![]() |
Trusa machetistului
Acest thread a fost deschis cu scopul de a ajuta incepatorii .
In acest thread veti putea prezenta uneltele care va sunt de ajutor: nume , pret , de unde poate fi cumparat , la ce va folosesc...:arrow: |
Re: Trusa Machetistului
pai.. scule multe nu prea am..in general..surubelnite..o panza de bomfaier..(in mod normal ar trebui sa folosesc o bormasina din aia micuta pe care o gasesti undeva la 80 RON prin hypermarcheturi) mai multe tipuri de glaspapir, chit auto , poxilina, vopseluri, pensule etc..
|
smirghel
surubelnite kit sau fibra (mai rar) multe multe idei :) |
smirghel,surubelnite,diluant,acetona,bormasina, perie de sarma:D
|
Pistol care topeste plastic are cineva? Este folositor?
|
Quote:
|
Ok ... from my tool :
1. Surubelnite in Cruce si Dreapta diferite dimensiuni 2. Dremel [ bormasina aia mica de care tot vorbiti aici ] pentru gaurit, taiat, polizat , etc 3. Decapant , pentru indepartarea vopselurilor 4. Diluant 5. Pensule 6. Chit auto de finisaj 7. Chit auto ranforsat cu fibra 8. Poxilina 9. Grund 10. Spray Vopsea 11. Plastofix 12. Vopsea pentru stopuri [ Duplicolor ] 13. Creion retus vopsea auto 14. Cutter 15. Hartie abraziva cu granulatii diferite , de la 40 la 2000 16. Scotch hartie, pentru izolare 17. Hartie pentru izolat daca mai imi vine ceva in cap, complectez |
2. Dremel [ bormasina aia mica de care tot vorbiti aici ] pentru gaurit, taiat, polizat , etc cat te-a costat???
|
Quote:
|
Quote:
si am si o trusa cu bormasina , numai stiu cum se numesc restu ( masina pentru raschetat:) , o bormasina pentru taiat , toata trusa cumparata din italia la 26 de euro:-?....adusa de un prieten |
daca lucrezi pe machete metalice si te-ai apucat sa tai din ele ... ai nevoie si de un aparat de sudura :))
|
Quote:
|
nu am incercat niciodata cu poxilina sa modelez ceva dar am in proiect un beetle sa vedem daca iese ceva pe la bari cu poxilina
|
eu folosesc pistolul de lipit la plastice(daca am o bucata rupta o sudez la loc cu pistolul de lipit...sau daca nu mai am bucata respectiva sacrific o carioca si cu pistolul o fac sa fie ca noua :D )
totusi voi cu ce dati jos lipiciul de pe plastic? am dezlipit niste abtibilde de pe macheta si a ramas lipici pe plastic...nu merge cu dero,axion,sapun sa ma risc cu acetona sau benzina? nu se ia luciu la plastic?(matuieste) ?? sau mai rau?? |
cu acetona risti sa ''topesti'' plasticul, stiu din propria experienta
|
mi-am luat acum o freza de aia mica de mana + un transformator , freza vreo 35 ron si transformatorul la fel dar pot sa spun ca iti faci treaba cu ele , iti mai iei si niste burghiuri mici si e perfect . voi cu ce faceti roll-cageu ?
|
si un ciocan e bun cand nu iti iese :))..asa am facut eu cu un Gallardo nou noutz :))
|
sal...am si eu vre'o 2 masinute ...si imi lipsesc ceva piese ...nujtiu daca e locul potrivit pt thread-u ista :D ...am un ferrari f50 1:18 si unu 1:24 ... la 1:18 imi trebuie mai multe piese ( 4 jenti , capota fata , sitele de la capota fata , arcurile de la suspensie 4 , amand2 barbrize , si o vopsea rosie simpla , ) habar nu am ... sunt incepator :D la 1:24 imi trebuie 4 jenti :D atat :D ... as pune niste poze dar nu stiu cum :D :D ... multumesc :D ... si daca stiti de unde as putea lua aceste piese spuneti'mi pls :D :D :(
|
piese pt machete poti incerca la Vanzari/Cumparari machete
uploadul e simplu atunci cand postezi click pe butonul ''Go Advanced'' si caut butonul ''Manage Attachement'', click pe el si ti se deschide o noua fereastra cunde uploadezi poze, filme, arhive ... etc ;) spor la treaba 8) |
28 Attachment(s)
Quote:
|
ce ai facut la f50? l-ai vopsit cu markerul?:O
|
Quote:
|
cum modelez caroseria cu poxilina ca sa aiba liniile masini?
|
Quote:
|
Quote:
|
AJUTOOOOOOOOOOOOR! am si eu o intrebar, am o masina care am dat vospeaua jos de pe ea .... si caum vreau sa o vopsesc cum fac..? dau direct cu vopsea speciala pt masini sau mai intai trebuie un strat de ceva inainte de a aplica vopseaua in cauza ...ma refer la metal ce fac acum este direct pe metal astept un raspuns urgent ms ...
|
https://forum.4tuning.ro/showpost.php...8&postcount=68 Atat trebuia sa gasesti!
|
unde pot gasi CHIT AUTO ???
am incercat la magazine universale unde au si vopseluri smirghele etc. si au zis ca au avut dar nu mai au a spus razak ceva de hartie abraziva cu diferite granulatii.....LA CE AJUTA ACEASTA HARTIE? :-P |
hartia abraziva este defapt smirghel....iar granulatia inseamna duritatea....ca smirghel pentru finisari este recomandat cel de apa cu granulatia foarte mica si se gaseste sub forma de coala A4 ;)
Quote:
|
chit auto incearca sa cauti la magazinele de piese auto !
|
ok...va multumesc....
pana acum am folosit un smirghel..cred ca nu era de apa(nu era sub forma de coala a4... cel de apa mai trebuie inmuiat din cand in cand in apa nu? |
pai la suprafete mari se lucreza direct sub apa....dar la chestii marunte este suficient ca el sa fie umezit ;)
Quote:
|
am cautat chit auto la: magazine de vopseluri/magazine de piese auto/magazine de faianta.....imi mai ramane sa ma duc in targ..si daca nu gasesc nici acolo ma dau batut
|
Quote:
|
ma gasit si chit..de care sa iau..simplu sau cu fibra?sunt la acelasi pret,,,care e mai usor de finisat..etc..????
|
Quote:
|
1 Attachment(s)
pana la urma am luat simplu....mi-a dat si un tub separat(cred ca este intaritor)...intaritorul este rosu si este fluid....stiti cumva cat intaritor pun la cata cantitate de chit? multumesc..astept raspun :???:s :D
|
Intaritorul este asa: tub intaritor/cutie chit! Te orientezi si tu ce si cum...si daca nu..cantaresti cat chit pui, si direct proportional (la cantitatea intaritorului) intaritorul!
|
Quote:
|
Deci, la o lingurita de chit se pune intaritor cat o boaba de mazare!
|
| All times are GMT +2. The time now is 20:08. |
- Copyright 2026 4Tuning