![]() |
Continua campania "Motociclistii exista in trafic"
1 Attachment(s)
Continua campania "Motociclistii exista in trafic"
10 MAI, ZIUA MOTOCICLISTILOR DIN ROMANIA Sambata, 10 mai, la ora 10:30, de Ziua Motociclistilor din Romania, reprezentantii AMR vor imparti soferilor "fluturasi" cu mesaje educative, in intersectia de la Baneasa (imediat dupa Antena 1). Asociatia Motociclistilor din Romania si Brigada de Politie Rutiera continua astfel campania de sensibilizare a conducatorilor auto cu privire la motociclisti, inceputa la 12 aprilie. STATISTICI INGRIJORATOARE Numarul accidentelor din Bucuresti in care au fost implicate autovehicule cu doua roti a crescut la inceputul anului in curs, fata de aceeasi perioada a anului trecut, acest fapt fiind confirmat de Brigada de Politie a Capitalei. In intervalul ianuarie-aprilie 2008, s-au inregistrat in Capitala 229 de accidente in care au fost implicate motociclete, motoscutere si mopede, comparativ cu 188 de accidente in aceeasi perioada a anului 2007. Bilantul acestora a fost de 2 morti, 79 de raniti grav si 173 de raniti usor. Conform AMR si BPRC, principalii vinovati sunt soferii, in procent de 54,6%, in restul situatiilor vina apartinand motociclistilor-45,4%. In privinta conducatorilor pe doua roti, vina apartine in procent majoritat motociclistilor-50,6%, urmati de mopedisti-40,2% si nu in ultimul rand motoscuteristi-9,2%. RECOMANDARI ATAT PENTRU SOFERI, CAT SI PENTRU MOTOCICLISTI Brigada de Politie Rutiera a Capitalei le recomanda conducatorilor auto urmatoarele: la plecarea de pe loc si atunci cand schimba directia de mers, sa se asigure ca nu pun in pericol siguranta motociclistilor din trafic; in intersectii, la virajul stanga, sa se asigure ca din sens opus nu vine nicio motocicleta; inainte de a deschide portierele, sa se asigure ca nu trece nicio motocicleta. Conducatorii pe doua roti au de asemenea unele reguli de urmat: sa nu mearga cu viteza foarte mare si sa evite accelerarile excesive; sa foloseasca mereu luminile de intalnire; sa poarte echipamentul de protectie; sa nu faca "slalom" printre masinile din trafic; sa se asigure din timp ca au un spatiu de franare suficient; sa mearga mereu pe doua roti, nu pe una. |
Re: Continua campania "Motociclistii exista in trafic"
foarte bine frate,sa se uite chiorii k mai exista si motociclisti..chiar daca se baga ei cam mult printre masini.ar fi mai bine sa tina si ei banda nu linia discontinua,sau chiar continua :-??
|
ma eu nu am nimic cu ei, ii respect! dar unii se baga ca nesimtitii in trafic , iti taie calea si faci tu accident din cauza lor !
bine ca am vazut un accident ciudat intr-un sens giratoriu in care un motociclist venea rapid, iar un biciclist nu i-a dat prioritate , acesta din urma l-a evitat , a picat si s-a ranit grav, iar biciclistul si-a continuat drumul fara ca macar sa se uite in spate! |
ar fi bine k unii soferi sa fie mai atenti la scootere shi motociclete , dar shi cei de pe doua roti sa nu se mai bage .... asa imprudent in fata altora
|
noaptea ii vedem sigur... poate ne si orbesc ;) deoarece sunt unii care merg si cu faza lunga aprinsa.... si sunt destui..... in rest... ii evit... si chiar le fac loc la semafor sa se bage.....
|
motociclisti sunt si exista....dar putini sunt cei care sunt seriosi si care sunt adevarati motociclisti si nu cred ca cei care merg calumea si prudenti au parte de incidente......
|
Quote:
take a look ... :-) https://www.youtube.com/watch?v=GcfwBzFdRQ4 -in legatura cu campania :D |
parerea mea e ca ideea aceasta este una buna, deoarece multi soferi de autovehicule nu sunt prea "generosi" cu motociclistii, de orice gen ar fi ei..
|
Quote:
|
sustin 100% k este nevoie de astfel de campanii , sunt conducator auto (in curand voi avea si categoria A) trebuie sa ne gandim ca , de bine de rau noi suntem intre 4 fiare pe 4 roti , pe cand ala saracu este "liber" . Dar este nevoie si de o campanie de educare a "scuteristilor" care te dispera prin prostia lor !
Nu ma deranjeaza ca un motociclist trece printre masini si ajunge primu la semafor (si io as fi facut la fel daca aveam o masina mai ingusta :) ) , dar ma deranjeaza cand cate un proaspat posesor de scuter (de la 10 la 80 ani) evita cate o groapa fara sa se asigure , sau mai face cate o "ghidusie" de imi vine sa il bat . |
Quote:
|
e foarte buna ideea..ca am vazut destui conducatori auto care sunt neglijenti cu motociclisti...ce naiba ei nu sunt oameni....
|
si eu am motor si sincer multi soferi nu dau 2 bani nu au grija de loc iti taie fata fac figuri...dar sunt si motociclisti kamikaze care se ard numai in scheme si talente...ca sa numai fie probleme ....trebuie ca timpu sa treaca si numaru de motociclisti sa creasca altfel...nu vad cum s-ar schimba...ca nici soferii de multe ori nu stiu cum sa previna greselile care le poate face un motociclist...parearea mea
|
Quote:
|
E destul de complicata chestia cu "drepturile motociclistilor". Tind sa le dau si motociclistilor dreptate in unele privinte, dar cum ramane cand isi accelereaza motoarele de la un semafor la altul pentru show off de ajung si la 100 de km in 100 de m, si ii vezi cum se baga in fiecare locusor de iti fura mana semafor daca in caz o ai scoasa pe geam. Putem asemana treaba asta cu "drepturile motocilistilor" cu cealalta dilema, " femeile conduc mai prost decat barbatii?" - raspuns Nu, unele le dau clasa dar exista si "uscaciuni" in "padure", exact asa se intampla si cu motociclistii, unii fac numai show-off si se rup in figuri iar altii merg cat se poate de normal; pentru aceia ar trebui mai multa grija, iar pentru ceilalti da-ti peste ei dar nu ii omorati.
|
Quote:
|
unii dintre voi vorbesc de parca cu masina nu face nimeni slalom de pe o banda pe alta si pana la motociclisti nu a mai facut nimeni asta. nu vad care e diferenta ca vine paralel cu mine unu cu motorul sau unu cu un smart sau tico. deschide ochii ca de aia conduci. io evit 50 de masini minim pe zi care nu ma vad cu masina ce sa mai zic daca aveam motocicleta.
|
Quote:
|
Motor/masina,2/4 roti,atv/tir - Tot soferi sunt si ei,trebuiesc si ei sa fie feriti ca ei sunt in bataia vantului,astia cu masinile macar mai au o sansa daca da un prost peste ei.... Si sa nu uitam ca si ei sunt niste suflete !
|
Quote:
|
bravo pentru campanie,
motocicletele si masinile tunate sunt doua nise mai speciale in trafic, - raport greutate/cai f bun - fiecare se baga printre alti participanti la trafic si din cand in cand mai da gaz... ce-i drept ca motociclistii nu prea stau in coloana, mai merg si intre benzi... dar daca le permite gabaritul, de ce sa nu-i lasi important e sa-i vezi si sa semnalizezi ,,, f important cu semnalizatul, daca un motociclist vede ca semnalizezi nu-i da gaz, daca nu trece cu 100 pe langa tine si ... daca virezi ... e nasol pt el. |
blondu de acord cu tine ! dar uite mie mi s-a intamplat sa semnalizez ca fac stanga, am redus radical viteza ( dar nu dintr-o data ) si exact cand sa fac manevra un furgon sa ma depaseasca si aproape era sa intru in el! .. pe urma zicandu-mi ca din cauza ca mergeam incet el credea ca nu sunt din oras ! dar i-am aratat placutele de inmatriculare ca sa ii demonstrez ca e bou! crezi ca treaba asta nu se intampla si la motoare?
tu semnalizezi stanga, dar pana semnalizezi tu motoru face imediat 100-200 de metri si nu te poate vedea! iar regula semnalizarii spune ca trebuie sa o faci cu 100 de m inainte de manevra! deci practic nu ai nici o vina :| |
Quote:
Quote:
dar sa mai lasam legea nimeni o respecta sau nu o cunoaste. viteza neviteza ala daca dai in el e pa. daca nu evitam toti pietonii care trec aiurea numai era nimeni pe strada. asa ca mai bine in bordura sau cu ochii in patru decat sa omori pe unu degeaba. |
ice-m tu sigur ai permis?? adica daca eu vreau sa virez stanga , semnalizez cu 100 de metri inainte.. e obligatia mea sa ma asigur?? sincer nu ma intereseaza cine vine din spate, cu ce viteza vine, am prioritate sa virez stanga ( pe alta strada .. nu sa schimb banda )
si acu sincer, tu daca te trezesti cu unu dintr-o data gata sa intre in tine nu faci nici o manevra nu ?? ramai calm :| |
tot respectu pt ei dar sunt prea indrazneti se baga prea mult in fata altora fara sa se asigure! si merg k nebunii........ ar fii bine sa se faca o campanie "Exista masini si pietoni in trafic" :)) :))
|
io zic ca nu sunt motociclistii de vina...defapt din 10 accidente 1 este din cauza motociclistului :) sunt atatea dovezi care sa arate faptul ca soferii trebuie sa fie si ei mai atenti in trafic , doar deaia au atatea oglinzii pe si in masina:)
|
laur, adevarul nu e chiar asta,
cam 55% din accidente sunt din cauza soferilor neatenti. celalalt procent este din cauza motociclistilor (45%). doar ca trebuie mentionat ca foarte multe accidente (din cele 45%) provocate de motociclisti nu implica si alti participanti la trafic: - un motor la 200 care se pregateste sa intre in curba si franeaza prea tarziu se face varza (si asta se intampla in afara buc de cele mai multe ori) - se goneste seara cand e mai frig si cauciucul nu e incalzit si derapezi... - din cauza gropilor (daca cu masin la 100 km/h lovesti o gropa de 1o cm adancime in cel mai rau caz iti spargi baia de ulei...la moto risti sa dai cu nasu de asfalt) .... |
eu zic ca mai intai este sa invatati regulile de circulatie........si dupa aceea si faceti galagie ca nimeni nu va respecta(valabil pentru cine se simte).Nu sa traiti cu impresia ca strada este numai a voastra.
Nu vreau sa critic pe nimeni ci doar pe cei care nu stiu sau nu vor sa respecte regurile de circulatie....care din "pacate" sunt valabile pentru toti.eu nu pot sta numai cu ochii pe oglinda retrovizoare (altfel nu as mai conduce nici macar un metru)acum te uiti in oglinda si nui nimeni acum iti apare unul in viteza si trece pe linga tine.....de te mai si speri ca nu sti ce a trecut pe linga tine. peace all si sper ca nu am suparat pe nimeni ci doar mi-am spus si eu punctul de vedere. |
Quote:
Quote:
|
astia cu motocicletele cred ca le merge mai bine in trafic si se baga pe unde nu te astepti si cand vrei sa faci si u o manevra mai periculoasa ca sa mai scapi de vre-o 2-3 minute de asteptat dai peste unu dinasta care cik era regulamentar......... se se mai astampere si eu si sa dea un clacson cand stiu ca stau intr-o pozitie mai nefavorabila pt ei ;)
|
eu cand ii vad le fac loc sincer fiindca nu ma intereseaza ca merg, cu 200 e viata lui in fond si in buc cand stau la semafor le las loc sa poata sa treaca pe langa mine si multi mi-au multumit.
Dar veneam pe 4 mai de la CT mergeam cu 180 Km/h cand in spatele meu apare un motocilist si imi da flasuri, m-am dat la o parte si a trecut, dar l-am prins dupa 10 km ca incepuse sa ploua, el nu s-a dat nici de al draqu, l-am claxonat, i-am dat flashuri si nimik,si anul trecut cand mergeam la CT era un grup care depasea pe cei de pe prima banda si pe dreapta si pe stanga si faceau misto de ei, norocul soferilor a fost ca motociclisti circulau cu viteza foarte mare si i-a oprit politia. Ii respect pe motociclisti care ii respecta pe ceilalti participantii la trafic dar pe motociclisti kamikaze care se iau la intreceri in buc ca sa fie ei cei mai tari nu are cum sa ii respecte nimeni. |
La multi ani motociclistiilor ..... Azi este ziua noastra .
|
am vazut aseara la stiri vreo 3 accidente in care erau implicati si motociclisti...toate trei era u din cauza soferilor neatenti in trafic .
|
mda... campania a reusit ceva atat de impresionabil incat chiar ieri un prieten a intrat intr-o biciclista... proasta a intrat in regie dintr-o strada fara prioritate direct in mijlocul drumului in fata prietenului meu... culmea... el era pe motocicleta mea.... si dupa ce tot un motociclist a carat-o in brate pe trotuar (avea mana luxata dar na... dupa impact era atat de speriata incat nu mai se putea misca) si dupa ce si-a revenit a inceput sa urle ca motociclistii fac, dreg, viteza.. plm... cei din jur la fel... halal campanii... lumea tot proasta e... soferii si participantii la trafic tot inapti au ramas....
p.s.:@al3x82: poate nu te-a vazut... pe ploaie e destul de greu sa vezi/auzi de pe motor... sau poate chiar a fost nesimtit... |
Quote:
|
important e ca actiunea a fost remarcata,
in presa, tv, internet s-a vorbit destul de mult despre ea. ale3x82, am intalnit si eu motociclisti pe ploaie dar mergeau pe prima banda incet, cred ca nu te-a auzit, de regula se dau din calea ta daca te vad ca vi cu viteza. |
S-a vorbit, nu zic... dar rezultate "alup"....
|
Ieri am vazut un accident , dar din cauza vitezei excesive a motociclistului , saracul cum era atarnat de masina nu mi-a venit sa cred ! R.I.P.
|
azi de dimineata imi duceam nevasta la servici .. si intr-un sens giratoriu vine un motociclist cu viteza am luat curba mai larg pentru a-i permite sa intre, mi-a taiat calea si apoi am ajuns amandoi la semafor si nu a avut rabdare sa stea a semnalizat stanga si a virat dreapta si era sa intre o masina in el, si la 50 de metri dupa viraj il vad oprit! la ce se grabea atata?
|
Nu inteleg deloc aceste discutii...
Ganditi-va putin fiecare dintre voi....DE CE IMI IAU MOTOR ? Daca imi iau motor renunt la multe chestii : confort , n-am unde sa-mi pun bagajele , nu voi mai face sex in masina :lol: , trebuie sa fiu atent unde il las etc. DAR TOTUSI DE CE IMI IAU ? Pentru VITEZA , SENZATIE , ADRENALINA ! Merita sa renunt la toate astea pentru ADRENALINA ! Motoarele sunt foarte scumpe , nimeni nu isi ia motor fiindca se strecoara mai usor , fiindca are consumul mai mic sau mai stiu eu ce... toti isi iau pentru VITEZA + ADRENALINA !!! VITEZA + ADRENALINA = PERICOL indiferent de modul in care beneficiezi de ele ! Si eu merg cu rabla mea din 1990 cu 200 - 210 Km / ora ! De ce ? Este misto senzatia ! Stiu ca pot sa mor foarte usor , dar ESTE MARFA SENZATIA ! Deci lasati-le naibii de campanii si de discutii deoarece daca iti cumperi motor esti constient de riscuri , dar asta e... merita pentru ADRENALINA ! PS: Exista cineva cu motor care respecta regulile de viteza ??? Sa scrie aici si sa ne explice de ce si-a mai cumparat ! |
| All times are GMT +2. The time now is 09:47. |
- Copyright 2026 4Tuning