![]() |
Filtru Sport
salutare la toata lumea! zilele astea mi-am luat si yo un filtru sport k toata lumea!:lol: insa vreau si yo sa stiu mai multe despre avantajele si dezavantajele lui!!!
si inca ceva...daca se poate spala si cum se poate face asta...ce cu anume? help me pls !:D |
Re: Filtru Sport
pai depinde ce filtru ti-ai luat... ce marca, din ce material? unde vrei sa-l pui?
|
1 Attachment(s)
Quote:
|
eu am o parere proasta despre filtrele "no name" si in general despre tot ce e "no name". asa ca sfatul meu este sa nu il folosesti. eu zic asa: avantaje - sunet, dezavantaje - risti sa nu filtreze bine si sa iti traga mizerii in motor... si papa, te apuci de reparatii neprevazute...
sunt ieftine, dar eu cred ca sunt si proaste... crezi ca degeaba costa ceva "de firma" de cel putin 3-4 ori mai mult? mai bine pui un K&N sau Pipercross, chiar si Simota cred ca sunt mai bune decat ce ai luat tu... |
Quote:
|
sunt de acord cu tine la ultima parte... cu datul jos si pus Pipercross ;)
|
Quote:
|
vezi unde il pui, sa nu-ti traga aer cald de la motor. nu stiu daca la espero e partea dreapta la fel ca la cielo, dar la mine, sub cutia filtrului e cutie rezonatoare in aripa. se scot toate cutiile si tubulatura si filtrul sa vina pe gaura ramasa unde era fosta cutie stock. eventual, daca ai din ce, ii poti face si o izolatie, ca un perete, intre restul compartimentului motor si portiunea cu filtrul... dusa pana in fata, ca sa traga aer de la grila cat de cat
|
Quote:
si inca ceva exista riscu sa sa complice situatia cu filtru asta de l-am pus acum "no name" si sa-mi afecteze altceva....ca de exemplu sa : imi trage aer cald in motor , si ce risuri sunt ....sa-mi traga gunoaie sau mai stiu yo ce poate sa dauneze un astfel de filtru?!?!?!?!:???::???::???: need help |
aerul cald nu iti dauneaza... doar ca trage motorul mai prost decat ar trebui, chiar mai prost decat cu filtrul stock.
cu gunoaiele si praful e alta poveste... gunoaie nu o sa-ti traga, ca nu e tifon :lol: dar iti poate trage praf in admisie si iti distruge motorul. un K&N universal e cam 100 euro max, in nici un caz 200 euro... la banii aia poate e kit de admisie, cu tot cu tubulatura, dar oricum nu cred sa se potriveasca de la alta masina. deci 200 euro e f mult pt un filtru K&N. p.s: am uitat sa-ti spun, sa nu anulezi senzorul de aer. pe cutia filtrului stock ai un senzor, il vezi dupa firul care duce la el... la motoarele dohc e pus pe tubulatura de dupa filtru, acum la tine nu stiu cum e.... daca scoti cutia veche si tubulatura si faci alta tubulatura de la filtrul conic la admisie, sa nu uiti sa pui dupa filtru si senzorul ala. la furtunul de carter sa-i pui un breather, e un filtru mai mic :) |
4 Attachment(s)
Quote:
|
1 Attachment(s)
nu vad senzorul de aer unde e... a ramas pe cutia filtrului stock?
uite in poza care am atasat-o: am pus sageata rosie la gaura de care ziceam eu ca ramane dupa ce scoti cutia rezonatoare din aripa. pe acolo ar trebui sa vina aer rece suficient. cu albastru am desenat (in paint :lol:) un contur cum ziceam eu ca ar fi bine sa faci un perete despartitor, o protectie intre motor si filtru, care sa duca pana la far. asta ar trebui sa fie aproape lipita de capota, iar etansarea cu capota sa o faci cu un cheder oarecare taiat la dimensiune. |
Quote:
|
pai hai cu poza... :)
|
Dar in bord nu te avertizeaza nimic?
|
Quote:
|
Salut geo te intreb si eu ceva.
Deci primul pas ar fi: 1-dai cutia stock jos <unde este filtru> 2-pui un filtru k&n sau unu din cele trei spuse de tine 3-faci o gaura in spatele filtrului si pui senzorul de aer <cum il pui il bagi in furtunul acela mare sau cum ??>> 4- Faci o liniuta sa vezi cum suna si cum trage ::D:lol: Ce ar mai fi de facut ??Ca u esti Maestrul, invatane <maestre>;) Ms o zi buna... |
1 Attachment(s)
"maestru" :lol: :lol: :lol: aoleo ce am ajuns... nu e complicat deloc, nu trebuie sa fi maestru...
in primul rand, din ce am mai citit si auzit de pe la altii, un filtru sport nu da rezultate decat in combinatie cu o evacuare sport... nu cu o toba, cu toata evacuarea. daca totusi vrei sa-ti pui filtru sport... important e sa fie ceva bun, nu firme "no name" care iti pot distruge motorul. dupa aceea trebuie pus intr-un loc unde sa traga aer rece, nu aer cald de la motor. tubulatura si cutia veche se scoate si o sa ramana mai mult spatiu. si sa nu traga praf, adica nu il pui direct in bara, in fata, unde intra toate mizeriile pe el... trebuie facuta o noua teava pt admisie, pe care sa montezi si senzorul de aer... fara ala iti citeste gresit ECu si iti da benzina mai multa aiurea. teava cred ca merge facuta si din pvc, plastic... bine ar fi sa ai de inox lustruit pe interior. ideal e sa izolezi toata zona cu un perete din "ceva"... tabla de aluminiu, azbest, tabla zincata... ce ai tu pe acolo, iar in partea de sus, unde se uneste cu capota, sa pui un cheder. am pus o poza, e de la un espero, dar e la fel ca la cielo... sageata rosie arata unde e o cutie detentoare si unde, daca o scoti, ramane un loc gol de unde vine aer rece. cu albastru am colorat cam ce inteleg eu prin peretele ala despartitor si cu galben locul unde sa vina senzorul de aer. furtunul de carter ramane in aer si ii pui la capat un breather, un filtru mai mic special pt asta. tot ce zic eu e inspirat de la producatori de kituri de inductie si de pe forumuri ;) |
Quote:
|
1 Attachment(s)
"Maestre" team inteles ms mult.
Darmai am o singura intrebare? Din cutie cu filtru mai iese o teava care<cred eu ca trage aer> cu aia ce fac ?? Am facut cu rosu teava de care zic eu,cu verde pe unde vreau sa fac peretele despartitor si cu albastru unde pun filtru . E bine MAESTRE :D |
pai teava aia devine inutila. o poti lasa acolo sau o poti scoate... cum ai chef :)
unde ai tras linia aia albastra ce vrea sa fie, acolo pui filtrul? pai trebuie sa renunti si la cutia aia de mai sus (sus in poza :D), ideal ar fi sa renunti la tot, inclusiv la furtunul flexibil si sa inlocuiesti cu o teava. |
1 Attachment(s)
Deci trebuie sa renunt la ce am facut un x rosu,si cele ce al facut cu albastru alea 2 unde le pun daca pun o teava simpla de inox??
|
Haide-ti ca o sa pun si eu poze cu al meu filtru si cu tubulatura pe unde ii vine ,,niste" aer dar mai pe seara cand ajung acasa.
|
L@uryo: renunti la tubulatura aia lunga din fata, renunti la cutia filtrului stoc si daca vrei sa-ti pui o teava (asa cum este indicat) rentunti si la cutia aia care pleaca din furtunul de la admisie si pleca in coltul de stanga sus cum te uiti la poza ca oricum este o cutie goala. Dupa ce o sa scoti cutia veche a filtrului in aripa o sa ai o gaura unde este cutia rezonatoare (cred) la care o renunti si la aia ca tot goala este. Furtunasul acela care pleca din motor si intra in furtunul de la admisie (de gaze carter parca) ii pui un filtru mai mic ,,breather".
|
dar nu-i mai simplu sa inlocuiesti filtrul stock cu unul K&N tot in cutia ta originala caci nu e nici o diferenta(oricum si cu filtru si fara filtru e diferenta mica) si trage si aer rece cum la proiectat mama fabrica.parerea mea . Eu asa mi-am pus .Si daca ma insel corectati-ma :parca am vazut undeva ca nu e nici o diferenta intre filtru in cutie si cel fara cutie (vorbesc Doar de filtru K&N)
bafta |
a zis bine KTL :)
Yellow, diferenta este ca, principiul unei admisii mai bune este ca aerul sa curga cat mai lin si mai rapid si sa fie rece. cu o tubulatura intortocheata si 2 cutii rezonatoare nu cred ca are o curgere tocmai lina... proiectantul a facut asa pt amortizarea zgomotelor, nu tuturor le place sunetul "de tractor". |
Quote:
ms mult o zi buna Si s anu uiti de poze |
1 Attachment(s)
Si furtunul acela de vine din motor nu il mai bag in teava,ii pun un filtru mic adica desta???
Sil las asa ? |
Ala este breather-ul. Eu unu nu mi-am inlocuit si furtunul de la admisie din lipsa de fonduri dar mi-am scos cutia rezonatoare din aripa si isi trage pe acolo aer...cand ajung acasa (cam pe la 7:30-8 ca e jale in buc cu summit-ul lor) pun si poze.
|
ok ms astept poze clare cu totu sa vad cum e si ms mult.
Si se cunoaste ceva cu filtru asta .sunet etc?? |
Salut...din pacate iar nu pot pune poze pe 4tuning nu stiu de ce...se simte la sunet...in rest este insesizabil...oricum o sa ai impresia ca urca mai repede in ture dar este placebo. Intra pe id-ul asta: cata_asd daca vrei sa-ti dau pozele.
|
Nu stiu de ce va amagiti voi cu filtrele astea , eu am avut asa ceva pe masina si pierdeam 1 secunda 0-100 ... (aveam vitan NU k&n sau alt brand...)
Chiar nu va intereseaza performantele ? :) Da-ti-i 0-100 inainte de a pune ceva pe masina si 0-100 dupa . Eu aveam impresia ca se infige mai bine , efectul era din cauza zgomotului . |
Quote:
|
@electric_style ai inteles gresit eu in loc de 11 secunde cu filtru stock scoteam 12 cu filtru sport.
Eu in loc sa castig pierdeam. Filtrul era din Vitan YED parca ii zicea . Acum ma gandesc... nu i-am facut o resetare ECM , dar cred ca i-o faceam degeaba. |
Quote:
|
Am o imtrebare.
Consuma mai mult cu filtru sport?? |
Quote:
|
Asta depinde cum o forjezi ....nu? :)
Eu asa zic ca merita sa pui un filtru. Pt ca un filtru bun impreuna cu o evacuare buna nu scade cu 1-2-3 sec ci creste cu 1-2-3 ,dar cum ziceam un filtru bun si o evacuare cap coada bunao sa dea rezultate, nu doar filtru si toba finala,mai ales daca filtru nu este pus sa traga aer rece ,si trage cald..:d Corectatima daca gresesc.... O zi buna... |
O toba cap coada te duce aproape 1 mie euro omologata... si nu scoti tu din toba cu 2-3 secunde mai bine 0-100 :)
Mai repede scoti cu niste cauciucuri mai late si o suspensie . |
PS : motorul de 2.0 de opel 16v scoate 7 secunde 0-100.
cu 3 secunde mai bine eu as scoate 8secunde dupa parerea ta ? :) |
| All times are GMT +2. The time now is 22:57. |
- Copyright 2026 4Tuning