![]() |
Calibra Turbo--Misiune Imposibila la Master Tuner
Daca aveti bani si nu stiti ce sa faceti cu ei puteti merge cu incredere la Master-Tuner,au mare nevoie de salarii.
Am inceput cu o concluzie pentru a arata de la inceput despre ce este vorba in acest thread. Acum doua saptamani am dus masina la MT pentru o resoftare printr-un unicip,suma discutata fiind de 500E suma care includea:-montat pompa benzina -montat regulator presiune -montat alte injectoare -unicip -montaj unicip+soft Asa ca ma prezint Duminica la MT,testeza omul masina sa vada de unde pleaca si masina scoate 280cp la o presiune de 0.9Bar.Dupa 7 zile (la predarea masinii am fost asigurat ca este gata in 3 zile) am fost sa vad in ce stadiu este masina si surpriza,montasera pompa de benzina si atat.Am fost din nou asigurat ca in alte 2 zile masina chiar o sa fie gata,asa ca dupa cele doua zile m-am dus sa iau masina care,din discutiile preliminare, trebuia sa aiba minim 310-320cp. Din nou "surpriza" masina nu mai scotea nici macar cei 280cp cu care venise.......intr-un tarziu dupa niste reglaje citez "groso modo",Domnul Florin reuseste sa-mi arate pe monitor 290cp dar la o presiune de 1.2Bar. Vazand ca nu "apar caii" si trecand peste maniera ,total neprofesionala ,in care s-a lucrat la masina,ii spun D-lui Florin(MT) sa-si scoata unicipul si sa-mi monteze injectoarele stock innapoi pentru simplul motiv ca nu sunt multumit de ceea ce a realizat. Nici o problema pana aici dar la final vine si factura pentru ceea ce se lucrase la masina.Eram constient ca va trebui sa platesc pentru montajul pompei si al regulatorului de presiune dar din nou surpriza ....Total de plata 800RON din care am primit o reducere de 200RON pentru ca un mecanic priceput angajat la MT mi-a spart radiatorul de apa. Cand am cerut lamuriri in legatura cu devizul de lucrari si radiatorul spart am primit urmatoarele explicatii:-eu nu fac munca voluntara,am de platit salarii,ti-am tinut masina 2 zile pe elevator pana mi-a facut strungarul o teava cu filet,am sunat in USA ca nu stiam cum se monteaza regulatorul,am pierdut timp.Aaaa si radiatorul probabil era copt..... La final am testat din nou masina care fata de primul test avea in plus doar pompa de benzina si a scos 285cp la 0.9BAR. Eu sincer am ramas profund dezamagit de aceasta experienta si am vrut sa stie toata lumea pentru ca dupa parerea mea ceea ce a facut Florin(MT) cu mine,se numeste simplu JAPCA. Astept cu deosebit interes sa vad cum evolueaza acest thread. |
Re: Calibra Turbo--Misiune Imposibila la Master Tuner
pai da.parca nu demult erai unul care ii lauda pe cei de la master tuner.nu stiu ce sa petrecut cu masina ta dar daca este asa intradevar este mare rusine.nu ma indoiesc de profesionalismul lor pt ca am vazut aici niste proiecte f reusite de ei care sunt cam unicat in ro.imi pare rau pt ceea ce ai patzit si vrea sa reusesti sa faci masina sa mearga la adevarata valoare si la care tiai propus pt ceea ce ai modificat la ea
|
Nu de mult vorbeam de standul lor.......niciodata nu am vorbit despre capacitatea lor de a modifica motoare.Am vazut si eu acele proiecte despre care vorbesti tu si sunt curios de ce mai sunt acele masini inca in garajul de la MT......
Dar eu am deschis acest thread pentru a discuta cazul meu in particular si nu alte proiecte. |
imi pare rau de experienta nefericita. si eu am avut probleme cu cei de la Racing Nick care mi-au livrat evacuarea in 3 luni, cu plata facuta in avans. probabil ca asta e calitatea serviciilor oferita de tunerii romani.
|
Este si asta intr-adevar o mica problema dar imagineaza-ti cum te-ai fi simtit daca dupa cele 3 luni de asteptare primeai o alta evacuare decat ceea ce ai platit iar constatandu-se acest lucru ,ti-ar fi imputat transportul tur-retur pentru comanda gresita + un eventual comision ca s-a stresat omu` sa-ti aduca piesa de care aveai nevoie .
|
GTA, cu atatea modificari de ce pierzi vremea cu chip si piggyback? Pune un Stand Alone si o sa ai rezultate mia buna, plus ca are si multe facilitati ce originalul nu are.
|
Quote:
Pai exact asta o sa fac ....o sa pun un Haltech E6 |
2 Attachment(s)
Eu personal iti inteleg nemultumirea. Toti avem asteptari atunci cand ne ducem la " doctor", de genul la restaurant sa savurezi si sa te saturi, la doctor sa te faci bine, la disco sa cunosti fete misto, iar la firma de tuning sa pleci cu masina mai puternica. Este adevarat faptul ca masina ta a plecat asa cum a venit sau minimal mai puternica, desi tu ai dat bani. Cand ai venit la noi am masurat masina si am constatat faptul ca dupa un maxim de putere onorabil de 290 cp la 5500 rpm, puterea scadea abrupt desi presiunea era constant 0.9 bar, vorbeam de o turbina mare, o evacuare libera, un traseu de intercooler bine lucrat. Am suspectat reglajele amestec si avans, intrucat presiunea era manual reglata la 0.9 si repet era aprox. constanta 5500 - 7300. Tu ne-ai cerut sa iti montam injectoarele mai mari, pompa mai mare, un alt debitmetru, un regulator raising rate mai special argumentand ca ala original oricum nu merge cu pompa aia mare, ca "se da peste cap", lucru pe care l-ai fi incercat si nu aveai presiune in rampa. Piesele le aveai tu, noi ne-am angajat sa ti le montam, sa-ti punem Unichip ca sa facem aceste injectoare sa mearga intrucat din literatura si experientele tale cu diversi proprietari de LET cu injectoarele originale nu poti merge mai departe...
Ca sa-ti montam pompa a trebuit sa facem la strungarie niste piese, lucru care a durat, un om de-al nostru a facut drumurile respective, el avand salariu si masina lui consumand benzina. Ca sa-ti montam regulatorul a trebuit sa facem alte piese la strung asa incat sa vina pe furtunele tale de benzina, chiar a trebuit sa mai facem inca odata o piesa intrucat nu a iesit cum trebuia. Tot ca sa montam acest regulator special am mai dat si niste telefoane in USA, e adevarat. Ca fapt divers el e facut de firma lui Gorky Bell, cu care am avut onoarea sa vorbesc la telefon cu ocazia informarii mele cu privire la instalarea lui corecta. Am mai montat un soclu de solda lambda cu capac asa incat sa poata verifica AFR oricand ar trebui. Si vezi inainte sa te lansezi in afirmatii ca au mai fost si niste filtre, coliere, furtune si alte nimicuri care sunt pe bani din pacare... Dupa toate acestea am instalat Unichipul si am facut teste cu masina. Din start se punea problema obtinerii unei puteri care sa nu mai cada dupa 5 500. Am constatat ca acest lucru nu se datora reglajelor amestec avans boost, ci eficientei volumetrice a acestui motor. Dupa cum ti-am recomandat solutia e in schimbarea axei de admisie sau in devansarea ei. Deci singura solutie pentru ca motorul asta sa faca o putere rezonabil mai mare, tu evaluand ca ai vrea 350 cp, este sa crestem presiunea. Tinanad cont ca nu aveai alt arc pentru Waste gate si ca electronic nu putea face mai mult de 1.1 bar in loc de 0.9 cu cat mergeai inainte chiar daca suflai in el direct cu presiunea din admisie, precum si ca nu considerai o varianta sa umblam la distributie, alura curbei ramanea constanta. Deci cresterea finala de putere urma sa fie de 20-25 cp dupa ce am fi pierdut 2-3 ore pe dyno ca sa setam motorul cu noile injectoare cu 50 % mai mari, lucru pe care tu il considerai inacceptabil pentru 500 E, opinie pe care o respect. Ai hotarat ca vrei sa renunti si noi ti-am dat jos Unichip-ul si boost controlul electronic. Pentru celelalte lucrari ai fost insa facturat, lucru de care nu inteleg sa-mi fie rusine, iar facturile sunt in poza de mai jos. Masina ta a blocat un elevator 2 zile pentru stuturile care-ti lipseau si a stat niste ore pe dyno, lucru pe care in final nu l-ai platit. Ca ti s-a rupt un stut la radiatorul tau de 10 ani probabil nu ma obliga sa-ti iau unul nou, ci sa ti-l repar cum am si facut. Omul care a lucrat la masina ta are o diploma de inginer de autovehicule, lucreaza de 3 ani la MasterTuner, are scoala de pilotaj Titi Aur absolvita, deci putem sa consideram ca e suficient de calificat ca sa nu fi abuzat de stutul tau posibil rascopt. Pe de alta parte daca vrei sa faci tuning ieftin fa-l acasa asa cum fac WPP si altii, care vin la mine ca prieteni ca isi regleaze masina pe dyno. Ar fi OK daca si tu mi-ai arata macar atat respect cat iti arat eu tie, si daca ai fi dispus sa intelegi ca tuningul electronic se supune zeului motor, pentru ca cp nu stau inchisi in chipuri sau cutii, acolo doar avans,... Concluziile mele legate de motorul tau (pe care nu le meriti ...) sunt ca chipul pe care il aveai deja pe masina isi face treaba rezonabil pentru presiunea asta ca avans(av verificat avansuri diferite cu Unichip), ca AFR-ul e sarac aprox 13-13.5 la 0.9 bar, pentru ca debitmetru e deja in afara rezolutiei, dar pe care poti sa-l suplinesti usor cu regulatorul nou daca pui AFR din nou pe masina fara sa mai cheltui alti bani pe electronica, iar daca vrei chiar sa ai o putere medie decenta sa lucrezi al axe. ing Florin Bujgoi GM MasterTuner |
Pai hai sa detaliem putin D-le Florin ........
De ce a trebuit sa platesc eu manopera pentru : 1.Injectoare...de 2 ori 2.Sonda AFR 3.Testare dinamica Acestea au fost operatiuni care se presupune ca trebuiau sa te ajute la reglarea motorului si obtinerea unei puteri superioare....lucru care nu s-a intamplat. Si de ce a trebuit sa paltesc 25ron pentru 10 coliere care au fost de fapt 7.....cu care ai inlocuit 4 coliere originale GM cu acele chestii de unica folosinta. De ce a trebuit sa platesc 12 RON pentru un niplu(aerisitor frane) pe care tu l-ai sudat (si lasat acolo)de evacuare ,astfel eu va trebuii sa cheltui alti bani pentru inlaturarea lui si astuparea gaurii ramase. Si cum adica 100RON 3 fittinguri facute la strung,fittinguri care ar trebui sa existe pe stoc la orice firma de tunning care modifica motoare. Si cum adica 10ron manopera "conectori pompa benzina"....adica tu dupa ce m-ai taxat 100Ron pentru confectionarea a 3 fittinguri,ma mai taxezi inca 10ron pentru ca ai insurubat fittingul in pompa de benzina plus inca 63RON manopera pentru montajul pompei pe masina. Iar in legatura cu radiatorul cred ca ai uitat sa taxezi si POXIPOL-ul folosit la repararea acestuia,radiator pe care eu va trebui sa-l inlocuiesc si care costa 1400RON. Iar deficienta aia volumetrica de care vorbesti tu este doar o scuza.O sa-ti demonstrez foarte curand ca masina va avea o curba de putere optima dupa o scurta interventie asupra softului existent,si dupa montarea Haltech-ului masina va depasi acei 290cp optinuti de tine la 1.2BAR(nu la 0.9 cum ai spus),fara vreo alta interventie asupra motorului. PS.Preturile practicate de tine si mai ales strategia de aplicare a acestora ii baga in ceata pana si pe cei de la Porsche Romania. |
Quote:
Dupa cum vezi in semnatura si dupa cum ai vazut si pe masinam piesele alea au costat aproape 9000E + 1500E noua cutie de transfer......asa ca pot spune ca nu prea ma pasioneaza tuningul ieftin.Dar asta nu inseamna ca trebuie sa platesc eu pentru ca x firma de tuning sa faca experimente si sa invete meserie, pe masina mea si cu banii mei ,experimente care la fel de bine puteau duce la distrugerea motorului sau cel putin a anumitor componente. Ce nu ai stiut tu, si se vede si din afirmatia de mai sus,este ca in full throtle ECU nu mai tine cont de debitmetru si lucreaza dupa harta de boost. |
Deci daca tu ai dat 10500 doar pe tuning la masina aia si un radiator cum aveai tu costa 1400 RON.
Deci acum serios hai sa revenim nitel la realitate. Ai vazut ca nu am zis nimic pana acum, si eu sunt client MT si nu vreau sa iau partea dar deja exagerezi. |
Quote:
Nu vad ce lagatura exista intre pretul radiatorului si restul pieselor . Ai fi surprins sa afli ca de exemplu o pompa de servo costa 2800RON,o turbina K16 costa 6000RON,un debitmetru costa 2500RON,iar o cutie de transfer costa 4000E.....si pot comtinua in maniera asta |
Quote:
In al doilea rand tu ai bagat peste 10.000 euro in motor doar daca ai piese custom titanium - iridium. |
Quote:
Este irelevant ceea ce spui tu...ca fapt divers un radiator de SFI este 400RON....nu vad de unde analogia dintre VR6 si C20LET. Nu am deschis acest topic sa discut cati bani am bagat in masina,si nu in motor,iar daca ai vreo nelamurire poti lua lista de piese din semnatura mea si sa incerci sa aflii preturile lor. Nu am spus ca vreau radiator nou,dar nici cu ala lipit cu poxipol nu pot umbla.....domnul Florin daca vroia sa-mi repare radiatorul trebuia sa-i schimbe capacul pe care se afla acel stutz rupt de el...... Iar caterinca aia cu titanium-iridium poate o faci si tu cu altii de la grupa mica.....nu de alta dar nu stiu daca ai observat ca nu obisnuiesc sa-mi tunez masina cu piese de la dezmembrari. |
Quote:
Debitometru sa coste cam 800 de euro...cu atat cumperi MAP impreuna cu un stand alone VEMS programat... Sau radiator sa costa 500 de euro...cu atata cumperi una de presiune mare din Al in totalitate cu suprafata dubla... Nu e cazul sa aruncam cu sume extraordinari...ca nu e cazul. |
Quote:
Prefer sa incheiem discutia despre preturile pieselor de LET si sa revenim ontopic. LE.Nu am cumparat nici K16,nici debitmetru.....sau alte piese enumerate mai sus.....am avut nevoie la un moment dat si m-am interesat de preturi. |
Quote:
Apropo Haltech E6, cred ca e un pic scump pentru ce stie. |
Quote:
Dupa cum spuneam si mai sus,nu sunt deloc adeptul tunigului ieftin,fac sacrificii enorme pentru acea masina si tot ceea ce ma intereseaza este ca rezultatul final sa fie cel putin multumitor daca nu foarte bun. In schimb nu pot accepta sa mi se pretinda bani pentru munca=0 la masina,sub pretextul ca tuningul nu este ieftin. |
Ok...atunci de ce nu Motec sau AEM...ca mai bun greu gasesti...ca ambele sunt peste 3000$
Nu stiu de ce ai ales Haltech, nu de alta, asta am vrut sa aflu. |
Quote:
Haltech pentru ca stiu pe cineva care a folosit si programat asa ceva pe un VR6 Turbo......si este dispus sa-mi asigure montajul plus soft. @mpa Daca e o clona cu siguranta nu este a mea....se pot face verificari....nu de alta dar si eu sunt curios cine este.Ai fi mai interesant daca nu ai mai incerca sa minimizezi problema expusa de mine,prin remarci ieftine si devierea discutiei de la subiectul ei initial. |
Cu Haltech programat mergi pe un drum bun in cel mai serios mod posibil. Oricum nu te astepta la miracole.
Hai sa privim lucrurile altfel. Ai mers sa faci niste modificari. Nu ai semnat un contract ca o sa ai un plus de 25% de putere. Ai vazut LET facut de MT cu putere mai mare. Sincer nu crezi ca nu e vina lor. Unichip-ul merge... pe unele masini mai bine... pe altele mai putin bine... Nu avea nimeni de unde sa stie cum va functiona pe masina ta.... Ce nu inteleg eu acum de ce pentru 600 RON faci ce faci..... ca nu tia dat nimeni in cap sa ii ia... pur si simplu consideri tu ca din cauza ca nu ai fost multumita, munca la masina trebuia sa fie benevola. |
Vorbind de LET, am avut sansa sa merg cu un Opel Astra cu acelasi motor, de asemeni lucrat la MT si cu Unichip dar care facea undeva la 360CP si era greu de stapanit pe acceleratie chiar si la peste 150Kmh - asta cu blocant fata si slickuri. Ce-i drept, masina aia avea interne forjate si axe care lasau motorishca sa respire si dupa 6.000rpm .... asa ca nu cred ca Unichip-ul are ceva cu motoarele LET ... poate motorul asta pur si simplu nu mai respira in ture , situatie in care caii n-au cum sa "apara" ..
|
Quote:
Tu ai dreptate dar numai pe jumatate......innainte de a monta turbina actuala+galerie evacuare+intercooler actual+ traseu admisie 63mm.....masina avea un soft care facea 243cp la 5800-6500rpm si de acolo pana la 7300rpm mai pierdea 20cp.O curba de putere destul de buna zic eu. Ulterior doar prin montarea pieselor enumerate mai sus masina a ajuns la cei 280cp, masurati de MT la primirea masinii,dar cu o curba de putere nu tocmai OK. La final dupa montarea pompei de benzina si a regulatorului (rising rate care momentan este pe post de teava pentru ca nu l-a reglat nimeni) masina a scos 285cp. @Hexer Foarte corect ce spui tu in legatura cu strategia de marketing.....un client multumit mai aduce cel putin 2 clienti,si tot asa,....un client nemultumit poate se duce in alta parte data viitoare......dar un client inselat cu siguranta va face antireclama. |
Quote:
Mai bine ai specifica la cine acasa bei vinul ala.....nu de alta dar dupa cum vad "mpa'' a iesit la vanatoare si vede numai clone peste tot.....mai ceva ca in MATRIX.... Si poate ii explici si ce masina ai poate asa intelege de ce primul tau post este pe acest thread. |
Quote:
Prietene eu nu plang dupa aia 600ron....Pe mine ma deranjeaza modul in care am fost tratat de GM al MT.Ar trebui sa scriu aici 10 pagini ca reproduc fiecare discutie avuta cu Florin.......dupa repetate tentative de a-mi vinde acea cutie care se cheama unicip...cutie care pe mine personal nu ma incalzea cu absolut nimik si care in viziunea D-lui Forin m-ar fi ajutat la viitoarele reglaje,chiar dupa ce mi s-a oferit un discount "substantial" care ar fi insemnat pentru mine sa platesc doar unicipul fara sa mai platesc reglajele,inexistente de altfel,am refuzat sa platesc cei 300E care ramaneau de plata dupa aplicarea discount-ului pentru simplul motiv ca acel unicip nu-si justifica prezenta pe masina.....in afara de faptul ca motorul functiona cu injectoare de 550cm in locul celor stock,unicipul nu ma ajuta cu nimic. Vazand ca nu "halesc" unicipul omu` mi-a "lucrat" repede o factura de 800RON din care chipurile mi-a facut o reducere de 200RON. |
eu consider ca exista cel putin un loc in care MT a gresit, si cel putin 2 locuri in care GTA e subiectiv. Dar eu nu o sa fac ca si voi sa ma arunc la pareri fara sa stiu exact situatia, datele, discutia de acolo si considerentele tehnice.
Pot doar banui, dar nu pot emite pareri... GTA a avut drptul la a-si exprima o parere, si MT dreptul la replica. Va rog sa nu va mai hazardati si sa polemizati de o parte sau alta a baricadei, indiferent cat de bine apreciati ca aveti dreptate. Niciodata dreptatea nu sta fundamental intr-un singur taler al balantei. ideal ar fi ca partile sa isi reevalueze pozitiile. Un compromis sunt sigur ca poate aplana aceasta tensiune. Iar pe ceilalti ii invit sa se abtina. Multumesc. |
Eu am sters posturile de pe aicea, pe motiv ca multi isi dau cu parerea in mod gratuit, am lasat toate posturile lui GTA si MasterTuner pt ca ei sunt cei implicati
Later edit: am mai pastrat unele posturi care le-am considerat relevante. daca se doreste ar merge puse graficele de dinainte si dupa. |
Quote:
Am deschis acest thread pentru a expune experienta mea cu MT,cum a inceput aceasta experienta,cum a decurs timp de 9 zile si cum s-a incheiat. Se pare totusi ca D-l Florin nu are prea multe de comentat vis-a-vis de cum s-a lucrat la masina si cum a incercat el sa regleze acel motor,cat am stat langa masina in timpul reglajelor nu s-a monitorizat EGT absolut de loc...doar AFR-ul.....si tot eu am fost cel care i-a atras atentia ca dupa ce montase acel regulator de presiune,presiunea in rampa de benzina era de 7BAR la 0.9Bar boost in galeria de admisie.......de asemenea consider o eroare faptul ca a anulat reglajul manual al boost-ului si a ales sa foloseasca valva de boost a masinii,valva care are 15ani si pe care nu a avut cu ce sa o verifice daca functioneaza in parametrii normali......de asemenea consider o eroare faptul ca a inseriat unicipul cu debitmetrul pentru ca in full throtle ECU nu mai tine cont de debitmetru si functioneaza dupa o harta 2D "full throtle map".......si de asemenea consider o eroare faptul ca el nu a inceput reglajele de la valori minime cum este normal si a incercat sa obtina direct valori de peste 300cp chiar daca motorul avea detonatii si amestecul era foarte sarac. |
daca e sa ne jucam in copy-paste,
Quote:
este alegerea ta daca vrei sau nu o intelegere cu MT. Ai expus problema, nu te-a impiedicat nimeni si nimic, dar vad ca esti predispus la polemici, nu la prezentarea sau rezolvarea problemei. Daca ai o problema, ti-ai expus-o. Daca vroiai o rezolvare, inteleg, sa continui o discutie. Ce mai vrei? Problema ai expus-o, repet, si nu vrei nimic...Atunci? Nu accept sa transormi topicul in teren de scandal. Pana si cu mine te pierzi in detalii tehnice la un post al meu care viza doar atitudini. Eu am respectat dreptul tau de a expune problema... as dori sa respecti si tu dreptul meu de a canaliza constructiv. Cine a avut ceva de inteles, a inteles. Oamenii vor sti mai bine ce sa ceara, MT si-a exprimat parerea si daca a gresit va invata din asta, tu ti-ai faut publica problema, ce trebuie mai mult? Nu doresc deloc topicuri de "vendetta" accept ca oamenii sa isi poata exprima nemultumiri ocazionale, indiferent daca sunt sau nu justificate. Dar e periculos ca aceste topicuri sa fie "folosite". Iti dai seama ca urmand acest model, oricine poate porni scandaluri canalizate cu scop distructiv intentionat Si nu vreau asta. Multumesc. |
GTA nu te supara pe mine ... dar nu mai da exemplu Porsche Romania. Crede-ma ca sunt de 10 ori mai jalnici decat MT atat la facturare cat si la prestanta. Sunt si pe acolo cativa baieti buni ... dar sa nu mai gasesti cheia clientului (de Porsche) sau sa facturezi 4.700 ron un schimb de ulei si filtre care dureaza 2 zile la un Bentley ... ca sa nu mai zic de o programare la un tester pt o mica eroare afisata ... 3 saptamani. :)) Crede-ma ... nu vrei sa dai Porsche ca exemplu !
Cat despre MT ... am dus un Discovery 3 2.7 la ei si o zi s-a stat efectiv pe el si nu s-a reusit nimic. Am inteles , am revenit .. si acum masina fara controlul tractiunii rupe aderenta la plecare . Si nu a fost facut pe stand intrucat nu are 4x4 decuplabil . Depinde de la caz la caz ... |
GTA, MasterTuner a tunat sute de masini si va tuna alte mii, ca iti place tie sau nu. Noi NU suntem o companie ieftina si nu asta e scopul nostru. Daca tot esti asa de informat legat de cum se tuneaza masina ta de ce ai adus-o la mine, ai venit cumva cu masina ta "capcana" sperand ca poti sa ne afectezi in asa hal imaginea? Competenta noastra nu poate fi pusa la indoiala de un client nefericit ca tine, pentru simplu motiv ca el are numai informatii de pe forumuri in minte. Planul tau era ca vrei injectoarele mari si regulatorul raising rate montate pentru motivul ca dadusei deja niste bani buni pe ele si considerai ca musai iti "dau cai". Noi ti-am facut sa mearga motorul tau cu injectoarele mari dar surpriza, ti-am recomandat sa faci si ceva hardware daca vrei sa nu se mai intample ce se intampla cu puterea ta. Tu faci confuzia grava intre marketing si eficienta, si anume ai impresia ca in Unichip sau Haltech sau whatsoever sunt caii inchisi in ele. Exista motorul tau fizic si mai exista reglajele lui. Noi cu Unichip am facut sa-ti mearga masina cu injectoarele mari, noi ti-am montat ce ai adus si am constatat ca problema ta e hardware.
Tot noi si tot cu Unichip am facut multi alti oameni fericiti, dar si inca cativa ca tine tristi. E riscul meseriei noastre, si anume ca unele masini pot veni de exemplu cu setari foarte aproape de cele optime, iar noi nu suntem magicieni. Eu ti-am facut masina sa mearga cum ai cerut, nu ti-am luat bani pe ce am muncit pe dyno si ce am muncit sa-ti punem Unichip si sa ti-l dam jos pentru ca asa ai vrut tu, in schimb ti-am cerut sa ne platesti restul de lucruri pe care le-am muncit si platit. Si ti-am furnizat o diagnoza pe care probabil ca inca nu ai putut sa o intelegi si apreciezi, si anume ca motorul tau la 1.1 bar cat face presiune max cu ce hardware ai tu nu o sa scoata ever mai multe de 300- 310 cp indiferent de reglaje. Si spune-le celor care vad ca au inceput sa te informeze ce si cum cu tuningul ca eu ma asiguram de AFR 12.5 cu Unichip si cu injectoarele tale modificand doar semnalul de MAF, si ca asta ma facea sa nu ma intereseze EGT-ul tau iar povestea cu FT si MAP sa o mai studieze... Este foarte adevarat ca ti-am propus sa lasi Unichipul montat si sa-ti schimbi axele sau macar pozitia lor, ca apoi sa-ti facem reglajele din nou, pentru ca puterea ta sa devina constanta dupa 5 000 rpm. Asta pentru ca era deja prestata munca de a-l instala si pentru ca convingerea mea de inginer de autovehicule, proprietar de dyno de 4 ani, tuner a catorva sute de masini imi spunea ca tu asta trebuie sa faci la masina ta.Tu inca nu stii ce trebuie facut la masina pentru ca in ura ta oarba fata de "Unichip si GM MT" te tine departe de evidente. Pentru toate aceste concluzii eu si oamenii mei au muncit si trebuie sa fie platiti, pentru ca au o calificare si niste scule care au fost cumparate pe alti bani, la randul lor neprimiti de la parinti. In incheiere, desi constat cu stupoare cata energie consumi in incercarea de a-mi aduce un deficit de imagine, continui sa te consider respectabil pentru pasiunea ta. Spun asta pe baza discutiilor mele cu tine din-aintea campaniei tale de cacat si aducandu-mi aminte cum diversi smecheri cu masini cu zece ani mai noi ca a ta te desconsiderau ca si potential adversar doar pe motivul asta aici pe forum. Sper ca tocmai nu aceasta frustrare sa te mane in proiectul asta jalnic pentru ca ar fi pacat. Acest respect ma face sa nu dau publicului diverse povesti meschine despre cum intelegi tu sa-ti procuri debitmetru, cum arata masina ta, ce geometrie n-are, cat de ingrijit e interiorul, pe ce hal de cutie de viteze iti vine tie nu stiu ce cutie de transfer, ma rog starea ei generala, toate astea pe fondul explicatiilor tale despre cati bani bagi tu in piese pt masina ta. Asta e ultima mea interventie, si apropos, mi se pare de tot rahatul ca dupa ce faci ce faci sa mai ai si indrazneala sa ma rogi sa-ti furnizez grafice salvate. |
Avand in vedere ca s-au sters posturlie "oftopic" si a ramas doar ceea ce se vede plus o interventie din partea administratorului acestui forum o sa inchei si eu aceasta discutie in ideea ca cine a vazut ce s-a scris aici a tras prpriile concluzii.
Totusi mai am cateva nedumiriri la care nu astept un raspuns. Graficul ala salvat l-am cerut pentru a putea fi comentat si de altii care se ocupa de chip-tuning,grafic al unui test platit de mine,si pe care nu l-am primit dupa achitare. Nu inteleg ce legatura are interiorul,geometria,cutia de viteze,faptul ca am adus un debitmetru la care tu imi dadusei un pret de 2800RON cu faptul ca tu trebuia sa reglezi un motor cu interne forjate,cu o turbina noua si care merge ceas. La revedere! |
| All times are GMT +2. The time now is 19:19. |
- Copyright 2026 4Tuning