![]() |
Omologare motor!
Salut toti posesorii de dacia....am si eu o mica intrebare....de curand mi`am cumparat o dacia break....care supa 1 luna de mers zilnic cu ea motorul era si asa praf...si a cedat....
M`am gandit ca nu are rost sa ma apuc sa reconditionez motorul deoarece ma costa cat nu face...asa ca am gasit un baiat care desmembra o dacie si avea motorul tzipla si am cumparat si montat motorul acela.. Intrebarea este ce trebuie sa fac ca sa trec noul motor in cartea mashinii si in talon ? astept pareri |
Re: Omologare motor!
mergi la rar cu cartea masinii si buletinul faci programare la care spui Schimb motor, daca motorul are aceleasi caracteristici ca precedentul iti transcrie in carte noul motor si platesti cam 40 - 50 ron cam atat ma costat pe mine acum o luna operatia, inginerul verifica seria si provenienta motorului in registru si ii face un test de noxe si gata
|
daca nu ai un contract de vanzare cumparare sau factura de la tipul cu motorul, tre sa da-i o declaratie pe propia raspundere ca motorul nu este furat....declaratia trebuie stampilata de un notar...fara asta nu treci RAR-ul pt omologare...succes...
|
trebuie sa faci pe dracu, C.I.V. si C.I. programare la telefon unde spui schimbare motor ATAT!!! nu trebuie nici o factura si nici un contract de vanzare cumparare, blocul motor este considerat piesa de schimb, se uita inginerul la motor verifica seria pe calculator iti trece datele motorului nou in civ si gata mai lasati zvonurile aiurea
|
scoti placuta cu seria de pe motorul tau,cumperi 2 nituri de aluminiu,iti faci un capuitor cu acelasi diametru ca nitul original si ........... pe urma sub galeria de evacuare vezi ca are pe blocul motor anul de fabricatie din turnare,daca nu corespunde cu anul tau pilesti discret ultima cifra,nu de tot doar cat sa nu se inteleaga si gata l-ai omologat
|
apropo d motoare pe dacii are cineva vreo poza cu cel de logan montat pe vreo dacie:) am vazut o discutie de genu asta mi s-a explicat cum se adapteaza da nu am vazut poze
|
Quote:
nu vorbesc vorbe...vorbesc lucru patit de mine...blocu ala motor provine de la ceva...tre sa faci dovada ca nu e furat...si-aici intervine contractul sau declaratia... |
pana la urma tot nu am inteles nimic...unu zice asa altu altfel...io ce sa mai cred?
|
Quote:
asa mi se zicea si mie ca motorul ar fi piesa de schimb, insa ai nevoie totusi de o declaratie de la notar care sa ateste ca motorul nu este furat. acum nu conteaza daca pe noul motor este sau nu serie. mergi la ei iti faci programare. in ziua programarii mergi la ei cu declaratia aia dupa tine si cu foaia programarii care ti`o dau la poarta, iti fac un test de emisie a noxelor. daca ai trecut de ele, mai departe iti pansoneaza ei o serie noua pe motor, le dai CIV sa iti treaca noua serie in ea si mergi la casa sa platesti taxa de 100 ron, astepti sa iti dea CIV si pleci linistit acasa ;) am fost si eu acum o luna pentru o serie la motor ca era schimbat |
deci revenind...
1. 28.03.2008 eu cu B 68 STI am fost la rar ca am schimbat motorul Ce acte am avut: -C.I.V. -C.I. -Programare la rar voluntari Blocul motor acum este considerat ca piesa de schimb nu mai trebuie alte tampenii... am intrat acolo sa uitat la serie a facut test noxe si a trecut noul motor in C.I.V. nu a trebuit nici o declaratie de proprie raspundere si nici un contract de vanzare cumparare sau factura... doar actele enumerate de mine si atat (fara pile), nu va inteleg ce tot o tineti una buna cu declaratiile voastre de proprie raspundere si altele cand sunteti in lipsa de cunostinta.... fastbiker are rost sa iti faca dosar penal pentru 56 RON amarati cat costa transcrierea in carte al motorului si 2 ore de stat la rar??? mai mentinez motorul este de 1.6 de papuc nu de 1.4 ca cel din acte, dar pe chiuloasa scria 102-13 ca pe cel vechi |
si conteaza daca fostul proprietar nu a radiat mashina de provenienta a motorului?
|
am schimbat blocul la o dacia papuc si mi-a cerut factura sau act notarial de provenienta si mi-a pansonat blocul cum a scris omu' mai sus.....
|
Quote:
|
schimbi placuta
|
ce se mai aude cu omologarea? care au fost pasii?
|
ok, acuma vin si eu si mai complic putin situatia......si eu vreau sa schimb motorul ca i fisurat, numai ca nu sunt inca propietarul masini, iar propietarul este prin Teleorman, iar acuma nu mai pot sa ajung din cauza motorului......cum procedez?motor am pus deja pe masina, de la masina veche, i-am pus si placuta de la motoru fisurat, dar m-am blocat la seria aia de la evacuare....exista vre-o metoda normala sau anormala de a trece si de ITP si de omologare?nu de alta, dar in cateva zile umreaza sa duc masina la vopsit si la ITP, iar de acolo eu am de gannd sa plec in Teleorman ca sa o iau pe actele mele.....sper ca ati inteles incurcatura.....
|
eu unu as schimba motoru si asa as merge............ nu as mai da nici o serie jos nu m-as mai duce la RAR.......k oricum nu se uita nimeni la serie...... doar in cazu in care vinzi masina........ adik la identificare in rest................. te uiti u daca vrei sa vezi ce serie ai la motor...........fricosi mai sunteti........
|
:lol::lol::lol: corect morcov
|
pai da, dar problema este ca trebe sa fac schimbare de propietar si sa i mai pun si GPL si nu mai vorbesc de ITP....
|
Quote:
ca sa eviti itp`ul la RAR, mergi la un service unde se fac ITP`uri, daca is baieti de treaba o sa iti dea o foaie pe care scrie ca ai voie sa circuli 30 de zile cu masina si sa mergi la RAR sa pui serie pe motor, daca nu le aduci tu aminte. asa am procedat si eu. am circulat cu alt motor, alta serie pe el si fara ITP timp de un an fara probleme, apoi am fost nevoit sa`i fac omologarea ca am plecat la ucraineni :D insa mai intai am fost la ITP si mi`a dat foaia de care ziceam mai sus, am fost la RAR doar sa imi pansoneze serie pe motor si m`am intors la ei sa fac ITP`ul ;) |
ok, deci pot sa i fac ITP-ul cu motorul nou, si apoi cand e sa fac actele la masina, i spun propietarului sa le zica ca a pus motor nou si ca vreau sa il treaca in carte. si mi-l repansoneaza. am inteles corect?nu de alta, dar cu motorul vechi nu mai pot circula ca i fisurat blocul si singura solutie este sa ma misc cu asta, si asta insemna sa fac cateva drumuri in Teleorman, Zimnicea ca acolo i propietarul. am inteles bine....sau i alta logica?
|
cand mergi la ITP iti face poza la seria de motor si caroserie, insa cand vede ca e alta serie pe motor ei nu iti fac ITP`ul, iti dau o foaie de trimitere la RAR pentru omologarea motorului.
mai departe e simplu, te programezi la RAR, apoi in ziua in care esti programat te duci cu masina la ei si iti pansoneaza o serie noua pe motor si ti`o trece in CIV, platesti taxele respective si dupa aia te intorci la service unde ai fost sa iti faca ITP`ul. cu ocazia asta e bine sa vorbesti dinainte si cu proprietarul sa le rezolvi pe toate odata la RAR, sa nu iti mai faci inca o programare pentru trecerea pe numele tau. pana atunci poti sa mergi linistit la el sa rezolvi actele ca nu se uita nimeni sub capota sa vada ce motor se ascunde ;) |
eu nu am experienta in asa ceva, nu am cumparat niciodata o masina si nu am trecut prin birocratia asta, dar am inteles ca daca treci de ITP, nu mai ai probleme cu RAR-u apoi. adica......daca fac ITP-u acuma apoi pot sa cumpar masina fara probleme, ca nu mai ma baga la ITP rar la nimic, doar ma duc la "militia" rutiera si gata. adica doar fac actele si asigurarea si apoi primesc numerele rosi de la alexandria si vin cu ea la pitesti si acolo fac actele si gata.........am gresit?
|
se face asa, insa in alte tari unde cumperi o masina si doar trimiti actele vechi prin posta sa iti trimita alte acte noi cu masina pe numele tau, nu mai faci ITP si alte chestii ;)
ma rog, revenind la ce se intampla la noi in tzara, e mai complicata treaba. in primul rand nu poti face ITP`ul pana nu iti omologhezi motorul, deci in concluzie tot la RAR ajungi ;) in al doilea rand cand se schimba proprietarul masinii, tot la RAR ajungi pentru identificare si schimbare de proprietar. alte numere rosii nu are de ce sa iti dea de moment ce masina e deja inmatriculata. la noi se merge la RAR aproape pentru orice modificare adusa masinii :lol: |
si daca totusi reusesc sa fac ITP-u cu motorul schimbat, ca nu le spui alora ca am schimbat motorul pe ea, la RAR mai am probleme?
poti sa imi spui exact pasi care trebuie sa i urmez pentru schimbare de propietar? |
Quote:
bun... sa zicem ca rezolvi cu ei la ITP cu ceva $, cand ajungi la RAR ce faci ca si acolo trebuie sa ii faca identificarea la trecerea pe noul proprietar. asa ca e mai bine sa rezolvi mai intai legal problema cu seria la motor apoi sa o treci pe numele tau. pasii exacti atat pentru vanzator cat si cumparator ar fi urmatorii: Vanzatorul: 1.gaseste cumparator 2.face contract de V/C cu el 3.face rost de o fisa de inmatriculare (se gasesc la birourile de acte, pe langa politia rutiera) si o completeaza 4.incaseaza banii, completeaza pe talon rubrica "Instrainat la data de...catre..." (pe spatele talonului) si da cumparatorului actele (la CIV trebuie sa aiba o copie xerox) 4bis (optional). Daca vanzatorul doreste sa-si pastreze numerele, trebuie sa se duca la politie si sa ceara "sa plateasca taxa pentru pastrare numere". E posibil sa aiba nevoie de contractul de V/C si/sau de talon. taxa este de 30 ron si in schimbul banilor va primi o chitanta pe care o sa scrie politistul numarul de inmatriculare. chitanta asta va fi folosita la inmatricularea urmatoarei masini. 5.cu una din foile contractului de V/C, cu o copie dupa CIV-ul masinii si cu fisa de inmatriculare se duce la directia de taxe si impozite de care apartine si radiaza fiscal masina (ca sa nu mai plateasca impozit la ea), obtinand si o stampila pe fisa de inmatriculare 6.tot de la directia de taxe si impozite (si de preferat in acelasi timp, ca sa reduca numarul de drumuri) cere un certificat fiscal. pentru certificatul fiscal o sa aiba nevoie de un timbru fiscal de 4 ron. 7.se intalneste iar cu cumparatorul si ii inmaneaza fisa de inmatriculare (stampilata la rubrica Vanzator) si certificatul fiscal Cumparatorul trebuie sa : 1. gaseasca un vanzator 2. sa participe la pasii 2-4 de mai sus (impreuna cu vanzatorul) 3. se duca la RAR pentru identificare; de acolo primeste o hartie valabila 60 de zile care atesta ca masina are seriile din acte. 4. se mai duca la Administratia Financiara de care apartine, cu fisa de inmatriculare primita de la vanzator (cea de la pasul 5 de mai sus, deja stampilata la "Vanzator") si cu certificatul fiscal (nu sunt sigur daca aici ii trebuie sau la politie, dar sa-l aiba cu el) si sa ia masina in evidenta pentru impozit; 5. plateasca impozitul (o sa primeasca de la Administratia financiara o foaie cu cuantumul impozitului) 6. plateasca RCA 7. plateasca taxele la cec pentru inmatriculare si talon (sunt 2 taxe, parca 80 ron vechi impreuna). stiu tantele de la CEC cati bani sa-i ia, el trebuie sa spuna ca a venit sa plateasca cele 2 taxe pentru inmatriculare definitiva 8. dupa asta, trebuie sa stranga toate actele cerute la politie: cele de mai sus + o cerere de inmatriculare (se gaseste la chioscurile de acte auto) + o gramada de copii xerox; trebuie sa mai plateasca si numerele (din ce stiu eu, poate face asta la ghiseu) si sa puna actele in ordinea ceruta de politisti (e afisata pe acolo, prin sectia de politie rutiera). dupa care depune actele si asteapta o zi (asa e in buc) sa primeasca talonul si numerele. 8 bis. daca vrea numere preferentiale, trebuie sa le aleaga si plateasca si pe alea (in bucuresti, la udriste, pentru asta e ghiseu separat). daca are numere pastrate de la alta masina, nu mai plateste deloc numere(nici la rand nici preferentiale) dar trebuie sa aduca chitanta primita atunci cand a platit taxa de pastrare numere. ps: e bine sa aiba o copie xerox dupa toate actele pe care le are sau le strange, precum si vreo 2-3 copii dupa buletin; o sa aiba nevoie de ele la impozite. sper ca ai inteles si iti va fi de folos :-) |
mersi mult........ai fost de nota 1000, nu credeam ca sunt atatea chise si atata de alergat......o mama........birocratia mancaoar mama.......
Si daca scap de ITP si apoi cand ma duc la rar pentru indentificare propieta fac si formalitatile alea pentru schimbare motor.......pot sa fac asta?este posibil? |
Quote:
mai intai omologhezi motorul la RAR, pentru asta ai nevoie de o programare la RAR, o declaratie de la notariat pe proprie raspundere ca motorul este cumparat si nu furat si bani pentru taxele de omologare. pentru declaratia la notar si omologarea motorului ai putea sa il rogi pe proprietarul din documentele vehicului sa o faca daca tu nu apari nicaieri in ele. dupa ce termini cu omologarea motorului incepi sa parcurgi pasii de mai sus in vederea schimbarii de proprietar. odata ce ai terminat si cu schimbarea proprietarului te duci linistit sa ii faci ITP`ul si gata toata treaba ;) multa bafta |
pai nu prea pot sa plec cu masina din parcare ca motoru vechi i fisurat.....pierd apa ca la nebuni.....tocmai din cauza asta l-am si schimbat......eu ma gandeam sa fac o "cioranie" adica sa ma duc la ITP cu motoru NOU si sa fac pe prostu si sa i fac ITP-ul, apoi cand ma duc la Alexandria pentru identificare propietar sa fac si actele pentru omologare motor nou, si atunci sa i scot placuta si sa vin cu placuta originala a motorului "nou" si sa fac acolo toate actele......nu stiu daca m-ai inteles exact.....
ai un ID-u de mess, ca sa putem sa discutam mai pe larg..... |
Quote:
|
Quote:
si la ITP cum am mai zis, nu ti`l face, doar iti da o foaie valabila 30 de zile sa poti circula cu ea cu motorul schimbat cat sa poti sa iti rezolvi problemele la RAR cu ea, apoi dupa omologare revii la ei sa iti faca ITP`ul ;) |
cate complicitate.....
cand am fost in martie cu motorul nou pe ea am dat telefon la programare si am mentionat schimbare motor transcriere in carte am intrat la programare a verificat seria si modelul la motor un mic test de noxe apoi am luat cartea cu mentiunea pe ea si gata tarif 95 ron nu inteleg de ce sa te complici atat |
daca stam sa urmarim topicul draga b 68 sti vom remarca ca in primul tau post ai spus ca taxa costa 40 -50 ron in cel de-al doilea post ai scris ca este 56 ron ca intr-un final sa ne spui ca defapt costa 95 ron de ce ne minti ? eu zic ca un telefon la rar le rezolva pe toate ... topicul asta in loc sa va omologheze motorul mai rau va induce in eroare
|
2 Attachment(s)
Quote:
Copie Xerox 0.15 ron Verificare Identitate Vehicul 59.70 ron Completare Modificari in C.I.V. 10.80 ron Poluare 18.70 ron Alte Elemente 7.55 ron Total 96.90 Ron |
Quote:
nici una nu are legatura cu cele dinainte in concluzie te-a costat cam 100ron nu 40-50 cum ai spus prima oara nu 56 cum ai spus a doua oara nu 95 ron cum ai spus ultima data deci in concluzie a costat cam 100 ron incearca sa spui un pret cat mai adevarat cand vrei sa ajuti pe careva |
asa si unde scrie ca a fost omologat???ce ne aratzi o hartie?? arata cumetre copie dupa carte sa vedem unde ce si cum nu o simpla hartie......
|
uite acum stau sa va fac voua copie la carte sa ma justific in fata voastra.... am motorul "omologat" care de fapt nu se omologheaza... doar se modifica in cartea masinii se numeste "transcriere"....
|
daca e de dacie face schimb de serie lamotor un meserias si scapi de atatea acte.......
|
uite tata faci asa:
desfaci niturile dupa bloc si dai jos si placuta cu seria(niturile le tai cu dalta dar la tai exact la nivelul blocului motor),si apoi niturile (taiate si pilite putin) alaturi de placuta cu seria se lipesc pe bloc motor cu poxipol pt metal si le lipesti in asa fel incat sa nu se cunoasca nimic,nu radeti nu o luati in gluma si intai cercetati sau incercati pe un bloc vechi,daca esti maestru poti face asa ceva dar daca esti cu cc in pantaloni lasa asa,deci si niturile si placuta le lipesti pe bloc ca si cum ar fi niturile prinse in bloc. |
ce va mai place la puscarie
|
| All times are GMT +2. The time now is 01:16. |
- Copyright 2026 4Tuning