Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea Opel (https://forum.4tuning.ro/116-masina-mea-opel.html)
-   -   Masina mea: Opel Vectra Turbo (https://forum.4tuning.ro/116-masina-mea-opel/71758-masina-mea-opel-vectra-turbo.html)

alexcox 21-03-08 23:03

Masina mea: Opel Vectra Turbo

3 Attachment(s)
Salut numele meu este Alex , sunt din Bucuresti si am in posesie de circa un an un Opel vectra din 1993 cu motor C20let. In masina s-a investit pana in prezent de la achizitionare aprozimativ 2000euro, nu are mari modificari (decat un traseu de admisie marit-intercooler+tevi inox). Vin si pozele in cateva momente.

alexcox 21-03-08 23:10

Re: Masina mea Opel Vectra Turbo

in momentul actual masina este stock(204 cp)
in viitor posibil noi modificari

alexcox 21-03-08 23:11

asteptam provocari de la masini cu puteri aproximativ asemanatoare
ce va fii, va fii

TzuTzu77 22-03-08 00:13

Super masina! E 4x4 sau macar a fost? Se pot scoate multe din motorul asta, spor la tunat si bafta multa!

Esperache 23-03-08 19:06

Join the club ! ... and tune it up ! ;)

GTA 26-03-08 01:50

Mai Alex da` ce intercooler ai.......vezi ca e intercoolerul care a trecut primul linia la finish....stii tu care linie.

CocoT 28 26-03-08 17:21

Nice COX!... ;)

V.I.D. 29-04-08 16:03

super masina!Nu o vinzi?Mai supravietuieste cutia de transfer,adica mai functioneaza 4x4?Mai hai cu ceva detalii despre masina.M-ar interesa consumul la mers normal,afara si oras,cu specificatia 4x4 sau fata.

alexcox 06-05-08 09:08

Quote:

Originally Posted by V.I.D. (Post 1506143)
super masina!Nu o vinzi?Mai supravietuieste cutia de transfer,adica mai functioneaza 4x4?Mai hai cu ceva detalii despre masina.M-ar interesa consumul la mers normal,afara si oras,cu specificatia 4x4 sau fata.

Pentru consum datele sunt 9-10 l in afara, iar in oras 12-14l depinde cum mergi. consumurile sunt cu tractiune 4x4. Daca te intereseaza masina si vrei un pret trimite un mesaj pe PM si vorbim. Detalii despre masina : chiuloasa este Cosscast, turbina a fost reconditionata si in prezent merge perfect. Am testat masina si dezvolta , cu tractiune fata 204 cp

V.I.D. 19-05-08 14:33

ieri seara la ora 21.00 am aterizat cu avionul pe baneasa si m-am intilnit cu alexcox.Pe scurt:vazut!placut!cumparat!......azi la ora 05.00 am ajuns cu masina in Cluj.

TzuTzu77 19-05-08 17:25

Felicitari! S-o stapanesti sanatos si fara incidente, si s-o faci sa fuga si mai tare;)

V.I.D. 19-05-08 23:06

multumesc mult!Pana acum:satisfactie totala!A crescut inima in mine!Urca dealul cum altii nu pot sa coboare.Si ce depasiri...si ce sunete.Prinde 200km/h repede...mai mult mi-a fost frica...era noapte si inca nici nu cunosc masina.

bobby_gsi2 19-05-08 23:35

Se poate spune pretul? Oricum sa ai grija de ea....si mare atentie....chiar daca nu par multi...204 cai sunt destul de periculosi. Bafta

Esperache 20-05-08 18:58

Quote:

Originally Posted by V.I.D. (Post 1542466)
multumesc mult!Pana acum:satisfactie totala!A crescut inima in mine!Urca dealul cum altii nu pot sa coboare.Si ce depasiri...si ce sunete.Prinde 200km/h repede...mai mult mi-a fost frica...era noapte si inca nici nu cunosc masina.

Ai grija ! E o masina care inca are ce arata ! Invata sa o stapanesti.
S-o stapanesti sanatos !

crystyan1300 20-05-08 22:24

s-o stapanesti sanatos ,ai grija de ea

V.I.D. 20-05-08 22:26

va multumesc.aveti dreptate tre sa invat sa o stapanesc si sa am grija de ea ca masini de astea nu se gasesc pe toate gardurile si nici nu-s ieftine.referitor la pretul de achizitie daca alexcox nu are nimic impotriva o sa vi-l spun.pana una alta daca cunoaste cineva masina si are informatii despre istoria aceste masini l-as ruga sa le faca cunoscute

GTA 20-05-08 22:26

Vezi ca mai rea ca un MIG 21 Lancer.......glumesc...fii pe pace, masina e un adevarat mielusel dupa ce te obisnuiesti cu ea.

blkhrt 21-05-08 22:15

Sa o stapanesti sanatos, V.I.D. si felicitari si din partea mea, ca "frate" :).

alexcox 22-05-08 09:45

sal. poti sa spui pretul ca nu am nimic impotriva. sper ca cel(sau cei) ce iti vor spune istoricul masinii sa spuna de unde a plecat masina cand am cumparat-o si cat s-a muncit la ea ca sa arate si sa mearga asa cum merge acum.in rest s-o stapanesti sanatos si asculta ce spun si ceilalti referitor la viteza. ai grija ca nu mergi cu 100cp si cred ca viata e mai importanta.

P.S.: nu uita ca te-am rugat sa ai mare grija de masina

rhadu 22-05-08 22:01

felicitari si mare grija cum mergi cand te dai la ea. am reusit sa troznesc una de 130cp eu :| (bine, eram mai mic , mai prost si mult mai neexperimentat).

si poate ii pui si tu poze ca sa ne mai clatim ochii

V.I.D. 22-05-08 22:57

Pretul de achizitie a fost 5300 euro.Revin cu detalii si poze.

TzuTzu77 23-05-08 00:04

Si cand ma gandesc ca eu am dat pe coaja mea 4500 si are NE:sad: Astept cu interes poze, domnul alexcox a fost cam zgarcit in privinta asta:-P

V.I.D. 23-05-08 23:36

Lasa TzuTzu77 ca nici cu a ta nu te faci de rusine.Am vazut pozele....Vin in curand si pozele mele.

GTA 24-05-08 01:26

Quote:

Originally Posted by alexcox (Post 1547238)
sal. poti sa spui pretul ca nu am nimic impotriva. sper ca cel(sau cei) ce iti vor spune istoricul masinii sa spuna de unde a plecat masina cand am cumparat-o si cat s-a muncit la ea ca sa arate si sa mearga asa cum merge acum.in rest s-o stapanesti sanatos si asculta ce spun si ceilalti referitor la viteza. ai grija ca nu mergi cu 100cp si cred ca viata e mai importanta.

P.S.: nu uita ca te-am rugat sa ai mare grija de masina

Sezi binisor domnu` Alex.....nu te vorbeste nimeni de rau pe aici.....credeam ca ma cunosti mai bine de atat.Spre cunostinta ta afla ca l-am informat pe noul propietar,inainte sa postezi tu afirmatia citata,ca masina are un motor excelent(schimbat),cutie de transfer functionala de la mine,amortizoare tot de la mine,cadranu motor tot de acolo,sfera cu electrovalvele de la mine,butoanele de la BC tot de acolo,intercoolerul si traseul de admisie de asemenea,anvelope noi schimbate de tine....si mici probleme cu rugina pe care nu stiam daca le-ai remediat sau nu.......

Sper ca te-ai linistit.

alexcox 24-05-08 10:23

Domnule GTA cand am scris ce am scris , nu faceam referire la tine pt ca atunci stiu cand vb despre tine stiu despre cine vb si stii ca pentru tine am tot respectul. :D

V.I.D. 26-05-08 21:54

9 Attachment(s)
nu pot sa cred:dupa ce m-am chinuit sa scriu am inchis din gresala pagina!ok-o luam de la capat:deci,azi au sosit actele prin posta de la Bucuresti si am tras o fuga la RAR-Cluj pt. identificare,trecere serie motor in carte(masina a suferit un transplant de motor,acelasi cod-c20let,efectuat de fostul proprietar) si trecere cauciucuri in talon(sunt mai mari).Rezultatul-respins pt. noxe(ma asteptam deoarece am fost prevenit de alexcox ca noxele sunt peste nivelul admis pt. euro2(iasa 0,81 in loc de 0,33%)iar pt. cauciucuri trebuia sa ma duc prima data la repr. Opel ca sa-si dea aia acordul.Am si gasit motivul pt. noxele mari-lipsa catalizator.Poimaine sunt programat pt. montare catalizator(cost-100euro),trag o fuga pan' la opel si pe urma atacam rar-ul.Intre timp pun niste poze facut de alexcox pt. mine in timpul tatonarii terenului pt. cumpararea "turbatei" iar pe urma revin cu ce dotari,probleme,performante are masina.Dupa ce rezolv cu actele ma apuc de remediat problemele care le are(are ceva probleme marunte) si pe urma ma apuc de imbunatatiri.

rhadu 27-05-08 07:20

las-o tot asa...simpla. fara alte nebunii.
poate lasata mai jos, dar e superba cum asa.
sa o stapanesti sanatos

bobby_gsi2 27-05-08 08:45

Ai bagat frica in mine cu noxele....nici eu nu am catalizator si odata si odata tre sa ajung la identificare :)

rhadu 27-05-08 17:00

vi in bucuresti si-l faci , e vreo problema ? :))

V.I.D. 27-05-08 21:18

La exterior asa simplu va ramane cu o exceptie:tre sa-i unflu putin aripile fata pt ca la denivelari serioase freaca si-i pacat de cauciucuri (sunt goodyer eagle f1 noi) asa ca de lasat mai jos deocamdata nu se pune problema,iar pt a arata bine tre sa-i unflu si aripile spate.Cam atat deocamdata cu exteriorul.Iar cu noxele ii problema doar cand este schimbat motorul si trebuie trecut in carte(cum este cazul meu) asa ca tre sa-i pun catalizatorul.Altfel la identificare doar ii verifica seriile si ii face poze.Cand am adus masina de la Bucuresti,la kilometrul 390 s-a rupt cablul de vitezometru iar din cauza asta tot decupla tractiunea 4x4,asa ca am lasat-o cu tractiune fata(am aceasta posibilitate deoarece alexcox i-a montat un buton cu care pot decupla/cupla 4x4 cand doresc).Am cumparat cablu(30 ron) si azi am avut timp si l-am montat-deci merge din nou vitezometrul,kilometrajul si 4x4 fara probleme.Mai trebuie sa-i rezolv caseta de directie ca are ceva zgomote si agataturi la viraj stanga(am primit o caseta second de la fostul proprietar-bonus+alte piese),luminile de mers cu spatele nu functioneza(problematic noaptea)+alte probleme marunte.Dupa ce-i fac actele o s-o duc la o verificare si mai vedem ce-i de facut.In primul rand siguranta/legalitate pe urma functionalitate/conservare,apoi confort/estetic si accesorii/tuning.Cam asta este ordinea mea.

bobby_gsi2 27-05-08 22:21

Cu mersul inapoi o rezolvi repede si ieftin....~ 20 ron sonda

TzuTzu77 27-05-08 23:40

Si cu directia daca rezolvi poate dai si ceva detalii, nu de alta, dar si la mine face ca toate alea. Spor la treaba!

V.I.D. 28-05-08 16:22

Am montat catalizator nou+toba intermediara inox noua+manopera=200euro si am trecut cu brio RAR-ul pt noxe.Din pacate nu am putut omologa rotile(215/55/16) deoarece cei de la Opel nu au cum sa-mi dea hartie pt asa ceva(si am un prieten acolo).O sa-i cumpar un set stock(205/50/16) dar va fii setul de roti pt. iarna.Acu cea mai importanta probl. de rezolvat va fii caseta de directie.Pe saptamana viitoare o duc la Opel sa-i fac o verificare tehnica amanuntita sa vad ce probl. tehnice(pe langa directie) mai am de remediat.

Eagle_flyaway 28-05-08 17:24

in primul rand sa o stapanesti sanatos !!!!
cum e facuta smecheria cu butonelu magic?
cu rotile poti imprumuta de la vreun prieten care are 205/50/16 pana iti faci actele si pt iarna lasi aceleasi jante pui doar cauciuce,
bafta cu jucaria ....

V.I.D. 30-05-08 22:11

pai cu butonelu magic nu stiu cum este,banuiesc ca da ceva impuls la ceva senzor(cum ar fii ala care stie sa decupleze 4x4 daca se prea incalzeste uleiul in cutie),dar mai bine il intrebam pe alexcox sau pe gta ca ei stiu mai bine care e smecheria,problema e ca acu dupa ce i-am pus catalizator si toba intermediara se simte o scadere a puterii si nu mai are sunetul ala bestial(si am dat o gramada de bani),dar asta e...o sa merg asa un timp si apoi mai vad eu...oricum e puternica numa ca m-am obisnuit cu ea cum era inainte.O corectie:cauciucele stock sunt 205/50/15(nu 205/50/16).

GTA 31-05-08 12:41

Anvelopele stock sunt 205/50/16 iar butonul ala pentru decuplat 4x4 este foarte simplu.......se trece siguranta 19 prin acel buton si la decuplare este ca si cum ai scoate siguranta.....

V.I.D. 05-06-08 18:54

Asa am stiut si eu(stock-205/50/16) dar si in talon si in carte sunt trecute 205/50/15.
De ieri masina circula cu nr. noi: CJ 01 VID (in continuare sunt norocos-am gasit liber nr. 01)

V.I.D. 23-06-08 19:33

Re: Masina mea: Opel Vectra Turbo

Bun....sunt in concediu....ne ocupam putin de masina.
Pana una alta sa va mai spun ce are masina si nu s-a spus pana acum:geamuri ionizate,ceasuri de boost, temp ulei,presiune ulei si volti,4 geamuri electrice,oglinzi electrice incalzite,trapa manuala 2 pozitii,blow-off forge,scaune fata cu incalzire,alarma Maat cu modul de ridicare geamuri,intercooler marit,tobe Borla si ce s-a mai spus p-aici.
Azi am fost cu ea la o verificare...rezultatul:suspensie brici(fata 76%,spate 86%-m-a intrebat mecanicul ce suspensie am pe ea pt.ca mai rar valori de astea si la suspensiile noi),frane brici fata/spate mai putin frana de mana(care tre s-o rezolv),planetare fata bunicele,problema cu planetara spate pe dreapta,probleme mici cu ceva bucsi fata.Verificare facuta in service autorizat RAR cost 100ron.
Revin cu poze noi+interior si cu ce mai fac pe la masina.

V.I.D. 23-06-08 19:40

aaaaaa.....am uitat...am mai completat cu ulei la servodirectie si s-a mai imbunatatit problema cu caseta dar tot tre sa o rezolv.Joc nu are de loc dar are niste cloncanituri.Am gasit noua la 1500 ron dar ma mai gandesc la o solutie.Cred ca o sa o schimb cu ceea second primita o data cu masina si daca nu-i perfecta voi lua una noua.Oricum nu mai are intreruperile de servo la viraj stanga.Ciudat si cu magazinele astea:la unu ii 1800 ron la altul ca-s mai multe modele si tre sa-l identific pe cel corect(pret estimativ 1700ron)iar la alt magazin am gasit cu 1500ron dar livrare aprox intr-o saptamana.

V.I.D. 23-06-08 21:52

5 Attachment(s)
niste poze:
...si am uitat:farurile sunt bi-xenon iar consumul 15l% in oras la o medie de 4000-4500rot/min(inca nu ma pot abtine sa merg mai usor sa vad ce consum minim de oras scot) si cu 4x4 cuplat

All times are GMT +2. The time now is 16:33.

- Copyright 2026 4Tuning