Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Coltul incepatorului (https://forum.4tuning.ro/382-coltul-incepatorului.html)
-   -   am nevoie de niste pareri. (https://forum.4tuning.ro/382-coltul-incepatorului/68206-nevoie-pareri.html)

ovydyu 21-02-08 22:13

am nevoie de niste pareri.

am o juma de masina o toyota aygo si am vrut sa imi pun si eu muzica mai k lumea.....doar k am schimbat cd-playerul si mi-am pus unul pioneer+un am plificator micutz in portabagaj(45w/2)si aku dupa un drum mai lung imi suiera alternatorul ma puteti ajuta cu nijte sfaturi?

TheEnZo 21-02-08 23:22

Re: am nevoie de nijte pareri.

Este un topic facut de mine pe problema asta. Da si tu un search inainte.

ovydyu 23-02-08 12:52

la mine vajaitul ala se aude direct de la alternator.....ca si cum nu ar avea destula putere sa incarce bateria...poate fi din cauza k am tras RCA-urile si alimentarea prin acelasi loc practic is firele trase impreuna.amplificatorul este mic si as vrea sa trec la ceva mai mare dar nu vreau sa dau banii degeaba.masina este noua are 8 luni nu cred ca ar putea fi probleme cu alternatorul

rila 28-02-08 21:36

schimba cablul de semnal audio baga unul mai de calitate

Bogdan YBR 28-02-08 23:32

alimentarea si RCA se trag prin parti diferite.
dupa ce faci treaba asta si tot se aude schimba RCA.

Lil' D 29-02-08 16:52

E posibil sa fie problema si de la un contact slab la masa. Nu e neaparat de la faptul ca alimentarea trece pe langa RCA :)

ovydyu 29-02-08 18:25

azi am muncit serios....am scos firele rca si le-am montat prin mijlocul masinii departe de orice fir de curent;),am tras fir separat pt remote si am si izolat cu banda izoler firul de la rca aku sper sa nu mai am probleme.daca totul merge bine cu prima ocazie knd am bani am de gand sa imi iau nijte boxe si un amplificator de putere mai mare.avand in vedere k motorul e de 998cc si bateria de 35ah cam ce amplificator as putea folosi fara sa fie nevoie sa schimb bateria saualternatorul?

marius_eugen 25-03-08 10:27

Nu are nici o legatura trasul firelor cu acel suierat , daca nu cumva ele s-au strapuns si ai facut scurt pe ele . Eventual se auzea un mic fasait la volum mare din cauza inductiei din cabluri , atat .
Pioneer-ul care spui ca-l ai are destula putere sa-ti miste acele difuzoare si cred ca te-ai complicat degeaba cu acea statie . Nici nu-ti da putere mare , dar de consumat consuma .
Nu ai spus ce boxe ai , daca si si twetere sau altele !

Parerea mea este sa incerci si un subwoofer ACTIV , de la JBL , Infinity ... , au cam 100-200 w m nu te mai complici cu statii si restul , basul este garantia si impecabil , iar pentru masina care o ai iti spun ca este de ajuns ! Ocupa si putin loc , consuma putin decat tot ce ai tu acum acolo si pur si simplu scapi de multe batai de cap .
Am un prieten cu un Aygo si stiu cat de mare e portbagajul la voi si oricum se aude orice se misca pe acolo , de asta iti spun ca ar fi o solutie buna pentru tine .

ovydyu 25-03-08 20:59

Re: am nevoie de niste pareri.

ms mult de sfat marius.dar ma gandesc daca imi pun un sub atunci nu va fi basul prea puternic?eu ink mai am difuzoarele stok pe masina.....

marius_eugen 25-03-08 22:41

Subwoofer-ul se va auzi cat de tare doresti tu , nu are de ce sa-ti acopere "scena" din fata , rolul lui fiind doar sa-ti asigure joasele si sa umple sound-ul . Si subwooferele active si statiile au reglaje de nivel , gain , HPF , LPF ... , deci vei auzi prezenta subwoofer-ului cat de tare sau incet doresti .
Parerea mea ar fi sa incerci niste boxe pe care nu fie nevoie sa le amplifici , ceva cu sensibilitate mare , gen Hertz Dieci sau altele care nu fie de putere , ci de claritate ( 50-60 w rms sunt de ajuns pt Aygo la sistem fata ) si un subwoofer activ , care nu ocupa nici mult loc si nici nu-ti omoara bateria si alternatorul .

TheEnZo 26-03-08 22:06

marius_eugen fara suparare dar inducii oamenii in eroare , sau nu ai ideie despre puterile reale ale difuzoarelor, explica si mie la ce iti trebuie difurii de 50-60w rms cand un cd-player stock scoate un aproximativ 20 de w rms pe canal???
un difuzor de 60w rms fara amplificare , va suna total aiurea ... la 60 w rms iti trebuie un minim de amplificator de 80w rms.
daca hu presupunem prin absurd ca scoate 40w rms ... ca pui difurii de 16cm de 40w rms sau ca pui de 16 cm de 200w rms tot atat de tare se va auzii ... diferenta este insesizabila.
poate chiar mai prost.

marius_eugen 26-03-08 22:54

Ti-am mai spus ca sunt sifuzoare care functioneaza perfect si fara amplificare ! Intr-o Aygo nu prea poti sa pui doua statii , una pentru difuzoare si alta pentru subwoofer , fara un condensator pe masina sau o baterie suplimentara , iar loc in masina numai pentru astea nu mai este .
Din primul topic colegul spunea ca are probleme cu alternatorul si ca acea statie ii consuma prea mult , parerea mea , ca rezolvare pentru el asta a fost :
- sistem de difuzoare pentru fata si un subwoofer activ mic pentru portbagaj !
Daca tu ai alte idei , spunei-le omului si lasa-ma pe mine cu "inducerea in eroare" !

TheEnZo 26-03-08 23:34

Eu tare nu cred ca daca alternatorul are probleme e din cauza unei statii de 2x45 de w rms, oricat de panarama ar fii masina aia , are sigur macar un alternator de 40 de amperii , si eu oricum tind sa cred ca are unul mai mare, gandeste si tu , deci o gramada de electrica, electroventilator racire motor, ventilator pt ventilatie-climatizare pe 4 trepte care are un cosum de 15-17 amperii daca nu ma insel (ma refer la cel de aygo),daca luam si in calcul electroventilator de la motor care la toyota aygo pe benzina in momentul care cupleaza are un consum instant de 24 de amperii si apoi ramane la 16, geamurii electrice .... etc ...
un amplificator din clasa ab de 2x45,legat in punte are un consum de 20A maxim defapt nici nu ajunge la valoare asta e undeva sub 20A

acuma partea a 2 a daca nu cunostii masina e un lucru , eu am instalat pe o aygo un jbl cs60.2 si un subwoofer blaupunkt, hu schimbat cu un dvd-clarion, xenon aftermarket pe alternator stock si baterie de 45Ah si in 5 luni de zile nu sa defectat nimica (pacat ca nu m-am uitat la alternator sa vad ce capacitate are.

alte lucrurii care le-ai mai scris tu mariuse, rca-urile daca le tragi pe aceasii parte cu cablu de curent de la baterie este posibil ca ele sa interfereze, alta chestie te contrazicii singur , zici ca statie de 2x45w rms consuma mult , dar il sfatuiestii sa isi ia sub activ de 100w-200w rms ceva sfideaza legile fizicii aicea nu e posibil ca sa ai din ce in ce mai multi w si consumu de curent sa scada, alta chestie sa imi dai si mie un link cu un subwoofer activ cu reglaj HPF

De accea am spus ca inducii oamenii in eroare .... nu o luam in nume de rau dar mai pune mana si citestii si nu te mai contrazice singur.

marius_eugen 27-03-08 00:40

Nu are treaba interferenta cablurilor la consum , cel mult ii da un fasait , un brum de alimentare in semnal .
Un JBl sau Infinity de 100 de w nu consuma mult si are un randament destul de ridicat , iar reglajul de HPF ma refeream la statii . ( " Si subwooferele active si statiile au reglaje de nivel , gain , HPF , LPF ... " ) Daca spuneam ceva de membrana , oare ma intrebai daca statia are membrana ?
Uite acum la ora asta am stat sa-ti caut tie consumul la un subwoofer activ :
1.BassPro II JBL are 20 A , are 100 w rms si se aude f bine !
2.Infinity BASSLINK are 25 A , are 200 w rms si se aude si mai bine !

Tu ai instalat un 60.2 care ar consuma cat ii consuma lui acum avea statie de 2 x 45 w ( care se pare ca nu e instalata corect ) , dvd-ul nu avea de ce sa consume mai mult de cd-ul stock , dar ma rog , aduna cat vrei tu , Xenon-ul nu face altceva decat sa-i faca ECONOMIE de curent si in loc sa arda 2 x 55 w , da doar 2 x 35 w ! Deci acele consumuri in plus de fapt nu prea le ai in plus cu mult .
Masina nu ramane fara curent , ci doar face zgomot alternatorul ca este solicitat , asta inseamna ca si consuma mai multa benzina si tine motorul intr-un regim de relanti mai turat putin si nenormal .

pesteimputit 27-03-08 02:09

marius nu te supara pe mine dar vorbesti mult si prost.
eu am avut pe TICO jbl px300.4 si BPx1100.1 si nu a avut nici pe dracu cu un deepcycle de 35a si un traseu de 0 awg si cu alternator de 55a. la yago e SIGUR mai mare de 55a, deci nu vad problema.
inainte de cele 2 statii jbl care insumate aveau 210a sigurante am avut un gto 75.4 (60a) si un alpine mai vechi (30a) cu bateria stoc si un traseu de 4 awg si problema nu am avut.
p.s ca deepcycle mic recomand un Stinger SPV35 e si eftin daca tot trebuie atata curent.

p.s2: condensatoarele nu sunt bune de nimic, doar arata frumos.

marius_eugen 27-03-08 08:20

Stiu Pestisorule ce ai avut tu pe Tico si ce are si TicoRS pe al lui si tocmai de aia eu banuiesc ca e ceva instalat gresit la statia pe care o are omu acum pe masina . Problema mea nu este consumul , ci spatiul si o solutie cat mai buna pentru sistemul de difozoare pentru fata .
Oricum , merci de apreciere !;)

TheEnZo 27-03-08 13:52

Daca facem un sondaj 90% vor fii de accord ca un subwoofer activ suna prost.
De curiozitate cine crezi ca da 11.5 milioane lei vechi un pe un Infinity Basslink II???

Din ce ai spus tu am inteles asa:
1. daca statia este instalata gresit consuma mai mult curent ... interesanta teoria
2. a 2a chestia hu stock are siguranta de 12amperii , dvd-ul are de 20a ... din ce spui tu ambele consuma la fel ... alta teorie interesanta.
3. xenonu functioneaza pe baza de ridicatoare de tensiune ... in momentul aprinderii farurilor consumul este destul de mare ... in carticica aia scrie sa conectezii + de la balastrii direct la baterie ... hmm ... de ce oare ???
4.daca alternatorul face zgomot in seamna ca este ceva stricat la el, daca alternatorul are 50ah nu ai cum sa il solicitii mai mult si el sa produca 52ah , cum sa explic ... alternatorul doar tensiunea si-o regleaza in functie de consum , partea de amperii tine mai mult de turatia motorului ....ex: daca un alternator baga la 1000rpm baga maxim 40 de amperii , poti pune tu x consumatorii ca el tot nu va produce mai mult la aceasii turatie.

observa ca ti-au mai zis si alti userii ca vb prostii si la noi in popor e o vb: "cand 3 zic ca esti beat te duci si te culci".

ovydyu 27-03-08 18:49

vad ca sau cam incins spiritele pe aici.....sa o luam usurel de la capat:vajaitul meu cred ca se aude in difuzoarele care le am legate la statie.poate fi chiar statia de vina?cablul rca e unul cam ieftin asa mi se pare nush exact cat ca u lam cumparat eu.cam cat costa un cablu rca bunicel si nu f scump?vreau ca pe masina mea sa se auda muzica tare dar in acelasi timp sa aibe si o calitate acceptabila.ce imi rcomandati^?eu am inceput cu HU pioneer2900mpb a costat putin dar sunt multumit.altceva ce imi mai recomandati?

marius_eugen 27-03-08 19:17

ovydyu - la inceput ai spus altceva referitor la zgomot de la alternator ... acum ca este de fapt de la boxe . Oricum raspunsul meu este ca poate fi si statia de vina , dar si cablul audio . Incearca sa izolezi cablurile pe cat posibil , cele de semnal sa fie pe o parte , iar cele de alimentare pe alta parte . Este posibil sa ai nevoie si de un filtru deparazitor . Depinde cum se aude acel zgomot , daca este un functie de turatia motorului sau mereu auzi acelasi fasait . Daca dispare cand opresti motorul sau nu .
Un cablu dublu RCA de 4-5 m este undeva la 20-25 ron . Poti incerca si la o firma de audio , dar si in Media Galaxy , unde gasesti kituri de cabluri destul de ok calitative la preturi bunicele . Poti cauta sa aiba conectori auriti si cat mai groase pentru o ecranare ( izolare ) buna a semnalului .
Am inteles ca problema ta este alta si nu HU , deci poate ca ar trebui sa te concentrezi asupra ce doresti sa faci . HU-ul este ok pentru inceput si cat timp iti ofera functiile dorite , il poti pastra .

TheEnZo 27-03-08 21:02

Quote:

Originally Posted by marius_eugen (Post 1450949)
ovydyu - la inceput ai spus altceva referitor la zgomot de la alternator ... acum ca este de fapt de la boxe . Oricum raspunsul meu este ca poate fi si statia de vina , dar si cablul audio . Incearca sa izolezi cablurile pe cat posibil , cele de semnal sa fie pe o parte , iar cele de alimentare pe alta parte . Este posibil sa ai nevoie si de un filtru deparazitor . Depinde cum se aude acel zgomot , daca este un functie de turatia motorului sau mereu auzi acelasi fasait . Daca dispare cand opresti motorul sau nu .
Un cablu dublu RCA de 4-5 m este undeva la 20-25 ron . Poti incerca si la o firma de audio , dar si in Media Galaxy , unde gasesti kituri de cabluri destul de ok calitative la preturi bunicele . Poti cauta sa aiba conectori auriti si cat mai groase pentru o ecranare ( izolare ) buna a semnalului .
Am inteles ca problema ta este alta si nu HU , deci poate ca ar trebui sa te concentrezi asupra ce doresti sa faci . HU-ul este ok pentru inceput si cat timp iti ofera functiile dorite , il poti pastra .

E bine ce ai spus , fara nici o greseala, ovidiu fa ce a zis omu si dupa spunene cum mai stai.

Totusii ce statie ai???

Bogdan YBR 27-03-08 23:24

"un cablu la 20-25 lei"
din alea mi-am pus si yo si acum m-as spanzura cu ele :)
in speranta ca sa nu invatam cat mai multi din greseli repet :
NU faceti economie la cabluri.
treaba cu cele de casa de la media galaxy este relativa pt ca:
1. casa nu-i masina <decat pt unii> :)
2. masina are alti paraziti decat casa deci sansele sa iei paraziti pe rca-uri de casa in masina sunt mai mari decat pe cele car-audio.
3.ia macar seria de mijloc de la dietz si o sa fii multumit. ceva pe la 40-50 te va satisface.
4. vrei fita si sa sune bine ? cauta un catalog ia-ti mufele rca si cablul si fati-le singur dar te va duce mai mult decat unul gata cumparat.

Parerea mea este urmatoarea cu un powercap mic si niste rca-uri decente scapi de paraziti dar asta inseamna 150-200 lei cam asa.

daca te intereseaza deparazitorul cap de la helix da-mi un PM. e in jur de 110-120 lei daca nu ma insel.

ovydyu 30-03-08 19:01

ms mult baieti.statia de pe masina este un ,,steg".este ceva mai vechi banuiesc ca eu am gasito in garaj la cineva si mam gandit sa o montez pt ca asa puteam proba daca duce bateria mea de 35 ah si nu face figuri alternatorul.kit-ul de fire lam cumparat de la un magazin de electronice am dat pe el 20 de euroi si avea cablurile de alimentare+cablu rca.deocamdata nu am timp sa ma ocup dar luna viitoare vreau sa imi cumpar nijte difuzoare ca lumea pe fata si ceva mai performant pe spate.as avea vreun avantaj daca mi-as lua baterie deep-cycle?cam cat costa una?

All times are GMT +2. The time now is 21:22.

- Copyright 2026 4Tuning