Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Generalitati tuning (https://forum.4tuning.ro/23-generalitati-tuning.html)
-   -   MCR: "Transmisia lui GT-R are probleme" (https://forum.4tuning.ro/23-generalitati-tuning/75992-mcr-transmisia-gt-probleme.html)

Ed_Crane_1983 27-04-08 04:14

MCR: "Transmisia lui GT-R are probleme"

7 Attachment(s)
https://forum.4tuning.ro/imagehosting...3e0a4ab1fd.jpg
MCR: "Transmisia lui GT-R are probleme"

Tunerii japonezi de la MCR au declarat ca transmisia lui R35 GT-R se uzeaza mai repede decat s-ar fi asteptat, si nu raspunde bine la orice conditii de circuit. Japonezii au testat propriul GT-R (foto) in diferite situatii pe pista. Kobayashi-san de la MCR a estimat ca gearbox-ul ar avea o "viata" maxima de 12 luni, daca "datul pe circuit" devine o obisnuinta pentru proprietar.

Transmisia DSG semi-automata e o dotare standard a Nissan-ului GT-R. Pasionatii de "japoneze" asteapta cu interes si versiunea Spec-V, a carei cutii de viteze a fost intarita pentru a sustine toata puterea masinii. Tunerii aftermarket au solutii si in cazul cedarii cutiilor de serie, intentionand sa dezvolte propriile cutii pentru GT-R.

ady_dl3 28-04-08 21:43

Re: MCR: "Transmisia lui GT-R are probleme"

deja...?remediaza ei!!

VWluci 28-04-08 22:19

ma mir... chiar nu ma asteptam, dar ai dreptate, se rezolva repede!

F.E.A.R 28-04-08 22:25

... aia vor sa faca intrecere cu Gallardo ??? haha ce glumeti :-P... cu siguranta vor remedia daca exista probleme pentru ca este o masina de succes...

acevld 28-04-08 23:03

de ce nu ar face intrecere cu gallardo? sunt cam la acelasi nivel :)

alyxtr 29-04-08 00:01

nasol rau.dar se descurca ei cu toate

alyxtr 29-04-08 00:02

a da si cei cu gallardo akol?

B.D. 29-04-08 12:19

asta spun tuneri si cred k e adevarat interesant e dak si ce raspund cei de la nissan in privinta asta

ady6mutu 29-04-08 12:29

e primu lucru negativ care il aud despre GT-R decand au scos-o...nasoala treaba ...cine are bani sa-shi cumpere una d'asta doar pt circuite, are si pt o cutie noua.

3S-FE 29-04-08 13:24

stati asa ca nu inteleg, 12 luni pentru transmisia unei masini chinuite frecvent pe circuit este onorabil

mad_aurel 29-04-08 15:20

la fiecare masina noua cam apare cate o problema de genul doar ca la GT-R sau cam grabit cu lansarea pe piata si nu au avut timp pentru remedierea problemei dar o sa rezolve ei....

Jok3r K10 29-04-08 16:20

O scot ei la capat!!!

SEBASTIAN 29-04-08 17:18

GT-R lupta pentru o cauza de mult pierduta.
Sunt tuner si am senzatia ca acest model este tunat foarte sus din fabrica pt a face cerintelor actuale.

daniwmk 29-04-08 18:19

deocamdata este devreme pentru a se pronunta cineva in legatura cu fiabilitate
astea sunt teorii si speculatii mai mult sa mai taie din avantul pe care si l-a luat

ps - cat de aberant suna faza aia cu 12 luni folosire in regim de curse ... e ca si cum am vorbi de un pachet de unt

dan_stage28 29-04-08 18:37

;)nu ma mira mereu se gaseste un gica-contra ca zice mereu ca doar el face lucruri bune se crede sef peste toate

zGb 29-04-08 20:02

Tunere cum poti sa zici asa ceva? daca asta e foarte tunat de fabrica, un turbo n-ar fi la fel? sunt foarte aproape la cilindree si au aceeasi putere

SEBASTIAN 29-04-08 20:24

Cred ca am depasit de mult stadiul ordinar de tuner,ne ocupam de inginerie cea ce e ceva mai mult, chiar daca facemin continuare si tuning.
1. Nu am pomenit cuvantul motor.
2. Ma refer la sistemul original de trimitere a puterii pe punci care se face prin intermediul a DOUA CARDANE PARALELE.
Aceste cardane sunt relativ similare pt a se invarti in sensuri diferite si a anula momemtele induse de ele insa de aici apare problema.
Sunt extrem de bine calculate si aici ma refer ca e posibil sa fie o limitare.
Echilibrarea lor se face pe sarcina, moment si desigur turatie, iar eu cred ca pt a fi cat mai libere jos sus daca vrei extra forta trebuie sa le inlocuiesti si daca tot esti interesat de sus probabil ca unica solutie este sa accepti cateva vibratii jos ca sa poti distribuii corect puterea sus.
Daca e linie drepta e posibil sa tina mult dar daca ai schimbari de cuplu pe axe ...?
Asta e pareream mea si nu face mai mult decat atat.
O sa vedem daca pe viitor se va face ceva in acest sens.
3. O masina nu insemna numai motor iar tu ca propietar de WRX trebuie sa fi constient ca punerea puterii la roti itiofera avantaje de neegalat.

Bogdan_ozzy 29-04-08 23:40

Hai sa depasim putin subiectul si sa revenim .

Oricum este precizat concret "daca pentru proprietar devine o obisnuinta datul pe circuit " Si oricum cine isi permite o astfel de masina zic eu ca isi permite sa schimbe transmisia .

zGb 30-04-08 01:54

evident bossule, n-am stiut la ce te referi exact ;) ca ti-ai spus parerea de tuner ori n-am auzit inca sa te fi apucat sa tunezi transmisii...ma intelegi tu :) :peace:

nu numai ca actual posesor de WRX inteleg, dar si ca fost proprietar de FWD cu 500nm si 200+cp pe 1200kg inteleg si mai tare :lol:

darkeddy 30-04-08 17:08

asta ori e o strategie de marketing ori cutia chiar are probleme...da chiar 12 luni? sa fim seriosi

All times are GMT +2. The time now is 09:00.

- Copyright 2026 4Tuning