Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Discutii generale masini (https://forum.4tuning.ro/27-discutii-generale-masini.html)
-   -   Noua taxa auto a trecut de Guvern (https://forum.4tuning.ro/27-discutii-generale-masini/75578-taxa-auto-trecut-guvern.html)

Ed_Crane_1983 23-04-08 00:20

Noua taxa auto a trecut de Guvern

https://forum.4tuning.ro/imagehosting...e648421638.jpg
Noua taxa auto a trecut de Guvern

TAXA AUTO DEVINE TAXA DE MEDIU

De la 1 iulie 2008, vom scoate din buzunar mai multi bani pentru masinile noi si mai putini pentru cele vechi. Euro 4 si Euro 3 vor fi taxate mai mult, in timp ce pentru "clasicele" Euro 2 si non-euro se va plati mai putin. Totusi, romanii care doresc o masina mai veche de 10-12 ani din strainatate vor plati 20-30% din valoarea acesteia.

Cum spuneam noi intr-o interventie anterioara, Guvernul doreste sa finanteze innoirea parcului auto din banii obtinuti pe taxa auto. 40000 de romani vor scapa de rable pana in decembrie, urmand sa primeasca renumita prima de casare din banii celor 700000 de romani care vor avea curajul sa inmatriculeze masini in acest an...Deci, vorbesc alesii nostri Afacereza? Mai mult ca sigur...

Transparenta Guvernului in privinta taxei auto e aproape inexistenta. Va putem spune ca 100 de romani au fost invitati sa vina cu idei in privinta taxei. Politicienii au incropit chiar si un Raport Sintetic in care s-au adunat aceste sesizari, dar niciuna n-a facut obiectul Ordonantei, cel putin pana la ora aceasta.

cRbL 23-04-08 00:39

Re: Noua taxa auto a trecut de Guvern

innoiesc parcul auto incurajand achizitionarea masinilor de la euro 3 in jos ?
cineva cu mai multe cunostinte "tehnice" sa imi explice si mie acest concept ..

Mustang 23-04-08 12:28

Se numeste taxa de mediu, dar tot japca se numeste ...
Deci poftim niste termeni mai putin elocventi. :lol:

xtrim 23-04-08 12:37

Mda....tot nu am scapat de ea :((.....Urmeaza sa platim si "Taxa pe viatza" in vitor cu nenorocitzi astia .....In fine ....asta e traim in Romania ....Avetzi vre-o pagina cu un calculator pentru noua taxa ??? ca sa stim mai exact cat si cum ???? :-P

mihai clio willy 23-04-08 12:47

o mare porcarie aceasta taxa.sunt impotriva ei de la bun inceput.dar ca sa fiu corect si fata de mediu as platii si o taxa modica da nici asa cum vrea cacanarul ala de tariceanu

stecherro 23-04-08 12:52

cum putem calcula?un link cu un calculator ceva este?

crazy_NRS 23-04-08 12:53

Quote:

Originally Posted by xtrim (Post 1498534)
Mda....tot nu am scapat de ea :((.....Urmeaza sa platim si "Taxa pe viatza" in vitor cu nenorocitzi astia .....In fine ....asta e traim in Romania ....Avetzi vre-o pagina cu un calculator pentru noua taxa ??? ca sa stim mai exact cat si cum ???? :-P

eu stiu o pagina ... dar nu stiu daca s-au dat dupa cum s-au schimbat si taxele ;)) intra http://www.***********/taxainm.php si va descurcati voi .. mai departe :X

rhadu 23-04-08 13:11

taxa de mediu ca sa ce ? :|
probabil ca handicapatii astia de la guvern nu stiu ca masinile euro 2 , 3 polueaza. :|

suntem guvernati de imbecili.

bogdan100 23-04-08 13:15

hmm, cum adica masinile mai vechi de 12 ani vor plati o taxa , 20 -30 % din valoarea lor? valoarea la care au fost lansate pe piata acum x ani?(normal valoarea sa fie echivalenta cu pretul actual?) :?::?:

26WRC 23-04-08 13:20

scumpa rau si taxa asta:(
http://www.automobiletv.ro/specialTaxes.php

S3RGIU 23-04-08 13:27

AICI AFLATI NOUA FORMULA A NOI TAXE DE MEDIU CARE VA INTRA DE LA 1 IULIE

http://www.protv.ro/stiri/taxa-auto/...taxa-auto.html

darck_angel64 23-04-08 13:39

nu cred ca vor sa innoiasca parcul auto din Romania ci vor sa-i determine pe romani sa renunte la ideea de a mai detine o masina

bogmotorsport 23-04-08 13:52

parca ziceau ca din 2011 vor sa interzica masinile non euro...ca polueaza,sunt nesigure etc etc...acum te incurajeaza sa iti aduci una veche...ciudat.mie imi plac cele vechi si nu mi-as lua una noua dar nu mi se pare corect fata de cele euro 3 si 4 sa plateasca mai mult taxa!dc pt ca polueaza mai putin?merita o revolutie!suntem niste gunoaie de care isi bat joc ...altii n-au ce manca si curvele astea de oameni gusta numai din bauturi fine,parfumuri fine si altii saracii n-au vazut in viata lor asa ceva si dau cu biciu in ei ca sa o duca bine hotii astia perversi...si noi ne supunem ca nu ne respectam si ne lasam calcati in picioare...degeaba ca cu o floare nu se face primavara...asa si cu noi...degeaba vrem sa facem ceva sa o ducem mai bine ca multora le convine si se supun la hotiile pe care le fac si ne lasam calcati in picioare ca sa o duca astia bine..suntem o rasa de cacat si pana la urma ne meritam soarta ca ne-am facut-o cu mana noastra

D.K.Smoke 23-04-08 14:02

E strigator la cer ce fac nenorociti astia cu noi !!! Adica daca vreau sa imi cumpar o Pisicuta de exemplu cat voi plati pe ea ??? Ca am calculat si eu pe calculatoarele astea a vietii si mi-a dat ca: pentru o un BMW E36 cu motor de 2500 trebuie sa platesc o taxa de aproximativ 500E ???? Lamuriti-ma si pe mine va rog !!! Sau e mai scumpa taxa pentru ea ?????????????

26WRC 23-04-08 15:08

Quote:

Originally Posted by D.K.Smoke (Post 1498672)
pentru o un BMW E36 cu motor de 2500 trebuie sa platesc o taxa de aproximativ 500E ???? Lamuriti-ma si pe mine va rog !!! Sau e mai scumpa taxa pentru ea ?????????????

pt e36 cu motor de 2,5l euro 2, platesti 874.65 E daca e din '93 sau 1374.45E daca e din '94 :x

Jok3r K10 23-04-08 15:15

Cata ipocrizie pe guvernul asta a nostru......doamne cand o sa se termine o data?????E japca pe fata......

aleks 23-04-08 15:20

Quote:

Originally Posted by bogmotorsport (Post 1498651)
suntem o rasa de cacat si pana la urma ne meritam soarta ca ne-am facut-o cu mana noastra

vorbeste pt tine, ca rasa mea e una chiar ok... ;)

shumyfi 23-04-08 15:36

****** Politicieni****** Numai Dupa Interes Se Misca De I-as Prinde Piure As Face Din Ei.

l@uryo_bo$$ 23-04-08 15:58

cum p[ot afla si eu ce masina pot lua cu programul rabla ca am o rabla prin curte si vrea sa scap de ia.
As vrea sa stiu ce masina poti lua si ce preturi au ..
stie cineva
Ms mult o zi buna..

D.K.Smoke 23-04-08 16:05

Da acuma am vazut si eu. Mii de scuze !!!!! am gresit eu. Mda si e nasol adica daca vreau sa aiba mai putini ani trebuie sa platesc mai mult. Si mai vreau sa te intreb numai cele din 93 in sus au euro 2 ???

Billy c25xe 23-04-08 16:08

Si taxa asta noua tot pentru descurajarea cumpararii unei masini SH este. Cum , sa nu se vanda Loganu , sau masinile pe care le aduce Tiriac , sau Citroenul lui Tariceanu??? Mama lor de hoti. Ce-i ''ciudat'' , iti cere noxele doar pentru euro3 si euro4 cand pentru noneuro , euro1 si euro2 conteaza doar anul masinii si capacitatea cilindrica. Tara ****** condusa de niste ******. Numai bine !

26WRC 23-04-08 16:12

Quote:

Originally Posted by D.K.Smoke (Post 1498909)
Da acuma am vazut si eu. Mii de scuze !!!!! am gresit eu. Mda si e nasol adica daca vreau sa aiba mai putini ani trebuie sa platesc mai mult. Si mai vreau sa te intreb numai cele din 93 in sus au euro 2 ???

nu, orice e36 are euro2.

brummy 23-04-08 16:37

http://www.************/articol/23508...ativ-taxa-auto

bogmotorsport 23-04-08 16:40

Quote:

Originally Posted by aleks (Post 1498820)
vorbeste pt tine, ca rasa mea e una chiar ok... ;)

asta ramane la aprecierea celorlati ca nu am zis ca e ala sau ala de cacat...in general suntem buni numai sa ne furam unul pe altul...am vb la modul general...oricum am mai citit despre ce ai scris in legatura cu thread-ul acela cu anul fatidic si nu suntem pe aceeasi lungime...

respect

sebaaa 23-04-08 16:48

hopa..deci in formula asta euro 2 din 93 cu motor de 2000-2500 e pana in 1000 euro
excelent! asta vroiam ! nu imi vine sa cred ce bine imi pica treaba asta..mureau daca ziceau acum 3 sapt ??
dar lasa ca macar isi vor putea inmatricula ursii ,e34 , e36 , golf 2 gti , golf 3 vr 6 , calibra , si tot asa:)
era si timpul!
sigur pentru cei cu euro 3 si 4 aduse din afara vestea e groaznica
inmatriculati-le cum apare formula noua k poate o schimba iara desteptii astia

aleks 23-04-08 16:59

Quote:

Originally Posted by bogmotorsport (Post 1498969)
asta ramane la aprecierea celorlati ca nu am zis ca e ala sau ala de cacat...in general suntem buni numai sa ne furam unul pe altul...am vb la modul general...oricum am mai citit despre ce ai scris in legatura cu thread-ul acela cu anul fatidic si nu suntem pe aceeasi lungime...
respect

parerile noastre diferite referitoare la anul 2011 sunt ok, e bine ca avem opinii diferite, ar fi ciudat si demn de o dictatura totalitara ca toti oamenii sa aiba aceeasi parere :)
cat despre noua taxa, pentru mine e bine venita, diferenta intre ce plateam si ce platesc(sper) de la 1 iulie e semnificativa: Valoare veche: 6511 EURO
Valoare noua: 3986 EURO

bogmotorsport 23-04-08 17:12

Quote:

Originally Posted by aleks (Post 1499007)
parerile noastre diferite referitoare la anul 2011 sunt ok, e bine ca avem opinii diferite, ar fi ciudat si demn de o dictatura totalitara ca toti oamenii sa aiba aceeasi parere :)
cat despre noua taxa, pentru mine e bine venita, diferenta intre ce plateam si ce platesc(sper) de la 1 iulie e semnificativa: Valoare veche: 6511 EURO
Valoare noua: 3986 EURO

e o treaba si asta dar important e ca nu ar trebui sa fie aceasta taxa...cat despre euro 2 euro 1 si non euro daca o luam logic dupa spusele lor ca polueaza foarte mult ar trebui sa coste mult mai mult "taxa de inmatriculare" de cat la cele mai noi....e o hotie pe fata si ne supunem si dam cu banu sa contribuim fiecare care isi inmatriculeaza o masina cu cateva caramizi la casele lor si ce altceva isi mai fac pe langa...pe ceausescu cine l-a dat jos?pana la urma tot noi...acum nu am putea da jos o mana de hoti de la putere???cati suntem noi si cati sunt ei?pana la urma niciodata nu va fi bine,totdeauna ar exista oameni nemultumiti dar am putea-o duce mult mai bine ca acum

respect

apache 23-04-08 17:14

pune cineva odata un caluclator calumea ? Ca pana acum s-au pus 3 si am calculat o masina cu toate 3 si toate 3 aveau raspunsuri diferite

Big_85 23-04-08 17:43

inteleg programul Rabla si mi se pare destul de bun dar cei care nu-si permit sa plateasca ratele ce fac?...totusi taxa asta de mediu este inutila si nu e bine venita din toate punctele de vedere...auzisem acum ceva timp ca o sa fie si o taxa de ....cadouri...cam unde o sa se ajunga?

aleks 23-04-08 17:54

aia nu s-a aprobat, deci a fost doar stire simpla...

Claudiu.aka.Clappy 23-04-08 20:53

Nu imi vine sa cred ce guvern incapabil avem..!! numai zic nimic....cred ca se intelege de la sine !!!!!! O TARA DE TOT CACAO !!

sebaaa 23-04-08 21:22

ideea e urmatoarea.. cica o masian non euro/ euro 1 /euro 2 nu va mai putea fi folosita asa de mult ca o masina noua sau aproape noua, si deci nu va apuca sa mai polueze asa de mult timp
una noua va polua cel putin 10 ani , pe cand una de 15 ani va avea mult mai putini ani de trait

apache 23-04-08 21:24

Quote:

Originally Posted by sebaaa (Post 1499487)
ideea e urmatoarea.. cica o masian non euro/ euro 1 /euro 2 nu va mai putea fi folosita asa de mult ca o masina noua sau aproape noua, si deci nu va apuca sa mai polueze asa de mult timp
una noua va polua cel putin 10 ani , pe cand una de 15 ani va avea mult mai putini ani de trait

da si aici intervine legea care dupa un timp nu te mai lasa sa circuli cu masini fara o anumita clasa de poluare euro 1 ,2,3 ...deci e corecta treaba..cel putin din punctul asta de vedere

ionut_cluj 23-04-08 21:37

urmariti site-ul www.mfinante.ro pentru actualizarea calculatorului taxei. Fiti atenti: din moment ce taxa se calculeaza luand in considerare emisiile de noxe, daca vreti sa va aduceti masini de afara sunati si intrebati vanzatorul despre emisii!!! acestea se pot afla din testul de poluare al masinii. In plus: alte calculatoare (automobiletv, autobizz, autovit, promotor) sunt PUR INFORMATIVE. Pana nu apare un calculator oficial pe site-ul ministerului de finante, nu bagati mana in foc vis-a-vis de veridicitatea informatiilor primite pe celelalte calculatoare.

Undying_Renault 23-04-08 23:35

Nu stiu daca totusi e o treaba asa de buna... adica.. sigur o sa se aduca o gramada de non-euro, euro1 ,euro 2... da unde gasesti service+piese specializat... adica... spre exemplu imi aduc un volvo 850 sau un bmw seria 3 e36... insa... de unde piese... garantie la service... ma rog... asa cred eu cel putin...

ionut_cluj 23-04-08 23:45

pai vezi. Tot mai bine tinzi spre o masina mai noua. deci taxa asta n-a modificat nimic, ba mai mult, e si mai nasoala pentru romanul de rand. Multumim, tovarase Tariceanu!

VWluci 24-04-08 11:53

cum ii duce si pe astia capu, costa mai mult la astea noi si mai putin la astea vechi :| doamneeee

Fixius 24-04-08 14:16

eu unu l-asi impusca pe tariceanu, cum dracu sa fie mai efitne taxa la masinile vechi, in loc sa ajute romanu sa aduca masini noi....

liwiu_evo 25-04-08 20:15

e abuziva taxa! cum europenii vor sa interzica accesul masinilor non-euro in capitale(sau centrele oraselor ca nu mai tin exact minte) astia ai nostri vor sa nu mai acorde rar-ul masinilor non-euro din 2011. prind si ei un rahat si-l mananca toti! acum cu taxa, ne luam masini de la bulgari. cand s-o pune taxa pe oxigenul condumat de oameni prin procesul de respiratie ne luam pungi de plastic. iar cand ne-o pune taxa pe sex, ne taiem toti co**ele si i le ducem lu tariceanu si lu vosganian sa le numere!

liwiu_evo 25-04-08 20:17

Quote:

Originally Posted by sebaaa (Post 1499487)

masina lu tata are 15 ani si merge perfect. daca nu apare vreo problema grava(ceea ce e greu de crezut ca e nemtoaica) mai merge 10 ani:)) si se p**e pe tariceanu si taxa lui!

All times are GMT +2. The time now is 21:58.

- Copyright 2026 4Tuning