarat ca au poate preturile putin piperate dar aceste masini nu sunt facute pt oameni care s e ,,pling in service ce scumpe sunt piesele''
jaguar este o masina poate super fiabila asta binenteles numai daca este folosita cum trebuie si normal
eu unu recomand x-type

mobiles_de 23-05-08 00:58

Quote:

Originally Posted by aurE90 (Post 1546433)
ooo....multumesc mult pt parerile vostre impartasite :*

Poate faptul ca nu ai primit raspuns asa de repede iti da de gandit :D
Tot asa vei astepta si la reparatii si la piese etc...din pacate. Tot ce este extravagant si deosebit are un pret...nu fiecare atelier de la coltul strazii se va baga sa iti repare masina iar daca totusi face asta ajungi la un pret imens poate chiar mai mare decat la reprezentanta . Cel putin asa e la noi in germania iar eu care am atelier pt toate tipurile de masini prefer totusi sa nu ma bag la asa ceva...si cu siguranta nu sunt singurul :)

peter 23-05-08 16:06

Quote:

Originally Posted by FIGHET (Post 1548997)
ce inseamna la tine fiabilitate ,..........!!!!!!!!!!???????
este o problema la noi in rom. lumea nu sie decat ca bmw si mercedes sunt cele mai bune dar realitatea este cu totul alfel
este adevarat ca au poate preturile putin piperate dar aceste masini nu sunt facute pt oameni care s e ,,pling in service ce scumpe sunt piesele''
jaguar este o masina poate super fiabila asta binenteles numai daca este folosita cum trebuie si normal
eu unu recomand x-type

Jaguar nu este o masina fiabila...te intrebi oare de ce a dat faliment Jaguar ? si l-a cumparat Tata motors ? Ca se vindeau prea multe ? ca erau prea bune ?

Nu zic ca Jaguar nu este o masina buna...dar nu e o masina de zi cu zi.

ionut_cluj 23-05-08 16:10

Jaguar este o marca exclusivista, nu masina poporului. Si n-a dat faliment.

aurE90 23-05-08 18:53

asta ma atrage la ea .este o masina exclusivista ..nu gasesti pe toate drumurile cum gasesti bmw si mercedes.. de motorul de 3.0 l benzinar ce parere aveti ?

peter 23-05-08 21:40

Quote:

Originally Posted by ionut_cluj (Post 1549812)
Jaguar este o marca exclusivista, nu masina poporului. Si n-a dat faliment.

da,corect.

mobiles_de 23-05-08 23:11

Quote:

Originally Posted by aurE90 (Post 1550164)
asta ma atrage la ea .este o masina exclusivista ..nu gasesti pe toate drumurile cum gasesti bmw si mercedes.. de motorul de 3.0 l benzinar ce parere aveti ?

mda...sorry dar nu ma pot abtine...daca dai punctul ala dintre 3 si 0 la o parte ajungi la consumul de combustibil :D Nu te supara e numai o gluma iar parerea mea o poti citi mai sus :)

rocky_cosmin89 26-05-08 00:23

dupa parerea mea jaguar nu este o masina de rand....la fel si lexus ... sunt niste marci de lux si bineinteles si pretentioase in acelasi timp ... eu zic sa faci niste test`drive`uri ... eventual si cu lexus is de ex ... la jaguar ... x`type`ul mie mi se pare deja invechit ca design ... pe cand s`type`ul ... modelul cel nou ... .mi se pare extraordinar ... o skimbare radicala din toate punctele de vedere ... ;) mergi pe la cele doua reprezentantze si intereseaza`te eventual dupa cum am spus ... fa si niste teste ;) si tine`ne la curent ...
Intre timp te`ai decis la altceva? :) bafta

aurE90 26-05-08 18:01

is220 trece de 30.000 ca si un s-type bun...ori eu vreau cam ce iau pe mere sa dau pe pere:) plus ca s-type ul mi se pare mult prea elegant nu ma vad de la 20 de ani intr o astfel de masina .la is220 nu prea am ce sa comentez decat pretul cam piperat pt aprox 180 cp .in momentul de fata am 163 vreau sa ma duc undeva pe la 200-230 cp

rx-8 ul mai era o alternativa ...dar un coleg de forum mi l a scos din cap si bine a facut ii multumesc pe aceasta cale :)

ionut_cluj 26-05-08 18:59

de ce nu-ti iei Lexus IS200 atunci?

aurE90 26-05-08 21:20

Quote:

Originally Posted by ionut_cluj (Post 1554695)
de ce nu-ti iei Lexus IS200 atunci?

pai cum ziceam as vrea ceva mai bine motorizat

rocky_cosmin89 26-05-08 21:30

Quote:

Originally Posted by aurE90 (Post 1555015)
pai cum ziceam as vrea ceva mai bine motorizat

totusi ... o masina ca aia nu o iei pt alergat ... de ce doresti asa o mare putere? cand la asemenea masini se pune in calcul confortul ... sigurantza ... tinuta de drum ... elegantza ...

aurE90 26-05-08 23:09

Quote:

Originally Posted by rocky_cosmin89 (Post 1555052)
totusi ... o masina ca aia nu o iei pt alergat ... de ce doresti asa o mare putere? cand la asemenea masini se pune in calcul confortul ... sigurantza ... tinuta de drum ... elegantza ...

cu mana pe inima spun ca siguranta confort tinuta de drum si eleganta regasesc si la world car of the year 2006 :-P...si cat despre putere niciodata nu e de ajuns :sad:mai ales ca daca fac un pas ...macar sa se simta

ionut_cluj 27-05-08 00:31

rover 75? nu-ti place?

FIGHET 28-05-08 00:25

daca vrei mai multa putere d e ce nu incerci tot un bmw dar nu diesel ci cel de 2.5i

aurE90 28-05-08 01:19

75-ul ma pasiona la 18 ani ...cel nou e destul de reusit la exterior ..sunt fan bmw pt motoarele lor ...dar bmw deja a devenit o masina comuna in general nu ma refer la M-uri ; dar asa seria 3 si 5 vezi la orice pas din cauza asta ma gandeam la un x-type dar parca m a dejamagit un "vecin"de forum mai sus spunand ca e invechit...dar asta e adevarul ...

rocky_cosmin89 28-05-08 16:55

Quote:

Originally Posted by aurE90 (Post 1557457)
75-ul ma pasiona la 18 ani ...cel nou e destul de reusit la exterior ..sunt fan bmw pt motoarele lor ...dar bmw deja a devenit o masina comuna in general nu ma refer la M-uri ; dar asa seria 3 si 5 vezi la orice pas din cauza asta ma gandeam la un x-type dar parca m a dejamagit un "vecin"de forum mai sus spunand ca e invechit...dar asta e adevarul ...

...da....aici ma simt in cauza :oops::cry: ... dar asta e parerea mea ... ce pot sa spun ... eu in locul tau as mai strange niste bani si m`as orienta spre noul S-type ... deci ... am urcat azi la reprezentantza intr`unul ... impecabil din toate punctele de vedere ... si totusi ... ar trebui sa inkzi din ochi la puterea foarte mare ... mai ales la ce fel de masina este ... ;) ...
si daca tot te mentii pt putere ... vezi si noul saab 9 - 3 ;) e destul de dragutz
:pistoles::headfones

aurE90 28-05-08 22:13

m am plimbat cu un rx-8 ...nu pot sa zic decat ca imi place ...e senzatie :)

rocky_cosmin89 29-05-08 07:25

Quote:

Originally Posted by aurE90 (Post 1559201)
m am plimbat cu un rx-8 ...nu pot sa zic decat ca imi place ...e senzatie :)

ooo daaa ... :D ... acolo e ceva mai special cu motorasul ala mic mic si rotativ .... oricum .... misto masinutza ;)

MBenz 29-05-08 09:18

nici sa nu te gindesti la x-type.Eu am vrut pe-o vreme asa ceva si am renuntat.X-type este masina cea mai putin fiabila de la Jaguar.Din cauza ca este facuta pe platforma de Ford mondeo.Este un lucru arhicunoscut.De asta multi zic ca practic nu-i un jaguar.Se faceau niste glume la nemti pe-o vreme,ca daca vrei x-type, trebuie sa ai doua, unu in service si unu cu care mergi.Zgomotul interior e foarte mare, stabilitatea e foarte scazuta, mai ales la peste 120km/h.
Piesele sint cam de 2-3 ori mai scumpe decit la Mercedes.Daca se strica (si sigur se strica) trebuie sa mergi (cel mai aproape) in Ungaria.Exista si la Bucuresti reprezentanta dar mecanicii de acolo nu stiu sa faca nimic.Mai degraba cumperi s-type, dar cel mai mic motor la el e de 4.2l.

sponsoru 29-05-08 09:56

fara suparare dar din cei care ati postat ati avut vreunul x type? lasand la o parte designul care e discutabil pe partea mecanica sta destul de bine si nu inteleg de unde atata lipsa de fiabilitate.Am avut x type diesel si e super ok masina. Ca si raport calitate pret e ok. Daca vrei ceva un pic altfel decat seria 3 poti incerca cu incredere motorul de 3 litri. Se misca mai mult decat decent ,iar daca iei versiunea cu suspensii sport are o tinuta de drum super. Ca spatiu interior nu e cine stie ce dar banuiesc ca la 20 de ani nu vrei sufragerie.
Faptul ca e construit pe platforma de ford mondeo mk3 este chiar un plus avand in vedere ca este o platforma reusita. Suspensii independente si nu bara semirigida .A spus cineva ca piesele sunt de 3 ori mai scumpe ca la mercedes.. Cred ca a fost o gluma avand in vedere ca o pompa servo e vreo 400 de euro de ex,placute 6 milioane etc.Preturi rezonabile pt o masina ce se vrea un pic premium .Cel mai bine este sa faci un drivestest si sa vezi daca iti satisface dorintele.
Cat despre s type si saab 9 3 e irelevanta comparatie.Masinile sunt din clase diferite atat ca dimensiuni dar mai ales ca si pret. Bafta!

aurE90 01-06-08 23:47

oare se merita 20.500 euro pe un rx-8 ..2006 cu 16000 km full ? mai precis cea de pe autovit?

ionut_cluj 01-06-08 23:49

iti recomand insistent sa NU ITI CUMPERI masina din tara, mai ales de pe autovit. Ia-ti de afara, e muuuuuult mai recomandat.

Pugralph 02-06-08 15:36

De un Volvo ce zici?Un S60? Nu stiu de ce dar mie imi place! Daca ai bani de Rx-8 si nu mergi prin oras ia-ti unu!Dar daca mergi mult in oras il iei degeaba pt ca ti se buleste ambreiaju des!

aurE90 02-06-08 16:43

Quote:

Originally Posted by Pugralph (Post 1566732)
De un Volvo ce zici?Un S60? Nu stiu de ce dar mie imi place! Daca ai bani de Rx-8 si nu mergi prin oras ia-ti unu!Dar daca mergi mult in oras il iei degeaba pt ca ti se buleste ambreiaju des!

e regula asta ? adik ai auzit mai multe cazuri ?sau unul singur ..ca asa cred.. si nu cred chiar asa e.. pana si lamborghini poti gasii cu defecte..dc ai auzit de la o sing persoana poate era din cauza felului de a conduce.
si eu am avut probleme cu manerele usilor din spate de la bmw.dc le deschideai ramanea blocat in afara manerul ..trebuia sa l impingi la loc...asta nu inseamna ca toate bmw urile sunt asa nu ?

aurE90 05-06-08 12:52

pana la urma rx-8 ul cat consuma?? am citit niste discutii pe unele forumuri cum ca ar consuma 30% ..era unul care se lauda cu acest consum impresionant..eu intelegeam prin consum mare datele furnizate de producator

Pugralph 05-06-08 13:06

Se duce maxim la 20% in oras!Si viteza mare tot la fel!DA frate ajungi la suta in 6.4 sec!

aurE90 05-06-08 13:30

Quote:

Originally Posted by Pugralph (Post 1573255)
Se duce maxim la 20% in oras!Si viteza mare tot la fel!DA frate ajungi la suta in 6.4 sec!

pai asa zic majoritatea propietarilor..dar era ala care se certa cu 100 de oameni ca masina lui atat consuma si era destul de convingator:)

Pugralph 05-06-08 15:01

Quote:

Originally Posted by aurE90 (Post 1573305)
pai asa zic majoritatea propietarilor..dar era ala care se certa cu 100 de oameni ca masina lui atat consuma si era destul de convingator:)

Ia-ti Rx-8 dar iti recomadn sa nu iti iei din tara!Daca o iei noua nici o problema dar second-hand eu nu mi-as lua din tara!
Si ala care se certa cred ca nu isi luase medicamentele la timp!

rocky_cosmin89 12-06-08 20:37

ca am vazut mai sus un post despre un volvo s60 ... nu mai stiu cam de cat ai zis tu ca dispui ca bani .... dar vezi ca e un s60 R de vreoi 350 de cai la volvo de vanzare sh ... e masina baiatului patronului .... poate treci intr`o zi ... sau poate mergem impreuna ca vreau si eu sa fac un testdrive cu el ... are skimbate recent suspensia jantele softul de la heico ... etc :D :X

rocky_cosmin89 12-06-08 20:38

ah ... si sper ca n`am facut vreo gafa prin msj`u ala ... apropo ... e pe benzina :D

cosmin_meme 14-06-08 00:57

3.0 de pe X-type e un motor bunicel.am mers o perioada de timp cu S type,acelasi motor de 3000cmc,destul de dinamic,consumul era undeva la 14-16 oras si un 9-10 afara(nicidecum 30% sau 100%).jaguaru e ford:)cel putin S type pe dedesubt e mondeo 2003....interiorul mi s-a parut inghesuit(NU UITA VB DE S TYPE CARE ESTE MAI MARE DECAT XTYPE).preturi:pompa de benzina:1000RON,placute fata spate+discuri fata-spate+manopera 1500RON...are prestanta masina,dar per total nu m-a dat pe spate...

rocky_cosmin89 14-06-08 12:59

Quote:

Originally Posted by cosmin_meme (Post 1590176)
3.0 de pe X-type e un motor bunicel.am mers o perioada de timp cu S type,acelasi motor de 3000cmc,destul de dinamic,consumul era undeva la 14-16 oras si un 9-10 afara(nicidecum 30% sau 100%).jaguaru e ford:)cel putin S type pe dedesubt e mondeo 2003....interiorul mi s-a parut inghesuit(NU UITA VB DE S TYPE CARE ESTE MAI MARE DECAT XTYPE).preturi:pompa de benzina:1000RON,placute fata spate+discuri fata-spate+manopera 1500RON...are prestanta masina,dar per total nu m-a dat pe spate...

....scuza-mi observatia ... dar in primul rand era vorba de noul tip de jaguar S type ... care e cu totul altceva in caz ca nu l-ai vazut....si in alta ordine de idei se vorbea de motorul pe motorina la el daca nu ma insel :)
si 2. unde iti consuma tie cu motor de 3 litri in afara 9 - 10 ? :)))) ca ii consuma lui tata accordu`cu motor 2,0 benzina 155 cai ... 10 - 14 in afara depinde cum se da la ea ... pana in 160 ... si tu spui ca la jaguar de 3 litri bezina ia in afara 9 - 10 ? :)))

Bogdan_mb 15-06-08 03:30

argumentul tau cu consumul mi se pare stupid, poate o ardea la maxim tatal tau alftel nu avea cum sa consume peste 10% extraurban, doar daca era o masina submotorizata (cum era a6 1.8i mod. anterior) dar nu imi vine sa cred ca e cazut acordului. consumul specificat de cosmin_meme mi se pare corect.

rocky_cosmin89 15-06-08 13:47

Quote:

Originally Posted by Bogdan_mb (Post 1592012)
argumentul tau cu consumul mi se pare stupid, poate o ardea la maxim tatal tau alftel nu avea cum sa consume peste 10% extraurban, doar daca era o masina submotorizata (cum era a6 1.8i mod. anterior) dar nu imi vine sa cred ca e cazut acordului. consumul specificat de cosmin_meme mi se pare corect.

nu vorbi daca nu esti in cunostinta de cauza....masina normal consuma 10...daca te dai putin la ea....sare de 12...iar daca o alergi....nu mai zic :) ... ca si toata lumea care zice de astra bertone 2,0 T de 190 de cai ca nu trece de 14 in oras....fi realist :) iar consumul lui cosmin_meme....e unul din vise....la ce motor mare e ala :) (ma refer la cel din afara)
p.s. scuzati`mi offtopicul ....

~ EWN ~ 16-06-08 21:23

Quote:

Originally Posted by rocky_cosmin89 (Post 1592411)
nu vorbi daca nu esti in cunostinta de cauza....masina normal consuma 10...daca te dai putin la ea....sare de 12...iar daca o alergi....nu mai zic :) ... ca si toata lumea care zice de astra bertone 2,0 T de 190 de cai ca nu trece de 14 in oras....fi realist :) iar consumul lui cosmin_meme....e unul din vise....la ce motor mare e ala :) (ma refer la cel din afara)
p.s. scuzati`mi offtopicul ....

Pai si cat consuma un Bertone Turbo, ca am citit in multe post-uri ca nu sare de 14 in oras, pana la urma cat consuma? :D.

All times are GMT +2. The time now is 16:12.

- Copyright 2026 4Tuning