Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Alte discutii Bmw (https://forum.4tuning.ro/291-discutii-bmw.html)
-   -   Siguranta E30 -e vb de viata noastra (https://forum.4tuning.ro/291-discutii-bmw/69634-siguranta-e30-vb-viata-noastra.html)

erbol_83 04-03-08 15:26

Siguranta E30 -e vb de viata noastra

Asta cred ca e un thread care ar trebui sa ne priveasca pe toti...totusi nu vedem ce se intampla pana cand nu o patim...si sigur multi au patit-o cu un bmw...vreau sa vb in acest topic de siguranta oferita de un bmw E30 pt ca e o masina pe care multi o avem dar teste oficiale pentru ea nu s-au facut...Ma astept ca in thread sa-si spuna povestea toti cei care au avut un accident cu un BMW E30...ca e o treaba serioasa totusi...Ne gandim cum sa le tunam...sa le facem sutele de cai...sa trecem cu ele limite de viteza...dar la noi mai putin ne gandim.Multumesc si astept parerile voastre reale!

erbol_83 04-03-08 15:58

Re: Siguranta E30 -e vb de viata noastra

Eu am patit o o singura data cu e30-meu...il cumparasem de o saptamana si sincer sa fiu nu mai condusesem niciodata o masina cu tractiune spate...eram pe o staraduta care era proaspat "tratata" cu piatra cubica...am piscat putin acceleratia si buf intr un gard de pe margine...damage:aripa dr,contra-aripa dr,radiator,faruri si putin incretit sasiul langa radiator in fata...tinand cont ca am avut vreo 40-50 la ora,am rupt 2 metri de gard si am daramat un stalp de lemn...cred ca a rezistat destul de bine impactului

juana_man 07-03-08 09:00

e foarte binevenit acest thread.de curand am achizitionat si eu un E30 si habar n-am despre caracteristicile de siguranta din el.astept cu nerabdare parerile "ursarilor"
ca o remarca mica,tata fiind tinichigiu auto si am invatat multe de la el,am remarcat ca tabla elementelor exterioare(aripa,capota...etc.) e destul de robusta.

bimmer3 20-03-08 08:21

Am vazut imediat dupa ce s-au intamplat 2 accidente majore cu E30, un amic de-al meu si unul intamplator la mine in fata blocului.
Mi-au ramas in cap ca fiind foarte diferite; ce vreau sa spun:
Primul a fost frontal, mai ramasese doar maxim jumatate din capota dar interiorul era aproape intact, chiar m-a izbit treaba asta..m-am uitat la motor si era fugit cumva in jos, nu intrat peste oameni in masina(era un 320).
In schimb al doilea, cel pe care l-a `comis` amicul meu a fost lateral, omul a intrat cu portiera soferului intr-un mare stalp(in derapaj fiind).
Vreau sa spun ca desi n-avea viteza foarte mare, stalpul (din ala cel mai gros, de iluminat stradal) a intrat in masina cam pana la jumatatea scaunului soferului.
Portiera era un `U` aproape perfect, mulata pe stalp.
El zice ca a apucat sa sara un pic de pe scaun, dar tot a avut bazinul fisurat.
Oricum, daca ramanea pe scaun nu cred ca scapa.
Alte accidente majore n-am vazut cu bmw dar din astea 2 am tras concluzia ca ursul e de bun simt in fata, dar lateral e chiar ciorba.
D-aia noul meu E30 care este in lucru va avea rollbar si scaune de curse..nu mai vreau la spital:rolleyes2
Noroc si aveti grija, pt ca aproape nimeni nu ia in seama siguranta pana nu ajunge la spital.
Inchei pt ca incep sa seman cu lupul moralist.
Salut

B-XX-NOX 20-03-08 08:37

dap intradevar in fata cand lovesti asa fac toate bmw-urile.... motorul sare cumva din suporti ridicandu-se iar cutia se lasa in jos.... apropo...bimmer3 tu stai prin spate la yesterday ?

bimmer3 20-03-08 09:22

Quote:

Originally Posted by B-XX-NOX (Post 1434084)
dap intradevar in fata cand lovesti asa fac toate bmw-urile.... motorul sare cumva din suporti ridicandu-se iar cutia se lasa in jos.... apropo...bimmer3 tu stai prin spate la yesterday ?

nu, acolo sta baiatul care a cumparat de la mine fostul meu E30

Billy c25xe 20-03-08 20:10

Salut! Ganditiva la ce a patit ZXZ-ul. S-a rasturnat la 180 si mie nu mi sa parut ca sa facut chiar asa praf. Am vazut masini care s-au rasturnat la viteza mai mica si s-au rupt in doua. Parerea mea este ca ursul este rezistent.

gelu_r 21-03-08 22:28

gandeste te tu ca ZXZ a avut noroc cu carul...poti sa ai 20 la ora si sa intri intrun parapet si sa mori...depinde de accident..oricum ursuletu e o masina veche fara airbag nu e asa bine gandita la accident cu toate ca are tabla tare..
asa ca cine are cum.. sa i puna si rollbar ca nu strica.

Billy c25xe 24-03-08 10:41

M-ai inteles gresit. Ma refeream ca ZXZ-ul nu s-a deformat asa rau la tumbele pe care le-a facut .(parerea mea) Si da , ai dreptate baietii din ZXZ au avut noroc cu carul.
http://www.protv.ro/stiri/eveniment/...ferentari.html R.I.P Nu mai scriu nimic , unii taximetristi ar trebuii ......

cEaska 26-03-08 18:04

am avut 5 tamponari frontale, minore ce`i drept ..... dar cu acceasi bara si a rezistat eroic ... :D

gigcutzu 07-04-08 10:38

Am si eu un prieten care a luat un gard cu un e30, un gard facut in tzeava....masina arata bine....mici indoituri pe bara fatza si aripa stanga fatza...in schimb lui i-au alunecat mainile de pe volan si s-a infipt cu capu' in el....au fot nevoie de vreo 6 copci...e30-ul rezista la impact...dar cand incepi sa dai cu capu de toate alea din interior e grav....va salut!

VaLeX 28-05-08 20:37

nu e legat de siguranta ,insa mi s`a parut fara rost sa deschid un topic nou pentru o sg intrebare si asa ca imi voi permite sa o adresez aici

in legatura cu volanul la urs(e30) , si vrei sa pui unul nou (sport), ce faci cu claxonul situat pe volan ? ...ce se poate face ca sa ai si volan sport si claxon :D ...10x

B83RUP 01-06-08 03:09

2 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by VaLeX (Post 1559035)
nu e legat de siguranta ,insa mi s`a parut fara rost sa deschid un topic nou pentru o sg intrebare si asa ca imi voi permite sa o adresez aici

in legatura cu volanul la urs(e30) , si vrei sa pui unul nou (sport), ce faci cu claxonul situat pe volan ? ...ce se poate face ca sa ai si volan sport si claxon :D ...10x

da mai intai volanu jos,si o sa-ti dai seama ce trebuie facut
vezi ce butuc iti ieu sa se potriveasca(claxonu e in mijloc acum)

sebaaa 12-06-08 15:31

Quote:

Originally Posted by bimmer3 (Post 1434062)
Am vazut imediat dupa ce s-au intamplat 2 accidente majore cu E30, un amic de-al meu si unul intamplator la mine in fata blocului.
Mi-au ramas in cap ca fiind foarte diferite; ce vreau sa spun:
Primul a fost frontal, mai ramasese doar maxim jumatate din capota dar interiorul era aproape intact, chiar m-a izbit treaba asta..m-am uitat la motor si era fugit cumva in jos, nu intrat peste oameni in masina(era un 320).
In schimb al doilea, cel pe care l-a `comis` amicul meu a fost lateral, omul a intrat cu portiera soferului intr-un mare stalp(in derapaj fiind).
Vreau sa spun ca desi n-avea viteza foarte mare, stalpul (din ala cel mai gros, de iluminat stradal) a intrat in masina cam pana la jumatatea scaunului soferului.
Portiera era un `U` aproape perfect, mulata pe stalp.
El zice ca a apucat sa sara un pic de pe scaun, dar tot a avut bazinul fisurat.
Oricum, daca ramanea pe scaun nu cred ca scapa.
Alte accidente majore n-am vazut cu bmw dar din astea 2 am tras concluzia ca ursul e de bun simt in fata, dar lateral e chiar ciorba.
D-aia noul meu E30 care este in lucru va avea rollbar si scaune de curse..nu mai vreau la spital:rolleyes2
Noroc si aveti grija, pt ca aproape nimeni nu ia in seama siguranta pana nu ajunge la spital.
Inchei pt ca incep sa seman cu lupul moralist.
Salut

si mie cred ca mi-a sarit motorul de pe tampoane cu tot cu cutie, sau doar cutia, ca motorul sta cu doar 3-4 cm mai jos decat in mod normal(mi-a stat si mai jos cand avea tampoanele cutie stricate) sper sa fie necesara schimbarea tampoanelor cutie +flansa cardan si aia e..
accidentul meu s-a petrecut pe la vreo 50 la ora,am intrat frontal in cealalta masina eu m-am lovit doar pe partea stanga,

preparatu 31-07-08 18:50

Quote:

Originally Posted by Billy c25xe (Post 1442153)
M-ai inteles gresit. Ma refeream ca ZXZ-ul nu s-a deformat asa rau la tumbele pe care le-a facut .(parerea mea) Si da , ai dreptate baietii din ZXZ au avut noroc cu carul.
http://www.protv.ro/stiri/eveniment/...ferentari.html R.I.P Nu mai scriu nimic , unii taximetristi ar trebuii ......

da,asa este,am avut noroc,masina nu a fost chiar asa grav avariata,asta depinde si de starea caroseriei,cat de buna este la tabla,daca era un ranci ruginit,nu cred ca arata asa de bine....

Vlad_BMW 01-08-08 18:55

7 Attachment(s)
Am avut marti accident .. cu un E30 (eram in E30) si uitati cum arata masina!! Eu zic ca a iesit destul de bine :) ....dupa impactul cu un camion de inghetata am fost 4 in masina am scapat toti teferi eu am doar la piciorul drept o cusatura ,eu eram in spatele soferului .. sora mea are capul spart si pasagerul fata are capul spart in 2 locuri pt ca nu avea centura pusa , iar soferul are ceva fractura la piept .. medici au zis ca nu e asa de grav.. noi aveam vre`o 40-50 km/h iar tiru vre`o 60.. ... abia de o saptamana ii terminase partea mecanica la urs .. :(

erbol_83 07-08-08 01:18

impactul a fost frontal? adica tirul venea cu 60 si voi cu 50,unul spre altul?

Vlad_BMW 07-08-08 01:21

nu nu .. am nimerit coltul cabinei .. ca dak era frontal impactul arata mai rau masina... :(

All times are GMT +2. The time now is 01:27.

- Copyright 2026 4Tuning