![]() |
Masina mea : Opel Astra G 2001, OPC Line
1 Attachment(s)
Salutare! Din pacate, a trebuit sa renunt la batranul Golf 2 GTI (era un link si pe aici, la "Masina mea Volkswagen"), si, din motive obiective, am ajuns la Opel Astra G. Ce pot spune, ar fi un pomelnic imens cu modificari/imbunatatiri aduse, dar voi incerca sa enumar cateva dintre ele:
Date generale> - fabricatie 2001, 80.000km (in data de 30.03.2008) - motor Y17DT, 90+ CP - 2 usi hatchback - nivel dotare Sport Exterior> - kit OPC, original GM - bara fata, bara spate, eleron, grila radiator - tips Borla - jante OZ Superturismo GT, 16", cauciucuri GoodYear Ventura 205/50 R16 - vopsea bi-ton - faruri FK, bi-Xenon, stopuri led Jom Interior> - interior sport Recaro - cotiera Irmscher piele (da, merita sa o trec, a costat 4.5mil :P) - vopsit consola centrala la culoarea caroseriei, ineluse cromate etc. - audio Pioneer Motor> - remapare 90 CP, soft EDS varianta Eco - filtru aer K&N, personalizat pt. modelul masinii Sper ca am cuprins cam tot ce trebuia. Daca sunt intrebari, as dori sa mi le adresati, deoarece, in mare, aduc instalatii Xenon, elemente de tuning, si efectuez remapari pentru motoarele de 1.7 Diesel de Opel (Corsa, Astra, Combo, Vectra etc.). Voi reveni in curand cu mai multe poze. |
Re: Opel Astra G 2001, OPC Line
misto da mai baga niste poze..........sa o stapinesti sanatos...
|
Salut, la cate modificari vad mai sus, ma asteptam la o multime de poze :) Din prima poza ce pot sa zic....Superba
|
Imi pare rau, dar atat aveam in laptop... Voi reveni. Oricum trebuie sa pun unele mai recente. Un topic complet, cu poze de pe intreg parcursul modificarilor exista pe forumul dedicat marcii. Acolo am precizat exact toate modificarile suferite de masinuta.
O am din decembrie 2006, dar pe acest forum nu am deschis un topic... Se pare ca inca duceam dorul batranului GTI... :( |
ai facut-o nervoasa. arata foarte bine.
din poza aia mi se pare ca nu bate culoarea masinii cu a barii din fata. imi poti spune si mie cat ai dat pe bara spate? |
Intr-adevar, sunt culori diferite. Masina este in 2 culori, parca am precizat mai sus. Partea de jos este mai inchisa.
Bara spate costa 3200RON. |
aoleu vreau si eu neaparat kit-ul asta :(
superba masina ;) |
Cred ca o vand... Imi face cu ochiul altceva, desi am retineri... Voi reveni cu poze dupa cum am promis, numai sa apuc sa spal masina si sa fie frumos afara :D
|
Vrem si noi poze.. :) As vrea sa iti vad tot kitul de exterior, si m-ar interesa cat te-a costat te rog.
|
Stiu, stiu, voi face poze. Sa pun preturile cu elementele kitului:
- bara fata: putin peste 3000RON, cu toate grilajele de plastic (3 grilaje) - proiectoarele: 250RON - grila radiator: 400RON - bara spate: 2800RON - eleronul: 500RON Per total, aproximativ 2000EUR... |
Re: Masina mea : Opel Astra G 2001, OPC Line
4 Attachment(s)
Cateva, ne-editate :-P
|
Ai scaune Recaro ca ale mele, doar ca ale mele sunt gri parca pe partea din mijloc. Frumos exemplar, sa il folosesti cu placere si lipsit de incidente.
|
Superba masina, mai ales culoarea!
|
pune`i folie:D
|
Frumoasa! Dar parca mai bine lasai grila stock. Cred ca te faci de ras daca vine vreunu sa te provoace (vazand stema de OPC pe ea) si tu ai defapt un biet 1,7 DTI remapat...
|
Multumesc pt. urari :D
Culorile sunt de fapt 2: Z147 si Z163. Folie i-as pune, dar costa de rupe, si, in paralel, vreau sa ma apuc de restaurat un Mercedes W123 Coupe care necesita ceva atentie financiara... De fapt as putea sa imi pun folie, ca am un sul, dar nu gasesc pe nimeni care sa stie sa o monteze corect. Intr-un loc mi-a zis ca imi ia 100RON cu folia mea, si nu prea mi-a convenit... Ce sa facem... 1.7 am gasit la vremea respectiva. Sincer as fi vrut un 1.8 benzina, dar n-a fost sa fie. Oricum, cand am luat masina am cautat benzina, m-am dus in Bucuresti dupa un 1.6, dar s-a vandut in timp ce eu eram in tren... Asa ca am luat-o pe aceasta, pe criterii legate de starea impecabila si numarul infim de kilometri. |
Sonny nu s-a legat de motorizarea masinii, zicea de diferenta intre ceea ce sugereaza grila OPC si puterea motorului ( desi si alte componente ale masinii sunt tot opc, poate nu toti le recunosc ). Cat de scump poate sa fie de montat folie? Eu la vara trebuie sa pun folie pe Aveo meu si pe Astra mea. Pe Aveo ma va costa in jur de 5 milioane , ca vreau sa pun folie Llumar autorizata, cu timbru, garantie 5 ani, tot ce trebuie, doar pt luneta si geamurile spate, iar pt Caravan si mai mult , avand in vedere ca sunt 2 geamuri in plus.
|
Lasa ca e bun si 1.7, importanta e starea masinii!
|
Corect. De baza este starea masinii, de asta am ajuns la Diesel, si pana acum e OK. Eram benzinar inrait... Am avut un Golf 2 GTI inainte...
Cu folia ce sa zic... de banii aia pot sa fac tabla la Mertz, de exemplu? :D |
Iti inteleg punctul de vedere, tu trebuie sa bagi multi bani in restaurarea aleia, si atunci inteleg de ce preferi sa bagi o mai mare parte de bani acolo decat in Astra.
|
Nu ma intelege gresit. Nu m-am legat de motorizare. Si eu am tot 1.7 si sunt mai mult decat multumit. M-am referit la faptul ca... apar niste steme de OPC care din cate imi aduc aminte inseamna 2.0 T si na...
Se simte diferenta dupa ce ai remapat chip-ul? Consumul? A scazut/crescut? Merita per total? Am vazut ca sare mult cuplul... Bafta in continuare ;) |
Quote:
|
Pai na... Nu e cu nicio suparare... Mai am putin pana la carnet, taicamiu isi ia masina luna asta, iar eu o pun la punct pe asta... Oricum n-o sa stea deloc in parcare ;) Nu te gandi ca ma dau eu fara carnet... O s-o prezint si eu pe forum imediat... Sa-i termin macar muzica si o sa deschid un thread :)
|
5 Attachment(s)
Incerc sa va raspund punctual...
In Astra s-au bagat enorm de multi bani (o parte se pot vedea la exterior). Atat la exterior, cat si la interior si sub capota. Sa nu uitam de filtrul K&N, telescoape ridicatoare capota, vopsit consola centrala, ineluse cromate Irmscher, cotiera piele Irmscher, plafoniera cu lampi de citit si senzori etc. Dar, tinand cont ca Astra este gata (chiar si fara folie), doresc sa ma apuc de un proiect mai deosebit, pe termen relativ lung, si anume restaurarea unui Mercedes W123 Coupe (pozele de mai jos sunt cam ce va trebui sa iasa). Motorul de 1.7 este mult mai ok din punctul meu de vedere decat cel 2.0. Dupa remapare am 90CP, si un cuplu mult mai mare decat in configuratia de fabrica. Desigur, puteam sa optez pentru softul de 100CP, dar nu am vrut. Mentionez ca ma ocup cu asa ceva (remapari), dar numai pentru motoarele Y17DT de Opel. M-am documentat pentru acest tip, pentru ca asa ceva am avut, la altceva nu ma bag. Remaparile le efectuez pentru suma de 550RON, daca este cineva interesat... Este cam cel mai mic pret. Ca si efecte: motorul este acum in largul lui, se vede clar. Nu este chinuit, este exact la puterea celui de Isuzu, dupa al carui "blue-print" este fabricat motorul Y17DT. Consumul este identic, nici mai mare, nici mai mic. Scoate un "puf" de fum negru pe la 2.200rpm, dar este ceva normal pentru un motor Diesel Euro 3 (asa functioneaza ele), dupa cum se poate vedea pe multe VW-uri, Opel-uri noi (chiar si Euro 4). Toata treaba asta am facut-o sincer pentru siguranta in depasire, deoarece cu 75CP si masina relativ incarcata, imi era frica sa ma inscriu in unele depasiri. Cuplul este suficient, mai mult decat ok, iar in demaraj, masina este foarte rapida. PS> Grila OPC vine doar cu acea emblema. Sincer am dorit sa fie fara, dar nu exista. Daca va uitati, nu i-am pus acele sigle OPC pe bandourile laterale sau in spate, pe hayon. PS2> Daca stiti un baiat decent in Constanta, care imi poate pune si mie foliile, nu ezitati sa imi spuneti. Cel mai ieftin era Nicu de pe Poporului... dar tinand cont de faptul ca imi ia pe o Astra in 3 usi (care in lateral are doar 2 geamuri, si acelea mari, fara triunghiuri sau alte piese ce necesita migaleala), cat la o masina cu multe geamuri laterale, nu imi prea convine... chiar si cu folia mea. PS3> Mai jos sunt pozele pe care vi le-am promis, cu Mercedes-ul despre care vorbeam putin mai sus... |
Imediat cand ai zis tu ce model de Mercedes ai in plan pt restaurare, l-am cautat pe net. Este o versiune foarte frumoasa, arata bine tare acest model, in 2 portiere. Spor la restaurat si sper sa iasa o treaba simpla si de foarte mult bun gust. Ne poti spune si noua de unde ai luat masina si cat ai dat pe ea ?
|
Quote:
|
Daca iti iese asa Mercedes-ul tot respectul din partea mea!! e ceva ce vezi foarte rar pe strazi, adica in 2 usi e prima data cand vad, sa fiu sincer! Bafta cu proiectul.
|
Deci zici ca e cam riscant cu softul de 100cp? Ca vroiam sa strang bani si sa o remapez in Bucuresti la Dimsport ca acolo am vazut ca o ridica la 100 de cai si 220 NM...
|
Asteptam si raspunsul lui cristi, dar si din punctul meu de vedere mi se pare fortzat pasul la 100cp. In mod sigur o sa scada fiabilitatea motorului, nemaifunctionand la, sau aproape, de parametrii initiali ai motorului.
|
Nu este deloc riscant nici softul de 100CP si 220Nm. Am si eu aceasta harta, am si de 90CP. Pentru amandoua, pretul la care efectuez remaparile este acelasi: 550RON.Totul tine de exploatarea masinii la oare-adica... Daca o folosesti mereu in "talpa", si schimbi vitezele la 5.000rpm, o faci praf si in configuratia de fabrica... Totul tine de cum o intretii si cum mergi cu ea.
|
Cine schimba dieselu la 5000 deja nu prea stie sa mearga COX cu el. Garantie oferi la remapare? :) Ca ma cam tenteaza scorul... O varianta cu chip trimis prin curier (transport eu) merge? :)
|
Pai tu vrei chip sau remapare a computerului? Ca sunt 2 chestii diferite.
|
Remapare. Dar trimit chipul separat pentru remapare prin curier ;)
|
Din cate stiu eu (corectati-ma daca ma insel), remaparea nu mai implica folosirea fizica a unui cip. Prin faptul ca nu mai trebuie desfacut computerul masinii pt a introduce acel cip ( de unde denumirea de chip tuning ), si doar se scrie o alta harta de putere a masinii, prin intermediul unui calculator, remaparea este mai avantajoasa, neputand fi descoperita la service, la verificari (decat daca iti rescriu ei softu pt computerul masinii), iar in plus, nemaidesfacand practic nimic ce apartine masinii, se evita unele probleme care pot aparea ulterior ( la inghet de exemplu ).
|
Parerea mea sa nu fortati motorul pana la 100 de cp, inteleg vreti cp, e normal, insa ganditiva si ca motorul ala a fost gandit pentru 75 de cp, si mi se pare destul de decent cum trage pentru 75 de cp, eventual daca va apucati de chiptuning sau remapare, mariti puterea pana la 90....cu cati mai multi cp cu atat mai mult scade fiabilitatea motorului, e un sfat prietenesc pentru binele masinii si al buzunarului vostru. Alte metode de marire a puterii, ar fi montarea unui Turbo mai mare de pe motorul de 2.0 DTI sau 2.2 DTI, cel de pe 2.2 DTI e cu geometrie variabila, e mai bun :D dar bineinteles chestiile astea costa.
Numai bine. |
Quote:
In fine... Deocamdata mi-am luat jumate din muzica pe masina deci imediat sunt cu finantele pe 0. Cristi imi poti face o poza la filtru? Ca sunt curios cum l-ai montat. De evacuare sport ce ziceti? Inox cap-coada bine-nteles. Sunet nu cred ca scoti numai dintr-o finala sport. |
Scoti si doar dintr-o finala, dar nu o sa iti creasca nici cu 2CP puterea motorului. Doar pt sunet, ajunge o finala. Dar hai sa incheiem discutia asta aici, ca facem chat din threadul omului. :)
|
Sa incerc sa va lamuresc. "Chip" se face practic la masinile vechi, la care nu exista variante de conectare la calculator, si practic se inlocuieste componenta direct de pe placa de baza a calculatorului de injectie, prin lipire.
La masinile mai noi, soft-ul se rescrie, nu este nevoie de inlocuiri "fizice" ale componentelor electronice. Motorul Y17DT nu a fost gandit pentru 75CP. In schema (blue-print) luata original de la Isuzu, acest motor avea putin peste 90CP, dar constructorul german a redus puterea din diverse considerente. Prin montarea injectiei common rail, din acest motor de baza s-au scos pe rand varianta de 80CP, apoi cea de 100CP, folosind acelasi bloc motor, si aproape aceleasi componente, mai putin sistemul de injectie. Poti sa imi trimiti calculatorul de injectie prin curier, si sa ti-l fac, dar cateva zile nu vei putea merge cu masina. Calculatorul de injectie se scoate foarte usor (4 suruburi, 2 mufe). Pentru mai multe detalii te rog sa ma contactezi telefonic: 0721 400 528 sau 0765 419 528. Filtrul de aer K&N este luat exact pentru motorul Y17DT si intra in cutia originala, in locul filtrului de aer clasic. Sa nu crezi ca am facut o prostie punand filtru conic. |
De ce spui ca nu merita filtru conic? Mai faci ceva loc pe acolo... Se simte diferenta cu cel k&n in cutia originala?
|
Se simte, tinand cont si de faptul ca masina este remapata... Chiar creste altfel in turatii. Filtrele conice sunt in regula pentru motoarele pe benzina, la Diesel nu este chiar asa. Debitmetre, senzori de presiune, alte valori decat la benzina etc. Sa zicem ca sunt mai 'sensibile'.
|
| All times are GMT +2. The time now is 17:53. |
- Copyright 2026 4Tuning