![]() |
Clio B 2 Hatchback
3 Attachment(s)
ineputul,continuarea si sper ca nu e sfarsitul :D
ce a fost adaugit/modificat : - tablele de 14 schimbate cu jante de 15 - airboxul vechi schimbat cu filtrul con (da,mananca mai multa benzina dar merita sunetul :D) "to do" list : -modificat traseul admisiei ca se cam incinge acolo in spate -geamurile foliate (spate + fatza) -bara rigidizare check -evacuare -lasata 30mm din amortizoare + rigidizare check |
Re: Clio B 2 Hatchback
hai cu modificarileeeee
|
shut up ca inca mai am datorie la tine...de nu erai tu era deja cu 30 de mm mai aproape de gropi :D
bai vreau eleron..... |
2 Attachment(s)
up cu modificari:
lasata 30mm + intarire amortizoare ieri seara am terminat si cu bara (mersi adi) |
arata bine (dar pastreazo mai curata)....spor la modificari
|
frumoasa masininuta,pacat ca motorul este mic,in rest arata foarte bine,bafta in continuare cu modificarile:D
|
:twisted:spal-o bah.... cum poti sa pui poze cu stratu ala de 2 mm de praf pe ea? nici renoul meu nu e la fel de murdar:twisted:
|
mi se rupe inima sa o spal ca dupaia se vad zgarieturile...asa macar e in camuflaj de oras
|
foarte tare cum arata lasata, spune-mi te rog de unde ai luat arcuri, amortizoare etc si cit au costat eventual daca merg si pe sedan asta daca ai idee
|
am taiat din arcuri cu flexu... ;) e solutia care functioneaza pe orice tip de masina (in afara de cele cu arcuri pe foi si cele cu bare de torsiune)
|
there...am raspuns :))
si amortizoarele cum am spus sunt intarite(pt detalii insa pm lui adi) |
interesanta solutia dar acum vine intrebarea 2 cite spire ai taiat?
|
1 jumate parca...tot adi stie
|
ok in weekend inseamna ca sunt cu flexul pe masina
|
da vezi ca ideal ar fi sa iti lucrezi si la amortizoare...nu cu flexul
|
intre discutia noastra de zilele trecute am trecut pe la o firma interesanta si am gasit acolo un set de arcuri pt clio la 7 mil setul cee ce mi se pare super acceptabil la care nu trebuie sa mai faci modificari amortizoareler, oricum eu am pe spate distantiare de 19 si daca nu nimeresc k-lumea cit sa tai din arcuri risc sa imi atinga. Miine fac si eu niste poze si pun sa vezi cu arata masina.
|
pai nu ti-a zis nimeni sa tai direct 1,5 spire...
tai juma de spira... vezi ce se intampla... daca tot e prea sus... mai tai jumate... si tot asa... asta ca sa economisesti cele 7 mil... daca vrei sa dai atatia bani pe o pereche banala de arcuri... |
Cu taiatul din arcuri faci cea mai mare prostie! Nu doar ca iti soliciti inutil si alte elemente (amortizore, bucse etc) dar iti pui in pericol siguranta! Cel mai bine strangi niste bani si faci o treaba calumea. Cunosti faptul ca arcul este conceput sa-si modifice rigiditatea in functie de incarcarea autovehiculului( doar sunt niste arcuri banale)...spune-mi ca dupa ce tai din arc 1,5 spire mai respecti asta.
|
evident ca isi modifica rigiditatea... de-aia sunt si diferite razele spiralelor...
si daca te gandesti un pic... eliminand spirata cu diametru mai mic... rigidizezi masina... daca ai si amortizoarele intarite... o rigidizezi si mai bine... nu e asta ideea... eu la masina am facut treaba asta nu de aspect...ci strict si exclusiv de stabilitate si rigiditate. toata lumea stie ca atunci cand modifici sistemul de amortizare al masinii soliciti mai tare articulatia... e la mintea cocosului.... acum daca vrei doar sa lasi masina mai jos fara sa umbli la amortizoare... e treaba ta.. dar nu e indicat.... |
meam ce polemica aici in timp ce dormeam :D
atata timp cat functioneaza bine nu ma intereseaza. 4 mil cu masina lasata si amortizoare intarite profesional vs 7 mil arcuri mai tari anytime |
Nu tin sa ma contrazic cu tine insa nu cred ca daca tai din spire si duci amortizoarele la nu stiu ce mester care iti baga nu stiu ce fel de ulei de transformator( am auzit de la unii care se ocupa cu asa ceva) ,iti faci o suspensie care sa-ti ofere stabilitate cat si siguranta. Asta e ideea ...suspensiile adevarate se fac de catre firmele cu renume pe baza de calcule nu pe genunchi... Oricum e treaba voastra, inca o data spun ca nu vreau sa ma contrazic cu voi .
|
sunt perfect si intru-totul de acord cu tine... nici eu nu vreau sa ma contrazic. aici e vorba numai de bani... un set de amortizoare noi pentru renault 5 costa 600 lire.
am zis ca incerc la "mesterul respectiv"... am de pierdut 400 ron. si crede-ma.. daca eram nemultumit nu as fi recomandat nimanui... e viata oamenilor la mijloc... eu am testat respectivele amortizoare in toate curbele posibile si la toate vitezele posibile... sunt extrem de multumit si recomand mai departe. |
subscriu la faza cu curbele...totusi e enervant cand te lipeste CINEVA de geamul lateral din portagaj cand incerci sa filmezi si nici macar un scartz de cauciucuri...
|
Ok! Eu in 6 luni imi cumpar un Clio 3 1.5 dci. Prima modificare va fi la suspensie. Propunerea ( daca si tu accepti ,daca nu vinzi masina) e sa vedem cum sta masina ta pe viraje si cum sta a mea cu suspensie adevarata.
|
mie-mi fuge ca am anvelope aiurea.
|
nu se face asa comparatia... compari un clio B2 aceeasi motorizare, aceeasi caroserie... e o oarecare diferenta intre un clio 2 si 3... plus ca dieselu are alte arcuri/amortizoare pentru ca din conceptie e mai greu motorul diesel.
mircea.. iti dau eu cauciucurile mele eventual punem slickurile pe fatza.... :) sa vedem ce masina sta mai bine in curbe... :) |
de asta nu vroiam sa ma bag... http://de.rofl.to/autoteile-rennen
|
Intradevar camparatia se face cu 2 masini din aceeasi generatie, aceeasi motorizare etc.
Scopul ar fi doar sa vedem cum se comporta 2 masini din aceeasi clasa, cu suspensie sport, cauciucuri normale (dar daca tu vrei poti sa pui slikuri si pe spate), eu o sa am jantele din tabla si cu anvelopele lor. In fine nu-mi pot permite mai mult decat o suspensie, pretul masinii ma rupe la finante... plus ca mai lucrez la un C20NE. |
cu slickurile glumesc... dar are baiatu dreptate... are caucicuri mixte - iarna... dar sunt dispus sa incercam. sunt si eu curios.
|
o sa vina poze in curand din parcare unde am gasit-o zob...bara fata smulsa cu tot,janta ciobita,cauciuc rupt...macar si-a spart fraiera farul...FCK!!!!!!!!!!!!!!!
|
2 Attachment(s)
pe langa ca a inceput sa vibreze toata masina si sunetul de la filtru sport deabia se mai aude fuge mai bine de cand ajunge atata aer peacolo pe la admisie.:sad:
|
of... cat de zob e bara? poate se poate face...
cum adica a stricat janta si cauciucu? cum dracu frate? |
a iesit din parcare de vizavi de pe trotuar si nu a luat curba cum trebuie.
bara e putin plesnita pe dreapta,zgariata si are doua prinderi rupte.noroc ca aveam rotile virate pe partea unde a intrat si s-a lovit de cauciuc.se poate repara dar asta imi mai lipsea...plus ca era plina de cioburi masina din farul aluia/aleia |
3 Attachment(s)
cum au mai trecut 2 sapt alta belea.
alaltaieri pe ploaie la lizeanu (de pe toamnei) faceam echilibristica printre balti si am taiat frumos anvelopa stanga fatza ,manevra care s-a sfarzit pe refugiu :doh: rezultat (cateva mil factura la telefon cat am cautat pneuri 195-50) si dupa 2 zile de cric as following : - 350Ron anvelope michelin 195-50-r15 all season ca noi + jante indreptate. m-am scos...asa credeam masina rula frumos pana mi-am dat seama ca volanul tre sa stea f stramb ca sa ruleze drept:wtf: ...deci hai la mecanic. in parcare ma uit la ea: roata stanga aproape ca freca de prag iar pe partea neavariata era spatiu de vreo 5-10 cm. dupa ce am intrat in groapa: portfuzeta stramba si H-ul de motor deplasat si indoit. shopping list acuma: H (punte fatza cca 5 mil dupa Auto We&Ka, dupa mecanici 30 de mil) Pivot stanga fatza cca 600 mii Portfuzeta stanga fatza cca 2 mil Tinichigerie ca e praf pragul stang inca vreo 2 mil zic eu + manopera etc... daca aveti nevoie de orice piese contactatima ca stiu unde sa va trimit acuma... p.s. si usa nu se mai inchide calumea ca e flexat tot...si podeaua deformata :cry: |
ghinioanele vin lant .. ai grija ... !
|
planuri mari.adi misca fundu ca am facut rost de motor.
1,8 16v. need help |
cum adica 1,8 16 v? de unde ai facut si tu rost de motoru asta? treci pe la mine sa vorbim.
|
3 Attachment(s)
new sh*t
(ma tot rugai sa pun plasmele Alex :D.promit ca urmatoarea o sa fie mai buna) |
1 Attachment(s)
mini update:
-tot murdara |
Quote:
|